Bobocei de sept-oct 2008 (281)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudinna

tzitziri, intrebarea mea este cum asezi scaunul ala asha incat un copil mare sa nu stea chinuit cu picioarele...dar sincera sa fiu nu am vazut in viata ema isofix, sau oi fi vazut si nu stiu eu ce e

cat despre cum sta copilul atatea ore singur in spate...pai sta...
R sta muult mai linistit si mai atent la noi si la mers de cand e singur in spate
asculta muzica, mai motzaie, ii mai dau cate o jucarie...

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA
Blogul boboceilor

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Claudinna, am gasit scaunul asta http://besafe.ro/2008/01/01/izi-kid-x3-isofix/

E o imagine cu o fetita care are clar mai mult de varsta alor nostri si care pare sa stea foarte comod...
Razvan are deci scaun cu fata la sensul de mers?

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

oana, hunii mei stau amandoi in spate singurei. evident ca nu mai e loc de nimic, scaunele ocupa tot, chiar daca am schimbat si masina, doar-doar mai mult spatiu si in spate.
ei au demult deja scaunele cu fata la sensul de mers, caci scoicile n-au mai fost bune cam de cand aveau 1 an. f putin se joaca cu jucarii, vreo 2 ore le dorm, in rest privesc pe fereastra sau in fata. asta le place cel mai mult, sa priveasca masinile de pe celalalt sens, dar prin parbriz sau sa priveasca bordul. sotul zicea sa le montam un LCD pe tetiere, sa se uite la ceva la drum lung, dar daca nici in masina nu scapa de TV, atunci chiar nu mai scapa ever. ai mei nu se plictisesc, nu trebuie sa ma maimutaresc sau altele...
depinde si de copil, dar cred ca ai nostri sunt destul de maricei acum ca sa fie atrasi de ce vad in jur, chiar si la drum lung, incat sa nu mai faca multe nazuri.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Am citit doar ultimele postari referitor la scaun de masina.Isofix Claudinna e un sistem de prindere special a scaunului are o bara care trece prin podeaua masinii si se prinde dedesubt...sau ma rog ceva in genu e mult sper ca s-a inteles.E mult mai sigur decat celelalte cu prindere clasica dar trebuie ca masina sa aiba sistemul isofix a noastra nu are ca nu e cine stie ce masina
Referitor la statul in scaun noi avem un Chicco Zenith pana la 18 kg pe care o sa il schimb in curand inca nu l-am dat deoarece doarme A f bine in el are spatarul cu 3 trepte de reglare si se face ca o scoica, deci A sta f cuminte singur in spate daca eu stau langa el in spate e mai agitat vrea jos din scaun sa stea calare pe mine etc daca e singur insa e perfect.Asculta muzica avem melodiile lui preferate, carti muzicale, mingiute etc nu avem probleme la drum cu el.Mai bea ceai mai roade un biscuite etc insa e ok.Chiar vineri plecam la drum mai lung din nou mergem la Craiova la o nunta deci vreo 5-6 ore de mers insa el e sta ok in masina.
Citesc din urma de aseara si revin.

Edit Andrei are scaunu Chicco Zenith cu fata la mers de la 11 luni cand avea deja 11,5 kg si nu mai incapea in scoica.
Oana David sta tot in scoica, mai incape, mai vrea sa stea asa culcat?

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Citat:
citat din mesajul lui claudinna

tzitziri, intrebarea mea este cum asezi scaunul ala asha incat un copil mare sa nu stea chinuit cu picioarele...dar sincera sa fiu nu am vazut in viata ema isofix, sau oi fi vazut si nu stiu eu ce e

cat despre cum sta copilul atatea ore singur in spate...pai sta...
R sta muult mai linistit si mai atent la noi si la mers de cand e singur in spate
asculta muzica, mai motzaie, ii mai dau cate o jucarie...

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA
Blogul boboceilor

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Claudinna, am gasit scaunul asta http://besafe.ro/2008/01/01/izi-kid-x3-isofix/

E o imagine cu o fetita care are clar mai mult de varsta alor nostri si care pare sa stea foarte comod...
Razvan are deci scaun cu fata la sensul de mers?

fetita sta pe locul din fata. Eu nu vad cum incape un copil in spate in pozitia aia.

Mergi la inceput

Dya, Chicco Zenith il avem si noi acum. Noi il avem montat invers fata de sensul de mers.
Dar se prinde doar in centuri si mai ales ca intentionam sa plecam in Austria in vara vrem sa luam unul cu Isofix (mi se pare mai sigur).
Deci a avut scoica, are acum Chicco Zenith 0-18 kile si vrem sa luam unul cu ISofix....dar nu stiu daca cu fata la mers sau cu spatele la mers (cum ar fi mai sigur)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Ada, imi pare rau de ziua avuta. Sper ca Teo sa nu aiba reumatism, ca e groaznic, iti spun ca eu am avut (si inca mai am, ca asta este pe viata, insa nu mai am durerile din copilarie). Analiza de singe este ASLO, cred ca asta v-a dat doctorul. Eu faceam injectii cu moldamin o data pe saptamina, insa sora-mea facea o data la 3 zile, pt ca ea avea niste dureri mult mai mari. Reumatismul e ereditar, eu nu cred ca am fost vreodata uda la picioare sau sa stau in frig, insa ambii parinti au, asa ca am luat si eu si soara-mea. Acum sintem bine, insa cind e nasol afara eu 'simt' in genunchi. Am o durere acolo cind se schimba vremea in rau. Aici sint 4 grade acum si ploua si e urit, iar genunchii mei 'au simtit' asta inca de aseara cind nu era asa. Multa sanatate. Daca ai nevoie de sfaturi, ceva, spune-mi! Sper sa nu fie nevoie.

Nocom, da, ieri la prinz am mincat 9 sarmale, asa ca dieta de care spui tu este imposibila pt mine. Ma apuc de sport si vad cum imi infrinez apetitul. (inainte de 30 de ani puteam sa maninc la greu si nu se vedea nimic, insa metabolismul s-a schimbat acum, sarcina mi-a schimbat putin corpul + toate injectiile astea cu hormoni pe care le fac de o perioada de timp, asa ca acum chiar trebuie sa am grija ce maninc, dar nu cred ca pot rezista numai cu legume si fructe.) Mult curaj fetelor care vot tine dieta! O sa va fac galerie!

Tzitziri, bine ai revenit!

O zi buna va doresc. Aici este ingrozitor de frig, ma bucur ca Elsa e la cresa, ca acolo macar vor avea activitati mult mai simpatice decit ce puteam sa fac eu cu ea acasa pe o astfel de vreme. Ma bag la sport. :)

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Muuh, exista pe youtube un filmulet despre instalarea unui scaun foarte asemanator si pe acelasi principiu (http://www.youtube.com/user/Securatot#p/a/u/2/X-Zwsyvx9ow).
Mie mi se pare ca este loc pentru picioarele copilului intre scaun si 'chestia ' cu care se propteste scaunul in bancheta. Daca nu e loc suficient se da scaunul din fata mai in fata si cred ca se face suficient loc cat este in poza respectiva.

Te rog,daca poti, sa imi spui parerea ta despre subiect (cu fata sau cu spatele?).Daca ai spus-o deja spune-mi si o sa caut in arhiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Intrebare care ma va ajuta sa iau o decizie (desi sunt lamurita in mare parte) asupra scaunului de masina:
la drum lung (cateva ore, cu pauze evident) ce face un copil in scaunul de masina fara un adult in spate care sa ii tina companie, amuze, etc?

doarme, plange satul de stat in aceeasi pozitie, se uita pe geam

da' unde-si pune copilul picioarele daca iei "scaun cu spatele". Baza isofix se prinde de "urechile" dintre perne. Este mai lunga decat cea obisnuita? Nu stiu ultimile cercetari in domeniu, dar sper sa nu fie cercetari britanice , dar un scaun isofix cu fata nu pare sa aibe vreo problema. Nu are cum "zbura" de acolo la un impact.
Sper sa fiti multumiti de scaunul pe care vreti sa-l cumparati!

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

revin ca am vazut si eu link-ul cu pozele scaunului. Pe mine nu m-a convins dar sper, din nou, sa fiti multumiti ... mai ales copilul.

O zi frumoasa

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei

Mergi la inceput

Mimihoo, da, are niste 'ceva' care prelungesc tijele alea de intra in ISOFIX.Am vazut in filmuletul cu montarea.Si mai are o 'chestie' care tine scaunul la o distanta reglabila de bancheta, deci ar fi loc de strecurat doua picioruse...Deci scaunul nu sta lipit de bancheta.

Este vorba de cercetari din statele nordice (mai exact Norvegia)[:d]

Diferenta dintre pozitionarea cu fata si cu spatele tine strict de siguranta copilului.Exista si pe youtube filmulete cu diferenta la impact intre un scaun pozitionat cu fata si un scaun pozitionat cu spatele.Evident ca din nici unul copilul nu 'zboara', dar este vorba despre solicitarea coloanei/gatului la impact.

Poate sunt chestii pe care nu le-as fi stiut nici eu dar ieri s-a apucat al meu sa faca 'research'...si incerc sa pun avantaje si dezavantaje....

Mergi la inceput