Bobocei de sept-oct 2008 (281)
Raspunsuri - Pagina 19
gaia.nevia spune:
Anamona, pupici multi bietei Thea, of draga de ea. Da-i cu arnica... si daca nu te deranjeaza mirosul, cu ceapa, ajuta sa se cicatrizeze frumos.
Din pacate lui Radu i-a ramas semn de la intalnirea cu caloriferul din decembrie... nu cred ca ii mai trece e foarte pronuntat. Sper sa nu fie cazul la voi.
claudinna spune:
neata!
v-ati baut
???
Ada, sper sa nu fie asha cum a zis dr...
si cum taiba talus vlagus?? pai nu s-ar fi vazut? hai ma speriai!
anamona, sper sa se vindece repede si frumos!
babytza, e un cuceritor, ce sa mai!
R nu e chiar asha atras de fetite (de fapt, acum nici la copii nu prea trage prin orash, el ar colinda), dar duminica, la cascada din parc, au venit langa el 2 gemene carliontate si dragalase. s-a dat langa ele si le spunea "boaca, boaca" (ca-s broaste acolo) si cand au plecat s-a uitat lung dupa ele spunandu-le: "pa fete!"
deci daca vine cineva la el bine, daca nu...
babymom, casuta e din Real, intr-adevar. asha zicea si al meu sot, ca face el....insa l-am convins ca nu are timp si nici nu mi-ar conveni sa stea plecat de langa noi sa faca o chestie pe care o putem cumpara in 5 minute si mult mai ieftin![]()
am vazut si casute mai inalte in Dedeman.
laureta, e un mic paradis gradina acum, ca a inverzit. nu e super ingrijita, ca nu prea are cine sa se ocupe de ea, dar e ok. seara intram pe la 10 in casa
nepotelul meu, care apare cu R in poze, cand a plecat de la noi, le-a zis parintilor:"nu ne mutam la Claudia?"

tzitziri spune:
Neata,
ma gandeam la strategii de slabit si cred ca pentru mine calea cea mai buna este treaba cu mancatul mai putin...dar fara prea multe restrictii.Aruncam un ochi la superdieta...si tinand cont de faptul ca la mine legume si fructe sunt alimentele 'exceptionale' cred ca as muri de foame
.Da, stiu, vreau si sa slabesc si sa mananc....dar desi nu sunt din categoria care mananca de placere nu ma pot abtine sa iau macar o imbucatura din diverse...
Asa ca o sa caut cartea Mihaelei Bilic sa vad ce ma sfatuieste:).
Incerc oricum sa merg mai mult pe jos, si sa nu mai termin portiile ca pana acum.Eu mergeam pe ideea ca daca incep o cioco trebuie sa o si termin..si chiar nu trebuie....
Incepem si noi sa cautam gradi pentru la vara...
Si din descoperirile ultimelor zile am 'cercetat' si am aflat ca pentru copiii pana la 4 ani este cel mai indicat scaunul de masina orientat cu spatele la directia de mers.Asa ca o sa ne achizitionam scaun de masina tot cu 'spatele' dar cu ISOFIX.
Cam atat despre noi...in rest toate bune....
Si nu stiu cine mai zicea pe aici de platfus. Tatal lui David are platfus la ambele picioare.E posibil sa aiba si David (tot ziceam ca se descopera pana la 2 ani daca are sau nu...dar deocamdata nu pare ca are cine stie ce 'scobitura').Dar dat fiind ca tati stie cat de chinuit a fost el in copilarie cu ghetute si talonete si toate cele, si dat fiind ca inca are platfus (deci toate chinurile nu au folosit la nimic) si totusi e o persoana perfect normala (doar ca nu poate sa stea mult in picioare, adica cu orele ), am hotarat ca David si daca va avea platfus nu va fi supus la nici un fel de tratament asemanator....
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
Nocom spune:
tzitziri hai ma, cum sa ti copilul cu spatele la sensul de mers pana la 4 ani?!!?! Pai nu cred ca va sta, o s avrea tot timpul sa va vada pe voi, cei din fata sa poata comunica cu voi.... Gandeste-te bine inainte de a achiziona acest scaun..... eu nu cred ca este functional... 
Ada, mda cam naspa ca a vazut dr asa de tarziu... eu stiu ca se rezolva cu masaj.. bine ambele cazuri pe care le stiu au fost diagnosticate pana in 1 an. Oricum, se va rezolva, doar ca din pacate, mai aveti inca o bataie de cap.. si stiu ca nu va lipsea una acum... ![]()
pio
9 sarmale la o masa?!?!?!!??! Cu greu imi imaginez, d-apai sa le mananc.... ![]()
300 unde esti?!?!?!!?
anamona imi pare tare rau de patania theei
Saracuta..... Sper din suflet sa nu ramana cicatrice. 
Fetelor, eu v-am mai zis aici pe forum, despre un "lipici" pentru piele in cazul loviturilor care necesita copci. Se numeste dermabond. Se gaseste in USA si sunt 2 variante. Una de 300 de $ care se foloseste in chirurgie si una de 23$, care eset varinata casnica. Eu zic ca merita sa o aveti in casa, accidente se intampla, din pacate...... ![]()
gaia.nevia spune:
Tzitziri, aceeasi parere o are si sotul meu.
Toata copilaria tarat pe la tot felul de doctori, purtat chinuitoare ghete ortopedice oribile si dureroase si inchise peste glezna si vara si iarna... mi-a spus ca are amintiri oribile legat de chestia asta. Si platfusul nu s-a rezolvat de fapt...
O sa facem si noi exercitii, si o sa ma interesez de masaj si alte terapii alternative cu conditia sa nu chinuim copilul sa ramana traumatizat. Si eu am platfus bine merci, parintii mei nu m-au dus la niciun doctor, cred ca nu le-a dat prin cap.
Cele mai chinuitoare amintiri legate de asta sunt insistentele tatalui meu sa MERG CALUMEA NU CA O RATA IMPIEDICATA!!! CAPUL SUS!!!! VARFURILE IN AFARA!!!! NU TE MAI IMPIEDICA!!! era cam enervant sa iesi cu el pe strada. Dar in rest... nu m-au chinuit cu nimic.
tzitziri spune:
Nocom, eu asa am citit ca e indicat....si ca atare daca e mai bine pentru el asa (si el sta in scaun acum cu spatele la mers si nu comenteaza nimic)....
Si eu eram chitita pe scaun de masina 'invers' - de aia asteptam momentul asta sa luam cu fata la drum cu isofix...dar am mai cautat pe net si am vazut ca exista o recomandare minima, dar si un sfat ca este mai bine cu spatele la drum decat cu fata...ca riscul in caz de Doamne fereste se intampla ceva este de 5 ori mai mare...
Recunosc ca si mie mi-ar conveni si dpdv financiar si de comoditate si de tot sa luam direct scaun cu isofix cu fata la sensul de mers, pana la 36 de kile si stim o treaba....dar e vorba de siguranta lui....
Nici nu mai stiu ce sa zic![]()
tzitziri spune:
Intrebare care ma va ajuta sa iau o decizie (desi sunt lamurita in mare parte) asupra scaunului de masina:
la drum lung (cateva ore, cu pauze evident) ce face un copil in scaunul de masina fara un adult in spate care sa ii tina companie, amuze, etc?
claudinna spune:
tzitziri, intrebarea mea este cum asezi scaunul ala asha incat un copil mare sa nu stea chinuit cu picioarele...dar sincera sa fiu nu am vazut in viata ema isofix, sau oi fi vazut si nu stiu eu ce e
cat despre cum sta copilul atatea ore singur in spate...pai sta...
R sta muult mai linistit si mai atent la noi si la mers de cand e singur in spate
asculta muzica, mai motzaie, ii mai dau cate o jucarie...
luminita2008 spune:
neatza! dau
si
si cappucino si ce mai vreti voi, ca ma simt suuper bine! fara legatura cu faptul ca n-am dormit mai deloc si ca smotruiesc de pe la ora 08.00...
aly
, felicitari pentru olita!
feli, Vlad e tare scump asa, nu arata deloc ca un buldog. iti vine sa-l mananci, nu alta!
alexa, miruna, multumim!
mimihoo, verifica peste tot, better safe than sorry... cum mai sunteti azi?
musette, bine ai revenit! un pup mare si de la noi!! ce-ai facut la examene?
babytza
. Robi a adormit pe la 20.30, insa cu Edi ne-am tot jucat pana pe la 00.00 cand am adormit toti 3 in patul mare. tot e rezonabila ora...
anamona, Lipobase Repair ne-a prescris si noua pediatrul, ptr DA. la noi functioneaza. nu contine cortizon.
sper ca rana Theei sa se vindece repede si sa nu ramana cicatrice. la ce spital ati fost?
alexa, am vazut si eu pozele cu voi, Matei e un frumos, a crescut ceva de cand nu l-am mai vazut. pupam spaima papadiilor!
xor
, curaj mami, o sa vina si zile mai bune! sanatate multa lui Mark!
oana, succes cu slabitul (tuturor, de altfel) si cu gasirea unei gradi perfecte pentru David.
ma bucur ca ai revenit pe forum, mi-era dor de voi!

Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
luminita2008 spune:
ada
.
imi pare tare, tare rau de ziua avuta! nici nu stu ce sa-ti zic sa te incurajez... zic totusi, sa mai mergi la un dr privind diagnosticul pus lui Teo si sa faceti analizele alea de sange. se poate cumva sa-l doara pur si simplu pielea, de la febra ma gandesc, si nu osul in sine??
sa ne spui cum e si cu bubitele, de la ce-or fi oare Doamne?
uff, sanatate multa copiiilor si putere tie, nush cum mai rezisti!
Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"