Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *261*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Subiectul 2...la gradi unde vreau sa-i dau la toamna au spus ca varsta de 2,8 ani cat va avea Andrei, nu e o problema...il primeste dar trebuie sa scapam de pampers...avem vara la mijloc, cand dam bataie la capitolul asta.

Roli apropo de olita , la Andrei azi a fost prima zi de incercare ( si noi avem conditia ca in septembrie sa fie fara pampers la gradi ).
Asa ca eu cu multa convingere ii explicam de zor avantajele obiectului, frati-su ii facea o demonstratie practica de facut pipi la wc , toata lumea in extaz etc ...probabil cunoasteti modelul.
Fat frumosul meu cu ochii cat cepele la noi .
Eu :- hai Andrei acum faci si tu pipi la olita, nu ? Ca esti baiat mare, o sa mergi la gradi ...
El , cu o mana ridicand pampersul sus si impingand olita :no,no,nuuu A'dei mic, pamers!!!!

Si scenariul s-a repetat cam de 7-8 ori azi, fara participarea lui fratello desigur.

Insucces total
Sper sa se razgandeasca maine sau macar pana in august

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)

My hobby

mi-l si inchipui pe pletosel cum tragea de pampers .. scumpilicul mic .. lasa ca vor scapa ei odata si odata de "pepes"

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

de-ale evei .. azi-dimineata vine la noi in pat, ta-so se scoala sa se pregateasca de job ..

eva: tati ude pleci?
tati: la servici ..
eva: tati, azi pare (apare) olaselul lenes .. du-te a vivici si cumpala bani sa luam dd-ul cu baca ..

baca e stephanie din oraselul lenes .. nu stiu de unde i-a venit sa-i spuna asa .. cred ca de la cantecelul bing-bang ..

Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Elena, cu mama nu pot spune ca sunt certata, adica vb ca si cum nu s-a intamplat nimic. Asta facem de-o viata. Ne certam, apoi ne comportam ca si cum nu s-a intamplat nimic. Pur si simplu nu ne intelegem, dar amandoua suntem constiente ca avem nevoie una de cealalta si suntem mama si fiica, nu se poate sa ramanem "certate". Ea acum se roaga de noi sa ducem copilul acolo, e ff atasata de el, si ea si tata, e sufletul lor copilul asta, dar... la nervi nu s-a putut abtine sa nu imi arunce replica aia...
Din vara aproape sigur ne vom muta cu totii acolo, pt ca nu avem cu cine lasa copiii acasa, deci tot la ea apelam, dar cat pot avea eu grija de copii, vreau sa o fac fara ajutorul ei, sa fiu in limita posibilitatilor independenta.
Cand am ramas gravida cu el mi-a zis clar "da-l afara ca eu nu am implic, nu te ajut". Dupa aia, Victor a devenit sufletul ei. Asa e ea...

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

Mergi la inceput

roxana ce copii frumosi ai!!! sunt superbi! printesa brunetica si flacaul balai .. am inteles acum cu mama ta .. e bine ca va si impacati dupa cearta .. e asa bine sa te mai ajute cineva cu copiii .. eu una nu m-as descurca cu doi copii atat de mici singura ..

Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

roxana ce copii frumosi ai!!! sunt superbi! printesa brunetica si flacaul balai .. am inteles acum cu mama ta .. e bine ca va si impacati dupa cearta .. e asa bine sa te mai ajute cineva cu copiii .. eu una nu m-as descurca cu doi copii atat de mici singura ..

Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mersi de aprecieri . E intr-adevar ff greu cu 2 mici si fara ajutor. Eu mai aveam un pic si dadeam in depresie pana sa incep munca (3 ani si jum de stat numai cu copiii), si asta in conditiile in care aveam ajutor... Sincer, daca stiam cum e, faceam bb2 mai tarziu (cam 3 ani diferenta mi se pare ideal). Toata lumea imi spune "lasa ca e mai usor mai tarziu" si eu intreb "dar cand vine mai tarziu-ul???"

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

neatsa:)

iar dezbateti subiecte grele:) ma abtin sa ma pronunt foarte apasat:) dar nah, daca tot am dat pe aici...

doniro, mama ta are mare noroc cu o fata ca tine. eu as fi scos-o pe lista de persona non grata d emulta vreme; mai ales dupa replica cu "datul afara". indiferent ce-ar face dupa... ma rog, asa-s io, suflet bun pana mi-ai tras-o. dupa aia, stai in cap, la mine nu mai ajungi.

roli, si la noi sunt 13 kile dar la cm... nush. e mic oricum si indesat. si nuv reti sa va spunc e mananca, ca nush ce mananca. a terminat-o cu bunele obiceiuri. se iau unul dupa alatul: sclifositul de bruno atarna in mana de pe masa sis e face ca mananca, trage cu ochiul la sacha sa vada daca mai mananca, si daca da, il chinuie. daca sacha se opreste... gata si cu bruno, si invers.

lala, nu prea-s de acord cu aratatul "cum se face". e ok ca-l are exemplu pe frate-sau, dar... va veni momentul cand va spune el si va vrea el. sacha nu e interesats a faca ceva in olita. sta pe ea, ca-l amuza, dar nu suficient. nu ne luam de cap, desi in sept merge si el "la scoala" si trebuie sa fie fara pampers. cum zicea roli... vara e dinaintea noastra:)

cska, succes joi! tinem pumnii! si ca veni vorba... noi am icneput cu bruno pe olita, s-a deplasat sezand pe toaleta - la scoala prima faza e sezand, si ania apoi pipi din picioare.

elle, ai primit ravasha de la mine? n-ai zis nik. mersi de solidaritate. fraza aia ma roade pt ca m-a facut s ama simt o mama nedemna, care vrea sa scape d ecopii si-i arunca efectiv altora. dar cum am zis si atunci, zic si acum... nu sunt doar mama, femeie d emenaj, bucatareasa sau amanta pe lumea asta. mai exist si ca femeie si am nevoie sa fiu stimulata intelectual. altfel simt ca mor. din pacate la jeremy am rabdare infinit mai putina - poate si de ce e asa de cuminte minimoi si mai putin solicitant ca ceilalti - si cred ca din motive financiare va face cunostinta cu chantal mai devreme ca ceilalti doi.

grati, de ce crezi tu ca l-ar bate copiii la gradi? nu de aia se duc acolo. accidente se intampla, dar doar pt ca emicut... neah, asta nu e motiv.

ramo, pana la urma e la tine in grupa? sau l-ai dat la cealalta educatoare?

tati e in olanda. trebuia s amearga ieri, n-a mers. noi stam in casa, deocamdata, ca sunt 7 grade afara, dupa ce pe 29 au fost 27!!!! si ma mir ca-s copiii cu muci:(

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miri_mik

doniro, mama ta are mare noroc cu o fata ca tine. eu as fi scos-o pe lista de persona non grata d emulta vreme; mai ales dupa replica cu "datul afara". indiferent ce-ar face dupa... ma rog, asa-s io, suflet bun pana mi-ai tras-o. dupa aia, stai in cap, la mine nu mai ajungi.

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Eee, cu mama e poveste lunga si complicata. Adevarul e ca mi-e si mila de ea. Are vointa sa ajute, dar intelectul ei este ff limitat, ca sa ma exprim elegant. Sufera ca fraiera pt fiecare tampenie pe care o scoate din ea, dar e rautacioasa si nu se poate abtine... Si e totusi mama...

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Buna dimineata zuzele !

La mine nu prea e buna...am inceput cu nervi , cearta la prima ora cu sotzul , apoi scandal cu Sara care nu vroia sa o imbrac sa plecam si a culminat cu un circ de zile mari cand am ajuns in fata blocului la maica-mea ...a inceput sa urle ca ea nu vrea cu mamaie , ca ea vrea cu mami . Degeaba am incercat s-o impac , sa-i zic ca am treaba la serviciu , ca iau bani si ii cumpar o jucarie , ea nu si nu ..."mamaie e ulata , mamaie e lea , bat pe mamaie " si tot asa , circ nu alceva , se zbatea , se dadea cu fundul de pamant ...se uita lumea la noi ca la urs. Am sunat dupa 3 sferturi de ora si Sara nu se linistise inca , o auzeam la telefon cum urla...am si acum un nod in gat

Multumesc pentru sfaturile legate de subiectul "gradi-bunici" ...cred ca va sta in vara asta la tara ,apoi din toamna , vedem daca ne-o primeste la gradi la program scurt , urmand ca dupa 3 ani sa stea la program lung. Nu este decizia mea , daca ar fi dupa mine , n-ar pleca la tara , dar m-am saturat de discutii cu sotzul si cu mama si trebuie sa ma supun vointei majoritatii.

Cu mancatul , la noi este problema ca nu mananca nepasat. A inceput mama sa nu-i mai paseze mancarica de pranz , dar dureaza masa 1.5 ore . Eu n-am nervii si timpul necesar pentru asta , asa ca prefer sa-i pasez. Rar cand mananca ceva bucatele , nici macar cioco sau dulciuri nu vrea sa inghita...mesteca ce mesteca si apoi scuipa.
Meniul ei este cam asa :
- 8.30 lapte cu cereale din biberon - 200-230 ml
- 10.30 un iaurt sau 2 oua de prepelita cu un pic de branzica , castravete , rosie , ridichie sau un cremwust de pui tot asa cu rosie sau castravete
- 13.30 - mancarica de legume cu carnita sau ciorbita cu crutoane si carnita 300-350 g
- la somnul de pranz 1 bibe de 200-230 ml
- 17.00 fructe blenduite cu biscuiti ( 1/2 mar + 1 para + 1/2 banana +3 biscuiti ) - cam 200-250g
- 20-20.30 - 200 g cereale Milupa + 200 g branzica ( Danonino , Milli sau 1 Danette sau altfel de pudding )
- 22.30 - 1 bibe de lapte cu cereale 200-230 ml.

Intre mese mai serveste cate o capsuna , 1 stiks , un pic din ce mancam noi ( ca e curioasa , dar nu se da in vant dupa mancarea noastra ) . Ma innebuneste cu painica , cum vede paine tipa sa-i dau si ei...eu nu ii dau , dar mama ii mai da cate o bucatica ( si apoi se plange ca nu mananca la pranz )

Este destul de bine cladita , are 13.7 Kg si 92-93 cm... totusi , as prefera sa manance mai multe proteine , sa faca si un pic de fibra , ca mi se pare ca este cam pufoshica.

Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

de-ale evei .. azi-dimineata vine la noi in pat, ta-so se scoala sa se pregateasca de job ..

eva: tati ude pleci?
tati: la servici ..
eva: tati, azi pare (apare) olaselul lenes .. du-te a vivici si cumpala bani sa luam dd-ul cu baca ..

baca e stephanie din oraselul lenes .. nu stiu de unde i-a venit sa-i spuna asa .. cred ca de la cantecelul bing-bang ..

Eva
Anna
papa bun
bio bebe

[blue]Elle ...e mortala Eva ! Si Sara tot asa zice , sa cumpar bani de la servici sa-i iau bicicleta . La noi DVD este "bididiu "

Ca veni vorba de biciclete ...as vrea sa-i cumpar Sarei un mijloc de locomotie pentru parc si nu ma pot hotari ce sa aleg . Are o trici din-aia cu maner de impins , dar i s-a rupt manerul si nu o pot folosi decat dupa ce invata sa dea la pedale ...asa ca trici nu i-as mai cumpara . Ma tenteaza sa-i cumpar o masinuta electrica cu pedala de acceleratie , dar inca nu stie s-o ghideze si mi-e frica sa nu intre in ceva sa se accidenteze. Ea este innebunita dupa biciclete din-alea pe 2 rotzi , cu rotite ajutatoare in spate ...oare de pe la ce varsta pot merge pe asa ceva ?

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ceska777

Hellou, hellou,
vad ca se dezbate la greu subiectul cresa/gradi...

Daca joi, 6mai, incepand cu ora 14 fac impresie buna la interviu o sa mearga gaza mea din septembrie full time la gradi. Cealalta varianta ar fi sa vina mama incoace sa pot merge eu la scoala....
Am nevoie de ceva bafta si pumni stransi joi, mamici zuzici.
O sa car gaza cu mine (talisman), ma duce socrul meu si ei isi cauta de lucru pe la vreun loc de joaca sau parc. As prefera sa doarma dar nu pusca cu deplasarea mea la interviu. Of, dupa deceptia de acum 10 zile parca pot iar sa zambesc un pic asa.

Ceska , ai toata sustinerea noastra , pumnii stransi si marjorete ! Sa dea Domnul sa reusesti , sa ii impresionezi pe nemti si sa incepi lucrul !Multa bafta !
Incearca sa nu te mai gandesti la esecul precedent...aia erau niste nationalisti batuti in cap ...e pierderea lor .

Povestea nasterii

Mergi la inceput