Licurici de ianuarie - februarie 2009 (103)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micola spune:

am fost la analize si...daca ati mai pomenit..nu au reusit sa-i ia!!! 2 persoane!!m-au enervat ingrozitor, copilul plangea, tibi il tinea pe picioarele lui, eu il tineam de manute si vorbeam cu el, una cu acul bagat, zic eu pe langa vena, una cu seringa, si mai zicea si ca trage si nu vine sangele...imi tot ziceau:"calmati-l, doamna, cumva!" cum sa-l calmez daca era tinut de maini, picioare, cu acul infipt in manuta?ba una ma punea sa-i mai tin si capul intr-o parte, sa nu vada acul
e adevarat ca nu se vedea nicio vena la nicio manuta, dar...la un moment dat eu cu sotul ne-am uitat unul la altul si am zis amandoi o data:"gata!"
si ele au zis: "lasati, ca ii facem decat la urina..."
in fine...colac peste pupaza mi-am pierdut si un cercel de aur, cu pietricele, cumparat de tibi cand eram gravi am cautat pe acolo...am zis ca le mai intreb si martri daca l-au gasit...adevarul e ca nu stiu unde l-am pierdut, tibi m-a vazut ca am doar unul exact cand am plecat de acolo..
cand am ajuns acasa m-am gandit ca e pacat de trimitere sa o folosesc doar pt sumarul de urina, ca azi nu am mai avut si coprocultura ca Alexu nu mai prestase in scutec de ieri de la pranz..si am sunat peste tot sa vad adca mai primesc cu trimitere si am gasit undeva unde le mai facusem si eu. asa ca am fost inapoi la sanovital si le-am zis sa nu foloseasca trimiterea, am platit doar analiza sumarului de urina si mi-am luat trimiterea inapoi, ca sa incerc si in alata parte..luni l-am programat...sper ca cei de aici sa se descurce mai bine..
alinuk, la noi a functionat intarcatul...am rezolvat si cu pofta de mancare si cu dormitul noaptea.dar nu intarcat brusc, mai mult autointarcare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Mie imi vine sa
S-a dus mama s-o ia pe Ioana de la gradi sa o duca la balet si m-a sunat ca nu o duce fiindca se simte foarte rau, o doare in gat si-i vine sa vomite si e molesita. Precis a luat viroza de la mine si here we go again

In alta ordine de idei sunt cam suparata cu Nadia care iar face febra de cateva zile, in fiecare seara, fara nici un alt simptom. Nu e febra mare (pana in 38, doar o data 38,6). Parca are intr-una febra copilul asta.
Ce naiba o fi?
rox, irina?

bebelusi dar cu ce il speli pe dinti?

ingrid eu nu cred ca la varsta lor pot sa scuipe la spalat pe dinti. Ioana a invatat dupa 2 ani.
Eu una o spal cu Nenedent ca sa nu ingita prea mult fluor. In schimb ii dau Pediafluor.

delia cum adica de ce speli copilul pe dinti? Doamne fereste!
Sincer, eu as intreba dr. inainte sa o spal cu pasta pentru alta categorie de varsta. Probabil ai luat 2-6 ani, nu? Pai daca pasta asta merge si la copii de 6 ani o fi buna la 1 an si un pic?

alinuk eu cred ca fetita e mult, mult prea atasata de mama. Mi se pare deja ceva patologic din cum povestesti. Cred ca de aici deriva problemele ei si sfatul meu ar fi sa incerce sa o lase cu tatal/bunicii, mai intai putin, apoi crescand durata.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui Naty

alinuk eu cred ca fetita e mult, mult prea atasata de mama. Mi se pare deja ceva patologic din cum povestesti. Cred ca de aici deriva problemele ei si sfatul meu ar fi sa incerce sa o lase cu tatal/bunicii, mai intai putin, apoi crescand durata.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

multumesc Naty

a incercat asta...
daca pleaca mai mult de doua ore ...este sunata de bunica
caci nu se mai intelege cu ea
plange pana la spasmul hohotului de plans

...va rog sa ma credeti ca daca vreuna dintre voi povestea un asa caz...cum am venit eu aici cu el, mi-era greu sa cred ca e adevarat, credeam ca e exagerare....
dar nu e, din pacate

ufff mai si la voi cu problemutzele
multa sanatate!

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

ingrid, mi-am dat seama tot asa. se vedea sa ii vine in gura, se stramba tare si inghitea de vreo 2 ori. am intrebat pediatrul si mi-a spus ca asta e. si ma oftic f tare ca are reflux, pt ca se vad 2 dungulite mici crem pe dinti, deci aciditatea din gura ii ataca smaltul... si mi se pare asa aiurea ca am atata grija de dintisorii lui si tot se vor stica la un mom dat...si sunt alte mamici care nu fac nimic (gen farmacistele de care am povestit) si nici nu au probleme copiii lor.

naty, stomatologul mi-a spus ca dupa 4 ani imi recomanda un gel cu fluor, pana atunci e ok ce ia din pasta... nu am intrebat specific despre aceasta pasta, pt ca atunci nu o foloseam. dar am privit subiectiv spre limita opusa la care te-ai gandit tu . daca e ok pt 2 ani, merge si la 1 an cu nevoie f mare de protectie. dar daca tot mi-ai sugerat, ca sa fiu impacata, o sa intreb. mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

noi avem oral b cu 500 fluor, e stage 1

si evident nu o scuipa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Noi avem Nenedent.

Fetelor, Daria e nemancata de peste 6 ore si NU mananca... Am incercat sa-i dau de mancare la 6, dupa somnul de amiaza, nimic, am scos-o putin afara, sa i se faca pofta de mancare, nimic, acum incearca soacra-mea sa-i dea, sa incercam si faza cu mama crizata si soacra calma, nimic...

Strange gura punga, imi cere sa-i dau toate alea de pe uscatorul de vase, lingura, furculita, capac, intoarce capul, maraie, imi da peste mana...

Mor incet...

Si zau ca facuse soacra un bors foarte gustos, alta data, manca Dari cu mare pofta...

A incercat si tati, nimic, maraie si plange...

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fil_lily spune:

Selene,stiu prin ce treci si iti spun ce mi-a spus doctorul, sa o lasi in pace, sa fii atenta sa fie hidratata, ca de mancat va manca cand o razbeste foamea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fil_lily spune:

Ary de 2 zile are febra,38-39, mi-a vomitat cu 2 nopti in urma de vreo 6 ori si de ieri are diaree. In plus ,ieri nu a putut sa faca pipi cam 6 ore, tipa si se tinea de putulica.Dupa 6 ore a facut si am reusit sa ii duc urina la analiza.Sa vedem daca nu are infectie urinara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

poate ii ies canini,masele...si o doare cand mananca.si andru a avut perioade in care refuza mancarea preferata.

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

selene, si eu am vrut sa iti sugerez sa ii verifici gingiile. david in zilele in care ii iese ceva bea doar lapte si papa iaurt. atat.

Mergi la inceput