Licurici de ianuarie - februarie 2009 (103)
Raspunsuri - Pagina 20
crisspy spune:
'Neata,
Ieri am avut neshte treaba pe la birou si deci "limbarnita" ioc
.
Tzumpi musca si el...insa mai mult pe mine si pe mama mea...cred ca mai mult din dragoste, insa ce nu realizeaza el e ca pe noi chiar ne doare "dragosteala" asta a lui. Se mai da si el cu capul de pereti, insa am observat ca mai nou este numai pura curiozitate, cred ca isi testeaza limitele ca da din ce in ce mai tare.
La noi masa decurge cam in felul urmator: cum el nu suporta sa puna mana pe mancare (in afara de paine si copane de pui) nu ii punem nimik in tavitza pentru ca nu ar atinge nimik. Deci, el nici macar nu prea vede de unde vine mancarica
. Incepem cu jucarii pe care le analizeaza ceva timp dupa care incepe si le arunca pe rand dupa masa sa le prindem noi si sa i le dam inapoi. Dupa care arunca tot dupa masa cu o mana si nu mai vrea sa se joace. Urmeaza reclamele si eventual niste muzica pe postul preferat Kiss TV. Tocmai la fix ca a balotat tot borcanelul
. Il mai apuca din cand in cand si se da cu capul de spatarul scaunului asa de tare incat se deplaseaza cu tot cu scaun prin camera. De obicei asta se intampla cand nu mai vrea sa manance.
Asa reactionam si eu cand ii dadeam sa manance, ma enervam si el imediat ma simtea. Acum, daca il vad ca incepe sa maraie ori rad de el, ori incep si eu sa fac la fel ca el si se potoleste, ba mai mult rade de mine.
El umbla prin casa, insa are anumite locuri si dulapuri care ii plac...nu le deschide, se joaka numai cu cheia: o scoate, o baga...stie el ceva
. Joaca lui preferata e sa faca "bau" cu noi...oriunde si in orice conditii...ar putea sa se joace toata ziua asa.
Inca nu am scapat de kakalici, suntem la vreo 5 pe zi. Insa este energic, are pofta de mancare, doarme, deci nu ma ingrijorez. I-am spus mamei sa-l tina cateva zile totusi pe regim mai drastic insa ii e frica ca o sa slabeasca, de parca nu are de unde (are 12,5kg)
. Oricum sambata il iau la Buc pt o sapatamana
si luni ma prezint cu kakaliciul la laborator macar pt linistea sufletelului meu.
Sa zic si eu de mami a mea? De cate ori o am in preajma redevin copil, durerile trec mai repede cand e ea langa mine, mancarea e cea mai buna pregatita de ea...sa va zic ca in facultate imi dadea in pachet si suc si hartie igienica ca sa nu cumpar din banii de buzunar (si asa putini)? E mami si o iubesc pur si simplu pentru ca este langa mine oricand chiar daca nu fizic.
Sanatate multa tuturor si multi 

Crisspy,
fericita de
Razvi
roxanaz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Naty a mea-i pasionata de sutiene, pe care le imprastie peste tot dupa ce umbla cu ele in jurul gatului), |
dementiala Nadia. Patrick umbla cu unul pe ochi ca Wall-E...
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roxanaz Alinuk, nu stiu daca intarcarea este solutia. poate o analiza atenta a parintilor? a familiei? mai exista frati? mananca bine, stau impreuna? |
cei doi parinti si-au dorit-o enorm pe fetitza, au o rabdare fara margini cu ea
ea e medic neurolog el analist economic, evident stau impreuna
nu au reusit sa aiba copilashi pe cale naturala, fetitza este unicul copil si este rezultatul unei fertilizari in vitro in Germania, a unui embrion criogenat(dupa doua incercari nereusite in ro) (ma tot intreb si va spun sincer.. ca nu pot sa nu ma gandesc si in directia asta...desi nu am teorii care sa confirme ceva...sa fie aici in memoria embrionului vreo pb!?
familie sanatoasa...asa se vede din afara, asa vad eu ...nah ce sa zic, cu bunici care doresc sa ii ajute...din pacate tematori, adica pe mama cam pica tot greul, caci bunicilor (chiar si tatalui) a ajuns sa le fie frica de fetitza (de reactiile ei, de refuzul complet de a manca)..singura care are solutia cat de cat spravietuitoare e mama cu tzitzi (si in opinia celor din jur din pacate, nu doar a micutzei)
au impresia ca orice neajuns al fetitzei se rezolva bagandu-i tzitzi in gura..plans, urlet, o lovitura cat de mica, etc (am impresia ca mami e un fel de suzeta vie pt micutza)
uneori sunt indignata (nu ma spuneti) cand toti i-o vara in brate... 'vrea la tine, vrea tzitzi'
tot ce stiam eu, ce a studiat si ea (are acces la cei mai buni medici, psihologi, psihiatri...chiar in per urmatoare vrea sa mearga la o evaluare in sensul asta) a aplicat si parca in van...
la varsta pe care o are merge numai de manutza cu mama (in casa se mai deplaseaza si singura, in afara nu!), este exagerat de atasata de mama, nu doarme decat in pat cu ea si in prezenta ei (daca se ridica din pat, s-a trezit), neurologic mi se pare ok..se joaca normal pt varsta ei cu jucariile...
cam asta e contextul cazului pe care vi l-am prezentat si fata de care am o neputinta in a gasi sugestii...va rog sa ma credeti ca efectiv nu stiu ce recomandare sa ii mai fac
cand am zis intzarcat ma refeream de fapt la renuntatul pe timpul zilei...nu's de acord cu masurile radicale in privinta asta, cred ca ar fi o trauma sa o faca brusc si definitiv
daca aveti vreo idee in plus ceva... v-as fi recunoscatoare

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
buei pe care scot maine in oras
..si nah sa zic avem si motiv
am primit o invitatie
uitati aici
www.facebook.com/event.php?eid=123676737646320&ref=mf
daca vreuna doreste sa se inscrie ... sa sune la nr de tel din invitatie
(locurile sunt limitate)
eu m-am inscris deja
poate reusesc sa deturnez discutia spre educatia ostrogotilor far de voce ridicata (uneori rabdarea'mi englezeasca e depasita de caposhenia capricorneasca...am trei in casa
)
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"
Nimic nu-i intamplator!
ingrid70 spune:
Fetele din Romania, puteti, va rog, sa-mi spuneti ce pasta de dinti cu fluor folositi pt bebei?Noi pediafluor nu am gasit la nici o farmacie, nici in Orsova, nici in Severin. Si nici nu sunt f convinsa ca e bine sa-i dau fluor oral, med de fam nu ne recomanda, nici pediatrul nostru, si as vrea sa-i iau o pasta de dinti cu fluor, pt varsta lui (pana acum am folosit, cum am putut, ca el musca intr-una, nenedent, dar asta nu are fluor). Ca suntem f suparati, ca azi am reusit sa spargem un dintisor

. El roade absolut orice, dar nu lucruri moi, cum ar fi jucariile de dentitie, ci numai lucruri f tari si astazi, cand l-am culcat am observat ca i-a sarit o bucatica mica dintr-un dinte din fata, dar i-a sarit tot smaltul acolo, ca se vede dentina, mai galbuie. Am sunat la dentista noastra si ne-a zis ca nu are ce sa-i faca, ca e prea mic si nu sta, ca nu are materiale pt dinti de lapte...
, dar daca doresc sa trec pe la cabinet la ora 17-18 (ceea ce o sa si fac).Si suntem iar pe antibiotic, ca aveam o stare subfebrila si rosu in gat de doua saptamani, de cand am avut o intalnire "de gradul trei" cu o fetita de 2 ani si 10 luni, "institutionalizata" (adica care frecventa gradi
) si din care ne-am ales cu ceva muci, nu tuse, nu stranut, dar un pic de febra (37,9 max in fundulet) si rosu in gat. Dupa ce am incercat vreo doua saptamani doar cu nurofen, paracetamol (bine, nu non-stop) dr. de fam a ajuns la concluzia ca tre' neaparat antibiotic, ca amigdalele nu aratau bine, umflate, cam rosii si granuloase.Mai vroiam sa intreb daca si bebeii vostri mananca pasta de dinti toata? Adica alex mananca toata pasta pe care i-o bag in gura, nu scuipa nimic, si nu prea mi se pare o.k. chiar daca e de bebei sa "consume" atata.Am citit rapid din urma si nu mai retin mare lucru. Imi cer mii de scuze! 
la toata lumea.
bebelusi spune:
Ingrid noi inca nu ne spalam pe dinti cu pasta
Mami puiutului Vlad Mihai
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
deliafairais spune:
ingrid, eu il spal de 2 ori pe zi pe dinti. am cautat in toate farmaciile din oras pasta de dinti pt bebe, si toate farmacistele m-au luat la misto sau la rost ca ce chinui copilul, ca si asa schimba dintii astia
in fine, am facut rost de dincolo de aquafresh pt urmatoarea categorie de varsta (scrie pe tub ca daca e nevoie de protectie speciala- si david are reflux...deci e- poti folosi pt grupa urm. de varsta) are concentratie de fluor de 1400. pun destul de putina de periuta asa ca nu cred sa fie vreo problema ca o inghite...oricum, nu ii dau supliment de fluor (in afara de pasta pe care o inghite).
ingrid70 spune:
Multumesc, fetelor. Am sa-i zic la sora mea, care e acum in fr la analize sa-mi caute.
Delia, cum ti-ai dat seama ca David are reflux? Intreb pt ca alex mi se pare ca ii vine inapoi pe gura din stomacel, pt ca uneori se aude ciudat si se inneaca fara sa bage ceva in gura. Inca nu i-am spus la pedi, dar in curand.Ne pregatim de plecare, dar cred ca ne trimite de unde am venit.Spartura e oricum f mica.
ingrid70 spune:
Acum am vazut mesajul de pe pm, merci mult de raspuns
. Te tin la curent, asta mi-a zis si mie la tel., ca o sa-i cada, dar sa vad si fata locului.
mara95 spune:
eu nu cred ca intarcatul e solutia pentru a manca copilul. vb din experienta cu flavi, ca la andru e parfum. am inceput serviciul la 9 luni ale flaviei din varii motive, dar unul a fost sa stau cat mai multe ore plecata de acasa, sa nu mai serveasca titi cand vrea ea si sa manance mai bine. esec total. timp de 8 ore ea manca doar 1-2-3 lingurite de ceva...soacra mea ,care statatea cu ea, si care de obicei, ar face orice sa manance, s-a declarat neputincioasa.apoi veneam acasa si continuam ritualul.cand am intarcat-o definitiv a mancat putin mai bine, dar nu stralucit. in momentul de fata, andru mananca mai mult ca ea si intr-o perioada mai scurta.el mananca mai diversificat decat ea.e mofturoasa. asta e. cred ca e natura ei.am fortat-o o data si a vomat.asa ca incercam sa-i facem mancaruri dintre preferate.
Mara
, mami de Flavi (7 dec 2005)
si Andru (8 ian 2009) 
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata