Licurici de ianuarie - februarie 2009 (103)
Raspunsuri - Pagina 19
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Anuc, dc te consoleaza si Aidan face la fel, daca nu mai rau. Incepand cu muscatul de drag, numai pe mine, pana la crizele de nervi. Si dureaza tata...uneori poate sa urle si juma de ora in continuu, cu teatru, tavalit pe jos, lovit cu capul de pereti, venit dat cap in gura mie, muscat degetele de la maini si picioare (ale lui), lovit jucarii de cap si lista continuua. Culmea, toate scenele astea au loc acasa, La noi solutia este sa asteptam, rabdare...si tutun. Asteptam sa se linisteasca sau ii distragem atentia sau incercam sa ghicim ce anume a provocat criza in cazul in care el e dispus sa ne dea ceva indicii. Tu ai vreo strategie anume? www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
Miere din teoriile mele as spune ca Aidan vrea tie sa-ti spuna ceva, sa-ti reproseze ceva... cel mai probabil ca te vrea mai mult langa el acasa/ acolo unde e locul vostru, spatiul preabine cunoscut de el...in care isi regaseste/aminteste comuniunea, legatura cu tine
In exterior e alta poveste..e curios, e atras de diverse si poate nimik nu-l duce cu gandul 'la sanul mamei'
e o parere...
solutia:
rabdare si tutun cum spuneai si tu!
in plus ...poate sa aiba la gradi un tricou de-al tau, o pernutza cu poza voastra (sunt din alea imprimate), un obiect pe care sa il primeasca de la tine si sa-l duca cu gandul la tine
ne facem noi baieti mari!
sa vedeti atunci probleme
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
miereamara spune:
Alinuk eu sunt convinsa de asta, adica de ceea ce spui tu, si trezitul noaptea cu chef de joaca tot din cauza faptului ca stam 10 ore pe zi despartiti, incearca sa compenseze timpul in care nu suntem impreuna. stiu asta si ma simt foarte vinovata, de aia nici nu ma enerveaza aceste crize ale lui.
Are la gradi poze cu noi lipite pe pereti, perna nu foloseste, dar e o idee buna, as putea sa fac o paturica asa, are si paturica lui cu cap de ursulet pe care o tine in brate pana adoarme.
Multumesc pt sugestii!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
bebelusi spune:
Porumbita nu am cheie la nici o usa din casa din pacate
Selene daca te incalzeste cu ceva si eu stau pana la 1.00-1.30 noaptea si fac bijuuri si la 7.30 sunt in picioare sa stau cu 2 copii, dar pe mine ma ajuta foarte mult statul pe net cu voi
Mami puiutului Vlad Mihai
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
alinuk spune:
poate vreuna dintre voi va spune...
hai ma, da ce noi cum eram?
mamele noastre mergeau la serviciu (majoritatea, cele care lucrau) la trei luni dupa nastere....da!?
nu stiu voi cum sunteti, dar eu si acum cand ma gandesc la mama o vreau langa mine
cand merg la ea acasa, indiferent ca am mancat in oras sau la mine...o caut prin frigi 'sa mananc la mama', o rog sa-mi faca furnici (un masaj la talpi pe care mi-l facea cand eram mica)
...si multe altele din copilarie
cred ca si ea simte aceeasi nevoie de a recupera ceva pierdut
asta e viata...
zic eu ca important e sa intelegem, sa constientizam lucrurile acestea si sa traim acceptand
si sa avem gandul cel pozitiv si bun in minte, partea plina a paharului
fug la nani, noapte buna va doresc!
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"
Nimic nu-i intamplator!
rein spune:
Stai sa spun si eu nebunie: cand merg la mama imi da asa, pe langa ce mananc acolo, merinde si pentru acasa iar eu le impart, sa am in fiecare zi o bucatica ' de la mama mea'.Ca e o sarma, o prajiturica, o stevie.
deliafairais spune:
buna dimineata! haideti la !
alinuk si rein, ce dragut vorbiti voi despre mamele voastre! si eu ii sunt f f recunoscatoare ca m-a suportat noi suntem 5 frati (eu sunt cea mai mare, cea mica are 15 ani) si mama ne-a crescut aproape singura pt ca tata avea un servici aiurea de pleca cate o sapt sau 2...
acum ca stiu ce inseamna sa cresti un copil, o consider eroina! chiar nu-mi pot imagina cum a reusit sa se descurce cu 5 copii si bani destul de putini... sunt f mandra de ea, e o mama f inteleapta!
roxanaz spune:
buna dimineata
na, ce subiect dragut am pierdut ieri.. scormoneala!
dar sa o iau cu incetul
Miericico, welcome back. dintzosu' e super gigea . am citit ca dadusi matza, imi pare tare rau... dar sper sa fie mai bine cu alergiile. si voi in clubul cu trezit la 5-6.... teribili copchiii astia....
Porumbita ai fost mortala cu cheia de la gunoi
Cristi, excelenta strategia ta mancarea.
Selene, fetele au dat o gramada de sfaturi bune. si eu zic la fel. esti teribil de obosita si asta te face sa vezi lucrurile altfel. dormi si odihneste-te. ia un supliment cu magneziu si zinc si seleniu (ca tot merge cu nickname-ul ). nu cred ca ai nevoie de altceva.
Anuc, da, o sa treaca precis. mai ales daca vede ca nu rezonati cu chestiile astea si il ignorati... se plictiseste.
Alinuk, nu stiu daca intarcarea este solutia. poate o analiza atenta a parintilor? a familiei? mai exista frati? mananca bine, stau impreuna?
Rein, mi-au dat lacrimile la ce ai spus
sa aveti o zi excelenta!
sdcristian spune:
cred ca strategia mea functioneaza doar la copii mai marisori ca greutate, la care daca 2-3 zile mananca mai putin asa nu te ingrijorezi
Anuc spune:
Neata!
Mai eu ma simt groaznic, ma doare stomacul, mi-e greata, sunt slabita si parca m-a batut cineva...dupa ce-a plecat Ioana la gradi, m-am culcat cu Filip, de obicei sunt spirt, nu fac asa ceva...
Si azi am f multa treaba, bagaje, maine plecam la munte...yupiii :( N-am niciun chef...
Miere, drum bun si eu zic ca va descurcati amandoi, o sa fie fain.
Filip imi face scene si afara, in parc. Nu sunt foarte dese. Cum ai zis si tu, de cele mai multe ori imi este laudat ca e f cuminte. In parc nu prea l-am lasat sa se tavaleasca, mi-e nu stiu cum. Acasa nu-l bag in seama cand face asa si ii trece repede, uita, mai ales daca-l atrag cu altceva si ii vorbesc calm si frumos.
Asa e, eu tin la amandoi parintii ca la ochii din cap. Mi-a fost foarte greu asta iarna cand era s-o pierd pe mama, nu-mi puteam imagina ca n-ar mai fi...Si mancare ca la mama, nu am mancat nicaieri in lumea asta...poate pentru ca pune un pic de suflet acolo, nu stiu...
Ce rau e sa bolesti....:(
Mami de Ioana&Filip
Naty spune:
Neata!
Am reusit in sfarsit sa o duc pe Ioana la analiza dimineata. Nu va spun ce a fost pe capul meu, nu a plans ci a zbierat incontinuu decand s-a trezit, pe drum catre clinica, acolo, pe drum inapoi acasa si acasa pana a iesit pe usa cu ta-su sa plece la gradi. Acolo a trebuit sa o tinem 4 persoane imobilizata ca sa ii ia sange. Doamne, si acum tremur, am crezut ca va lesina de atatea bocete.
miere dintosul dulce.
Ce bine ca ati scos zyrtecul si ati ajuns la numai un puf!
Bune idei cu masa, o voi lasa si eu singura sa pape sa vedem ce face. Si voi scoate si gustarelele, ca tot asa, disperata sa mananec totusi ceva ii dau sa roada diverse.
alinuk mi-au dat lacrimile vazand poza aceea cu copilasul. Te felicit pentru tot ce faci!
In legatura cu prietena ta, s-ar putea ca intarcatul sa fie solutia.
anuc, miere si Nadia face crize din orice; nu se loveste singura (din fericire) ci da in noi. Ieri spre exemplu mi-a pocnit o palma de am vazut stele verzi fiindca i-am luat din mana un servetel umed pe care il sugea cu pofta. Habar n-am ce trebuie facut. Eu una ii explic de fiecare data ca nu e bine ce face, ca mami sau sora-sa ( pe noi ne cafteste cel mai mult) sunt "gigea', trebuie mangaiate. Sper sa inteleaga la un moment dat.
In ce priveste securizatul caselor si scotocitul pe te miri unde - Nadia desface absolut toate sertarele la care ajunge (by the way, cristi a mea-i pasionata de sutiene, pe care le imprastie peste tot dupa ce umbla cu ele in jurul gatului), scoate din biblioteca toate cartile aflate pe rafturile de jos, baga mana in cosul de gunoi, baga mana in Wc cand scapa in baie, imprastie diverse prin casa. Nu am cum sa ascund tot ce e nepermis pur si simplu fiindca nu am loc si nu pot sa incui usile fiindca le deschide Ioana si nu as face decat ca, in loc sa ma tin dupa Nadi, sa ma tin dupa Ioana sa le inchida la loc. Am incercat doar sa ridic ce ar fi periculos pentru ea - obiecte mici, taioase, substante gen detergenti. In rest, asta e, face anticorpi Iar cu dezordinea eu una nu ma stresez asa de rau, le mai strang, le mai las si asa, n-om muri de lucruri imprastiate.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana