Licurici de ianuarie - februarie 2009 (103)
Raspunsuri - Pagina 22
axis spune:
Noa Selene, acum ai dezlegare de la dr. sa nu mananci carne - ramane doar sa invati sa ai mai multa grija de voi.
Miere, Anuc, baietii isi manifesta tensiunile acumulate deseori prin agresivitate fizica (spre deosebire de fete care devin anxioase, dependente, somatizeaza). de aceea sunt bienevenite in cazul lor activitatile fizice - iar intre cele creative, cele in care exista contact direct cu materialul, palstilina, lut....
Naty, e posibil ca imunostimulatoarele pe care i le-ai dat Nadiei sa fi produs un efect nedorit, acela de perturbare a mecanismelor naturale de imunitate; eu as profita de venirea verii si as reduce orice influenta din exterior asupra organismului.
Alinuk, generoasa in aprecierea ta, multumesc :).
Am vazut materialul despre care ziceai si asta m-a facut cumva sa inteleg preocuparea ta pentru problemele celorlalti. Oamenii in suferinta au o smerenie, o curatenie a sufletului, pe care o gasesti mai greu la cei care sunt multumiti cu viata lor. in prezenta lor il simti mai usor pe Dumnezeu iar povestile lor sunt mai pline de continut. Tu stii asta din propria experienta si cred ca incerci cu fiecare noua situatie sa reeditezi aceeasi stare de gratie pe care ai simtit-o cu fiecare rezolavre de situatie din viata ta. E o nevoie imperioasa a ta de a iesi din cotidianul atat de sarac in semnificatii si de a patrunde in lumea emotiilor, a necunoscutului. Problema e ca aceasta chemare te vrea dedicata, si nu poate fi indeplinita atata timp cat ai copil/familie - ale caror nevoi sunt la fel de legitime. Cred ca e extrem de greu sa ajungi la un punct de compatibiltate intre mai multe aspecte din viata.
Si Ana nu dormea decat daca eram langa ea, atata vreme cat am alaptat-o. In ceea ce o priveste pe fetita prietenei tale, cred ca e vorba de o dependenta accentuata atat la mama cat si la fetita. De altfel, indiferent de rezultatele aparente, sunt convinsa ca mama ( la fel ca si copilul) au facut cativa pasi inainte in tot acest timp.
Selene, panica iar....crezi ca Dariuca nu vede ca incerci sa schimbi tactica?
Azi Ana a papat ciorba de burta cu vacuta, succes total.
rein spune:
Cu spalatul pe dinti: folosim Nenedent la cel mic, se gaseste la farmacii.
Cu amandoi am mers la stomatolog pediatru si ne-a recomandat neaparat spalatul dintilor cu periuta. De ce: e deosebit de important masajul gingiilor de la o varsta frageda, nu spalatul dintilor, nu cantitatea sau existenta pastei de dinti. Cu cel mare facem asa: intai frecam noi bine apoi el vreo 15 min
ca ii place. Despre fluor, a zis ca nu il recomanda, ca a vazut multe cazuri cu pete pe oase, se depune aiurea si face mai mult rau, iar la cate posibilitati sunt acum de albire nu merita.
Prin masajul gingiilor se stimuleaza circulatia sangelui, gingiile devin mai rezistente, se intaresc, scade riscul infectiilor bucale.
rein spune:
Apropo de atasamentul fata de parinti, la gasca de mamici de la Petru e tare discutat un subiect de aici de pe forum ' Copilul captiv'.
Merita deschis si citit macar pe sarite ca e deja stufos. Dar atentie: deschide rani si invarte cutitul acolo!
ingrid70 spune:
Am venit de la dentist, bine nu acum
, dar am avut multa treaba, baite toata lumea, papa toata lumea (noi mancam fiecare pe rand
).
Ne-a zis asa: e prea mic pt plomba, sigiliu nu are si oricum sunt toxice si tre' sa scuipe ceea ce el nu face si se aplica pe molari si oricum spartura e mica si nu e cazul de plombita care oricum va cadea si nu va sta.
Mai departe l-a vazut si a zis ca dintii arata bine, nu au semne de demineralizare sau ca nu ar fi ca suficient. Am intrebat daca e cazul de supliment de ca si a zis ca doar daca analizele arata lipsa altfel nu.
Am intrebat de fluor si ne-a zis ca nu ne recomanda in nici un caz nici oral si nici in pasta de dinti deoarece daca cantitatea nu este exact cea care trebuie (functie de nevoile copilului, adica carenta dovedita) se depune aiurea in dinti si dintii definitivi se pot pata inestetic.
Deci ramanem la nenedent. (dentista mea are si ea doua fete, una in cl I si una cu 4 luni mai mare decat alex, deci e si mamica tanara
)Selene, din ce ai scris tu Dariei ii dati mancare de oameni mari. Poate ca ea nu e pregatita pt asta. Alex, de exp. nu este si nu e vreun mititel: are 89cm si 13 500 gr. El nu mananca mancare de adulti pt ca nu vrea (vrea poate doar sa guste/moflaie un pic de paine sau carne, dar nicidecum sa-l pacalesc cu o masa intreaga). El mananca mancaruri pasate, uneori mai fin, alteori mai grosier (de regula, mai rar mai grosier ca nu suporta, de cateva ori a trebuit sa-i repasez ca sa manance) si sa nu fie f groasa mancarea ca iar o refuza. De exp. grisul cu lapte sau orezul, daca nu e destul de lichid, nu inchegat deloc, nu-l mancanca si plange, daca e moale mananca. Nu mananca fructe decat pasate ca le storceste si se si inneaca cu ele. El e campion la innecat: si cu apa se inneaca, chiar si cu propria-i saliva. Si prefer sa manace cantitatile corecte pt varsta lui, decat sa-i dau mancare de oameni mari si sa se "joace" cu ea. Eu, spre rusine mea, marturisesc ca nu-mi place sa curat la nesfarsit, deci castronelul sta la mine in mana si el, oricat s-ar chinui, nu ajunge la el, si nici nu am rabdare sa stau cu orele la masa (maxim 30 minute), iar cand nu mai vrea, nu mai vrea, asta e!
Tot respectul pt fetele cu copii foarte mofturosi 
Selene_Bunny spune:
ingrid, la noi nu e cazul de neplacut bucatele, din contra, ii plac foarte mult, marul curatat de coaja il mananca ea singura, asa rotund cum e, il tine in manuta si-l rontaie, portocala o mananca bucatele, painea, la fel, musca din franzela intreaga, morcovul crud il rontaie singura, cu cei opt dinti din fata, oul, cand il mananca, il mananca bucatele, maslinele taiate bucatele ii plac iar foarte mult... Rar s-a inecat, in ultima vreme...
In fine, i-am dat pace, a baut numai lapte.
Revizuit gurita, ies caninii, toti patru, plus doua maselute (premolarul si cea de dupa) pe o parte jos si premolarul pe cealalta parte jos.
Insa, daca ar durea-o, ma gandesc ca s-ar plange, nu? Adica ar fi maraita si in afara mesei, ar plange, poate chiar ar face febra... Ceea ce nu este cazul...
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
ingrid70 spune:
Selene, daca rontaie cate ceva toata ziua (aici nu am inteles daca ce ai spus tu mananca la ora mesei sau nu) atunci poate e satula. Eu daca rontai cate ceva pe ici pe colo nu mai imi este foame si nu mai am nevoie sa ma asez la masa in sensul clasic. Alex are asa: biberon de lapte, iaurt+fructe+1-2 lgt cereale, pranz, biberon de lapte, cina si nu rontaie absolut nimic intre mese, doar apa.
ingrid70 spune:
Ne ies si noua inca doi dinti jos, cred ca caninii. Nu e marait, dar noi oricum luam nurofen pt rosul din gat, pe langa antibiotic si stiu ca asta calmeaza durerile de dinti. Deci vom avea 10 dinti in curand.
crisspy spune:
Selene la noi cand au iesit dintii numai pofta de mnacare a disparut. Nu tu febra, lipsa chef de somn, lipsa chef de joaka sau temperatura...suzi era salvarea lui. Si lui Razvi nu i-ai iesit niciodata ai putin de 2-3 dinti odata...ultima data au spart 4 dinti si 4 masele o data.
Cum i-au iesit ceilalti dintishori? Cu durere vizibila sau temperatura?
Crisspy,
fericita de
Razvi
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui axis Alinuk, generoasa in aprecierea ta, multumesc :). Am vazut materialul despre care ziceai si asta m-a facut cumva sa inteleg preocuparea ta pentru problemele celorlalti. Oamenii in suferinta au o smerenie, o curatenie a sufletului, pe care o gasesti mai greu la cei care sunt multumiti cu viata lor. in prezenta lor il simti mai usor pe Dumnezeu iar povestile lor sunt mai pline de continut. Tu stii asta din propria experienta si cred ca incerci cu fiecare noua situatie sa reeditezi aceeasi stare de gratie pe care ai simtit-o cu fiecare rezolavre de situatie din viata ta. E o nevoie imperioasa a ta de a iesi din cotidianul atat de sarac in semnificatii si de a patrunde in lumea emotiilor, a necunoscutului. Problema e ca aceasta chemare te vrea dedicata, si nu poate fi indeplinita atata timp cat ai copil/familie - ale caror nevoi sunt la fel de legitime. Cred ca e extrem de greu sa ajungi la un punct de compatibiltate intre mai multe aspecte din viata. |
Axis
m-ai prins

nu am a ma justifica doar ca ai remarcat niste aspecte nu chiar la 'vedere'
si poate ca am mai zis aici ...dar o fac oridecateori vine vorba -
momentul meu de rascruce a fost reprezentat de perioada crunta din viata mea in care aspiram la statul de mamica ... cand am intampinat niste bariere...de unde eram atat de increzatoare in ce mi se intampla si ma proiectam cumva..si chiar imi iesea (toate examenele si lucrurile pe care mi le-am propus in viata mi-au iesit ..intamplator sau nu... asa cum imi stabilisem, sau asa cum a vrut Dumnezeu...
si atunci ceva in mine s-a schimbat

copiii, venirea pe lume a minunilor mele au reprezentat punctul de la care am stiut ca sunt lucruri dincolo de noi
iar implicarea mea, preocuparile nu sunt decat o umila multumire fata de ceea ce traiesc
cat priveste dedicarea, ma rog la Dumnezeu sa gasesc echilbrul necesar, iar cei din jurul meu sa ma accepte asa cum sunt
multumesc tuturor pt sugestiile cu privire la micutza prietenei mele
fug la subiectul indicat de Rein...hahaa buna aia cu cutzitul in rana
edit: dupa citirea primului post imi recunosc deschis si eu captivitatea
...din fericire fosta!
rein

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
bpaula spune:
buna dimineata,
imi pare rau de copii bolnaviori si de asemenea de parinti bolnaviori. Nu am timp sa scriu mult dar:
Am intrat pentru Micola, sa ii zic ceva din experienta mea. Nici Marius nu a stat la analize prima data cand l-au dus sotul si mama mea (eu eram in prima zi de munca
, a fost exact ca la voi, lupta si tipete fara sa ii poata lua sange). Asa ca am mers la alt laborator unde i-au recoltat din degetel. A fost mult mai simplu si mai rapid ca prima data desi tot a plans si s-a zbatut.