Licurici de ianuarie - februarie 2009 (103)
Raspunsuri - Pagina 16
Naty spune:
Hello!
Sunt tot rau ... am frisoane si ma doare gatul de mor. Sper sa nu ia fetele.
micola imi pare rau ca nu ati reusit cu analizele.
Nadiei ii place mult ficatul. De regula i-l dau cu paine (impreuna o bucatica mica de ficat si una de paine) tocmai fiindca e innecacios, dar cand mananca singura (vrea de regula sa ii bage ea in gurita), ii scapa painea si ia numai ficatul.
daiopri si Ioana va incepe pe 21 iunie cursuri de inot, se duc cu gradinita si tare ma intreb cum naiba se va schimba/usca la cap.
Fetelor, eu cred ca selene nu se enerveaza din cauza mizeriei ci a faptului ca Daria nu mananca si ca face orice altceva decat sa pape. Eu stiu din pacate ce inseamna copil mofturos la mancare (am doi in dotare). Am incercat cam toate metodele de convingere, degeaba. Desi sunt calma din fire si incerc sa-mi pastrez cumpatul in fata fetelor, iar in teorie sunt anti-certat copii si nervi, deseori la masa o iau razna. Nu pentru ca fac mizerie, nu pentru ca se joaca, nu pentru ca stau si gatesc degeaba, ci fiindca nu se hranesc mai de loc.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Naty spune:
cristi si nu ne arati si noua tunsulicul?
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
bebelusi spune:
Selene, mie mi se pare ca Cristi a fost un pic mai dura, eu nu sunt intru totul de acord cu ea. Pana nu treci prin asemenea lucruri (adica sa nu iti manance copilul) nu stii ce inseamna, eu nu am vazut asta [pana nu a fost vlad bolnavior si nu manca, si am crezut ca ma catar pe pereti de nervi, dar sa se intample asta zilnic timp de un an, cred ca nu e usor.
Selene, si eu aveam problema asta dar sa iti spun ce am facut - am scos tot din srtarele de jos in care avea acces, am lasat doar oale, cratiti, pungi inchise, polonice, de atunci am liniste. Am legat dulapul cu acces la gunoi, am inchis usa la baie in asa fel incat sa nu mai aiba acces
Mami puiutului Vlad Mihai
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Aalina spune:
Selene eu sunt genul care ma crizez la mizerie si pentru a evita stresul meu inutil am dosit absolut tot ce nu trebuie sa ia Fabian. E adevarat ca e o mare varza si zici ca au tabarat turcii in dulapurile mele dar prefer asa decat sa stau cu grija ca poate lua ceva interzis sau sa ma enervez ca face cine stie ce. El exploreaza si e normal sa o faca asa ca mai bine il las si stiu ca unde ajunge nu e pericol.
Cat despre mizeria la masa pur si simplu nu ii dau acces la bolul cu mancare. Chiar daca asta inseamna ca va incepe sa manance mai tarziu singurel prefer sa il hranesc eu cu daune minime decat sa smotruiesc non stop.
Solutiile nu sunt universale si nu toate reactionam la fel in aceeasi situatie dar trebuie sa gasim ce ni se potriveste in asa fel incat copilul sa nu aiba de suferit si nervii nostri sa nu fie intinsi pe sarma.
Naty multa sanatate!
sdcristian spune:
pai da, am fost mai dura, si uite ca tu ai zis exact ce trebuie - ca nu rezisti fizic. ceea ce inseamna ca aici trebuie tu sa lucrezi. sa iei niste vitamine si minerale, inclusiv vitamina d, asta ajuta mult la psihic. sa ai grija poate de alimentatia ta, sa nu ai carente de una sau alta, inclusiv de grasimi, grasimile bune si sanatoase care dau forta in perioade de depresie sau oboseala. ia cateva pic de vigantol cand ii dai si dariei, mananca cat mai variat, iesi afara la soare.
a ta umbla prin bucatarie - al meu intoarce cartile in biblioteca. zilnic de cateva zeci de ori. azi si-a golit dulapul de haine -ghici cine trebuie sa stranga. am chef? nu. deloc. da copilul nu e vinovat. nici cand va loveste nu e vinovata - ea inca nu stie ce doare si ce nu, nu-si da seama de forta loviturii. dar o sa invete in timp.
are si el zile cand nu mananca nimic- si-i dau pace. a doua sau a treia zi ar manca si lemn gol. mai ales ca nici daria nu e din categoria copiilor foarte slabi nu trebuie sa iti faci enorm de multe griji daca cateva zile are apetit mai mic.
si crede-ma ca stiu cum e cu nervii la masa. ca si eu ii dadeam nervoasa sa manance, si ma enervam si mai tare cand el imi dadea peste lingurita sau arunca bolul cu mancare pe jos. si surpriza a fost ca dupa 5 minute manca aceeasi mancare ca un lup - ca ii dadea soacra mea, care era calma si nu stia ca el refuzase mancarea. deci atitudinea conteaza.
si apoi mai ai doar 16 ani jumate pana face 18...
Selene_Bunny spune:
Multumesc, fetelor!
Naty, ma mai crizez uneori si de mizerie, ca numai eu stiu cat curat, dar cel mai mult ma crizez din ce ai spus tu, orice altceva, numai sa manance, nu. Joaca, intrebat "ce ata" de o mie de ori, vrut tot ce intreaba, ca altfel nu mai deschide gura defel.
Patri, si eu as muta, daca ar fi casa mea si as avea unde sa le mut. Da' nu prea am. :( Bufetul este descoperire recenta, in bufet este tubul cu sare, de-ala de la Kalas, ii place ei cum se inchide si se deschide, glont dupa ala e... La baie nu merge decat daca este usa deschisa sau e cineva inauntru. La gunoi nu umbla, din fericire.
Aalina, si noi tot incercam solutii. Uite, ieri a halit ta-su restul de crema cu banana, nici ca i-a pasat. Azi dimineata am mancat eu cu ea la masuta, nicio reactie. A fost interesata de piureul meu de castane, i-am dat un varf de lingurita, a strans gura punga si mi-a impins mana la o parte.
cristi, rad aici singura, cu aia 16 ani jumate... Of, am incercat si sa-i dea tati, si sa-i dea soacra, cand nu vrea, nu vrea si pace.
Acu' ar trebui sa traduc sau sa gatesc sau sa curat, ca una din astea fac cand doarme Daria, da' io ma duc sa ma culc.
Multumesc inca o data.
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
deliafairais spune:
le-ati luat sandale? de care si de unde? eu i-as lua o pereche de dinalea f f usoare gen sabot cu gaurele, de cauciuc cred...stiti voi, pt joaca, si unele de piele mai smechere pt purtat in rest.
deocamdata am fost la deichman si mi s-au parut destul de scumpe...ceva peste 100 lei iar alea usoare de care ziceam sunt 40. mai caut, dar daca nu gasesc tot la ei ajung