Licurici de ianuarie - februarie 2009 (103)
Raspunsuri - Pagina 17
Anuc spune:
Buna!
Am citit tot, dar e varza in cap ca ma si grabesc sa-i culc p-astia.
Naty, sanatate! Ia repede niste antigripale ceva sa te pui pe picioare.
Selene, eu te inteleg perfect! dar nu-ti dau dreptate :). si eu fac la fel in perioadele in care nu papa Filip cum trebuie. E frustrant, stiu. Si cu Ioana m-am chinuit si inca ma mai chinui, pe ea cel putin pot negocia fiecare imbucatura, dar cu Filip nu merge. Asa e, cand nu mananca copilul, esti nervoasa din orice si vezi totul mult mai negru decat e...DAR! nu mai certa fata cand intreaba, cand exploreaza...e foarte bine ca e curioasa, nu-i taia aripile. Incurajeaz-o. Si eu fac ca tine, cateodata cer prea mult de la copiii mei, vreau sa fie ordonati, cuminti, etc, uit ca sunt atat de mici. Si pe Ioana o mai cert si apoii imi dau seama ca vreau prea mult de la ea, e doar un copil...
Eu mor cu dezordinea, si exact de asta am parte! In sufrageria mea acum sunt numai jucarii pe jos, poze scoase din album, carti, carioci...imi vine sa mor, mai ales ca abia facusem curat. Dar astia sunt fericiti si topaie pe langa mine,...asa ca trag aer in piept, ii culc si fac curat, ca daca nu fac eu, asa ramane...
Acum slava Domnului, Filip mananca bine...din cauza asta poate sunt mai relaxata :)
Micola, ce m-ar fi bombanit sotul si pe mine....:) Imi pare rau ca tre sa repetati faza...
Gata! Fug si revin
Mami de Ioana&Filip
miereamara spune:
Am vazut ca se discuta problema mancarii, din pacate si Aidan trece printr-o faza din asta in care refuza tot, dar numai acasa, f ciudat, la gradinita mananaca tot ba mai aduna si de pe jos sau din farfuriile celorlalti.
Dar in weekend era jale, ma enervam si imi stricam tot weekendul din cauza asta, pana cand am realizat ca eu gresesc.
1. nu i-am mai dat gustarele; iaurt, paine, biscuiti, toate astea in disperare de cauza ca sa aiba copilul ceva in burta. Faceam o mare greseala asa.
Asadar sambata a luat micul dejun la sase dimineata (ca aidan asa se trezeste la cinci jumate-sase, cand va aud cu 7-8 mie mi se pare ceva de vis, am mai mult de noua-zece luni de cand nu am mai dormit mai tarziu de 6:30 sau fara minim o trezire pe noapte, dar asta e alta poveste). Deci a luat micul dejun si pana la 12 nu i-am mai dat nimic. La 12 nu avrut mancarea, a inceput sa suceasca din cap, no, no, no. L-am luat de la masa si l-am pus la culcare. S-a trezit la 1:30. Fetelor, a mancat cu amandoua mainile, tot ce i-am pus: orez cu legume, ciuperci crude, albus de ou fiert, plus banana desert.
2. intotdeauna ii ofer un aliment nou in cantitate mica in combinatie cu un aliment care ii place lui mult, ii place orezul...il combin cu legume, ii place iaurtul...il combin cu carnita pe care el o refuza total, si tot asa...ii place frisca...o combin cu un fruct pe care il refuza.
3. il las pe el sa se hraneasca, nu mai suporta sa ii dau eu cu lingurita, ii dau lui lingurita si ii pun mancarea direct pe tavita, nu in farfurie pt ca inevitabil farfuria ajunge pe jos
4. cand ii pun mancarea pe tavita nu stau cu ochii pe el si nici nu il fortez/amenint/cert, merg si fac altceva, am vazut ca se relaxeaza si incepe sa manance dupa ce exploreaza/se joaca un pic cu mancarea.
Cam astea sunt secretele noastre, bineinteles ca nu merge intotdeauana, dar..in mare parte da. Plus ca eu am avantajul ca el la gradi mananca f bine (se indeamna cu ceilalti copii) si majoritatea nutrientilor ii ia de acolo.
In rest sunt f obosita, mai nou fi-miu se trezeste la 3 dimineata si are chef de joaca pana pe la 5, vai de capul nostru.
Dar si o veste buna, i-am scos Zyrtecul total (a fost recalled anyway) si ii merge f bine. si i-am redus medicatia pt asthma de la 4 pufuri la 1 puff!! si iarasi ii merge f bine, in sensul ca nu tuseste deloc. Dar a trecut si sezonul de polen,asa ca probabil astmul lui este alergic si o data pe an cand infloresc pinii va trebui sa stea pe medicatie.
Am pus niste poze cu dintzosul meu, are 8 dinti si 4 maselute
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/
Multa sanatate bolnaviorilor si numai bine!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Porumbita, o cert pentru ca: - desi ii arat ca ustensilele de bucatarie nu sunt jucarii, ca nu este bine sa deschida bufetul si sa scoata de acolo ce gaseste, fiindca se poate lovi, ca zaharul, orezul si ce mai avem in bufet nu sunt pentru copii, ea tot acolo merge. Luni eram tot asa, dormeam in picioare, nici n-am auzit-o cand a fugit la bucatarie, am auzit doar zornaitul boabelor de orez pe jos. |
pai de ce nu era inchisa usa la bucatarie? eu las deschide sufrageria, holul mare si camera lui ca acolo e totul securizat; in rest doar cu unu din noi de fata intra (bai, bucatarie, dormitorul nostru); nu imi e de dezastre cat imi e ca se loveste
- dupa ce ca nu mananca, imprastie mancarea peste tot. Aici sa ne intelegem, nu ma deranjeaza daca mananca jumatate si jumatate si-o pune in cap, ma deranjeaza ca nici nu vrea sa guste, dar murdareste la greu, isi spala mainile in vas, isi baga mancarea in urechi, mi-o pune mie in poala si asa mai departe. |
ce pot zice, welcome to the club; noi dc nu suntem pe faza sa gasim ceva care sa ii capteze atentia la masa la fel face; ma imbrac in haine de casa (spala masina, majoritatea nu au nevoie de calcat), nu ii las la indemana chestii care se sparg dc le tranteste, pe jos e gresie deci se spala
dc nu vrea sa guste incerc pana vad clar ca nu are chef; incerc cu altceva
dc nu merge cu nimic ma pun si mananc langa el, deregula vrea siel ce am eu si ii se dechide pofta; dc tot nu vrea il iau din ascun; incercam mai tarziu;
in casa nu ii las la indemana chestii de rontait chiar dc nu a mancat la masa pt ca nu sunt de acord cu practica;
ce-i drept fiind inca alaptat stiu clar ca ceva tot va avea in burta
- pana acum cateva zile, daca te vedea mai relaxat si iti dadea un lucru, ti-l trantea in fata. Pe soacra a lovit-o peste ochi, pe cumnata, la fel, pe tata-so, l-a lovit iar, mie mi-a trantit o carte cartonata drept in ochi, de m-a zgariat cu coltul, iar vineri stateam si eu cu ochii inchisi pe pat doua minute, ea a luat saculetul cu cuburi si mi l-a trantit peste nas, de-am sarit urland de durere de pe pat si mi-au dat lacrimile instantaneu. Atunci am zis pana aici. |
pai o amuza probabil reactia vostra;
ma indoiesc serios ca pana aici va fi;
uite, iti scriu aici o chestie care a scris-o pe forum userul nelia, mi s-a parut fantastic:
niciodata, indiferent ce se intimpla in viata ta ca mama, sa nu consideri copilul dusmanul tau, pentru ca indiferent de situatie el iti este copil, nu prieten, nu confident, nu umar pe care sa te sprijini. .. ci doar copilul tau, iar tu parintele lui, protectorul lui! Copilul meu, Agata, era micut atunci, si nu am inteles cum poate sa-ti devina copilul dusman, cum poti fi in razboi cu el... dar cind a mai crescut si cind a inceput sa faca ceea ce fac toti copiii, adica sa fie copii, cu cumintetii si dragalasenii, dar si cu obraznicii si rautati copilaresti, asta in zile in care eu eram la pamint din cauza oboselii acumulate si a problemelor cotidiene... am inteles ce a vrut sa spuna. Frustrarile, furiile, problemele care zac in noi... nu au nici o legatura cu copiii, nici acum, cind sintem noi parinti, nici atunci cind eram noi copii... dar se indreapta impotriva lor, ii afecteaza cel mai mult, pentru ca sint cei mai slabi si vulnerabili...
Pana am scris eu aceste randuri, Daria s-a colorat pe piele si pe haine cu niste carioci. Nu ma supar. Dar a colorat si pe perete, ceea ce inseamna ca o sa zugravim sau ce-o sa facem cu peretele respectiv, ca, de vede proprietarul, am incurcat-o. |
pai ce cautau cariocile la indemana ei?
miereamara spune:
Delia, anumite serii din produsul Zyrtec, Tylenol, Benadryl si Motrin au fost retrase de pe piata din cauza faptului ca aveau concentratii mai mari/sau mai mici decat normal pt substanta activa. S-a recomandat sistarea administrarii acestor produse pt ca sunt periculoase pt sanatatea copilului din cauzele mentionate mai sus. Uite aici mai multe infos legate de seriile retrase
http://www.mcneilproductrecall.com/page.jhtml?id=/include/new_recall.inc
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
bebelusi spune:
Porumbita eu degeaba inchid usile ca le deschide, e inalt si asta nu mai e o problema.
Mami puiutului Vlad Mihai
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
sdcristian spune:
si mai e o chestie
daca refuza legumele cu carne de ex si imediat i-as da banana sau ceva ce ii place normal ca o sa refuze mereu piureul
daca vad ca nu deschide gura, intreb vrei papa - arat spre ea, da din cap ca nu... la joaca copile. peste o ora intreb iarasi - papa? arata nu, ok nici o problema. peste 2 ore cam vrea
daca nu in 2 ore, atunci cand mancam noi de cina el sigur mananca mai mult ca mine.
koruccia spune:
Porumbita, si mie mi s-au parut extraordinare randurile acestea ale neliei. M-au pus pe ganduri si mi-au dat ocazia sa ma examinez un pic pe dinauntru si sa ma pun in discutie in relatia cu copilul meu. Tot citind-o pe nelia la topicul acela si la alte subiecte mi-am dat seama ca genul asta de analiza e un exercitiu critic important, pe care trebuie sa invat sa-l fac inca de acum, altfel risc sa ma copleseasca rutina, problemele, oboseala, nervii si sa pierd din vedere esenta.
Selene, cresa sau o bona part-time nu ar fi o solutie pentru voi?
Porumbita spune:
le inchid cu cheie, cheia o iau
stiu, e enervant pt noi adultii da asta (am cheie si la dulapul cu cosul de gunoi pt cand suntem in bucatarie
as inebuni efectiv dc as sta si in casa numai in spatele lui; e si asa extrem de curios, argint viu;
sufrageria ar putea arata multttt mai bine dc toate rafturile pana la nivelul de un metru si ar avea ceva pe ele;
mobila e facuta la comanda si am pus toate manerele sus (la sifoniere si pe unde s-a putut)
nu arata super dar o sa aiba cel putin 2 ani, doi ani jumate cand o ajunge la ele si desi va putea scoate to macar va fi mai mare sa nu se loveasca
unde nu s-a putut cu manere am pus cheie (inclusiv in sufragerie)
m-am gandit ca nervii nostri sunt pretiosi; asa ca am securizat cat am putut (si dupa ce am terminat am obs ca pt un copil asa dinamic ca R tot mai trebuia )
sdcristian spune:
carol numai la dulapul nostru are in general o placere sa caute, si sa gliseze usile. plus la sertarul meu cu chiloti - sunt prin toata casa in general. dar cum carpele nu se strica nu-mi pasa. ca unde ajunge el in dulap am pijamale si alte chestii pe care oricum nu le tin in ordine.
atata timp cat nu are ce sa sparga sau sa strice sa avem de dat bani... poate face ce vrea
dar a trebuit sa imi mut parfumurile ca arata un interes viu pentru ele. l-am parfumat tot si in loc sa ii displaca, chiar i-a placut.