Licurici de ianuarie - februarie 2009 (103)
Raspunsuri - Pagina 14
crisspoliss spune:
Buna fetelor, n-am intrat o vreme ca am fost tot pe drumuri si apoi n-am avut nici internet. Suntem tot in Mongolia, departe de toti, si tare dor mi-a fost de voi si de povestile voastre.
sper ca acuma sa intru mai des, desi iar ni se arata ceva drumuri la orizont.
Noi suntem bine, Victor e din ce in ce mai mare si mai smecher, e innebunit dupa masini si pisici, manaca orice, doarme toata noaptea, s-a autointarcat acu 2 luni din senin si de atunci ii dau putin lapte de vaca. I-am facut in tara vaiinele, infarixul si priorixul, nu a avut reactii la ele, insa acu o luna mi-a facut rujeola.
Va pup pe toate,si sanatate la bolnaviori.
Crisss mami de pui mic
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rein Anukule mie imi place sa cred ca sunt neschimbata asa ca ce rost mai are sa pun fatza mea acolo? Eu nu i- am mai dat lui Calin mancare blenduita pt ca, desi are numai 5 dinti mesteca de parca ar avea toate maselele. Numai carnita o maruntesc. Mai e cineva doar cu 5 dinti? rein |
pai si ce mai... sa ne bucuram si noi ochiul cu tineretze aici!!!
si Andu se inscrie la numaratoarea pana la 7...la dinti / 3 jos, 4 sus!
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Selene_Bunny spune:
delia, nu m-am suparat deloc, macar de as slabi si io, dar nici vorba...
rein, vazut bebe! Maaareee!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Daiopri spune:
Andre_ea
Vad ca si la voi nu e noul daApoi nu stii tu ca repetitia e mama invataturii?
Si noi tot asa cu logoreea, are sedinte nu gluma. Da nu se intelege decat mama si tataSi drept urmare ca a inteles a si aparut aici cand vb Ilinca
Multumim de urari. Am baiat mare ce mai. De azi merg la inot cu scoala. Nici nu vreau sa ma gandesc cum se schimba el si ce face pe acolo, ca acasa tot mama il schimba
Nu degeaba zice ca el vrea sa fie mereu tanar,si sa stea cu mama si tata. Nu se insoara
Ast mic al meu papa cam orice, rar refuza. Si ii dau si mancare facuta de mine, cand apuc, caci ii dau tot separata de a noastra si la borcanele.
Nu prea face mofturi
Ledi sanatate multa si sa treaca toate belele. Sa vezi tu de nu iti trimit sosete colorate:))La mine stii cum e cu vb aia baba la frumusete, da macar de ma bagam singura in asta
Rein, crisspol, fil bine ati mai venit pe la noi
Dark, ce bine de tine ca mergi acasa. Am ramas cu remuscari ca nu reusesc.
Cami sanatate lui mama ta si voua putere sa le faceti pe toate.
Alina oare ce mai face?
Numai bine tuturor
iuliacris spune:
Hop si noi pe-aici.
Nu prea am timp de scris zilele astea, mai ales ca pitica s-a facut timbru mai nou si sta tot lipita de mine.
Multa sanatate tuturor bolnaviorilor mari si mici, sper sa treceti toate cu bine peste necazuri!
Rein ti-am admirat frumosii, sa-ti traiasca si sa ni-i arati mai des!
Andreea, m-am amuzat copios de Ilinca alaturi de Carla, pe care a apucat-o logoreea cand a auzit-o pe ilinca asa guraliva.
Daiopri, imi pare rau ca doare asa tare, cat mai dureaza oare? Altfel esti OK? Pup pisoiul si motanul!
Crisspoliss, ce bine ca ai reusit sa mai treci pe-aici, chiar ma intrebam ce mai faci. Cat mai stati in Mongolia? Nu-ti lipseste San Fran? Mai pune niste poze cu Victor cand ai timp.
Naty, sper ca nu-i gripa, oricum ai grija de tine!
Flo, sper sa auzim vesti bune de la tine!
Cami, multa sanatate mamei si tie spor la finalizat teza!
Ledi, sper sa terminati si voi cu necazurile, ca parca se tin lant.
Carla a inceput sa faca si ea mofturi la mancare, dimineata nu mai e chip sa-i dau fructe, ar manca doar paine cu branza(dar castravetii, rosiile sau ardeii sunt cah). Ar manca insa lapte in prostie, se pare ca-i place laptele de vaca, goleste tot timpul biberonul, cam 750ml pe zi si ar baga si mai mult daca i-as da. Am mai pus si eu poze cu pitica
http://picasaweb.google.com/iuliademeter1/Mai2010#
Pup gashca!
Poze...
...si iar poze
Iulia & Carla
andre_ea spune:
Mey, ma bucur ca v-a placut prichinduta mea. O apucasera salturile in pat cat eu eram cu spatele la ea. Am luat repede aparatul sa imortalizez momentul si zau ca dupa ce am filmat-o n-am mai lasat-o sa faca asta.
Cat priveste vorbitul, cam asta e tot ce mai zice pitica mea, limba bebeluseasca. A uitat tot ce a zis odata. N-am mai auzit un mama de muuuuuuuuult. Da' nu-mi fac griji, o sa vorbeasca ea pana la urma.
Daiopri, baiatului tau. Si pe fi-miu il imbrac tot eu, desi poate si singur. Imi pare rau ca e asa dureroasa reconstructia.
Jasmi, hai sa ne oferi un pahar de sampanie.
Iulia, vai ce totala e Carla aici
Vazut si Razvi in parc si prichindei de Rain.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
deliafairais spune:
porumbita, toate legumele le fac la steamer, apoi le papam langa piure de cartofi sau orez si pui sau peste. david mananca acum ce manacam si noi, bine, nu fac cartofi prajiti, fasole boabe sau varza.
micola spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui crisspy
Micola cu dedicatie : http://picasaweb.google.ro/cristina.pereteanu/Razvi1AnSi2Luni#5467107632075786818 Crisspy, fericita de Razvi |
demential...cum sta el , serios si asculta, arata, apoi isi vede de treaba lui
micola spune:
azi mi-am luat bombaneala de la sot la greu...pe meritate:
Ne trezim noi de dimineata, la 7.30, stau eu langa putza goala a lui Alexu, il gadil, fac:pissssssh", pana pe la 8.10, degeaba...(deh, cand s-a trezit avea pampersul 3 kile, fara kk, ud si pe body....).la 8.10 imi vine geniala idee sa-l bag cu piciorusele in ligheanul cu apa...intr-un minut a si facut..Apoi da-i, cauta trimiterile pt analize, copilul imbracat, tacso bombanind:"da, ca asa faci tu mereu, le pui tu "bine" de nu le mai gasesti nici tu" (asta cam asa e)..pana la urma le gasesc, iau si kk din frigider, ca am avut inspiratia sa i-o iau de aseara ca azi de dimineata nu a mai facut..si la 8.25 eram acolo, bombanita ca o sa stam la coada...etc, etc..ajunsi acolo..coada.....care se opreste la noi, pleaca tipa de la receptie exact cand urmam noi, revine in 10 minute, timp in care Alexu abia mai avea stare si ne da vestea minunata, ca ne programeaza pt maine, ca azi s-a epuizat stocul de 30 de pacienti cu trimitere...ma cert cu ea:"si maine iar ma chinui cu urina? iar tin copilul nemancat?"..in fine..sotul zice ca nu maine, ca azi e de noapte, ramanem pt joi..nu va ma zic ca nici nu am iesit bine din clinica si aud nesuferitele: "ti-am zis eu?"
deci joi mergem la analize..
cuscra, ia baga niste poze cu mofturicioasa mica ca m-a luat asa un dor de mutricia ei de papusica.....Alexu e tot cu 8 dinti..si parca s-ar vedea caninii de sus..parca..
cami, sanatate mami tale, si spor la treaba
selene,spanac cu ou?
dupa ce ca e mofturoasa, nici nu-i dai carne...e destul de greu sa variezi in conditiile astea..Si la noi funtioneaza, cum a zis cristi, sa mancam in fata lui, de fapt, eu asa mananc, o data cu el.asa am scapat de "moftureala", luandu-l cu noi la masa..si noi suntem multi in casa...
Daca fetei ii place ciorba, da-i ce-i place, o fi de la dinti...si strecoara cate putin peste, da putin de tot, si maresti treptat cantitatea de peste, branza...macar asa sa ia si ea ce-i trebuie ca sa creasca mare..
hai k am copiat la idei de mancare...fetele
Stau si ma minunez, cum o manca Nadia ficatul ala gol?..ca e innecacios..mie nici nu-mi place ficatul, de niciun fel, il mananc ca stiu ca e bine...asa fac de mica..asa m-a invatat mami..
Ce limbarita are Ilinca si ce desteapta si dulcica e
cristi, ce zici tu acolo de paine in ou eu stiu ca se numesc friganele.. paine in ou noi spunem la ou fiert moale si pus paine in el, intr-o cescuta
axis spune:
Buna seara tuturor
Selene, morcovul e recomandat pentru aportul mare de calciu celor care nu pot consuma lactate - deci, bucura-te ca DAria il vrea! La fel, daca mamanca fructe e perfect, banuiesc ca si legumele crude ii plac...atentie insa la rosii ca, fiind acide, disctrug calciul!
Eu fac branza acasa si o pun in omleta sau in combinatie cu cartof, cu paste, sau cu cereale amestecate cu mar fiert si scortisoara. Smantana si ea de de mare efect.
Iar carne de pui de ce nu? E mult mai gustoasa decat pestele fiert ( ca ma gandesc ca nu-l prajesti) iar supa contine multe minerale care se asimileaza cu usurinta ( asta e motivul pentru care e recomandata in raceli).
Comportamentul alimentar e unul de tip adictiv, cu cat mananci mai mult, cu atata ai mai manca ( nu ma refer strict la o masa, ci in general). La fel e si cu gusturile, se pot forma asa cum doresti, totul e sa ai rabdare in raport cu scopul propus. Ai putea incerca s-o obisnuiesti cu gustul de carne incepand cu supa si apoi sa introduci si carnea.
Cred ca nu atat ce ii dai sa manance e important ci felul in care o faci. Daria pare ca se joaca cu nervii tai. Eu aici as incerca sa lucrez. Asigura-te 1. ca are ocupatie intottdeauna cand mananca si 2. ca tu nu te enervezi indiferent ce face ea. Cauta momentul in care ea face exact ce stie ca nu-ti place si schimba-ti reactia - razi, fa ca ea, ignor-o. Lasa-i partea ei de joc, dar in acelasi timp tu ramai consecventa si, mai ales, nu reactionezi emotional la ce face ea. Cine controleaza pe cine ?
La o adica, daca tot nu mananca, poti sa mai distantezi mesele, fii sigura ca atunci va manca mai bine. La fel, fructele inainte de masa ( 45 min, 1 h.) sigur o sa-i mareasca apetitul.