**Zmeurici de iulie-august 2009 (38)**
Raspunsuri - Pagina 17
blanca000 spune:
Buna fete,
Giova, mda..Eva cam e dependenta de mine si cu mancatul..de la mama mea nu prea vrea dar nici mama nu insista..cica " nu a mai vrut"....
Mq nu ii dau galbenus moale Evei.Tu cum ii faci oul ochi si omleta.Zici ca se d aunda verde? Si la albus de ou? Nu la sucuri..de care sucuri? Cel facut in casa nu e ok?Fructe cand ii dai?
Noce, o s aincerc si eu reteta de sarmale..si cea de pateu de linte..sa vedem ce si cum. Mersic.Sper sa ii placa.
Monitza, nici Stefi nu mai vrea fructele? Ufff..macar manaca cereale +iaurt. Eva sa nici nu le vada ...bleah..
Alex@Sara, stai linisita, si Eva mea e silueta.a.nu are 8 kg..in schimb e vioaie si vorbareata de nu imi mai fac griji..insa mi-ar placea sa manace mai bine, recunosc. Dar decat sa ne luptam cu greutatea, e mai bine asa..(ma consolez eu).
Pooh..cred eu ca Balasz stie clar ce vrea..lasa-l pe el sa aleaga decat sa ii impui tu. Stiu ca e greu..dar odata si odata tot trebuie sa renunte, nu? Suntem langa tine .
Eu sunt mai mult singura saptamana asta, J. merge cu cateaua la cabinet si sta acolo 1-2 ore la perfuzie+ timpul pe drum...asa ca de dimineata pana seara sunt cu "mainile pline"..facut mancare 2 feluri ca donsoara mea mananca de 2 ori mancarica daca nu vrea fructe sau cereale sau iaurt, spalat storcator fructe,steamer, blender, scaun masa, farfurii...tot tacamul, hranit copil, scos copil afara,facut piata, calcat maldarul de rufe (maine bag altele la masina), spalat copil, adormit copil, mancat si eu printre picaturi (azi doar rosie si branza)..sunt extenuata, epuizata..vreau .
Azi am cumparat lapte praf Milumil..Eva nu a vrut nici sa miroasa dar sa guste..o sa mai incerc..macar o masa sa ii dau ca e mai satios...poate reusesc si eu asa sa scot masa de la 1-2 noaptea ca nu e usor deloc.
Altfel, vad ca asociaza foarte bine "mama" cu mine, "apa" cu cana de apa sau suc, "ham" cu catelul si altele care nu le poate rostii dar daca le zic eu imediat isi indreapa privirea spre obiectul respectiv.
Afara toata lume aintoarce capul dupa ea, pana si baieti de 16-18 ani, femei, barbati..toti rad, ii vorbesc sau ii fac cu mana..ea rade si strmaba nasul la toti..ba le ofera si biscuitul..Gata, fata mea isi face admiratori.
Ma duc sa lesin intre perne.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Giova spune:
de 30 min. am venit de la mani. In 2 sapt. mi-au crescut unghiile, nu mai puteam astepta pana la intoarcere, asa ca am refacut gelul.
sa va zic ca al meu sot l-a lasat pe edi sa planga 10 minute. cica a fost extrem de rau...parca nu stiu...asa ca dupa baita l-a pus in patut si a intrat numai dupa 10 min. cand suspina si urla la greu. in 2 min. l-a pus la noi in pat...cica si-a strans pilota in jurul guritzei...a asociat-o cu sanul si doarme dus de la 21:30.
Cica il pune el la punct...maine la fel ii face....of...cand am auzit mi-a fost asa mila de el....dar tare rau s-a facut de la intoarcerea din Alba.
Moniland mersi. sper sa simt, ca poate nu mai vedem concediu vara asta.
Blanca si eu sunt chiauna de somn...abia astept sa rup usa dormitorului. mai am ceva de definitivat la bagaje, maine dim. plecam.
ar trebui sa mai insiste mama ta, o joaca Eva cum vrea.
Corinna am dat un search pe google despre podophyllum p.... si se potriveste si la noi, doamne fereste sa fie cazul de asa ceva in Egipt, dar e tare pacatoasa apa aia si la cum e Marco al meu....
vorbim pe maine, dupa ce terminam cu motul finutului.
noapte buna.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
Motana spune:
Are cineva cartea lui dr. Spock in format electronic, pls? ca prea zice numai de bine despre el.
noce tu o ai in "carne si oase", nu?
thx
MONITZA86 spune:
neataaa!!!
o noapte cam cu mofturi la Stefi,a vrut doar sa stea cu suzeta in gurita cum o scapa cum urla.Bineinteles k ne-am chinuit pana la 1 noaptea sa o culcam in patut,in zadar,am asezat-o si
adormita ,degeaba se ridica infund si incepea sa .Sper sav reusim in fiecare seara am sa incerc sa o asez in patutl ei.
Astazi mergem la Dr sa vedem ce face bb2,si sa inceop sa-mi fac analizele.
Giova bine k reuseste sa se tina sotul pe baricade,si nu cedeaza plansului lui Edisoru.o sa-ti incarci bateriile in vacanta
Ieri am incercat sa-i dau printesei ficatei,bleah...i-am facut conopida gratinata bleahhh... lapet cu gris bleahh....Iei a mancat doar iaurt cu cereale dimi si in rest lapte.tine la silueta .
POoh incearca sa treci peste,stiu k este greu dar gandeste ca asta a fost alegerea lui!
O zi frumaoasa!!!
5+ SI MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara
Moniland spune:
Monitza, eu le dau ficateii cu dovleac placintar, o delicatese. Daca combinatia e prea dulceaga pun un cartof fiert. Chiar azi avem in meniu asa ceva.
Fetelor, copilasii vostri cat mananca la o masa? mai mult de 200 ml? Ma refer la mancare nu la lapte.
Motana, eu am Dr Spock, dar cartea, nu electronica. Si mie imi place Spock, mai ales ca ideea mea de a creste un copil e cam aceeasi cu al lui.
de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)
MONITZA86 spune:
AM asezat-o in patut pe fiica-mea si palnge cu ochii inchisi nu mai poate de somn.Imi este asa mila de ea...
mica mea comoara
bely spune:
moniland ca tot fetele noastre se invart pe la aceeasi greutate iti spun cum papa Patricia, la 11:00 100gr fruct din borcanas, cateodata mai lasa 1-2 lingurite, la 13:30-14:00 125gr legume cu carne foarte desc din borcanas si doar rar facut de mine + 60gr petit, deci ar venit 185gr la pranz, apoi seara pe la 19:00 papa san cat vrea si dupa 10min. ii dau un iaurt cu cereale sau cu fructe deja gata cumparat de 100gr, pe asta il totpeste tot si rapid e febletea ei
Dar am impresia ca in wk cu mine papa mai bine de cat la bona, nu cu mult dar cu vreo 30-50gr, dar la bona are ore fixe pe cand cu mami acasa nu, ii dau cand vrea si o las sa dorm cat vrea si cum vrea, iar la bona nu doarme pt ca sunt 5 copii si atunci fata n-are chef de dormit pe cand acasa in wk dormim pana pe la 9:30-10:00 si dupa masa la fel inca 2 ore de somnic, iar la bona nu motzaie mai mult de 30 min. pt ca e galagie si ea doarme doar in liniste.
giova si mie mi se rupe sufletul s-o aud plangand si nu o las iar al meu nici atat, dar cateodata ar trebui sa fim mai fermi, e bine ca sotul tau se poate abtine. Am lasat-o odata vreo 5 min. sa planga dar in loc sa se opreasca plangea mai tare cu suspine apoi am mers s-o iau in brate si cand am vazut-o cum se uita la mine si imi zambeste si in acelasi timp suspina, am inceput sa plang si mi-am promis ca n-o mai las sa planga, trece timpul prea repede si o sa-mi fie dor de ea micuta, nu stiu daca gandesc bine sau fac bine, dar sigur n-am mai lasat-o sa planga de atunci.
Aseara fata mea se inneca cu o bucatica de paine, a venit nasa ei la noi si o tinea in brate si molfaia pe o cojita de paine si nu stiu cum a strans mai mult miez in gurita si hop ia ramas in gatut, am fost asa de inspirata s-o pun pe palma cu fata in jos si doar i-am dat usor cu palmuta de spate si a vomitat un jact de laptic cu miezul, a si inceput sa rada, am fost asa de mandra de mine ca nu m-am panicat si ca am ajutat-o rapid si zambind(c-a sa nu se sperie ea), desi pe moment mi-a stat putin inima in loc recunosc.
bely spune:
monitza imi pare rau pt Stefi ca face asa. Uite, eu cand am venit din maternitate am fost putin sucita si hormonii ma jucau intr-o veselie, asa ca pana la 6 sapt. Pati dormea doar cu mine in pat zi si noapte, patutul ei era doar pt decor, aveam impresia ca cineva mi-o fura si imi era frica sa n-o pierd, toata lumea care ma vedea ce fac imi spunea ca se va obisnui asa si ca n-o sa mai scap de ea, intr-un final am hotarat s-o pun in patut fiind chiar langa patul meu doar imi ridicam capul de pe perina s-o vad si ea dormea foarte bine..avem si acuma nopti in care efectiv vrem s-o simtim cu noi si doarme foarte bine cu noi si in urmatoarea seara in patututl ei. Eu cred ca depinde foarte mult de personalitatea bebelusului si de sentimentul emotional fata de parinti/mama, poate asa se simte ea in siguranta langa tine.
Eu inca nu i-am dat ficatei de pui, poate incerc in wk asta, voi cum il faceti? Sa fierb ficatul cu dovlecelul impreuna si dupa sa blenduiesc? A mea e fac dovlecel, asa ca am sa-i fac combinatia asta sper sa si fie pt ea.
noce spune:
Motana, si eu as vrea dr spock electronic daca il gasesti. Noi avem cartulia si e cam grosuta.
Apropo de kile, ieri ne-am jucat pe plaja cu un baietel de 1,8 ani care avea greutate mai mica decat Filip, adica 8 kg. Arata normal, era mai inalt cu un cap, daca nu mi-ar fi spus mama lui ca e suparata ca nu mananca, nici nu mi-as fi dat seama.
Bely, nici eu nu-s cu lasatul copilului sa planga. Avem timp sa fim autoritare mai tarziu, acum sunt prea mici si au nevoie de iubire mai mult decat de educatie.
Alex@Sara, ce ma bucur c-ai mai intrat. Chiar ma gandeam la voi ce mai faceti. Cred ca e frumusica foc trompetica ta! Mie imi plac bebelusele slabute de nu mai pot. Se face ea mare si o sa fie mandria familiei. Doamne ajuta sa treceti usor si de 1 iunie!
Happy-mami de Filip, 1 august 2009
MONITZA86 spune:
Bely imi este foarte greu cand o vad k plange,inca eu sunt putin mai tare dar sotul meu nu poate sa o auda palngand.Si eu pana la 3 luni am lasat-o in patut apoi a inceput sa se trezeasca de n'ori oe noapte ,si am aluat-o langa noi unde dormea mai bine.Era legata de tzitzi.Acum nu mai are tzitzi si tot noapte treb sa ma simta,ma cauta cu manutele.Sper cate putin in fiecare zi sa reusim sa doarma sg.
Eu i-am facut o reteta foarte buna de ficatei cu smantana,si putin usturoi se topeau in gurita,dar cu toateastea nu a vrut si este a 3 incercare esuata.
mica mea comoara