Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (86)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Pentru ca tot discutati de contractii.. eu am observat ca mi se mai intareste burta si simt o usoara tensiune. Am considerat ca sunt normale.. nu sunt dureroase si imi trec in cateva secunde.
Am citit ca pot aparea si daca e vezica plina, si ca sa treaca trebuie sa ne schimam pozitia (daca stam, sa ne ridicam/ plimbam si invers)
Cu ce se aseamana durerea contractiilor dureroase?

Mihaela, www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqjvmdbi7dmy9q.png" target="_blank">26+ cu
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittyescu spune:

Buna burtici,

Am intrat si eu din nou in peisaj. Nu v-am mai citit de mult :-( Cu job-ul asta si cu oboseala care se aduna de abia asteptam sa dorm. Am intrat in saptamana 26 si in total am pus 11 kg pana acum..deci cred ca pana o fi sa nasc o sa fiu o mica balena :-)) Burta mea e destul de mare, ca toata lumea zice ca as fi in luna a 8-a , plus ca e pozitionata si un pic mai jos.

Am vazut ca ati mai vorbit despre nastere. Eu nu stiu ce sa zic, inca. Dr cu care nasc eu, am vazut ca recomanda la aproape toate cezariana. Daca o fi asa, atunci asta e.
Am vazut un reportaj pe Antena 2, acum 2 saptamani parca. Era vorba de nastere cezariana si cand e recomandat sa se faca. Ideea e sa se faca la "cald" adica cu cat mai aproape de termenul de nastere. Asta pentru ca zicea acea d-na dr, ca si vindecarea se face mai repede (peretele uterin nu e chiar asa de gros, si taietura nu va fi asa de adanca ...ceva de genul asta zicea, cum le am cu acesti termeni, sa ma scuzati daca am zis ceva gresit).
Am inceput sa facem lista cu ce trebe sa cumparam. He, he...lunga lista.
Am si eu o intrebare, la o nastere cezariana cam cat se da la medic si la anestezist? Eu habar nu am si nu vreau sa fiu penibila sa dau prea putin dar nici sa nu fie prea mult.

Multumesc frumos de raspuns si va

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

ati vazut stirea la PROTV? alt caz de septicemie la Pitesti, de data asta. vroia sa faca avort si a ajuns la spitalul univ Bucuresti unde sunt si celelalte doua... sa fie bine cu toate burticutele ca se apropie de termen...

28+
Hannah Isabela & printesa Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheritra

Gagici, plec si eu la Profu sa ma vada, poate-mi da vesti bune in pv nasterii!
Carmen, no coment, bafta si odihna!

Shery 27 & cu inimioara Alesia (30.10.2007)

shery te manc cu fulgi cu tot..........unde s pozeleeeeeeeeee???????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matusa77 spune:

Va fetelor.
mie mi-au sosit rezultatele analizelor, am numarul de leucocite cam mare limita ar fi intre 4-10 eu am 11,61 iar hematocritul limita este intre 35-45 eu il am mai mic 34,8, a mai patit cineva asa cu analizele?

saptamana 27 Ducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittyescu spune:

Inca o intrebare

La cezariana, se poate inlocui clisma cu Fortrans? (http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1295)

Ca mie sincer, mi-e cam groaza de clisma. Se face si la nastere normala, banui, sau?

10x,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela_didea spune:

Buna fetelor. Din nou discutii despre eternele soacre si nelipsita mancare.
Mycya m-ai facut sa salivez. O sa trebuiasca sa framant si eu...asta e.
Michelle parca tu vroiai informatii despre perna de la Bertoni. Eu sunt tare multumita de ea. Dorm foarte bine, e moale, comoda si relaxanta. Are 160*35 (parca) , din bumbac 100%, taxele de curier m-au costat 25 lei. Insa am mai comandat si altceva pe langa perna si a fost ok.
Oana, da perna are dubla utilitate, adica o voi folosi si la alaptat, la ambele capete e prevazuta cu scai si in felul asta se monteaza pt.alaptat.

23 + . Mergem inainte cu Doamne Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

OTILIA rochita neagra cu verde prazuliu am primit-o,e din magazin normal,nu e de gravida,si in ianuarie imi era cu o talie mai larga,marimea 40(eu purtam 38dupa marimile de aici) si zicea sa mi-o schimbe,si am zis ca o opresc asa ca sa intre burta in ea mai tarziu.si a intrat acum super !

cu maneci lungi am,ca am tot cumparat,dar deja sunt 30º
tinanad cont ca mai am 4 luni,apoi alte luni pana scade burta,mi se pare suficient cat sa ne luam haine,ca apoi vara cealalata oricum luam altele.dar pana la iarna ce facem??ca o sa cam intram in iarna cu burta

de la magazinele de gravide iau pantalonii,ca sunt cu burta.dar si pt aia umbluuuuu mult sa imi placa unii,ma satur de probat !
am luat blugi de la Zara,par ei draguti,dar cad pe mine pt ca au o croiala proasta fatza de ceilalti care nu cad,pe astia ii tot ridic,nu au sustinere buna la spate,ceilalti au si un elastic,la astia trebuie sa pun curea care ma taie sub burta..partea aia de elastic peste burta nu e suficient de buna cat sa ii sustina iar ei sunt prea grei si aluneca.astia au fost 29 € de la sectiunea gravide ,putinele pe care le aveau in zara,restul erau camasi ca iile,laaargi cam ca pentru o suta de kg ,fara nici o forma .
pantaloni buni si bine croiti insa tot la H&M gasesc,din astia cu burta.de acolo am doua perechi ,dar trebuie sa schimb de vara.

TINA nu neaparat ce spune o mama ca prefera pt fiica ei e general valabil,poate sa fie un exces de zel,speriata,etc..
Nu neaparat ia cea mai buna decizie,fiindu-i mama.
eu am nascut doua natural,si a treia la fel.a fost mai rapid si inainte si dupa,depinde de fiecare ce alege.
nasterea naturala IN CHINURI,da e traumatizanta pt toata lumea,in travaliu lung si fara epidurala.daca nu ai medic normal la cap care sa nu te lase ca pe animal pe masa,atunci da e de preferat cezariana.
dar eu vorbesc despre o nastere naturala in conditii bune,cu epidurala ,tratata ca pe OM,esti in picioare in 2 ore ! eu la nasterea cu epidurala faceam dush dupa 2 ore ,stateam greceste.
la cea fara epidurala nu a fost asa repede...
in 48 de ore esti acasa ! cu bebe in brate din prima.
avantaje si dezavantaje,tu hotarasti.
sub epidurala copilul iese f usor,incet,netraumatizat.
vrobesc de nasteri normale ! nu de complicatii ! ca as apot fi oriunde complicatii,si sub cezariana ti se poate intampla orice..deci nu vorbim de cazuri grave.
depinde mult si de spital,de cum sunteti tratate !
probabil daca eram in Ro si nu aveam un medic care sa ma faca sa ma simt sigura,faceam si eu cezariana ,de frica.dar o faceam DE FRICA,nu ca era mai bine.de frica mea! ceea ce fac multe persoane.si asta e total diferit de a spune ca e mai bine sau e mai rau,cand faci o alegere constransa de faptul ca nu esti sigur.
dupa o nastere naturala traumatizanta,normal ca alegi o cezaraiana! dar trebuie gandit si analizat de ce a avut femeia respectiva nasterea grea,daca nu a fost din cauza medicului,a lipsei anesteziilor...ca asa e ca si cand as spune sa faci cezariana pe viu,sau apoi sa te coasa pe viu-ca asa fac unii la nasterea naturala.
daca stii ca nu e cazul tau,ca medicul iti face epidurala,si ca nu te coase pe viu,atunci nu ai de ce sa te temi!!!!
daca nu face nici una nici alta,atunci da,si eu as trage spre cezariana ! ca nu am chef de chinuri !

cum zice si PAULA,sa nu iti iei copilul in brate atata timp ,e greu..
ai mei plangeau rau din prima noapte,am stat pe rand si eu si sotul cu ei in brate,pe piept,ce faceam daca nu puteam?am dat sa suga la o juma de ora de la nastere.sugea si plangea..si iar mai sugea un pic,si iar plangea..au pus-o pe pieptul meu din primele minute de viata,doar ce au sters-o si masurat-o.
am stat cu ea in camera,m-am ocupat de ea...
si de baiat la fel.
si in 48 de ore acasa pe picioare !

dar,pt cine alege cezariana,foarte bine,fiecare stie mai bine ce trebuie sa faca !!! depinde intre ce alegi,daca nasterea voastra ar fi rea naturala,atunci alegeti cezariana.

deci nu va ganditi ca alegeti cezariana ca sa nu simtiti durerea ! vorbiti cu medicul,ca puteti sa nu simtiti durerea DELOC nici cu nasterea naturala.,daca medicul vrea si colaboreaza.daca nu vrea..atunci nua veti ce face.

nastere fara dureri se poate !!! exista ! si ar trebui sa avem toate dreptul la asa ceva !

24+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela_didea spune:

Am uitat sa va zic ca mi-am comandat o gramada de lucrusoare pt.delfinas, care mai de care mai frumoase si necesare. Ca si culori, am tinut cont de sfatul vostru si am luat cu galben,turcoaz si alb (asta pana saptamana viitoare cand sper sa aflu si eu culoarea). Unele dintre lucrusoare au si sosit si nu ma mai satur sa le privesc, am gasit body-uri la oferta si multe alte lucrusoare ieftine. Cel mai probabil maine o sa fac o poza sa vi le arat si voua.
Am vazut deja AMR in delfinariu.....uuuuu....
Si ca tot veni vorba de soacre (again) hai sa pun si un banc sa ne mai destindem :

Un locatar urla la administrator:
- Veniti repede, se arunca soacra-mea pe geam!
- Si de ce aveti nevoie de mine?
- Nu poate sa deschida geamul.
Va pupicesc pe toate.

23 + . Mergem inainte cu Doamne Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

PUIUTZ, nu te stresa cu distanta - si eu am de mers 85 km pana la spitalul unde voi naste. Din 50 de gravide, doar una singura zicea ca a nascut intr-o ora de la ruperea apei si declansarea contractiilor - adica daca as fi in cazul ei, as naste pe drum. Dar la prima sarcina , pana te dilati dureaza o vesnicie (teoretic un cm pe ora) - nu iti fa griji. Si eu ma mai gandesc uneori daca Doamne fereste nu ajung la spital... Dar nu cred ca e cazul sa ma agit degeaba. Ma rog la DD sa fie bine, sa ajung cu bine la spital, la termen si sa nasc foarte usor - natural, evident.

Cristina 28+ cu

Mergi la inceput