Copilul captiv (4)
Raspunsuri - Pagina 7
kariguld spune:
rrox3, iubirea e un slogan? eu am practicat ce am scris acolo, cu fiica mea atunci cand nu mai stiam ce sa fac si de unde sa apuc problema.
o sa stau in banca mea, cine sunt eu sa spun ceva?
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
rrox3 spune:
Olympia calendarul te poate face mai receptiva la motivele reale care te fac sa o iei la vale. Dar nu el e motivul.
Si n-am zis "noi", am zis doar eu
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
olympia spune:
Am uitat sa adaug ca nu, nu ma simt vinovata ca nu l-am lasat in excursie, sotul mi-a confirmat si el decizia. De obicei eu sunt in charge cu deciziile si el zice doar "tu stii mai bine", acum a zis chiar "ai dreptate"
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld rrox3, iubirea e un slogan? eu am practicat ce am scris acolo, cu fiica mea atunci cand nu mai stiam ce sa fac si de unde sa apuc problema. o sa stau in banca mea, cine sunt eu sa spun ceva? |
Orice, inclusiv iubirea, poate fi folosita ca slogan cu care sa defilam sau pe care sa-l indesam in nasul altcuiva. Probabil fara intentii rele.
Esti tu insati si, evident, ai libertatea sa spui ce vrei. Asa cum am si eu libertatea sa-ti dau replica pe care o simt si-o gandesc.
olympia spune:
Kari, eu am inteles ce zice Roxana. Daca tie nu-ti vine sa-ti pupi si sa-ti imbratisezi des copilul, daca nu esti in mod firesc deschisa spre nevoile lui si n-ai rabdare cu el, inseamna ca ai o problema. Intr-o relatie sanatoasa, n-ar trebui ca mama sa aiba nevoie sa i se atraga atentia sa faca una sau alta ci ar trebui ca lucrurile sa vina de la sine... Si copilul simte diferenta.
Rox, de unde "model parental corect", doar ai vazut ca din cata lume a scris la subiectul asta, doar o persoana a zis ca a avut parintii pe care si i-a dorit...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Orice, inclusiv iubirea, poate fi folosita ca slogan cu care sa defilam sau pe care sa-l indesam in nasul altcuiva. Probabil fara intentii rele. Esti tu insati si, evident, ai libertatea sa spui ce vrei. Asa cum am si eu libertatea sa-ti dau replica pe care o simt si-o gandesc. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
rrox3, eu m-am referit strict la acel aspect legat de copil, nu am vb la modul general de iubire. spunem ca facem totul pentru copil, ca ne purtam bine si incercam tot ce stim sa functioneze dar parca tot ne scapa ceva....parca tot lipseste ceva.
eu am privit doar din alt unghi postarea lui Puku.
Bazar general pe DC
rrox3 spune:
citat din mesajul lui kariguld ne iubim copii neconditionat, orice ar face si orice s-ar intampla, indiferent de cum arata, indiferent de talentele sau lipsurile pe care le au. poate are comportamente inadecvate, asta inseaman ca nu-i vom arata iubirea noastra? nicidecum! rezervorul lui de iubire trebuie umplut inainte sa aiba loc o disciplinare a sa, sau o discutie despre asteptarile de la el. avand rezervorul de iubire plin, va reactiona fara resentimente si respingere la sfaturile noastre. iubirea neconditionata nu va afecta copilul nicidecum, nu-l va face rasfatat cum probabil au crezut parintii nostrii. din contra, il va forma si modela pentru viata. iubirea neconditionata ii ajuta pe copii sa se simta in largul lor si sa-si stapaneasca nelinistile si comportamentul pe masura ce cresc si se maturizeaza. |
Uite, astea le consider slogane in situatia data. O sa explic putin ca sa vezi ca nu am nimic cu tine personal
E ca si cum i-ai spune lui Pucku ceva de genul: uite ce simplu e, fa si tu asa ca mine si gata. Numai ca nu e deloc asa de simplu pentru mamele care scriu la topicul asta.
Sa iubesti neconditionat si autentic pare simplu, poti chiar sa crezi ca o faci si sa nu fie deloc asa, pentru ca nu o poti face printr-o decizie. Nu poti hotara sa iubesti asa si habar nu ai sa iubesti asa cat timp esti captiv. Mecanismele de protectie te faulteaza. Intra in actiune in prezenta triggerelor si se duce pe apa sambetei autenticitatea si neconditionarea.
Intreaba-te mai bine ce te-a facut sa le insiri aici.
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Uite, astea le consider slogane in situatia data. O sa explic putin ca sa vezi ca nu am nimic cu tine personal E ca si cum i-ai spune lui Pucku ceva de genul: uite ce simplu e, fa si tu asa ca mine si gata. Numai ca nu e deloc asa de simplu pentru mamele care scriu la topicul asta. Sa iubesti neconditionat si autentic pare simplu, poti chiar sa crezi ca o faci si sa nu fie deloc asa, pentru ca nu o poti face printr-o decizie. Nu poti hotara sa iubesti asa si habar nu ai sa iubesti asa cat timp esti captiv. Mecanismele de protectie te faulteaza. Intra in actiune in prezenta triggerelor si se duce pe apa sambetei autenticitatea si neconditionarea. Intreaba-te mai bine ce te-a facut sa le insiri aici. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
pur si simplu dorinta de a ajuta!
partea citata de tine, nu e pentru nimeni anume, nici macar adresata lui Puku. repet, eu am privit din alt unghi postarea ei.
Bazar general pe DC
rrox3 spune:
citat din mesajul lui olympia Rox, de unde "model parental corect", doar ai vazut ca din cata lume a scris la subiectul asta, doar o persoana a zis ca a avut parintii pe care si i-a dorit... |
Da Olympia , tocmai...
Un model parental corect poti sa capeti prin informare, prin observatie. Problema este ca nu-l poti aplica consecvent cat nu esti tu OK. Asa cum am scris si mai sus, esti faultat de mecanismele de protectie si de credintele adoptate in copilarie.
Prima conditie ca sa devii parintele pe care ti-l doresti pentru copilul tau, este sa ai grija de tine, sa devii liber si autentic. Asta tot predic pe aici...
rrox3 spune:
citat din mesajul lui kariguld pur si simplu dorinta de a ajuta! |
Esti sigura ca a fost doar asta?
Nu trebuie sa-mi raspunzi.