Copilul captiv (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Kariguld iarta-ma, dar ce insiri tu acolo sunt slogane si nimic mai mult. Cu ce o s-o ajute asta pe Pucku?
Vorbim aici despre mame care vor sa-si iubeasca copiii autentic, care vor sa fie mame suficient de bune, dar nu stiu si nu pot uneori sa faca toate astea, datorita copilului captiv care sunt si datorita lipsei modelului parental corect. Nu sloganele sunt de ajutor, crede-ma.

Pucku si nu numai ea, ci toate mamele captive-n trecut, au nevoie sa se elibereze, sa invete sa fie ele insele, sa se iubeasca, sa devina empatice fata de propriul copil captiv - si abia dupa aceea vor putea fi empatice cu ceilalti si vor putea fi autentice in tot ceea ce fac.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Imi permit sa fiu putin offtopic...
Simali ma bucur mult ca ati inceput terapia cu Vlad. Si la Mariuca da roade extraordinar de bine. Se schimba. Nu are Asperger, desi avea atatea manifestari care indicau asta... E doar un copil sensibil, inteligent, expus problemelor aduse de noi in carca din copilarie.
Dar si terapia ta separat, pentru tine, e de importanta vitala, fiindca altfel risti sa cazi intr-o noua capcana parentala. Acum gasiti ce a fost si ce este, dar asta nu te salveaza de ce ar mai putea aparea. Plus ca Vlad simte si va simti in continuare ce se ascunde sub autocontrolul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Alice, ai acceptat, ai facut ordine in sertar... dar l-ai lasat gol si inca suferi. Cred sincer ca ai avea mult de castigat dintr-o relatie terapeutica. Nu ramane resemnata acolo unde esti acum, meriti si esti capabila de mult mai mult

Eu nu cred ca se mai poate pune ceva in sertarul acela gol. Nicio terapie din lume nu-ti poate da inapoi copilaria in care ai fost o fetita abuzata, trista si neiubita. Am mai spus, mie mi se pare ca o amputare; daca ti-ai pierdut mana intr-un accident 1000 de medici nu ti-o vor mai putea pune la loc. Vor exista proteze, vei gasi metode sa traiesti o viata frumoasa si plina de sens fara acea mana (asta face terapia) dar nu mai mult de atat. Niciodata nu vei mai fi ceea ce ai fii putut fi.

Poti sa pui alte iubiri in alte sertare. Dar sertarul acela va ramne intotdeauna gol. La mine macar nu mai miroase...

Tala, tu spui ca uite, noi iubim si oferim. Te inseli. Noi doar oferim ceva ce credem noi ca ESTE BINE sa oferim. Dar uneori ceea ce oferim nu este autentic si nici macar nu ne dam seama de asta.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

rrox3. Am gasit un terapeut mai aproape, la Ploiesti. Ne este mult mai usor sa ajungem. La Bucuresti de pilda n-am putut veni toata iarna din cauza zapezilor. Iar Vlad chiar are nevoie de sustinerea prin TCC. Intentionez sa fac si eu terapie. Nu am realizat importanta ei pana cand nu am inceput terapia de sprijin pentru Vlad.

Alice

Mergi la inceput

Happy ai un nume foarte frumos si foarte feminin Si un nick foarte frumos dealtfel Imi place mult cum scrii despre tine. Felicitari!

Olympia hai, ia-o la deal Sper ca nu te simti vinovata ca nu l-ai lasat in excursie... De ce esti down? Ce te aduce acolo cand te aduce? Lasa calendarul, ca nu el e de vina (asta-i rationalizare)

Tala ai un sot intelept

Gina sper sa-ti realizezi planul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Alice, ai acceptat, ai facut ordine in sertar... dar l-ai lasat gol si inca suferi. Cred sincer ca ai avea mult de castigat dintr-o relatie terapeutica. Nu ramane resemnata acolo unde esti acum, meriti si esti capabila de mult mai mult

Eu nu cred ca se mai poate pune ceva in sertarul acela gol. Nicio terapie din lume nu-ti poate da inapoi copilaria in care ai fost o fetita abuzata, trista si neiubita. Am mai spus, mie mi se pare ca o amputare; daca ti-ai pierdut mana intr-un accident 1000 de medici nu ti-o vor mai putea pune la loc. Vor exista proteze, vei gasi metode sa traiesti o viata frumoasa si plina de sens fara acea mana (asta face terapia) dar nu mai mult de atat. Niciodata nu vei mai fi ceea ce ai fii putut fi.

Poti sa pui alte iubiri in alte sertare. Dar sertarul acela va ramne intotdeauna gol. La mine macar nu mai miroase...

Tala, tu spui ca uite, noi iubim si oferim. Te inseli. Noi doar oferim ceva ce credem noi ca ESTE BINE sa oferim. Dar uneori ceea ce oferim nu este autentic si nici macar nu ne dam seama de asta.

Alice

pentru ce ai scris tu si eu am colorat.
Cu restul nu sunt de acord. E resemnarea, renuntarea la cerere si speranta care vorbeste si cauta sprijin logic in rationalizari.
Da, nu mai ai de unde sa iei dragostea de mama, dar sertarul ala se umple cu dragoste pur si simplu. Ti-l umpli singura, si totusi acompaniata, intr-o relatie terapeutica. Functioneaza, stiu sigur. Si ma bucur mult ca vrei sa incepi si tu o terapie. Permite-ti sa ai asteptari mari de la ea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ca sa vin oarecum in sprijinul celor persoane, ma gandeam sa postez o metoda bazata pe ´´intrebari si raspunsuri´(defapt niste fraze care vor fi completate)´ care sa le ajute sa formuleze si sa ordoneze intrebarile pe care le au legat de acest subiect: a vizita sau nu un terapeut.

Eu mi-am copiat "ghidul" si voi incepe completarea lui. Cand voi termina o sa fie un roman. Daca iau premiul Nobel pentru literatura ti-l dedic tie, Lady. Si o bere pentru restul lumii, desigur.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ca sa vin oarecum in sprijinul celor persoane, ma gandeam sa postez o metoda bazata pe ´´intrebari si raspunsuri´(defapt niste fraze care vor fi completate)´ care sa le ajute sa formuleze si sa ordoneze intrebarile pe care le au legat de acest subiect: a vizita sau nu un terapeut.

Eu mi-am copiat "ghidul" si voi incepe completarea lui. Cand voi termina o sa fie un roman. Daca iau premiul Nobel pentru literatura ti-l dedic tie, Lady. Si o bere pentru restul lumii, desigur.

Alice

´´romanul´´ ala nu va fi nimic altceva decat tu insati. Gandurile si trairile tale. Dedica-ti-l, noi ramanem doar cu berea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Legat de postarea lui Imbox si a lui JG...fetelor, pune-ti capat gandurilor distructive indreptate spre sotii vostri, tatii vostri sau orice barbat pe care il cunoasteti si pe care-l invunuiti de lucruri de o asa enormitate.

Iesiti din labirintul asta si daca nu puteti singure, apelati la ajutor. Va face rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pai sunt la jumatatea dealului deja! Nu stiu ce ma face sa o iau la vale, atunci cand se intampla asta, daca voi ziceti ca nu-i calendarul...
Oricum de multe ori cele doua perioade se suprapun, de aici concluzia mea...
Eu nu completez nimic la tabelul ala, ca nu-mi place sa-mi contabilizez viata pe rubricute, fara suparare... plus ca la multe chestii n-am ce bifa ca nicio varianta de-acolo nu mi se potriveste.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput