Copilul captiv (4)
Raspunsuri - Pagina 8
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Esti sigura ca a fost doar asta? Nu trebuie sa-mi raspunzi. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
da cu toata sinceritatea! acum cand ma gandesc, cred ca mi-a scapat aspectul ca Puku este un copil captiv, dar intentiile mele au fost si sunt cat se poate de sincere.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
ladyJ spune:
Olimpia, nu TREBUIE sa completezi nimic. Completezi daca VREI.
Sunt curioasa care din frazele expuse acolo raman fara raspuns din punctul tau de vedere?
Vreau sa mai spun ceva, observ ca multi fug de ideea ´´sablon´´ , multi spun ca in terapie se merge pe un anume drum care lor nu li se aplica. Pentru ca fiecare considera ca e diferit, ca e altfel...fiecare considera ca e UNIC in problema lui. Vestea proasta este ca nu-i nimeni unic, ca din pacate probleme grave au foarte multi oameni. Dovada cazurile si cercetarile.
Vestea buna este ca, terapiile de succes nu se bazeaza doar pe studii clinice ci si experimentale. Oricat am considera noi ca suntem 100% autentici, stiinta ne spune ca mecanismele sunt aceleasi. Si alea bune si alea rele. Cu asta se ocupa terapia, cu identificarea lor(organizata) si indepartarea celor rele, optimizarea celor bune, prin metode STIINTIFICE ADAPTATE CLIENTULUI.
Deus spune:
"stiinta ne spune ca mecanismele sunt aceleasi"
http://www.antena3.ro/stiri/bizar/un-hindus-care-traieste-de-70-de-ani-fara-mancare-si-apa-supus-unor-teste-medicale_98008.html
eu va las doamnelor - va doresc mult, mult bine
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
gaia.nevia spune:
referitor la modelul parental: eu nu ma indoiesc de dragostea pe care le-o port copiilor.
mi i-am dorit pe amandoi, ca sa raman insarcinata cu Teo am tras ceva, iar sarcina a fost si ea sub semnul intrebarii...
unde simt eu o prapastie este in exprimarea iubirii mele fata de ei, alaturi de transmiterea setului de valori sociale in care "trebuie" sa ne incadram, versus ceea ce au ei nevoie de fapt.
deseori ma simt atat de neputincioasa si de nepregatita sa le fac fata incat prefer sa-i evit si sa ma retrag la calculator putin. Cand nu stau singura cu ei apare mereu cate o treaba de facut si ii las putin cu bunicul, cu mama, ca sa ma ocup de treaba asta extra importanta...
si timpul trece, eu ma simt tot mai putin apta iar ei cresc si vor sti din ce in ce mai putin ce sa ceara. De la mine si de la ceilalti din jur.
Cum spunea parca olympia, scuze daca nu erai tu, m-as refugia in somn, da, as dormi zile intregi ca sa nu ma expun relationarii tensionante cu ei.
cand sunt singura cu ei inevitabil ma enervez si tip continuu, "trash the house" si "put yourself in danger" pur si simplu ma scot din minti, ma blochez si nu gasesc o cale de comunicare prin care sa si obtin ceea ce doresc
(de exemplu da-te jos de pe masa... da eu vreau sa stau pe masa, te rog da-te jos... da nu vreau sa ma dau, uite ce bine stau pe masa... inca o data iti zic da-te jos de pe masa!!! nu vreau!!! stau numai pe masa!!! si deja am ajuns la contrazice-ma indiferent de motiv si gata, mi s-a luat.)
sa nu intelegeti ca nu facem si altceva dacat sa tipam, coloram, povestim, lipim, ne plimbam, ne jucam cu masinute si multe altele, dormim impreuna, ne pupacim si ne spunem toata ziua ca ne iubim... ma rog vorbes aici doar de ce ma supara.
TL (cum ii zic eu sotului, adica Tatal Lor) vede lucrurile foarte simplu "da-te jos ca te bat" "fa aia ca te pleznesc" "nu face aia ca te pleznesc" si cam asta. Nu ajunge sa plezneasca pe nimeni de cele mai multe ori, pentru ca e suficienta teroarea exprimata prin postura.
Intrebarea pe care i-o pun este pana cand crezi ca ii va fi frica de tine cand te scalambai asa?!
trebuie sa stau tot timpul pe faza sa dezamorsez aceste situatii, asta vine dupa o zi de stress ca sa ma controlez pe mine insami si sa caut cai pasnice de comunicare si convingere... seara sunt epuizata iar weekendurile mele sunt un cosmar.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus "stiinta ne spune ca mecanismele sunt aceleasi" http://www.antena3.ro/stiri/bizar/un-hindus-care-traieste-de-70-de-ani-fara-mancare-si-apa-supus-unor-teste-medicale_98008.html eu va las doamnelor - va doresc mult, mult bine devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque. |
Deus, sa inteleg ca nu esti de acord?
Atunci sa aruncam la cosul de gunoi toti anii de studii experiemntale, plus toate cazurile REZOLVATE a ´´copiilor captivi´´, sa luam in ras toate metodele de psihoterapie pentru ca, nu-i asa, noi suntem unici, pe noi nu functioneaza nici un studiu, nici o metoda, nada de nada.
Aruncam la gunoi si terapia lui rrox. N-a ajutat-o, i se pare.
Si sa incercam fiecare din noi sa ne rezolvam problemele singuri, ca noi stim cel mai bine. Asa sa facem, Deus?
rrox3 spune:
Deus ma minunez cum nu crezi tu unele chestii dovedite si argumentate nici de frica, in schimb esti gata sa crezi lucruri cu totul si cu totul de necrezut...
citeste si aici nu lua chiar de bun ce scrie antena 3...
Una e sa dobandesti capacitatea de a-ti incetini matabolismul extrem de mult si alta ce pretind oamenii astia
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
LauraNicole spune:
citat din mesajul lui olympia Pucku, tare greu trebuie sa-ti fie ! Sunt convinsa ca vei primi sfaturi bune, cand intra Lady J, Rrox... pana atunci as zice ceva despre relatia ta cu fetita. In loc sa "lucrati" cum zici tu, ia dragaleste-o tu mai mult si mai pe indelete. Intrati seara in pat o ora mai devreme si stai cu ea, s-o mangai, sa povestiti relaxate una-alta, sau sa-i citesti o carte care-i place. Daca-i dai atentia si dragostea de care are nevoie si ea nu va mai fi mereu setata sa ti-o atraga. Stai cu ea pana adoarme. Asa va adormi mai senina si poate o trezesti dimineata o idee mai devreme si o iei cu binisorul si coopereaza mai bine la imbracat si restul programului de dimineata. Cand vine de la scoala, o intampini cu drag, o mangai , iar cu binisorul, discutati despre scoala dar tot fara presiune. Peste zi daca face ceva, deseneaza, sau construieste ceva in joaca, ia si tu o pauza, discutati un pic, lauda rezultatul muncii ei... Cand treci pe langa ea prin casa n-o face in viteza ci mangaie-o sau mai fura-i cate un pupic. Asa nu se va simti invizibila sau ca un soldatel cuminte ce trebuie sa -si faca datoria si atat. Starea ta de incordare chiar daca e de inteles in situatia voastra nu trebuie sa i se transmita ei. Daca sotul e bolnav si oricum se mai enerveaza, tu trebuie sa fii plapuma de puf in relatia cu ea. Asa era baiatul meu cel mare si mai ales dupa ce s-a nascut sora lui. El avea sapte ani si chiar nu mai stiam cum sa-l iau. Cel mai bine a functionat sistemul de mai sus. Eu acordam grija fetitei, firesc de altfel, dar frustrant pentru el si credeam ca el intelege situatia si gata! Nevoia lui de atentie si dragoste nefiind implinita, se purta cam cum povestesti tu. Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Asa fac eu cu Alexa mea .Cand e acasa ,in vacanta,iesim impreuna si ne plimbam de aiurea,pe strazi,in parc ,de cand avem bicicletele pedalam .Cand stam acasa si privim la tv sau citim stam culcusite una in alta (ei ii place sa stea intre picioarele mele si cu capul pe burta mea sau langa mine si cu capul pe pieptul meu ) si din cand in cand ii desmierd parul , o pupacesc ,o strang in brate .Cand trece pe langa mine ne furam cate un pupic ,ne spunem TE IUBESC de shpe ori pe zi ,desi are 13 ani inca o mai iau in brate si o alint ca pe o bebelusa .
Cand pleaca la scoala ne pupacim cand iesim din camera ei , ne pupacim la usa casei , ne mai pupacim cand iese din casa si-i spun iar ca o iubesc si-i urez bafta la scoala .
Cand vine de la scoala stam la povesti amandoua si-mi spune si lucrurile bune care s-au petrecut dar si cele rele si daca e ceva rau ne "sfatuim " ce avem de facut .
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
J G spune:
LadyJ, Carla nu simte. Nu i-am spus niciodata asa ceva.
Insa e imposibil sa simt altfel. Traind intr-o familie absolut normala, medie, totusi au fost mai multi barbati (unchi, prieteni de familie) care au facut-o. Am mai multe cunostinte care au trecut prin asta. Asa ca nu pot sa consider ca abuzatorii sexuali sunt exceptii.
Cat despre tatal Carlei (nu mai este sotul meu) incerc sa-mi infranez neincrederea, adica sa actionez impotriva sentimentului. Tu crezi ca mamei mele i-a trecut vreo secunda prin cap ca sotul ei, tatal meu, va face asta? Nu.
Dupa cum probabil stii din experienta, dupa ce speli din tine toata murdaria si vina si rusinea, neincrederea ramane. E pierduta... eu, cel putin, asa simt.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
pitzinuca spune:
citat din mesajul lui olympia Asa era baiatul meu cel mare si mai ales dupa ce s-a nascut sora lui. El avea sapte ani si chiar nu mai stiam cum sa-l iau. Cel mai bine a functionat sistemul de mai sus. Eu acordam grija fetitei, firesc de altfel, dar frustrant pentru el si credeam ca el intelege situatia si gata! Nevoia lui de atentie si dragoste nefiind implinita, se purta cam cum povestesti tu. |
pana sa citesc tot, am vazut pasajul de mai sus, asa ca olympia, a mea esti. si al meu tot de 7 ani va fi cand se va naste bebelina. asa ca voi veni la tine cu ruga de sfaturi, pt ca oricat de bun si intelegator este al meu, sigur vom intampina sificultati. de ex, de 2 zile de cand i-am aratat poza bebelinei, si a mai aflat si ca sigur e fata, vorbeste fff alintat si mai tipacios asa. iar eu deja am facut greseala sa ii zic sa nu se mai alinte. am realizat azi ca nu-i ok ce fac si dupa gradi il voi lua la discutii, o sa ii zic ca daca are o perioada in care vrea sa vb asa, f bine, poate sa o faca. doar sa nu tipe asa de tare.
eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
ladyJ spune:
citat din mesajul lui J G LadyJ, Carla nu simte. Nu i-am spus niciodata asa ceva. Insa e imposibil sa simt altfel. Traind intr-o familie absolut normala, medie, totusi au fost mai multi barbati (unchi, prieteni de familie) care au facut-o. Am mai multe cunostinte care au trecut prin asta. Asa ca nu pot sa consider ca abuzatorii sexuali sunt exceptii. Cat despre tatal Carlei (nu mai este sotul meu) incerc sa-mi infranez neincrederea, adica sa actionez impotriva sentimentului. Tu crezi ca mamei mele i-a trecut vreo secunda prin cap ca sotul ei, tatal meu, va face asta? Nu. Dupa cum probabil stii din experienta, dupa ce speli din tine toata murdaria si vina si rusinea, neincrederea ramane. E pierduta... eu, cel putin, asa simt. J si Carla (05.02.2006) in the rear garden |
Nu este , din pacate, exceptie abuzul sexual in familii. Nu asta am spus.
Spuneam doar sa incerci sa nu proiectezi asupra oricarui barbat imaginea tatalui abuzator.Adica, cu alte cuvinte, fii constienta ca tu asta faci, vezi in orice barbat profilul abuzatorului, mai exact cel al tatalui tau.
Este greu pentru tine, in primul rand, sa traiesti cu atentia turata la maxim in aceasat directie.
Stiu ca ti-e greu. Poate o relatie deschisa cu fetita ta, pe care sunt sigura ca o ai, te-ar ajuta in acest sens.
Sentimentul ala nasol vine din cognitiile tale, ganduri, amintiri. Daca incerci sa schimbi traiectoria gandului, sentimentul se va diminua. Nu te trimit si pe tine la terapie, pentru ca daca o fac voi fi vazuta ca o placa stricata care doar asta stie sa spuna.
Iti spun doar ca poti trai putin altfel, dpdv sentimeltal si cognitiv, in ciuda experientelor trecute, extrem de dureroase.