Iepurasi de Mar-Apr 2010 (137)
Raspunsuri - Pagina 7
CoriMami spune:
Neatza si de la noi.
IoanaCt vazut poze de Justina+ filmuletul de la baita, e duuulce foc! si sunteti o familie tare armonioasa. Multa sanatate, sa o tineti tot asa!
Oanka, ai fetita mare de acum, vaccinata, ce sa mai...super! sa-ti traiasca!
Sa va povestesc ce comica e Petala la baitza...noi avem caditza la care am luat un suport de burete. Cand o pun pe burta, se prinde singura cu manutzele de suport...si culmea, suge apa din burete!!
nu stiam eu ce zgomot se aude, cand colo dansa tragea cu nesatz apa cu clabuc..uhhh
Va pup, sa avem o zi frumoasa!
Mamica de 8 martie -
dulcea fetita Eliza Valentina
http://community.webshots.com/album/577280366MmlZOa
ladyD spune:
'neatza si de la noi pt toate mamicile si minunile lor!
Am si eu o intrebare...este posibil ca dintr-o data sa nu mai ai la fel de mult lapte la tzitzi sau sa-si piarda din consistenta?
Bebelina mea pana ieri, adica 3 sapt si jum a supt numai de la tzitzi si manca la 2,30-3 ore sau chiar 4. De ieri incepans si azi-noapte mi-a supt din ora in ora si culmea
plangea dupa tzitzi de parca era nemana de un an. Nu stiu ce sa zic...bineinteles ca la un mom dat mi s-a parut ca nici laptic nu mai am si i-am facut LP.
Ce parere aveti?
AMR 1 kg
Mami fericita de printesica BRIANNA MARIA
ladyD spune:
Scuza-ti greselile....sunt chiauna de nesomn...
cred ca as putea dormi si 3 zile la rand...
AMR 1 kg
Mami fericita de printesica BRIANNA MARIA
happyjoy spune:
Fete dragi, stiti ca va citesc si sunt la zi cu tot dar de scris mai rar, ca nu prea am timp si nu ma ofer sa dau sfaturi cand nu stiu - ca nici mama cu experienta nu-s : )
Am in schimb nevoie de sfatul mamicilor cu experienta care sunt baza odiseei. Le iau pe capitole:
Alaptat
Printesa refuza sanul... Am observat 2 comportamente:
1. Sanul curge f tare si bb se ineaca cu laptele, plange si in final refuza sa manance indiferent de pozitia la san
2. Refuza sanul pur si simplu - bb isi arcuieste corpul, da din cap stanga-dreapta, cauta sanul si cand il gaseste nu suge doar tine sfarcul in gura si apoi plange tare, da din maini si din picioare (ma gandesc ca in acest caz nu ii e foame...sau e obosita) Suzeta o primeste - sanul nu.
Situatiile astea apar doar seara si inainte si dupa baitza. Or fi colici? Daca o leganam si ii vorbim, cantam, dansam, se linisteste...
Somnul
Azi noapte de ex. s-a trezit bazaita dar nu a mancat (nici pampersul nu era f ud ca doar inainte nu mancase mare lucru) si a adormit mai greu la loc. Oare incearca sa renunte la una din mesele de noapte dar s-a trezit din obijnuinta?
A dormit cu noi zilele trecute si acum am revenit la dormitul in patutz (macar noaptea). E ok daca doarme ziua cu noi?
KK
S-a cam constipat (face odata la 2 zile) iar cand iese este f mult (murdarim si hainutele) verde spre galben si cam lichid cu putzin mucus si granule. E normal?
Am baut suc de mere cu morcov dar am renuntat gandindu-ma ca poate de la el se constipa...
Lipsa pofta de mancare - mama
Nu mi-e foame... mananc in sila si cam putin. Acum am inceput sa introduc salata verde si ceva fructe, in rest carne si lactate/branzeturi dar si alea putine.
Sa iau elevit?
Cat de tare afecteaza calitatea laptelui dieta mamei?
Lapte am suficient (intr-o noapte am udat si pilota si salteaua, dar mancasem seara ceva mai mult)...
In rest suntem bine. Printesa doarme cam tot timpul cat stam afara (iesim cam 2 ore pe zi).
Acasa sta treaza si deja are personalitate - vrea sa vada lucruri sa fie plimbata, dansata, cantata : )
De multe ori nu ii place sa vorbesc in timp ce o alaptez si incepe sa planga sau sa maraie si cum tac cum e multumita : )))
Si printesa scoate tot felul de sunete care mai de care mai haios si "neobijnuit". Incepe sa gangureasca...
Suntem toti lesinati de fericire in preajma ei si o iubim cat cerul : )
Nici eu nu stiu ce sa fac cu lipsa bcg-ului. Intreb saptamana asta inca un pediatru daca e de acord sa ii faca vaccin bulgaresc.
A postat cineva la un moment dat un link cu vaccinul - il mai aveti? Vreau sa rog pe cineva sa ma ajute sa il gasesc la bulgari si vreau sa il arat...
De cand e ok sa facem calatorii scurte cu bb (1 zi la munte-mare)?
Iar m-am lungit cat o zi de post : )
PS: Sunt tare bucuroasa ca v-am cunoscut si ca va am alaturi. Fiecare aveti ceva "al vostru" cu care contribuiti la minunata noastra odisee si de multe ori ma intreb cum ati reactiona in situatiile in care ma aflu si asa trec mai usor peste probleme. Va multumesc pentru ajutor si va pup tare pe fiecare in parte fara exeptie : )))
Mami de minune minunata!
jeni_h spune:
Servus mamici si pitici ![]()
reusesc sa intru cu greu, pt ca am luat un virus de pe net, nu stiu cum a trecut de antivirus 
Raportam si noi implinirea a doua lunite
si .....primul vaccin. De fapt au fost doua intepaturi pt ca am ales Infarix hexa si Pentaxin. Bebita s-a comportat exemplar. A tipat la intepaturi cat au tinut-o plamanii, s-a blocat o secunda si ... gata. Am luat-o in brate imediat si doar suspina, n-a mai plans deloc. A facut un pic de febra seara(38,4) si a doua zi(38). I-am dat 2ml de Eferalgan pediatric si a trecut instant. Reactie normala, mi-a explicat pediatra, inseamna ca isi face efectul vaccinul. Am mai pus preventiv comprese cu rivanol pe intepaturi.
In rest am ajuns la 5.200kg si 58cm. A luat foarte bine avand in vedere ca mananca exclusiv la san.
Colicii nu au mai aparut, in schimb a inceput sa aiba scaunele mai rare. Aici intervin si o ajut cu supozitor. Il tai in patru si cand vad ca trage doar parturi toata ziua si nu a iesit deloc, ii pun seara sau a doua zi dimineata un sfert din supozitor si rezolvam problema.
Cam atat despre noi.
Aaaa, vroiam sa va intreb ceva: voi cum va protejati? Mie mi-a recomandat medicul Cerazette. Si acum , dupa doua sapt. de cand am inceput sa iau, parca imi vine ciclul... e ciudat. M-am umflat in burta ca si cand as fi la menstruatie si a aparut o scurgere de parca da sa vina 

DE kilograme nu mai vorbesc. De la 84 cat am avut in ultimul moment in sarcina, am ajuns la 68 si aici a intepenit cantarul. Asta n-ar fi chiar asa de rau avand in vedere ca am plecat de la 62. Problema mea mareeee este ca nu intru in nimic. Am ramas mare in solduri si in spate
. Sper sa mai treaca si sa-mi revin, sa ma adun la loc, ca prea m-am labartat. Daca nu... trebuie sa-mi schimb toata garderopa 
Gata, merg sa-mi imbrac iepurasul si mergem la o plimbare prin parc. Si noi ne inscriem la categoria dormit ziua si noaptea ...
. Dar ne facem mari si ne trece
.
Va pupacim de va zapacim
Jeni & Sarah
http://picasaweb.google.com/sclipiciosi2010/SarahMariaByJeni_H#
CoriMami spune:
Buna happyjoy, si eu sunt la fel, la inceput sanul curge f tare, suge ea 2 minute apoi se ineaca si cand il scoate din gurita vad si eu ce debit mare are laptele. o ridic repede sa treaca supararea ca s-a inecat, o tin pe umar un minutzel si o pun la loc. intre timp- laptele a curs de m-a udat si pe pantaloni, deci nu mai e asa debit si poate manca linistita.
Cu caca- si ea face mult, murdarim hainutele poate si cersaful cateodata daca nu-s pe faza, cam lichid si cu grunji- dar e normal la san.
Pt excursii cu bebe, eu abia astept sa o botez si apoi nu voi ezita. Trebuie sa ai de toate la tine, pt orice situatie, dar cred ca merita incercat. Sper ca prima calatorie sa fie o experienta placuta, ca sa mai urmeze si altele!
Mamica de 8 martie -
dulcea fetita Eliza Valentina
http://community.webshots.com/album/577280366MmlZOa
happyjoy spune:
Lady, poate fi un puseu de crestere - si noi am avut
Eu alaptez la cerere si inca nu am un program relativ fix asa ca uneori e "haos" : )
Ca sa cresti "productia" trebuie musai somn si apoi lichide multe, ceai de anason si chimen si mancare...
Si eu am avut la un moment sanii mai moi si i-am "reglat" cu somn si ceai.
In timp sanii desi produc lapte in continuare nu vor mai fi tari. Oricum cu cat alaptezi mai mult cu atat ai lapte mai mult.
Si eu am fost tentata sa ii dau biberon dar am rezistat eroic-poate merge si la tine : )
Mami de minune minunata!
happyjoy spune:
De kg in plus eu nici nu mai zic... ma incap cateva tricouri si cam atat... si desi nu prea mananc tot nu slabesc : (((( Daca aveti idei, va rog nu ezitati : )
La mine s-au oprit lohiile dar vad ca am o scurgere rosie (putin cam inchisa la culoare nu chiar rosu curat) si cu mici cheaguri; si asta cand fac si eu 6 saptamani si de abia asteptam sa avem liber la ... nici nu mai stiu cum ii zice dupa atatea luni de pauza : )
Merg la doctor sa vad asta ce-o fi...
Cori, chiar daca o linistesc dupa ce se ineaca cand o pun iar la san se ineaca din nou si plange de zici ca acum invata sa pape tzitzi... In final renuntam si adormim... De muls la mine nu merge (ori curge singur ori suge bb astea sunt singurele variante) ma inhiba si pompa si mulsu manual si nu iese nimik...
I-om da noi de cap si la alaptat : )
Mami de minune minunata!
michelle_sf spune:
Buna mamicilor! Ce s-au schimbat discutiile noastre aici, parca mai ieri vorbeam de dureri de duda
, burta mare si intarita, pisu toata noaptea, etc., si acuma da-i cu caca, da-i cu tzitzi...
Felicitari si multe lunite sarbatoritilor din zilele acestea si micilor crestini 

Noi am capatat muuuuuulti muci!!! Asnoapte s-a trezit saracul Andrei din ora in ora ca nu putea respira bine, si l-am tot aspirat cu batista bebelusului si cred ca am scos o galeata de mucisori. Temperatura nu a facut, dar tare se mai chinuie si acuma... E rupt de oboseala, se trezeste, il schimb, il aspir, papa si nani pana iar se umple nasucul. La 4 jumatate ne-am programat la pediatru, poate ne recomanda ea ceva, ca mai si stranuta, probabil il gadila in nasuc. Rebiana parca tu te-ai confruntat cu mucisori, cum ai scapat de ei?
Va pup, ma duc sa scot iar aspiratorul ca incep fornaielile 
Cea mai fericita mamica
sensibila spune:
Buna !
Am vazut ca vb de cati cm au luat piticii in prima luna.
A mea a luat 4 cm in prima luna. S-a nascut cu 51 si la fix o luna avea 55 cm. Si dr nu s-a mirat.
Ma laud si eu ca steluta mea a dormit aznoapte 8 ore si jumatate.
Insa avem si noi o problema poate stiti ce sa ii dau mai bun.
Avem o problema cu scaunul, Seara plange cand trebuie s afaca caca.
Ii dau ceai de musetel dar nu ajuta mereu.
Stitit voi ceva mai bun ?
Mami de Steluta Norocoasa
Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD nr 3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (prima IAD nereusita, a 2-a IAD avort menstrual)
Atat sunt de mare !
Poze Gia Darria
Poze ecografie Bebelina
Lucrusoare Bebelina
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!