Iepurasi de Mar-Apr 2010 (137)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Imi e un somn... dar din ala nebun...

De maine intr-o saptamana e botezul si am chemat mesterii de la parchet sa il faca cu ceara sa luceasa.Si of course ca au venit azi dimineata, cand toate erau ca la tampiti la mine. Multe nu am facut, dar de obicei dormeam pana la 11. Si imi e si foame. dar scopul e nobil, avand in vedere ca socrii nu au fost niciodata la mine. vreau sa le arat ce bine a nimerit fiul lor!

Yaya eu o sa sar peste posturile unde zic fetele astea de kile. Sunt ca un tanc nemtesc din ala doilea razboi mondial si abdomene nu am de gand sa fac. Nu are cum sa faca bine la cezariana mea. O sa ,ma duc la masaj, la inot (din mai), la plimbat copilul in parc si la mai multe gratare cu salata. Eu daca nu mananc sunt AGRESIVA:)))

Mihaelagrosan imi pare sincer rau pt experienta din spital. Eu am stat o noapte cu Joy si am crezut ca fac cu capul.I-a trecut icterul?

Eu una sunt pe lista pt vaccinul pneumococic si meningococ. Am facut un rapel de Rotarix. Eu am gandit asa: daca bolile o pot afecta serios sau mai rau ii pot pune in pericol viata fac vaccinul. Mai cercetez pt mine sa fac vaccinul pt muscatura de capusa si ala pt cancerul de ovare. Mie imi e frica de moarte.

Yaya daca ai zis de maicata mi-am adus aminte de cosmarul meu vesnic: moare mama!!! sa va zic de la ce mi se trage: mau dus la cinematograf ai mei la 5 ani si am vazut un film in care un copil ramanea singur pe lume ca murise maicasa. Am urlat si am facut crizele de pe lume in noaptea aia si i-am pus sa promita ca ei nu o sa moara niciodata. de cand am nascut-o pe Joy plang zilnic pe tema asta. Stiti, Joy creste, mama imbatraneste.

Ma pusesem iara pe plans si a sunat mama.. i-am zis sa vina mai repede de la munca, sa mergem sa cumparam o bancuta pt gradina si un balansoar.

Vladi sa stii ca noi aveam vreo 300 mp de gradina. dar eu sunt militaroasa cu plantele:) trebe sa creasca drepti mancati-as:)) execut niste tunsori cu ei primvara si intinderi de nu li s evad mugurii. va pun poze mai incolo cu magnoliile mele: una alba, una mov si una galbena. O nebunie!! Mie imi plac florile de primavara: lalele, narcise, branduse, zambile, bujori! de abia ii astept pe bujori...:)

Joy are cercei de ieri. a urlat cu lacrimi cand ia facut gauri dar a trecut cu titi!!!

pun poze mai incolo ca imi e lene si foame!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVAMIKA spune:

Bumbita, intrebai de vaccinul BCG facut la Municipal…la Eva abia dc se mai vede unde i l-a facut….parca a zis ca dupa 6 sapt incepe sa-si modifice culoarea eventual sa coaca…

LadyD , dc vrei sa folosesti pompa si pe viitor poti incerca de la Medela(eu am avut-o pe cea manuala este buna dar faceam intindere la mana cand trebuia sa ma mul pt ca aveam mult lapte) apoi mi-am cumparat avent electrica si sunt super incantata …ii poti regla tu ritmul de mulgere, are un program manual si unul automat…doar ca e cam scumpa 600 ron…dar merita….ma gandesc ca investitia se mai atenueaza dc vreau si bebe2.

PTR fetele care vor sa slabeasca….luati-o usor ca doar am muncit 9 luni sa punem colaceii#61514;…..iar voi vreti in 2 luni sa nu mai aveti nimik in plus? Sincer nu sunt de accord cu infometarea….si nici burtiera nu ajuta prea mult….cred ca miscarea e de baza atat cat putem….eu deocamdata fac plimbari de 2-3 ore cu carutul si ceva gimnastica…cand am timp.la 2-3 zile……aaaa si am primit un Lipometric de la Vichy care cica face minuni cu burtile in 4 saptam….o sa-l testez si va spun dc e doar de reclama.Oricum bebelina e incanta de sunculitele lu' mami ca sta pe moale:)

Cred ca s-a mai discutat p-aici despre lohii si revenirea mensruatiei….dar n-am gasit un raspuns concret….asa ca va intreb :credeti ca e normal sa fiu la mentruatie la aproape 7 sapt dup ace am nascut….chiar dc alaptez?Lohii am avut in primele 3-4 sapt apoi a fost o pauza, iar acum m-am trezit cu niste picaturi de sange rosu intens nu f abundente….nush ce sa zic :((….sper sa nu fie altceva.Din pacate nu-i doctora in tara si n-am cui sa-i cer un sfat….offff .

Mihaelagrosan multa sanatate micutzei tale si sa nu mai ajungi niciodata in astfel de situatii.

Off fetelor cand va aud ca vorbiti de gradinile voastre mi se face si mie dor de gradina mea…..eu stau la bloc dar avem la partintii sotului un petec de pamant cu padure si leagane si o gradina frumoasa si pomi fructiferi si o casuta de lemn in padure….si mi-e asa dor de ele…..de obicei primavera eram nelipsita de acolo….varuiam copacii, puneam flori, faceam curatenia de primavera…..acu bebe ma tine pe loc….da las’ ca ne facem noi mari si mergem sa alergam cateii prin straturile de flori ale lu’ mami….abia astept:(

EVA IOANA

http://picasaweb.google.com/CorinaAvrigeanu/EvaIoanaLuna2#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteropipan spune:

FETELEEEE,

am pus si noi un scurt video la semnaturicaaaa, sa vedeti ce mari am crescut , de ne jucam deja

si va pupicim pe toateeeeee

ne vedem la scuteceleeee(primele 365 zile, de fapt)

fugim la culcarica o ora...pupici

CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/?saved=1
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1aeea6bcec93163a416ed
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a28f56dddfa1956b072f9d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Profit de faptul ca puiuta mea doarme si am sa scriu si eu cateva randuri de ramas bun.
As vrea sa multumesc din suflet tuturor fetelor pentru sfaturi si pentru ca mi-ati fost alaturi in cel mai important moment din viata mea, sunteti nemaipomenite Desi m-am alaturat mai tarziu Odiseei, voi m-ati primit cu bratele deschise si am gasit aici un loc in care imi face placere sa impartasesc bucuriile si nelinistile, pentru ca aici gasesc mereu solutii si suport moral din partea voastra.

Nu am prea multa inspiratie in acest moment, oricat m-as stradui...neuronul cel gravid s-a bulversat si mai tare o data cu noul statut, acel de mamica de pui frumos. Iata ca se implineste o luna de cand am primit cel mai frumos cadou, fetita noastra scumpa! O vom serba maine, caci aprilie are doar 30zile asa ca tortul vi-l ofer in noul format.
Am momente si acum in care ma uit minute in sir la bumbita si nu-mi vine sa cred ca e facuta de mine, ca intr-o buna zi imi va spune "mama" si ca depinde in totalitate de mine... Nu trece zi sa nu-i multumesc lui D-zeu pentru ca mi-a dat un copil asa sanatos si frumos si cuminte si...nu-mi ajung cuvintele sa o descriu la cat imi e de draga si cat o iubesc!

A fost o Odisee plina de emotii si s-au legat prietenii frumoase pe care sper mult sa le mentinem si in continuare in noul capitol din viata noastra, la scutecele; o odisee plina de mamici frumoase, curajoase si puternice si iepurasi frumosi, sanatosi, norocosi si cuminti!

Gata, nu ma mai lungesc, va pup pe toate

Mada mami de Ilinca frumoasa
Mami si tati te iubesc mult!
http://picasaweb.google.com/madalina.neamtu/Ilinca_primaLunita#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia13 spune:

HONEY SI OANKA va multumesc pt lamuriri. Bine ca mi-ati explicat cum sta treaba ca eu vroiam sa cumpar alta pompa. Proasta de mine nu se gandea sa puna chestia aia invers si doar singurica am demontat-o. VA trimit cate un si o

Delia13 mamica fericita -DavidAndrei
http://family.webshots.com/photo/2154004650105762323bvXXik

http://family.webshots.com/photo/2885373460105762323wILfdR- poze Cu DAVIDUTU Adreiutu
http://family.webshots.com/photo/2885373460105762323wILfdR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delia13

HONEY SI OANKA va multumesc pt lamuriri. Bine ca mi-ati explicat cum sta treaba ca eu vroiam sa cumpar alta pompa. Proasta de mine nu se gandea sa puna chestia aia invers si doar singurica am demontat-o. VA trimit cate un si o

Delia13 mamica fericita -DavidAndrei
http://family.webshots.com/photo/2154004650105762323bvXXik

http://family.webshots.com/photo/2885373460105762323wILfdR- poze Cu DAVIDUTU Adreiutu
http://family.webshots.com/photo/2885373460105762323wILfdR

Si eu tot Avent manuala am si la fel am pus steluta invers prima data :)) Deci nu esti singura care a patit asta

Mada mami de Ilinca frumoasa
Mami si tati te iubesc mult!
http://picasaweb.google.com/madalina.neamtu/Ilinca_primaLunita#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramy77 spune:

Buna mamicute,
Multumim, KOSSIR, IOANACT pentru urari,ieri n-am apucat sa intru, am avut o zi aglomerata...si am fost la cumparaturi pentru botez. I-am luat Brianei ce-i trebuia,normal, pt mine n-am gasit nimic, ce-mi placea nu-mi era bun si invers, poate ajung si eu la dulapul bunica-mii.
De kg nici nu vreau sa aud

OANAIACOVITA, votat. Eu ii dau caciulita foarte subtire, dar fiica-mea nu le suporta. Daca o tine in cap 10 minute mare lucru...si ne tot razboim...Daca i-o leg sub barbita e jale....

IOANA28, o sa vezi ca se resoarbe hidrocelul si totul va fi bine

LINDAL,SELINA bun venit acasa! acomodare usoara !

MIHAELA, multa sanatate Angelei, off, off, saracuta, spitalele astea de kko din Romania,parca tot mai rau e. Bine ca ati scapat cu bine.

MIRIA, la multe alte saptamani si lunite

ASTEROce frumos va jucati voi acolo...

GABI, . Chiar n-au fost socrii tai la tine? Eu as fi fericita sa nu vina socrelaSi noi ne pregatim pt botez,in 8 ai zis ca o botezati pe Joy,nu? Eu una sincer abia astept sa vina ziua cu pricina, pana atunci e un stres in plus ca sa iasa totul bine.

Va pup, merg la

Poze Briana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

ah daca e vorba de caciula in casa eu nu i.am pus niciodata!

gaby azi am mancat un pic de branza fara grasime si fasole verde fiarta in apa si pus ulei de masline peste, mancare de spital din ala amarat :)))
si fac abdomene

asteropi admirat micuta cum se joaca e deja :)

eu si la prima sarcina tot cu putina mancare am reusit sa slabesc si sa ma mentin pe urma, chiar daca am inceput sa mananc normal
la gimnastica degeaba se merge daca nu se tina cura de slabit, e lucru incercat ...

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE

M...2kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Salutare fete dragi, in aceasta ultime zi a odiseei noastre...

Noi suntem plecati in prima mini-vacanta cu bebe, sunt la ai mei acasa, la o ore de Shanghai. Stam 5 zile, pentru ca aici este o vacanta de 5 zile de 1 Mai plus deschiderea World Expo 2010, iar tati e plecat in Europa pana luni. Piticotul nu are nici o treaba, as putea spune ca e mai simplu cu ea decat cu cei mari, papa este la purtator, in rest nu ii trebuie decat scutece di servetele umede -- pentru cei mari carti, jucarii, snack-uri, apa, toata casa o car dupa mine.

Oanka -- vreau sa iti spun cat te admir (si pe Gaby si inca vreo cateva mamici la primul bebe) pentru cat esti de ralaxata si cat de mult te bucuri de bebe, de cum creste, de fiecare moment din viata ei. As vrea sa pot intoarce si eu timpul cu 6 ani si chiar cu 4 ani si sa ma bucur de ei fara sa ma stresez ca nu mananca, nu dorm, plang, vor in brate, etc, etc. Ma bucur acu, la Jane fara nici un stres si ma bucur si de cei mari, dar recunosc ca am rata ulte momente pretioase din cauza stresului si a grijilor...

Happyjoy -- ti s-o fi raspuns inte timp, dar zic si io ce stiu...

Cu mancatul, e normal sa mai refuze atunci cand curge prea tare, incearca sa eviti. NU stiu daca simti cand si se "lasa" laptele -- eu simt ca niste intepaturi in varful sanilor -- atunci poti scoate sanul sa lasi sa curga un pic ca sa nu mai aiba asa debit mare. Despre celalata problema, unepori copiii simt nevoia sa suga si fara sa le fie foame, de aia refuza sanul dar accepta suzeta.

Dormitul -- e ok sa doarma cu voi oricand doriti voi. Jane nu doarme in alta parte decat la mine in brate, uneori peste zi mai doarme si singurica, dar rar, in general la mine in brate sau cu noi in pat. Cum ti-e tie mai usor, cum doarme bebe mai bine -- nu cu scrie la carte -- parerea mea.

Kk -- la fel si la noi, nu face cateva zile apoi se umple pana la umeri. E normal.

Calatorii -- puteti sa faceti imediat ce bebe iese afara fara restrictii de timp. Daca e vremea frumoasa cred ca si un bebe de cateva sa[tamani poate merge la munte/mare, dar bineinteles nu la plaja sau in apa, cred ca nu mers cu telecabina sau la altitudini foarte mari, etc

Magdone -- ce-am mai ras cand ai zis ca Olivia "va bate si pe voi" am ras de una singura, pt ca chiar azi Jodie m-a "batut" bine. Ea are zile si zile, azi era si obosita si am "nedreptatit-o" luandu-i o jucarie pe care nu voia sa i-o arate lui JOhn (desi eu mereu aplic principiul nu forta copilul sa imparta, cand termina cu o jucarie o poate lua celalalt). I-am luat-o si asa s-a suparat, a inceput sa tipe, sa tranteasca, apoi i-am spus ca pt ca se comporta asa incseamna ca e obosita si tre sa se culce (in loc sa mearga afara, deja ne imbracasem) si a inceput sa dea in mine. A fost nasol, a dat si in Jane cand a inceput sa planga si am luat-o in brate, dar pana la urma John a plecat afara cu mama, tata a luat-o pe Jane si i-am dat toata atentia mea, am luat-o in brate (ci de-a sila) si pana la urma ne-am impacat. Dar spre seara a mai facut o faza similara, insa nu la fel de lunga si intensa... e greu, le e greu si lor. NU sunt de acord ca tre sa inghita si sa depaseasca gelozia, ii poate afecta pe viata. Iar la familiile cu multi copii nu are cine sa ii bage in seama, dar tot exista aceste sentimente si copiii sufera...

MIria -- tocmai de asta este wrapul minunat -- bebe iti doarme la piept, il vezi, il simti, il mirosi continuu si in acelasi timp ai mainile libere pt Damiana...

Oana -- caciula tre sa poarte bebe cand porti si tu. Daca tie ti-e frig la cap si iti ingheata urechile, pune-i si lui bebe, altfel nu. La 20 de grade e aproape vara!!!

LadyD -- pompa tip seringa e ea mai mare porcarie, nu cred ca exista o persoana la care sa mearga, poate doar daca iti curge sanul si sa tii siringa sa curga in ea... Si nici mie nu imi iese laptele cu pompa nici cand e sanul plin ochi... Iar cu varsaturile se intampla si e normal, mai ales in prima luna ni se intampla si noua -- in general varsatul in jet era precedat de niste zambete minunate (cred ca deja era mancarea spre iesire si se simtea bine, apoi dintr-o data iesea totul. Cel putin de 3-4 ori s-a intamplat in prima luna de viata...

Gaby -- si eu am crezut ca mor cand am citit ca Iaoana are 50 si un pic de kile!!!! SI eu tot 85 am -- si tot de la 50 am pormit, insa la prima sarcina, acum 7 ani...

Vladi -- eu nu sunt de acord cu admonestatul copilului cand se poarta urat niciodata, nu numai acum, de cand a venit bebe. Eu cred ca mereu comportamentul urat are o cauza interna si ca trebuie incurajat copilul sa isi exploreze sentimentele si sa le exprime si atunci se discuta cu el despre ele si i se inlatura temerile, i se da ce are nvoie unde este posibil, etc. Daca un copil este speriat ca nu il iubeste mami, tipa sau loveste ca sa i se infirme temerea, este admonestat si asa i se confirma temerea si i se induce si frica de reactia parintilor la exprimarea sentimentelor lui. Foarte naspa -- parerea mea, Cred ca e mult mai eficient ca atunci cand tipa un copil sa incerci sa afli de ce si sa ii rezolvi cumva sentimentul negativ si asa va disparea si reactia...

Mihaela -- m-au trecut fiorii cand am citit, bine ca a trecut totul, sa fiti bine de acum inainte...

Oana -- poti sa copiezi din mesajul pe care l-am scris pe 23 sau 24 aprilie, dupa ce a nascut toata lumea din odiseea noastra -- atunci m-au incercat sentimente foarte profunde... acum mi-a mai trecut melancolia...

Va pup, este 11 seara, a mancat chitzaitoarea mea bine si acum sper sa doarma 5-6 ore (poate 7 daca am noroc).

Noapre buna si ne vedem maine la scutece...

Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Am scris un mesaj luuung care s-a pierdut in eter

Nu mai reiau ca nu mai tin minte tot.

Delia - eu nu stiu cum e cu chelia. Azi la 24C am lasat-o fara caiula si auzeam in spatele meu : ai vazut-o pe aia mica cu capul gol!!

Ce faceti maine de 1 mai?? unde plecati ? cum petreceti?
As pleca si eu dar nu stiu unde. Vreau undeva sa fie aproape liber nu 10 gratre pe metru patrat, fara vant....
Cred ca trebuie sa ma duc la tara
Apropo pe plecat ce faceti cu sanii ?? ii mai spalati dupa fiecare supt ? Ma dandesc sa iau cu mine ser si sa-i sterg .

Yaia - tu ziceai ca barbatii sunt niste copii mai mari nu ?? Sa stii !!! Al meu desi e liber sta de azi dim la laptop nu a miscat de acolo in schimb a umplut masa de cani, pahare si farfurii. Patul de haine. Nu mai zic ca ma apuca toate cele.

Oana - astept sa citesc mesajul de predare a stafetei. Sigur va fi unl special ca si mamica care il scrie[

Gaby - te gelozesc pt magmonia galbena si pt spatiul maaare care il ai

fug sa dau cu aspiratorul si mopul ca am avut musafiri care au intrat cu pantofii plini de pamant plus Honey care se flocaieste zilnic

AAa v-am spus ce baby sitter am ?? Honey!!! Care vine si ma anunta cand plange bebeluna daca nu sunt in camera s-o aud

Gata am plecat

Denisa, de bebe roz Maya Rebecca
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput