*LMA* Puiuti de Randunici 2008! (404)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

LA MULTI ANI CU SANATATE SI FERICIRE
OLGU
BITZA

mami de TEA

Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

hai ca baremi nu s-a mutat Mimo pe alt forum.

Citeste, citeste, citeste...am spus ca nu sunt de acord cu mancatul calare pe balansoar, din fuga etc...din punctul asta de vedere ma tare bucur ca suntem aici...nu exista aceste proaste obiceiuri.
Dar trebuie sa recunosc ca numa tu puteai sa iti vezi copilul injunghiat cu sticksuri.

Clatitele la mic dejun eu le consider normale...mai pui un gem pe ele...mai pui alaturi o cana de lapte si nu vad mare diferenta fata de clasica paine cu unt si cu dulceata.

Daca vei veni vreodata aici iti recomand sa vii vara...pe 40 de grade...asta ca sa nu mori de infarct vazand-o pe nepoata'mea cum pleaca iarna la scoala...pe 2 grade. Pana mai anul trecut era mai bine, ca nu avea uniforma si pe sub fusta reusea maica'sa sa=i indese leggings...acum e naspa...ca leggings nu sunt acceptati pe sub uniforma si ia ciorapi cu totul Doamne feri nu poarta...bine ca totusi inca nu poarta tanga si bucile ii sunt acoperite de chilotei.
Patrick, acum pe 9 grade dimineata, am reusit sa-i dau pantaloni lungi (dupa o luna de parlamentari)...in schimb merge descult...sosetele si adidasii sunt in geanta. Si cum Murphy munceste...cand e descult nu vrea in brate...ca doar are si el doua picioruse si le poate folosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Ei na, cand ma mut pe alt forum stati linistite ca va anunt si pe voi
Gata...inca ceva, sa nu uit, si apoi plec pe traseele mele , ca drumurile ma omoara Simtul proprietatii, jaleee E rau cand i se pune "pata" pe jucaria altcuiva dar cum necum intelege ca nu-i a lui si rezolvam prin distragerea atentiei sau plecatul in alta parte. E tolba plina de oferte mai tentante, vai de creierul meu . Dar fereasca Sfantul sa vrea cineva ceva de-al lui ca trage smulge imbranceste de nici n-ai timp sa reactionezi. Atunci eu n-am ce face decat sa avertizez parintele copilului agresat ca al meu asa e el, mai "bolovan" si ca e violent si sa aiba grija ...Nu-i placut, dar alta varianta n-am gasit. Apoi cu gura pe el...nu-i dai, nu-ti da...sa nu mai ceri alta data...esti rau , nu-i frumos...bla-bla Urmat de exemplul viu, cand vrea el ceva de la altcineva si nu primeste, ii amintesc ca nici el n-a dat...usor usor zic eu ca aproape am depasit momentul, am ajuns la faza de schimb. E atat de haios, cand vrea ceva se duce cu momeala. Da o lopatica in schimbul unui tractor sau da masina de tuns iarba si ii ia copilului alta jucarie. Tare ma amuza
Gata, papapapaaaaaaaa

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Cu hainele, ai mei sunt liberi sa se imbrace cat de gros/subtire vor ei. De nu vor caciula iarna, nu-si iau, dar daca li-i frig imi cer singuri caciulita si geaca. Deocamdata nu au pretentii referitoare la haine, Daria mai face figuri la cate o bluza care nu-i place si nu i-o dau, in rest ma lasa sa-i imbrac cu ce consider eu de cuviinta.

Cu impartitul jucariilor, daca nu vor sa si le dea, nu-s obligati, dar nici sa ceara jucariile altora, cand acestia nu vor sa le dea. Respectam proprietatea privata. Si eu am lucruri pe care nu vreau sa le dau altora, chiar daca mi le cer. Acuma eu, ca adult fiind, incerc totusi sa respect anumite reguli sociale, chiar daca uneori sunt ipocrita, dand lucruri de-ale mele numai de dragul de a nu fi considerata zgarcita sau lipsita de bun simt. Copiilor le lipseste inca ipocrizia, ei nu stiu sa fie politicosi numai de gura lumii. La ai mei mult conteaza si cum li se cer jucariile. Daca un copil cere jucaria in mod imperativ, cu plans, smuncit din mana, nicio sansa ca ai mei sa le cedeze. SAu daca e o jucarie noua, la fel, nici nu insist, ca stiu ca degeaba.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

asa e Cristina, si Patrick cel mai rau a reactionat cand un pusti de 4-5 ani in mod foarte impulsiv i-a stricat jocul linistit cu trenurile si mai ca nu l-a rasturnat. Deja imi crescuse mie pulsul si Patrick plangea de mama focului si ma mai enerva si sotul care cica facea educatie cu pruncul ca cica trebuie sa imparta. Atunci am pus piciorul in prag si la om si la baiatul respectiv...i-am spus sotului ca nu trebuie sa imparta daca nu vrea lucru asta si i-am atras atentia si baiatului ca daca vrea sa se joace atunci sa ceara permisiunea si sa se joace dupa regulile lui Patrick.

Si mai zice Mimo ca Dudu nu pricepe...asa ii merge mintea...ca rotisorul...stie el cand e de impartit/de ascultat etc.

Si acestea fiind spuse ma retrag la programul de seara cu familia

Va doresc o dupamasa frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Irina! Sa fii sanatoasa si fericita si tot ce iti doresti sa se implineasca

Ma duc la masa, ne-am prajiturit si ne-am cafelit si ne-am suculit la munca, de imi e rau deja. Mi-a cumparat sotul meu un buchet superb de trandafiri si tort belcolade, imbracat in cioco si cu o "jerba" de capsuni, arata de mori. Sa vad daca oi si putea manca Mi-am luat o lumanare cu 3 si refolosesc 2-ul lu' Sof, ca nu avea si 2 de unde am cumparat lumanarea

Sa va zic cu Sophie de dimineata, sa lesin...Cica :"Mami, cum face cocosul?" Eu: "Cucuriguuu!" Ea: "Cuculigu, boieli mali, Dati punguta cu doi bani! Te looog" Stia ea ca trebuie sa spuna "te rog" atunci cand cere ceva, ma, si boul de cocos nu zicea "te rog", s-a simtit ea obligata sa completeze . Mi-a fost drag de ea rau! O

O sa vedeti cat de diferiti vor fi atunci cand vor incepe sa vorbeasca bine. Cred ca noua ne e mai usor si pentru ca ea se exprima foarte bine si reusesc rapid sa identific cauzele conflictelor, stiu la ce riposteaza si pot raspunde...Nu stiu, e doar o idee.

Mimo, vezi poate te crede cand ii spui Dudului ca e rau . Serios, eu ma feresc de etichetele astea, judec in general gestul si expun consecintele, decat sa conchid ca "esti rea", e prea sec, mi se pare ca raneste si efectul pedagogic e zero... Iar asta cu mancatul in parc, pe la mine nu se prea obisnuieste, rar am vazut. Aia cu mancatul semintelor, da, dar copii hraniti cu iaurt in parc, nope. Am facut-o eu o singura data, cat sa ma conving ca nu functioneaza

Plecam la masa...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mimonix

Apoi cu gura pe el...nu-i dai, nu-ti da...sa nu mai ceri alta data...esti rau , nu-i frumos...bla-bla Urmat de exemplul viu, cand vrea el ceva de la altcineva si nu primeste, ii amintesc ca nici el n-a dat...

Explicatiile mele in astfel de momente sunt asemanatoare pe alocuri, dar si un pic diferite. Eu nu-i spun ca nu-i da copilul jucaria pentru ca nici al meu n-a vrut sa-i dea la randul sau jucariile. Totusi ii reamintesc si eu de cazul cand al meu n-a vrut sa cedeze jucaria, spunandu-i: Tii minte cand copilul x a vrut jucaria si tu n-ai vrut sa i-o dai, ca vroiai sa te mai joci cu ea, asa si copilul nu vrea acum sa-ti dea jucaria, ca inca nu s-a saturat sa se joace cu ea. Poti astepta sa se sature el si poate o sa ti-o dea dupa aia, sau poti sa te joci cu altceva, pana se elibereaza. Incerc astfel sa-i inteleaga pe copii cand nu vor sa imparta cu el, amintindu-i astfel de sentimentele proprii, avute in situatii similare. Il incurajez sa incerce schimbul, cand merge, bine, cand nu, asta e. Fiecare copil are dreptul sa decida ce face cu proprietatea sa: jucariile. Pentru ei sunt lucrurile cele mai de pret, ma rog, pentru majoritatea dintre ei. Eu una m-am ferit vreodata sa le spun la ai mei ca sunt rai. Asa incrcau sa ma "stimuleze" si ai mei, iar efectul era exact invers, incepeam sa cred ca sunt asa cum zic ei si sa ma comport ca atare. Drept urmare, ai mei inca nu cunosc cuvantul rau si urat, pentru simplul motiv ca n-am avut ocazia sa-l pronunt de fata cu ei.

Mai este o chestie cu formulele de politete: multumesc, poftim, cu placere, etc.

Ma uimeste Vladut cat de natural le foloseste, chiar daca nu i-am zis vreodata sa spuna multumesc, sau cu placere, sau oricare ar fi astea. Dar am incercat eu sa fiu extrem de politicoasa cu ei si cu ceilalti din jurul nostru. Lor le multumesc intotdeauna cand fac ceva ce-i rog, la magazin sunt fooooaaarte politicoasa cu vanzatoare, chiar daca e sictirita si ea dupa o zi grea de munca , dar eu zic ca merita. Un exemplu de discutie cu Vladut: eu - hai sa-ti dau geaca pe tine, ca-i frig. el - nu, mersi mult, fara macar sa intoarca capul la mine, de ocupat ce era.

Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VALENTINA C spune:

Citat:

Si daca tot veni vorba de locurile de joaca, pe langa mancare si muci la nas sa mai treceti si creta De ce oare trebuie sa scriem cu creta fix pe jucariile alea nu stiu Sa scriem pe alee, sa scriem pe trotuar, sa scriem oriunde dar nu pe tobogan ca sa-l stearga altii pe urma cu mainile si cu hainele. Sau poate tocmai asta-i frumusetea

Aici m-ai "lovit". Matei e topit dupa creta si deseneaza cam peste tot. Si de ce sa nu-l las? Oricum, tot el sterge de cele mai multe ori/ sau eu, si oricum copiii se murdaresc in parc, cu creta sau altceva... si imi place de mamicile care ii cearta ca s-au murdarit de creta dupa ce scriu pe jos, pe mocheta aia...

Valentina cu Matei ( 10.04.2008) si Luca ( 5.02.2010);

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui VALENTINA C

Citat:

Si daca tot veni vorba de locurile de joaca, pe langa mancare si muci la nas sa mai treceti si creta De ce oare trebuie sa scriem cu creta fix pe jucariile alea nu stiu Sa scriem pe alee, sa scriem pe trotuar, sa scriem oriunde dar nu pe tobogan ca sa-l stearga altii pe urma cu mainile si cu hainele. Sau poate tocmai asta-i frumusetea

Aici m-ai "lovit". Matei e topit dupa creta si deseneaza cam peste tot. Si de ce sa nu-l las? Oricum, tot el sterge de cele mai multe ori/ sau eu, si oricum copiii se murdaresc in parc, cu creta sau altceva... si imi place de mamicile care ii cearta ca s-au murdarit de creta dupa ce scriu pe jos, pe mocheta aia...

Valentina cu Matei ( 10.04.2008) si Luca ( 5.02.2010);

Aici m-ar fi lovit si pe mine , daca le-ar fi placut la ai mei sa deseneze , da de data asta m-am scos, ca ai mei nu deseneaza decat pe pereti, acasa

Vladic
Daria

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

La multi ani fericiti,OLGA!
La multi ani fericiti,IRINA!

Mama ce as mai da si eu din gura,ca avem discutii tari,dar nu pot de astia mici...
Asa pe scurt,nici cu David ,nici cu Sam nu am avut probleme de tavalit,de strigaturi daca nu le-am luat din magazin ce au poftit.
David manca pe afara la greu,bine ca suntem la casa ca umblam cu castronul de ciorba dupa el prin toata curtea.Vecinii stiau cand papa.In schimb,Sam e copilu model:la masa,regulamentar gura deschisa!David impartea jucarii,Sam nu prea vrea sa dea..Da doar cui cunoaste sau daca ii place de copilul respectiv.De batut ,nici unul nu bate copii se bat doar intre ei!
Iete ca nu mai pot sta,tb sa hranesc bebe.

mami de David, Sam si Siluan

"Exista un singur copil cel mai frumos din lume,si fiecare mama il are"

Mergi la inceput