*LMA* Puiuti de Randunici 2008! (404)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Hai sa traiesti Olga, sa fii sanatoasa si iubita 120 de ani, sa-ti cresti copiii mari si sa-ti aduca numai bucurii si fericire!
Irinuca, La multi Ani cu fericire, sanatate si virtute

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Gecko, ce sa zic, eu nu cred ca este problema parintilor celorlalti copii daca tu dai de mancare copilului tau in public (daca este pe patura, mai ferit asa, e ok; dar altfel...). Si da, daca te duci sa stai pe patura la picnic clar ca ai si mancare la tine, atunci nu se mai pune problema asa. Dar cand printre tobogane (si ma refer aici mai alea in Ro) vezi bunicute cu castronase, cu sticksuri, cu biscuiti, alergand copiii nemancaciosi... si al tau balind... ii dai tu ce ai prin punga, dar nu e la fel de bun! Si noi mai practicam mancatul din mers, mai o banana, mai un colt cand sta in carucior si il apuca foamea... dar incerc sa nu-i tentez si pe altii. Eee, e complicat. Eram odata la gradinita, Stefan era in grupa mica. O mamica isi hranea copilul cu iaurt cu fructe pe hol, la dulapior. Se stransesera toti copiii din grupa in jurul ei si statea acolo, cu pofta pe buze... iar mamica respectiva fara nicio jena continua sa-si hraneasca fata in vazul tuturor! Si a inceput Stefan sa-mi spuna ca vrea si el! I-am explicat ca va primi iaurt acasa. Insa copiii ceilalti erau fara mamicile lor. Si salivau, era un iaurt dulce... interzis unora... Si nu m-am putut abtine si i.am zis: "Nu va suparati, nu vedeti cum se uita ceilalti copii la iaurtul dvs?" Si a inceput sa tipe la mine, ca eu stiu ca fata ei nu mananca nimic la gradinita?? Ca ea nu o poate lasa asa... Si am intrebat-o de ce nu i-l da acasa si m-a ignorat... IN PLUS in gradinita era interzis sa mananci pe holuri. Din motive de curatenie... si nu se aduce mancare de acasa, din motive diverse... Ca sa nu mai zic de motive bazate pe bunul simt...

-------------------------------------------------------------------------------------
Caloriile sunt animalutele mici care vin noaptea cand tu dormi si iti cos hainele mai stramt.

Mergi la inceput

Si inca o faza: era in excursie la gradi cu copiii. Pe langa pachetelul de la gradi copiii puteau sa aiba cu ei fructe: mere, banane. Accesibile si la pret, si la "gasit". Ce crezi? O fetita avea caise si zmeura! NU-ti spun cum se uitam ceilalti copii la ea cand manca! Si nici gand sa faca vreu gest sa imparta! Nici nu ar fi avut de unde sa le dea tuturor...

gecko, ziceai ca numa in Australia a aparut epidemia de enteroviroza? :D

-------------------------------------------------------------------------------------
Caloriile sunt animalutele mici care vin noaptea cand tu dormi si iti cos hainele mai stramt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Mi-am adus aminte de faza cu tavalitul. Luki s-a tavalit intr-o zi in parc pt ca dorea bicicleta altui copil. Eu nu sunt de acord cu "imprumutatul" obiectelor cu forta, daca e a altuia si nu vrea sa ti-o dea, asta e, mi se pare corect! Asa ca Luki s-a pus pe un tavalit in iarba si "plangea" cu lacrimi de crocodil.M-am intins si eu langa el si m-am tavalit, drept pt care s-a ridicat cu o figura ofensata si a plecat in joaca lui. Era asa nostim! Nu spun ca nu-l inteleg ca vrea ceva si e frustrat, dar tb sa invete sa respecte proprietatea altuia, ii propun alte jocuri, frunze, gaze, orice i se pare interesant, la mine limitele sunt foarte largi, dar limite.
Adica daca nu vreau sa strang mancare din dormitor, nu-i dau mancare acolo. CA daca ii dau voie si apoi il cert ca a facut mizerie, nu e vina lui, e a mea.
Luki e destul de intelegator de fel, doar chestia cu lovitul/impinsul ma supara. Din pacate, la el e si o consecinta a faptului ca se joaca f mult cu copii mari, care sunt mult mai agresivi (inclusiv Antuca, asa balerina cum e ea ) si el nu intelege ca jocul tb adaptat in functie de varsta partenerilor. Culmea e ca daca il impinge/bruscheaza cineva nu plange si nu protesteaza.

Ramo cred ca ti s-ar potrivi sa fii profesoara. Nu mai tin minte ce specialitate ai facut, dar asa tanara si frumoasa sigur te vor iubi copiii, mie imi pari calma dar ferma, o combinatie f buna pt ei. Multa bafta!

Mihutza multa bafta si tie, sa iasa asa cum iti doresti. Cred ca ai nevoie de o schimbare, s-or fi adunat si la tine destule.

Mariuta-Dudurutza multumesc de compliment, asa sunt eu, mai relaxata, ca am patit ca Gudinde de cateva ori si am invatat sa stabilesc prioritati. Bafta si tie, sa ai o zi buna cu "copiii".

N-am chef de nimic, de o saptamana parca am o oboseala cronica, dupa 5 mai ma duc sa-mi fac niste analize ca parca sunt prea obosita si nu prea mi-e felul.

dau o fuga pana afara poate imi revin, ca mai tarziu ave intalnire cu un client si daca ma vede cu fata asta fuge sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

Nico, am zis...nu exista obiceiul sa mananci in timp ce te dai prin topogan sau te joci fotbal. Pentru mancare, indiferent de tip, stai jos, bagi pe gat, mesteci, inghiti...la fel cum nu se incurajeaza alergatul cu mancarea dupa copil prin casa. Lumea sta pe paturi nu ca neaparat sunt la picnic...ci pentru ca am spus...parcul e nitel altfel fata de parcul european...in sensul ca nu are banci...dar copiii alearga pe alei, joaca tenis in iarba, se catara pe topogane...aceleasi activitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

neata....
multumesc frumos de urari

cred ca s-a epuizat tratatia Olgai, vine fataaaaaa:

http://www.bucataras.ro/retete/6552/mojito.html

http://www.bucataras.ro/retete/4959/ladys-cake.html

si cate o

Olga La multi ani si tie, sa ai un bebe sanatos, si parte de tot ce-i mai bun si frumos in viata, si sa fiti o familie fericita alaturi de Sof si bebe

Mergi la inceput

Gecko, si aici se calca pe iarba. Insa in parcurile in care am fost noi spatiul este fara limite... cat vezi cu ochii... :) Lumea este rasfirata. Nu sunt paturile unele langa altele... Lasa ca fac poze si va arat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Ia sa vad daca am retinut eu bine tot ce trebuia sa raspund aici Adevar sau provocare,Gecko?
Prin mancat in parc eu inteleg , asa am si zis de la bun inceput dar repet ca sa fie si mai clar, mancat la locurile de joaca.De genul , coboara copilul de pe tobogan si se infige cu dintii fix in sandwichul din mana mamei sau mama sta pe banca de la locul de joaca cu caserola in mana (in caserola ceva gen musaca facuta faramite), ia cu mana un dumicat pe care il preseaza bine cu degetele si asteapta cuminte sa vina copilul de la leagan in fuga sa ia din zbor mancarea si sa fuga mancand inapoi la joaca....Sau copilul sapa in nisip si toarna in excavator, mama ii indeasa in gura fix pe deasupra lopetii. Sau , pe marginea locului de joaca, mama sta si crontane sticksuri de plictiseala. Ca de seminte nu mai zic, asta e sportul national cel mai neinteles pentru mine Si uite asa, din 5 in 5 min se opreste Dudu si casca gura ba la sticksuri, ba la banane....Pufuleti si sticksuri are voie sa ia daca i se ofera desi ieri mi-a venit sa-i crap capul aleia cu sticksurile ca asta a fugit cu sticksul in mana pe tobogan si trebuia sa treaca un podet ondulat pana la tobogan tinandu-se o singura mana si avand in cealalta "batul" de nu mi l-am imaginat decat cu batul in ochi tot timpul Nu mai zic ce avea pe maini la ora aia Despre mancarea oferita cu mana din casoleta...nu mai comentez nimic, dooar ca niciodata nu voi accepta sa manance in felul asta din oala si din mana oricui ...din principiu , asa. De ciudata si de altfel ce sunt eu
Ca mai sunt si pe alei, pe paturi, pe strada....care mananca, asta-i alta poveste ! Acolo treci, mergi mai departe, vede bine ...nu vede si mai bine!
Si daca tot veni vorba de locurile de joaca, pe langa mancare si muci la nas sa mai treceti si creta De ce oare trebuie sa scriem cu creta fix pe jucariile alea nu stiu Sa scriem pe alee, sa scriem pe trotuar, sa scriem oriunde dar nu pe tobogan ca sa-l stearga altii pe urma cu mainile si cu hainele. Sau poate tocmai asta-i frumusetea
Sa trecem la mancarea sanatoasa, inapoi. Eu gatesc 7 oale pentru ca , probabil, asa simt nevoia sa ma fac utila...pentru ca stau acasa si n-am alt scop in viata...pentru ca imi place sa ma chinui singura...chestii de psihopupu, de cunosc, le recunosc si le tratez cu ciocolata Cand voi merge la serviciu cu siguranta vor manca toti dintr-o singura oala si in rest care pe unde apuca.
Cu Dudu si spiritul lui de contrazicere, asa e. Ii si place sa faca special (cu apa si eu procedez exact la Gecko , in sfarsit o similitudine ) Pe de alta parte, cred ca felul lui de a fi seamana mult cu al meu, pedeapsa il inversuneaza si mai tare, plange de se omoara si simte nevoia la sfarsit sa mai faca o data ca sa-mi arate cine-i seful In schimb daca ii spun ca primeste mai tarziu ce vrea, daca ii explic de ce nu-i bine, daca ii spun ca ma supar si nu mai mergem afara...tine! Deci, asta mi-e crucea, datul din gura!
Despre Alexuta de Ariel hmmm...eu tin minte din etapele dezvoltarii Teodorei f bine doua faze : 4 ani si 7 ani ! De la 4 ani am inceput sa comunicam mai bine, sa fie si ea mai rabdatoare, sa stea cuminte mai mult timp, sa-si gaseasca activitati independenta, sa poti nene sa convietuiesti fara stres prea mare. Iar la 7 ani, fix cand a inceput scoala, parca i-a sunat ceasul biologic A devenit responsabila, a dormit singura, mi-aduc aminte exact momentul cand a devenit copil mare. Cred ca impactul cu scoala se resimte puternic. Ce cred eu despre comportamentul Alexutei? Cred ca trebuia data la scoala asta toamna, ca este prea mare pentru mediul in care isi desfasoara activitatea, atat de mare incat realizeaza si ea ca e momentul sa speculeze, sa se prosteasca , sa fie in concurenta cu fratiorul mai mic si mai rasfatat. Asa ca Ariel, suporta nene...mai ai putin si o sa vezi ca va avea sentimentul ala de copil mare, o sa devina fata de Teo , "doamna invatatoare"
Iar cu tavalitul pe jos la restaurant, eu eram tanti Mita de la 7 care tzutzaia marunt din buze cand fetita unor prieteni a aparut la micul dejun , in plina iarna, la BUsteni, imbracata in rochita, cu ciorapei fini si pantofi de lac (cica asa a vrut ea sa se imbrace, in tinuta pt revelion, ce sa-i fac? haaaa????) si a cerut clatite! Culmea ca si ma-sa s-a iritat ca nu aveau clatite la micul dejun, nu numai copilul Si intr-un circ din asta a tinut-o 5 zile cate am stat acolo, ca asa a vrut copilul si ce sa-i facem??? Nooo, pana la urma, eu declin dreptul copilului de a-si alege hainele singur chiar daca asta o sa-i creeze o trauma in viitor in beneficiul bunului simt. Adica indiferent cat ar fi de independent, la munte se va imbraca cu pantaloni lungi si bocanci si iarna va purta o geaca Iar dimineata se mananca ce se mananca dimineata, nu clatite si nu ciorba. Nu pentru ca se uita tanti Mita, ci pentru ca exista totusi niste reguli de mult infiintate si nu mai descoperim noi acum inca o data roata. Cam asa...

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Gecko, si aici se calca pe iarba. Insa in parcurile in care am fost noi spatiul este fara limite... cat vezi cu ochii... :) Lumea este rasfirata. Nu sunt paturile unele langa altele... Lasa ca fac poze si va arat.

ce fain suna "si aici se calca iarba"...stiu la ce te referi Nicoleta...si aici sunt parcuri intinnseeee, ca deh, spatiu este de unde...doar ca cei cu copii mai mici se concentreaza in anumite zone...locuri de joaca amenajate, terenuri de sport, fantani arteziene...chestii din astea. Ca asa, va povesteam ca poti muri linistit in parc ca nu stie nimeni de tine...cand era Patrick de carut ma plimbam si cate o ora pe alei si nu vedeam tipenie de om.

Valeuuu Tonic, impartitul lucrurilor. Inca nu am ajuns la cerut cu ardoare jucaria altuia...dar sunt convinsa sa nu scapam nici noi. In schimb a intrat in faza aia cu "it's mine"...apoi eu nu insist sa imparta...ma scuz catre parintele, copilul respectiv...ca na, asta e varsta, simtul proprietatii si ii spun si lui ca daca nu imparte nu-i bai dar sa nu aiba pretentia sa se joace cu jucariile celuilalt. Si am avut noroc ca o data cand a refuzat vehement sa-l lase pe un baietel sa se joace cu tractorul lui, lui i-a trebuit o carte ce o avea celalalt. Si eu am fost care i-am zis ca nu are voie sa se uite in carte pentru ca nu a dat si el la randul lui tractorul....ho, ho, ho...inca un pic si ii baga tractorul pe gat la celalalt.
Intr-un fel mi-ar place sa imparta, sa isi faca prieteni etc...pe de alta parte as vrea sa invete si sa fie responsabil cu lucrurile lui.

Multam Bitza de tratatie...sa ne traiesti si tu.

Mergi la inceput

http://good-times.webshots.com/photo/2739101380103379982upImyb Cienmai doreste, cine mai pofteste... Viena ieri si tortura...

Mergi la inceput