*LMA* Puiuti de Randunici 2008! (404)
Raspunsuri - Pagina 4
CristinaGoji spune:
Si nici eu nu pot sa fiu AP atat cat mi-as dori, aici cred ca ma impiedica bagajul din copilarie, dar ma straduiesc in fiecare zi, largindu-mi limitele, educandu-mi rabdarea si empatia si acum sunt mult mai bine in privinta asta, fata de cum eram acum un an. Uite cu privire la desene - am stabilit eu regula, o zi/saptamana desene nelimitat, de dimineata pana seara. In rest, nu le pun desene, pentru ca am observat la Vladut ca e foarte agitat dupa aia, chiar daca desenele sunt selectate, fara violenta si alte alea. Mai avem o regula si cu mancarea ne-sanatoasa. Eu nu le cumpar pufuleti, chips-uri, alte produse care-i atrag pe copii, dar sunt ne-sanatoase, dar o data pe saptamana, duminica, ii ducem la supermarket unde au voie sa-si ia orice vor ei, incepand de la dulciuri si terminand cu chips-urile. Si cand mergem la zile de nastere, acolo mananca iar, ce vor ei si cat vor ei.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
Nicoleta spune:
Eu nu cred ca am zis vreodata ca am vazut copii tavalindu-se in supermarketuri. Dar am auzit povesti cu... Si Stefan a avut o perioada... asa se tavalea! Ii spuneam frumos ca nu se poate, nu putem mereu sa cumparam jucarii, in orice magazine am merge. Si a inteles pana la urma. Mergea, se uita la ele, isi facea planuri cine si cand sa ii mai aduca ce anume... (Mos, Iepu, la zile de nastere...). Eu ziceam ca am vazuz 95% parinti ZEN si copii la fel. Mai sunt si agitati... dar putini.
-------------------------------------------------------------------------------------
Caloriile sunt animalutele mici care vin noaptea cand tu dormi si iti cos hainele mai stramt.
tonic spune:
LA MULTI ANI, OLGUTZA SI IRINA - BITZULINA! SA FITI SANATOASE, SA VA MEARGA TOATE BINE SI SA VA BUCURATI DE FAMILIILE VOASTRE MINUNATE!
raluca2107 spune:
La multi ani, Olgutza!!!
La multi ani, Irina!!!
Interesante subiecte,as avea multe de zis, dar n-am timp deloc .
Mimo, si Sabin se balaceste toata ziua cu cana de apa, varsa apa dintr-un pahar intr-altul, dar nu pot sa zic ca per total bea foarte multe lichide, doar ca sterg de pe jos foarte multe lichide. In schimb, Briana cat era mica, m-a disperat cu ceaiul. Cred ca bea mai mult de un litru zilnic numai de ceai de tei cu lamaie, neindulcit, plus apa, plus lapte la greu. Stiu ca ma plangeam dr si a zis ca e ok.
Si noi facem parte din categoria, mancare oriunde in afara de masa, numai sa manance, asta si pentru ca inca ma dispera cu mancatul. Daca l-as lasa fara sa manance nimic, ar fi cel mai fericit. Noroc ca noi iesim in curte si nu tentam alti copii, desi Sabin ar renunta fericit la mancarea fugarita in favoarea altora.
Nu il tenteaza absolut nimic. Daca stam la masa si mancam se aseaza si el si cere papa, doar ca sa se joace. Nimic nu pofteste, nici macar mancare nesanatoasa: pizza, cartofi prajiti, absolut nimic. Singura tentatie e painea goala ...cateodata...
dudurutza spune:
...imi plac subiectele ...as vrea sa scriu atatea si eu, dar nu mai am timp...am fugit...va pe toate...
Nicoleta spune:
Apropo de parintii care le dau copiilor lor mancare de fata cu altii... Sincer eu ii evit, evit sa ii las pe ai mei sa ia cand sunt serviti... Si asta fiindca sunt putin paranoica! Nu stii de la cine mananca si cum a fost tinuta mancarea respectiva, daca cei care s-au servit s-au curatat pe maini... (si sigur oricat te-ai curata... in parc...). Apropo de asta, aici la biserica, la subsol, este o camera speciala pentru parintii cu copii mici, unde acestia se pot juca, iar parintii sa vada si sa asculte slujba, care este proiectata pe un perete... Parintele a specificat clar: copiii peste 7 ani nu au voie sa manance ca sa se impartaseasca, trebuie sa se si spovedeasca (stiu ca unele dintre voi nu sunteti de acord, eu nu am nimic impotriva; Stefan uneori reuseste sa nu manance, alteori nu, noi nu il fortam, il incurajam sa se spovedeasca). Cei de cativa anisori nu trebuie insa sa manance de cand vin la biserica. Si cu toate acestea sunt parinti care le dau de mancare in biserica, copiii umbla cu mancarea la vedere peste tot... Iar eu trebuie sa il pazesc pe Matei sa nu ia nimic de la nimeni daca vreau sa-l impartasesc. Nu mai spun ca mancarurile sunt chipsuri, biscuiti cu ciocolata... Una este in parc unde faci cam ce crezi de cuviinta, alta este sa faci asta unde totusi ti s-a spus ca nu se face! Si parintii respectiv merg apoi cu copiii la impartasit... Nu ma refer la bebelusi, care nu pot sta 3 ore fara sa manance uneori... ci la copii de 2-3-4 ani. Si sa zicem ca tu pe-al tau nu vrei sa-l impartasesti, dar poate alt parinte vrea sa-l duca pe al lui la impartasit si nu mai poate dupa ce tu ii oferi mancare... Eu stiu ca mai intai intrebi, dar nu cu punga la vedere... No, mi-am zis si eu oful...
-------------------------------------------------------------------------------------
Caloriile sunt animalutele mici care vin noaptea cand tu dormi si iti cos hainele mai stramt.
Kya spune:
La Multi Ani Olguta si Irina!
Sa fiti sanatoase, fericite si sa aveti viata lunga si implinita!
Mami si Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
mihutza11 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gecko Ca zici de cerutul de ciorba la mic dejun si tavalitul pe jos in restaurant...si care e problema? Iti zic eu care e problema...traiesti in Romania unde fiecare judeca pe fiecare...si fiecare e interesat sa faca o impresie buna la cei din jur. Ca ziceati si voi cele care ati mai fost prin Europa, zicea parca si Nicoleta, de copiii vestici care se tavalesc prin supermarketuri...nu este nimic anormal in comportamentul lor...este tipic varstei sa isi incerce norocul, sa vrea sa fie nitzel vedete, sa dea spectacole in public...nu parintii lor gresesc lasandu-i sa-si faca numarul ci gura casca intretin momentul...ca daca are copilul spectatori atunci de ce sa nu iasa la un bis si daca tot da gratuit din gura tanti Veta de la 7 de ce sa nu bage si niste lacrimi artificiale in priza ca poate asa, rusinata de comentariile vecinei si satula de tantrumurile zilei, mama va ceda si va cumpara rahatul de pe raft. |
Gecko, perfect ai punctat aici! nici pe aici nu se sinchiseste nimeni de scandalagii mici prin magazin..
Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
gecko spune:
Nico scuze, nu stiu de ce te retineam.
Iar cu bisericaaaaa....la noi e picnic. In primul rand la catolici nu se impartasesc asa mici (ci doar li se da binecuvantarea) si apoi noi avem liturghie de la 9 la 10...exact la ora aia ii e setat stomacul lui Patrick pentru morning tea, asa ca mergem cu "soldateiii" dupa noi, mai punem si un biscuite, mai avem si o banana. Si stam intr-o zona cu alti purandeii de seama lui care vin la fel dotati cu de toate. Si Patrick cred ca e facut la satra, ca nu bine scot parintii celorlalti gustarile ca el e ata langa ei si spune "More please"...copilul asta nu va muri niciodata de foame si e bine ca si el la randul lui ofera...numa il auzi "Lili eat, Ryan eat". Va trebui sa stau cu ochii in patru pe el si frate'su ca parca il vad pe Mazariche cu gura plina de paine.
In parc, care nu e tocmai ideea de parc din Romania, toata lumea mananca...dar nu se mananca din mers, nu se mananca pe topogan. De fapt felul asta de a alerga cu mancarea'n gura nu se practica. Ca si cu povestea cu paharul cu apa...vrei sa mananci, vrei sa crontai...atunci vii si stai pe patura, pe banca cu ai tai si mananci...ai terminat...atunci poti sa mergi la joaca. Restul....ca poftesc si altii...ca se uita cu jind...deja devine problema parintilor respectivi. Ei sunt "altfel", ei au alte reguli, asa ca sa faca ei un efort sa traiasca asa cum poftesc. Nu poti cere ca sa plece peste jumate din parc acasa pentru ca tu esti altfel. Aici este de bun simt sa ai un sandwich la tine, un mar, un biscuite cand mergi in parc. Ca sa nu mai spun ca la 5 metri de tine este instalat un gratar de catre municipalitate, unde poti sa-ti frigi carnea cruda ce ti-ai adus-o de acasa.
Multumim Olga de tratatie...hai sa ne traiesti