*LMA* Puiuti de Randunici 2008! (404)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

si ultima zvacnire inainte de somn...

Naty, time out-ul ar fi orice ce il tine departe de lucrul interzis. La gradinita ii aseaza pe un covoras rotund rosu...si copiii nu se misca de acolo...acasa il duc la el in camera si se scutura camasa pe el de suparare. Nici nu trebuie sa ii inchid usa, sa-l las acolo sa planga cu ceasurile...caci numa ce realizeaza ca se duce la implinire pedeapsa regreta si daca fac cel mai mic gest de impacare se pune la mine in brate si uita de traznaie.

Cu conflictul intre parinti...la noi e mai usor ca suntem de 175 de ani impreuna, am plecat "virgini" in relatie si am invatat amandoi pe drum si ne-am modelat unul dupa altul. Nu are niciunul pretentia de experienta anterioara si de altfel ne cam ferim sa ne dam "veriga cea puternica" in cresterea copilului ca imediat ne trezim ca celalalt ne lasa toata munca in spinare.
Acum sa nu crezi ca suntem dati cu apa sfintita...ne sfadim si noi si ne sfadim si-n fata lui din cauza lui dar suntem pusi la punct de Patrick. Avantajul nostru...ca a invatat la gradinita cum e cu medierea conflictelor, intelege foarte bine cine a initiat conflictul (de cele mai multe ori ca sunt mai mare'n clanta) si face exact ca educatoarele la un conflict intre purandei "Mami, no, no, stop mami", cu gestica de rigoare, da din degetel la no si isi pune mana'n fata ca politaiul in intersectie la stop. E tare dulce si ni se trece de orice samanta de scandal...si cel care a initial conflictul spune sorry...la fel cum se face si la gradi.

Si inca una haioasa si o sterg.
M-a pus necuratul sa invat si eu copilul cu pupatul ca sa treaca buba. Deja am ajuns la nivele inalte cand copilul ma cauta jumate casa pentru o lovitura/zgarietura si zice "mami au" si imi indica zona de pupat. Mai nasol cand isi scapa cate o locomotiva peste picior...si vine si imi arata piciorul cu au...si uite asa balena gravida ingenuncheza si pupa talpa stapanului.

Zilele trecute in cada, cada in care si-a cioplit doi dint, cada in care si-a spart arcada, cada in care si-a facut vanatai pe tot perimetrul cranian, cada din care scosesem apa intre timp dar nu si purandelul, copilul isi gaseste sa sara si sa se arunce in fund. Ei ghinion ca sunt fund a prins o jucarie din plastic dur...asa ca s-a ridicat purandelul, mi-a aratat popoul si a zis "Mami, au, poo!"...poo e cuvant universal kk, fund sau Winnie the Pooh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Naty,nici noi nu suntem mereu pe aceeiasi unda .Eu cred ca al meu e prea permisiv,el crede ca sunt prea "dura" cu copii DAR niciodata nu ne-am contrazis in fata copiilor,ne sustinem desi nu mereu gandim la fel.De ex,daca David face vreo traznaie si vine la mine sa il las afara,nu il las,el smecher se duce la tati si il intreaba daca il lasa afara iar tati il intreaba"mami,ce a zis?poti sa mergi sa nu?"si uite-asa copilul stie ca nu ne poate juca pe degete!
Ariel,ce dreptate ai.Asa e,mamele simt..asa cred ca a simtit si mama ta ca NU trebuie sa te lase!Si eu mai am feeling-uri de-astea legate de David,ca el e mai mare,are viata mai complicata!

Si legat de feeling, cred ca voi merge la Tg Mures.Desi,al meu zice ca nu e cazul,copilul e bine,isi revine.

mami de David, Sam si Siluan

"Exista un singur copil cel mai frumos din lume,si fiecare mama il are"

Mergi la inceput

Am uitat.Gecko,bine ai revenit !Da vad ca Patrick face instructie cu voi

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Simo, sunt p-aci dar sefa vrea cho ka ka o asa ca revin mai tarziu...

Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

LA MULTI ANI OLGUTZ!! SA FII SANATOASA SI SA AI PARTE DE UN BB2 SANATOS SI FRUMOS!
LA MULTI ANI, BITZA! TOT CE-TI DORESTI SA INDEPLINESTI!

mimo eu iti inteleg punctul de vedere, si as fi si de acord cu el..dar referindu-ma strict la copilul meu, cam cat timp crezi tu ca sta el la un loc de joaca, sa apuc eu sa-i dau acolo mai mult de 2-3 dumicati? d-aia am si zis, mai la tobogan, mai in fuga!.. si crede-ma ca m-am gandit si la faza cu alti copii care s-ar uita, ca ma duce capul, si i-am ferit cat am putut, nu-s asa dusa sa-i dau ceva chiar asa, lipit de alt copil sa-l vad p-ala salivand langa noi.. il prind cand nu-s altii in zona, credeam ca se intelege... si eu credeam ca stii ca pe Muf nu-l poti tine unde vrei tu, adultul, in parc.. adica pe bancile si aleile alea izolate de care spuneai.. doar stii de cate ori am povestit asta si l-ai vazut in parc, cat am putut noi sa stam cu voi cand ne intalneam?.. despre tanti rontaitoare, da, e un adult care ar trebui sa vada lucrurile altfel.. e alta discutie, doar spuneam cum ii ofereau pufuleti anul trecut, fara sa ma intrebe daca-s de acord despre praf si banane,eu sunt mai relaxata, isi mai face si sistemul imunitar, si pediatra a insistat sa nu mai fiu asa strict cu igiena asta afara, doar sters cu servetele pe maini si spalat acasa.. nu consider o tragedie mancatul afara, incerc sa protejez alti copii, dar asta e situatia si una e o luna cu dudell mancat putin, alta e o viata de 1,6 ani..
si eu il las sa se mozoleasca, sa se inmoaie in balti, sa urce si sa cobioare scari cu riscul de a cadea, sa faca acrobatioi la locul de joaca, atata timp cat nu se pune intr-un pericol real.. stiu, tu esti tare circumspecta si in privinta asta
iar finalul apoteotic din ghilimele,ce spusera prietenii tai, m-a lasat masca.. zau ca nu inteleg stiul asta de crestere a unui copil
pfiu, cristina, parca ma simt mai bine ca mai sunt si alte mamici care dau papa in parc, la fel de ocazional ca si mine, ca nu se intampla zilnic, ci chiar rar.. dar ca idee.. iar raluca vad ca e in aceeasi ola cu mine cu mancarea, cum de nu stiam? desi la mine e ok de ceva timp, sta in scaun si papa cu babyeinstein, insa nu f mult, dar e ceva..
azi am inregistrat un mare record!!!! a papat singur cu furculita, pilaf cu carne si ciupercidin proprie initiativa, nu ne venea sa credem, l-am si filmat!! toate in ritmul lui, atunci cand vrea el..tot e bine, macar a avut initiativa

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

38,1 febra mucii in nas , nu vor sa se duca nici in sus nici in jos Stam in casa si rasturnam casa cu fundu-n sus Numai de n-ar face d-alea cu 40 si cu impachetari Vai de mama mea, niste nervi si sunt tare suparata

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

..oho, ce amploare a luat subiectul cu mancarea.. eu nu mai zis nimic
ocazional, am proaste obiceiuri, asta e..
ariel si eu si sotul avem acelasi stress ca fumatul la locul de joaca printre copii, cateodata greu ne abtinem..
oh, tuchi, cat ma bucur!
mimo de la ce o fi februta aia?.. sa se duca asa cum a venit, Dudellul

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Mimo, aparat de aerosoli ai?...metoda lui Sovi, cu ser si suc de lamaie? zic si eu, nu da cu parul... Sanatate!
Despre subiectul cu mancatul in parc nu am o opinie clara. La Iulia e asa: ea daca se joaca pur si simplu NU mananca; s-a invatat de mica sa stea la masa cand e de mancat si asta e. Insa pe la ora 11 ea mananca o banana, asta e regula zilnica, astfel incat si bona si eu in week-end ii dam banana deseori in parc. Ei bine, pe aia stie ca trebuie sa o pape atunci si se opreste din "treaba", o mananca si gata, reia. Altminteri, bona e asigurata la ea cu chestii de rontait doar ca sa-i dea in caz ca pofteste de la altul si ca sa nu ia pt ca detesta si ea mancatul asta "in comunitate" si, cum spunea si Luny, servitul unui copil fara a intreba adultul insotitor daca e de acord, daca nu ar fi vreo problema. Dar la altii nu ma bag...Mancatul din mers, din picioare, din alergat si din sarit la tobogan nu mi se pare deloc sanatos si fiziologic pt tubul digestiv dar e oricum mai bine decat nemancatul deloc

"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler

Mergi la inceput

Gecko am inteles cum e cu time-out-ul. Pai la Iulia NUMAI asta functioneaza. Cred ca niciodata nu ar urla pe canapea juma de ora pana la invinetire cum zice Kya de Sanzi; pur si simplu pt ca, aidoma si lui ma-sa si lui tac-so, se plictiseste sa stea suparata! E mortala cum dupa o scena de istericale, cu urlat si dat cu fundul de pamant, la acre eu o ignor si ies din camera, vine dupa mine cu sughituri si zice "hh...g-gata...a tt-tecut...hhh" si...se impaca singura.
Cuscra, stai linistita, nu cred ca esti unica. La cumintenie desavarsita, din ce am vazut eu pe viu, pariez ca David e concurat serios de Stef si de Ursuletul care sunt ceva incredibil, de o cumintenie neverosimila Si...nu te "plange"! Eu, copil mic, am fost ceva de groaza; dupa ce m-au dat la scoala m-am facut o sfanta si...sfanta am ramas pana la 26 de ani. Randunoiul meu, din ce povesteste soacra, era ceva gen David-un inger! Cand l-a dat la scoala a inceput sa-i manance sufletul si sa o albeasca de cate dracii a facut. Deci, proba timpului conteaza

Mergi la inceput