*LMA* Puiuti de Randunici 2008! (404)
Raspunsuri - Pagina 11
CristinaGoji spune:
Naty si de tine mi-a fost dor!
S-o trezit mandra, revin pe seara cu detalii despre divergentele de opinii intre mama si tata.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
gecko spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui tuchita
eu am o problema...cum se zice la muc in engleza?? Catalina, mami de si |
snot
dar noi vorbim romano-americana asa ca e my muc.
Si eu ca si Cristina, doar ca acum vreo luna-doua...deci mai putin precoci. In masina apropiindu-ne de casa...dau sa intru pe strada noastra, Patrick din spate "Mami look"...eu concentrata la condus "Da Patrick, e strada noastra"...intrand pe aleea casei Patrick continua "Mami look"....eu atenta sa deschid usa garajului "Da Patrick intram in garaj"...el continua "Mami look"...eu parchez masina in garaj si ma intorc la el sa vad ce-i trebuie si cand colo...el triumfator cu un muc in varful degetului...si de atunci din my muc nu ma slabeste, mai ales ca aici mucii sunt accesorii obligatorii...ai auzit Mimo?
mimonix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natynic raman cu dilema (personala, caci nu a razbatut de la vreuna din voi ca ati avea aceeasi problema-opinii total diferite de ale partenerului) cum faci cand copilul vede ca la prostia/raul X pe care l-a facut mama reactioneaza intr-un fel si tata in alt fel; ideal, parintii in fata lui nu trebuie sa se contrazica dar...daca nu se poate?? Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! "Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler |
Tu o ai pe Maxine, eu am promis ca ajung la psiholog si nici azi n-am ajuns Asta-i calea, alta nu-i
Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea
Kya spune:
Bestionele cu My Muc!
Mimo ca tare ma mai umflu in pene cand imi zici asa
Vladic cu virusul papat! Doamne ce scumpi sunt cand fac asemenea legaturi in capsorul lor!
Mami si Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
mimonix spune:
Aud Gecko, aud Dar tu stii ca mi s-a ars mancarea ? Noroc ca am mai multe oale pe foc, n-o seca si apa la ciorba
Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mimonix
Tu o ai pe Maxine, eu am promis ca ajung la psiholog si nici azi n-am ajuns Asta-i calea, alta nu-i |
Da' ce te faci ca, pe langa ca Maxinne zice ca in fata Iuliei e total subiectiva, Iulia in fata ei e sfanta sfintelor?
Si apoi in treaba asta, nevoieam de psiholog de cupluri, nu de psiholog de copii
Astept cu interes parerea Cristinei si altele ce vor mai veni. Ca E/poate fi o problema...
Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler
numeioana spune:
Ce m-am mai distrat!!
Dar mai intai sa urez si eu la multi ani sarbatoritelor: Sa fiti iubite si fericite!
Deja sunt intr-o mare dilema! Oare sunt eu singura, unica mama care n-are de ce sa pedepseasca sau sa-i atraga atentia copilului? David nu face absolut nicio prostie!! Nu impinge, nu vrea jucariile altor copii, sau daca vrea si nu i se da voie renunta la idee, nu sparge, nu varsa, nu..., nu..., nu... Hmm, incep sa ma ingrijorez. Mi-e teama ca la gradinita sa nu fie calcat in picioare de ceilalti si sa vina batut acasa. Probabil nici la asta n-ar protesta... E asa de blegut! Cred ca seamana cu mine!
Mi-au placut si mie discutiile si sunt de acord cu voi toate! Din proprie experienta, de mamica a peste 20 de copii intre 3 si 7 ani, va spun ca metodele de disciplinare nu functioneaza mereu si mai ales la toti asa cum ne-am astepta si ca trebuie sa te modelezi dupa fiecare copil in parte.
Ioana si David, cel mai scump martisor
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
numeioana spune:
Cuscra, tine sedinta cu randunoiul si fa-l sa inteleaga ca toti parintii au divergente de opinie privind cresterea copiilor, dar discutiile astea nu se poarta in fata lor. Daca ai apucat sa-i atragi atentia copilului el nu mai trebuie sa intervina. Daca are ceva de spus sa iti spuna la ureche sau seara in pat. Eu, dupa cum il cunosc, cred ca isi da seama ca nu e bine unul hais si unul cea, dar probabil orgoliul lui de barbat nu-i da pace.
Ioana si David, cel mai scump martisor
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
ariel_7000 spune:
asa, o mica pauza...
eu am fost pedepsita de mama o singura data. si cat m-am suparat pe ea atunci!!!! tata, normal:"da' ce ai draga? ce te-a apucat?"
in fine, tragand linie, acum o iubesc pe mama si ii multumesc ca m-a pedepsit atunci! din acel moment, niciodata nu am mai pus-o in situatia de a ma pedepsi....
aveam 15-16 ani si aveam un grup de prieteni din liceu, mai mari cu 2 ani. mama nu agreea ideea si imi spunea ca la varsta aia...hmmmm, copiii o iau razna. eu, nu si nu si nu! mai ales ca aveam un bun prieten, baiatul unei prietene a mamei, care era si el in acel grup si mergeam impreuna.
in fine, intr-una din seri, am fost la unul "tare" din gashca si ne-am distrat, am jucat carti, am mai tras si o tigarica , unii si-o berica, 2 , 3...cert e ca am intarziat acasa mai mult decat trebuia (am ajuns pe la 1 noaptea). mama s-a suparat ffff tare in primul rand ca am depasit ora regulamentara, in al 2 lea rand ca nu am anuntat-o ca voi intarzia, in al 3 lea rand ca iar am fost cu acele persoane pe care nu le placea...si m-a pedepsit! nu am avut voie 1 luna intreaga sa merg la nicio petrecere, am ratat si balul bobocilor si nici afara cu "gashca" nu aveam voie....
mama amicului meu, prietena mamei, ii zicea ca e cam dura, ca nu ma lasa sa "invat pe pielea mea ce e bine si ce e rau", ca ea nu sta in calea lui M., ca-l lasa, ca ea nu pedepseste, ca daca scapa dupa 18 ani va fi si mai rau, ca macar asa are liberul arbitru si va discerne singur ce e bine si ce e rau. aproape o convinsese pe mama, mai ales ca nu-i dadusem motive sa se indoiasca de mine, stia ca ii spun tot si nu am secrete, insa, pedeapsa era pedeapsa, nu revenea asupra ei...
intr-una din seri, mare petrecere la cel mai "tare" si eu eram consemnata la domiciliu, amicul meu, M. a mai facut o incercare sa o convinga pe mama, care a zis clar NU. atunci a intervenit tata, ca sa ma lase, ca suntem tineri ....s-au si luat la hartza pe tema asta, de dus tot nu m-am dus si am stat si am bocit in camera mea si scriam in jurnal cat de nefericita sunt si de neinteleasa...
prietenii mei s-au intalnit, au petrecut, au baut 1-2-3 beri, au tras o pipa si "celui mai tare" i-a venit ideea sa ia masina lui tat'su si sa faca o tura...au intrat intr-un pom, chiar vis a vis d eliceul nostru, 2 dintre ei au ajuns la spital, grav, printre care si "cel mai tare", iar M. si inca 2 fete au murit pe loc.
Prietena mamei a fost si este distrusa! unicul copil i-a murit intr-un moment atat de stupid! mereu plange ca mai bine il tinea inchis in casa, cum m-a tinut mama pe mine, atunci cand m-a pedepsit, si s-o urasca 1-2-10 luni, decat sa il planga in fiecare zi...
Pt mine a fost o lectie! o lectie ca uneori, parintii stiu de ce dau anumite pedepse, ca uneori e bine sa tii cont si de ce zic altii si sa nu experimentezi chiar totul pe pielea ta. inutil sa va zic, ca daca as fi fost lasata sa mai frecventez acel grup, probabil, acum, mama facea parastase.
aici e problema mea! cum fac sa nu ajung in situatia tampita de a fi blamata de fiica-mea ca i-am interzis ceva? in urma experientei personale, stiu, ca intr-o situatie similara, as fi procedat ca mama, insa atunci nu stiam! a trebuit sa se termine tragic, sa inteleg ca mama a avut dreptate si ca de fapt, prin acea pedeapsa, ea imi voia binele....
sunt situatii in care principiul actiunii si reactiunii nu merge...pur si simplu. da, merge, cum ziceati voi, "daca mananci prostii, te va durea burta", "daca nu pui geaca, iti va fi frig"....dar sunt situatii, ca cea povestita mai sus, cand, efectiv, trebuie actionat altfel decat "va experimenta si va invata".
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"