*LMA* Puiuti de Randunici 2008! (404)
Raspunsuri - Pagina 13
luny spune:
naty crezi ca eu nu sunt de acord cu tine?.. dar mai bine asa decat prin fotosinteza..
ma rog, sa nu cobesc, ar cam fi de domeniul trecutului cu mancatul afara(doar fructe mai serveste, cateodata), cum am zis, de ceva vreme, sta linistit in scaun si cu pacalelile de rigoare, papa..
.. si mergand pe modeul sora-sii Ina, a cazut acum 30 min foarte urat, cu capul de manerul unui sertar.. are o julitura si un mare hematom in frunte, pe mijloc..nu s-a crapat pielea, nu a sangerat decat a julitura, f putin, dar are urma ca de ceva presat tare pe piele..
nu va zic ce m-am speriat, cum a plans Muffy, cu sughituri si inecat, si ce ganduri imi trec mie prin cap, ta-su vroia sa fugim cu el la spital.. am sunat-o pe Kya, si mi-a impartasit din experienta ei, am zis sa asteptam totusi.. pana acum e bine, s-a linistit, i-am dat nurofen, am dat cu diclofenac si am pus gheata.. ofof.. prima busitura cu lovitura nasoala, la cap maine o sa fiu fiarta la job, si mai e si zi deeee, tzaca-paca, gen .. sper sa nu ma nimeresc pe mine
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
natynic spune:
Luny, fruntea e locul in care loviturile arata cel mai spectaculos (adica de urat) dar e in acelasi timp zona osoasa cea mai tare, e riscul cel mai mic sa se produca un traumatism cerebral. E urat dar stai linistita, nu cred ca e de mers la spital.
Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler
CristinaGoji spune:
Mimo sa treaca repede febra la dudel si sa nu creasca mai mare! Cat par eu de relaxata (sau paote nu par, dar mie asa mi se pare), cand mi-s ai mei cu febra, nu-s buna de nimic.
Despre acordul/dezacordul parintilor in ce priveste educatia. La noi e cam asa: exista chestii interzise de comun acord, copiii nici nu prea mai insista pe ele, gen desene in timpul saptamanii (ziua de desene e sambata, exact cand e ziua de curatenie generala pt mine), daca din nu stiu ce motiv insista totusi pe chestii interzise, unul din noi e tot timpul disponibil sa tina copilul suparat in brate pentru consolare, dar nu cedam, decat atunci cand e ceva exceptional. Ce ar insemna exceptional: acum vreo 2 saptamani a fost Vladut cu febra mare, 39,7, era blegut saracu, vai de el. Nu avea chef nici de joaca, nici de nimic, asa ca o stat 5 zile numa la desene, ca 5 zile l-o tinut febra. Exista chestiuni pe care tat'su se hotaraste brusc sa le interzica, fara discutii si argumente. Aici eu initiez discutia fata de copii si o consider chiar benefica, nu urlam unul la altul, dar il intreb de motivele pe care le are ca sa interzica acel ceva. Daca gasesc contra-argumente, sau reusesc sa negociez ceva cu el, interdictia se ridica, daca nu, nu. Daca plange copilul, luat in brate, consolat, dar interdictia ramane. Mai sunt si cazuri cand unul din noi urla la copii, din pacate. Aici, celalalt adult, care e mai disponibil, il ia in brate pe copilul la care s-a urlat si-l consoleaza, iar adultul nervos, dupa ce-i trec nervii si-si da seama ca nu are niciun drept sa urle la copil, isi cere scuze. Cam astea sunt "procedeele standard" la noi in casa.
Luny buba lui Muffy! O sa fie bine, sunt sigura!
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
dudurutza spune:
...buna seara dragelor
pt buba de Muf, uff dragul de el, sa treaca repede repejor
sa treaca febra lui DUDU
pt tuchi, ma bucur tare pentru tine
Imi plac temele de discutie mult! Referitor la jucarii, la inceput, Daria le da jucariile si altor copii si dupa un timp, si le aduna, ale ei, din fericire. Si se uita spre jucarele copilasilor, si ii spunem,ca nu putem sa imprumutam ca si le-a adunat ale ei, uneori intelege, alteori nu, dar nu face scheme urate. Nici nu o stresez. Referitor la ce are voie, are voie de toate, atata timp cat nu e un pericol pentru ea.
La ai mei, in vecini, o bunica are in grija nepotelul, si copilul se juca cu daria intr-o zi, la nisipul ei, si bunica se grabea spre telenovela , si ii spune baiatului 'Daca nu vii odata iau urzica si-l chem pe tiganul george' si ii zice 'si la tine daria iau urzica', baiatul a intins-o repejor,iar daria nu s-a clintit, si ii explica mama, ca daria nu stie sa se teama de ceva, ca nu o pedepsim nici intr-un fel. Si daca nu ne-a tinut ditamai predica ca nu asa se face,ca trebuie copii sa poarte de frica, de ne-a zapacit
Si ne place mult in ploaie, in baltoace, in nisip, sa ne murdarim,sa alergam, nu stam locului, dar ne distram sunt mama denaturata stiu, asa imi spun pe aici
Cu fraza 'ca esti rau/rea', nici eu nu-s de acord. Eu ii spun de lucrul care il face ca ii rau, sau daca aude copii vorbind urat si parinti certandu-i, se uita mirata si ii tot spun ca nu a vorbit frumos copilul si mami/tati s-a suparat, nu stiu ce intelege, dar ne putem continua drumul nostru apoi. Mie pentru ca eram mai timida, pritenii in copilarie imi spuneau ca-s cea mai 'moale si bleaga' si ca nu o sa reusesc nimik, si multa vreme am crezut asta pana nu mi-a mai filat lampa
De mancat nu ma plang, cand are chef mananca, cand nu vrea nu o obligam. Cand ii e foame, ne cere intotdeauna, la fel si somnikul il cere si baia.
Avem o alta 'problema', cu imbracatul, nu vrea cu anumite haine sa se imbrace, zice : 'Nu pace Daia'='nu-i place la Daria', de obicei la haine/papuci inchisi la culoare, ceva pantaloni, papucei maro. Mai patiti careva? Si ce ii place ei zice 'pace, buni' adik 'ii place, sunt buni'. Zilele trecute a dorit cu ardoare 'buze daia' adik 'sa se faca pe buze daria cu un anumit ruj', si a adormit cu chestia asta in minte, si dimineata mi-a spus acelasi lucru, are o perseverenta, pana isi atinge telul si abia apoi renunta. Si i-am explicat, ca nu e pt copii, dar soacra a invatat-o si fata a bagat la cap, i-am spus ca nu imi place sa se dea cu ruj si ma intristeaza asta si il lua in manuta, se uita la mine si il lasa jos. Am incercat sa nu-i rezist, si a renuntat.
Cristina ce frumos trebuie sa fie cu copilasii la tine, la fel si la tonic minunat sa-i vezi cum au grija/ se joaca fratiorii
luny spune:
vad ca e bine pana acum.. faza e ca am analizat picajul, nu s-a impiedicat de nimic, dar alerga.. suntem 'fericit'i ca a venit cu fruntea, putea sa se propteasca in dinti si se facea praf.. sa va zic ca s-a indoit nitel manerul ala? care e din fier, tare imaginati-va daca venea in nas sau gura..
v-am pupat, noapte buna
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
natynic spune:
Dudu, din fericire problema asta nu o am. Iulia uneori cand ii zic ca iesim afar se duce si-si scoate una-alta din sertare dar daca ii zic ca nu ne imbracam cu asta accepta fara probleme. La incaltari e mai insistenta dar acolo -evident, daca nu cere sandale sau papucii- ii fac pe plac chiar daca nu se potrivesc cu imbracamintea. Iar daca e vorba sa aleaga o culoare (de haine sau de altceva) intotdeauna alege movul!
Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler
CristinaGoji spune:
Dudurutza - si Daria mea are anumite preferinte/antipatii la imbracaminte. Ei nu-i plac bluzele polar cu fermoar. Rujul ii place mult si ei.
Daria mea a inceput sa se isterizeze ultima vreme, isi scoate si ea parleala pentru cei 2 ani in care a fost bebe-model. Azi, vroia sa iasa in curte, ii dau slapii pe ea, nu i-a convenit, ii dau papuci, nu i-a convenit si s-a si apucat de urlat, dau sa i-i scot, urlete mai mari, ca de ce i-i scot. Nu-i mai trebuia nimic. A urlat asa vreo 10 minute, nici nu ma lasa s-o iau in brate, daca ma duceam de langa ea, urla mai tare. Ufff, greu o fost! Alaltaieri pe masina, Vladut vroia sa doarma si m-a chemat in spate langa el, m-am dus, l-am luat in brate, a vrut si Daria in brate, o rog sa stea in scaunel ca Vladut vrea sa doarma si n-o sa pot sa-i tin pe amandoi in brate, s-o pus pe urlat, dau s-o scot din scaun, urlete mai mari si asa o urlat pana acasa de n-o mai adormit nici Vladut. A inceput sa se distreze pe seama lui Vladut, tot mai nou. Ii ia ursuletul, care este obiectul de atasament a lui Vladut si fuge cu el razand prin casa in timp ce asta plange de rupe, sau ii ia hainele si striga "mea", Vladut se enerveaza, eu il tin si nu-l las s-o fugareasca de frica sa nu-i dea una, asta rade si tot il sicaneaza "mea b(l)uza".
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
dudurutza spune:
Noapte buna luny , pana dimineata ii Muf ca nou.
Naty, 'papuciii' si la noi sunt o mare problema, are niste crocsi mov, cu aia toatat ziua, noroc ca noaptea nu purtam papuci
Cristina,ce faci cu Daria o rujezi? Draga de ea, ii place sa-l sicaneze, smechere Dariile noastre ppt Vladut cel cuminte
ariel_7000 spune:
dudule, da si am incurajat-o mereu pe alex sa-si aleaga singura hainele si accesoriile, am sfatuit-o doar cum sa si le asorteze, sa fie potrivite momentului respectiv, adica sa nu apara in rochie de party si clapari calare pe trotineta in parc .
in general se descurca minunat, chiar alege uneori mai bine decat mine. am avut de lamurit cate ceva in privinta accesoriilor, avea tendinta sa-si umple capul de cleme, elastice, bentite.
si, cand a primit prima ei trusa de farduri pt copii de la mimo , nu va zic cum se boia!!!! arata ca la circ! brrrr. si daca nu o lasam, se punea pe un plans si o jale, si "ca te spun simonei ca nu ma lasiiiiii!" , pana am lamurit-o ca te machiezi la o ocazie (serbare, onomastica, party, craciun...) si discret si frumos.
eh, la ziua lui matei era machiata! si tinuta si-a ales-o tot ea . cand mergem la cumparaturi isi alege singura haine si mi le arata, eu le sortez si aleg. chiar ma ajuta sa aleg modelele de hainute pe care le comand, este "supervisorul" meu si cand vin coletele da iama in ele si incepe: "asta e al meu, asta al meu, asta al lui teo!"
mai devreme ma batea la cap sa-i pastrez o pereche de clogg-si roz, ca am adus pt magazin, insa sunt miiiiiiciiii de ea (pana la 2 ani) si e tare suparata ca pt ea nu am luat...daca nu am gasit, ce sa fac?
a mai probat saraca 2 palarii si alea mici, pana la urma a facut shopping pt fra'su , care a fost foarte incantat de noile achizitii. a stat numai in ocglinda cu palariile si sepciile lui cele noi.
teo nu prea comenteaza la haine, se lasa pe "mana" noastra. uneori comenteaza incaltarile, sosetele sau sepcile. aaaaa si mai nou face taraboi daca ii dau ceva cu maneci scurte. s-a obisnuit cu maneci lungi si saracul se trage de manecile scurte si striga:"nu sufecaaaaaaaaa!"
mimo, antitermic si influcid. este, dupa parerea mea, cel mai eficient in faza asta a racelii...sanatate piciului.
naty...si noi ne mai contram...uneori de fata cu copiii. stiu, nu e bine, dar se intampla. ultima contra a fost in seara asta , caci eu nu mai vreau ca alex sa mai mearga la gradi, iar marcel a fost la sedinta si educatoarea l-a rugat insistent sa ma convinga sa o aducem luna asta, cat mai e pana la vacanta si sa o lasam la program prelungit. noi am decis sa nu mai mearga, in urma ignorarii rugamintilor noastre de a mai primi copiii bolnavi in gradi. nu a mai mers de 3 luni, in urma unui nou caz de scarlatina, plimbat pe acolo 1 saptamana. eu stiam ca este genul de situatie in care se inchide gradinita...vad ca nu :( in fine, am cantarit avantajele si dezavantajele, m-am sfatuit si cu dr-a de la babes, care mi-a zis clar sa evit colectivitatea o perioada, dupa bolesnitele lor si rezultatele s-au vazut. de atunci au mai racit de 2 ori, doar pt 1-2 zile, foarte usor si banal.
dupa ce am stabilit astea, a venit m. in seara asta, ca totusi sa o ducem luna asta la prg lung. am zis clar ca NU, pt ca acum e frumos afara, vreau ca Alex sa stea cat poate de mult afara sau la Valeni, nu inchisa 9 ore intre 4 pereti....
divergente mai avem si pe tema alimentatiei. el o incurajeaza pe alex sa renunte la carne, sa il imite sa fie vegetariana. eu nu sunt de acord cu asta, va putea sa o faca singura, cand va fi mai mare si dezvoltarea ei nu va necesita unele alimente. al meu a devenit vege la 30 de ani, nu mi se pare corect ca fiica-sa sa devina la 7 ani...
alta tema de contre este reprezentata de pericole gen: tutun, alcool, droguri...eu ii explic alexutzei ca unui om mare, el nu crede ca este necesar ca un copil de 7 ani sa stie ce sunt drogurile si ce se intampla cu ele. mie mi se pare VITAL....asa ca ne-am ciondanit putin cand eu i-am explicat alexutzei (cand a intrebat)ce e cu magazinul de vise jos, ce se intampla daca te droghezi, ca oamenii mor din cauza asta. el a zis ca sunt prea dura si se sperie copilul, ca nu e pregatit pt asa ceva...
si in fine, ne mai contram pe tema "mortii". eu nu sunt de acord sa-i ascund copilului aceasta realitate, de fapt chiar i-am exemplificat, cand am prins-o ca se catara pe balcon la mama. am aruncat pe geam un bibelou care s-a facut bucati...i-am zis ca la fel se face si un om care cade de la geam. nu stiu daca am procedat corect sau nu, dar alex nu s-a mai catarat niciodata pe geam...m. a fost contra. a considerat ca nu este cazul sa exagerez cu relatarile la varsta asta....
asa ca....le avem si noi pe ale noastre...chiar sunt curioasa care este solutia la problema expusa de naty...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
CristinaGoji spune:
Ariel eu as discuta de fata cu copilul aceste divergente de opinii si as incerca sa aflu si care e parerea copilului, ca in fond, e vorba despre el totusi.
Dudurutza n-o rujez, ca nu am ruj, dar cand mergem la o prietena, primeste si ea ruj si se rujeaza singura. Prietena asta a mea are si ea o fetita, mare amatoare de rujuri, si pastreaza rujurile care-s aproape pe terminate special pentru acest scop, sa-i dea fetitei, asa ca Daria se alege de fiecare data cu un ruj pe terminate. A propos, voi in ce parcuri iesit? Poate ne vedem odata cu copiii in parc.
Vladic
Daria
Author unknown