Clasa a III-a, 2010-2011 *7*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asimpetru spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Am intrebat-o pe invatatoare daca se dau ceva evaluari nationale..si mi-e zis ca nu.

Corina

Si eu am intrebat in septembrie, dar a zis sa nu ne batem capul cu asta atata timp cat legea nu e votata macar. Si intr-adevar, la nici 2 luni parca, s-a schimbat guvernul. In legea asta noua nu stiu ce-o mai fi, dar clar nu mai e timp sa aplice nimic acum.

Asta ca asta, dar de greva ce ziceti? Stiti ceva? Se face/nu se face, dureaza/nu dureaza? Ca noua nu ne-a spus nimeni nimic, iar din presa, ce sa mai zic...

Am fost azi la gradi sa platesc la cea mica si intreba o mamica in fata mea pe casiera, cum sa plateasca pentru iunie. Casiera, cica: Nu stim nimic, de la scoala de la cel mare ce stiti? Bineinteles ca nici de-acolo nu se stia nimic.

Am o prietena a carei fetita, tot a doua, a stat destul de mult la lectiile cu Cuza, si cand a tachinat-o un var mai mare ca "repeta clasa" daca se face greva, faza cu repetentia a lasat-o rece (nici un stia ce-i aia), in schimb i-a picat fata: Cuuum, sa fac iar la Cuza 2 saptamani???

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Se pare ca va fi greva pe 31 mai. Mie mi-a spus inv. azi ca a semnat pentru greva (ce-o fi aia, nu stiu) si ca ea crede ca se va prelungi si pentru 1 iunie.

La noi au terminat materia din manuale, dar vad ca le da diverse evaluari.

Ce-o fi...cine stie..ma bucur ca e inca mic si inghetarea anului scolar nu ne afecteaza. Parintii de copii mai mari banuiesc ca au mari emotii.

Corina

edit: am sters o virgula intre subiect si predicat, ca ma dureau ochii

Mergi la inceput

Da, de 31 cred si eu ca va fi cu siguranta. Eu pentru "dupa" ma intrebam.

La ultima greva, intamplarea face ca in dimineata de dinainte de ziua respectiva eram la scoala sa vorbesc cu invatatoarea. Apare alta invatz. si-i zice: Vezi ca nu mai e maine greva. D-na noastra, uimita: Pai si-atunci ce-am semnat eu adineauri? Cealalta: Nu stiu, dar acum am auzit ca nu mai e... La pranz, ma suna Eva sa-mi spuna ca a doua zi se sta acasa, ca-i greva. :))

In alta ordine de idei, serios nu-i afecteaza? Eu nu stiu daca-i neaparat o chestiune de materie neparcursa, am stat si m-am gandit cum ar fi, de ex., cei de a-ntaia sa repete clasa, dar in acelasi timp intra inca pe-atat cei noi... Si-atunci se pune problema spatiului... care este cel care-ar trebui eliberat de cei din a opta, plecand la liceu si care, iata, nu mai termina ciclul pentru ca ingheata anul.

Zau ca sunt niste chestiuni pe care nu le inteleg, nimeni nu le explica si nu poti decat sa speculezi la nesfarsit.

Mergi la inceput

Eu sunt sigura ca nici nu se pune problema de repetarea clasei.

La un moment dat se vor pune notele in cataloage si vor incheia mediile. Mediile pe primul trimestru sunt acolo, copii au fost la scoala si au niste note in catalog (doar din 13 nu mai pun note)... copilul a fost prezent, are note de trecere, de ce sa repete clasa... Ca profesorii refuza sa incheie mediile?

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

La noi inca nu se stie daca este sau nu greva luni, la cea mare le-a spus diriginta ca fiecare profesor ( presupun ca si invatator) semneaza daca e sau nu de acord si daca este vreunul care nu-i de acord, trebuie sa vina la scoala si copiii, chit ca numai ptr ora aceea, ceea ce mi se pare o prostie.

Cred ca maine le va spune clar daca merg sau nu luni.

Despre inghetarea anului...nici eu nu cred, cu toate ca daca asta inseamna sa termine clasa a IV-a cu 1 an mai tarziu, mi-ar conveni ca l-as da si pe cel mic la aceiasi invatatoare

Dar despre altceva voiam sa va intreb: la sfarsitul clasei I ati pus bani sa-i luati ceva invatatoarei? Dar acum, anul asta?

La noi s-au trezit cateva "pupincuriste" ( scuze de expresie, dar altfel nu stiu cum sa le spun) ca ar trebui sa luam ceva ptr profa de religie, cea de engleza si invatatoare ( 100 ron de copil). Anul trecut n-am luat nimic la sfarsitul anului, fiecare a venit cu un buchet de flori doar. Stiu ca se obisnuieste ca la sfarsitul clasei a IV-a sa se ia din partea clasei ceva ptr invatatoare, dar nu la clasa a II-a si nu suma aia.
Si ce ma enerveaza cel mai rau e ca sunt cateva mamici care la ultima sedinta s-au plans de profa de engleza, iar acum vor sa-i ia cadou. Eu n-am nimic cu nimeni, invatatoarea mai ales e super-invatatoare, sunt super- multumita, nici cu profa de engleza n-am nimic, ptr clasa a II-a eu cred ca stie ceva, n-am pretentii sa vorbeasca fluent, dar totusi....la cea mare s-au strans bani doar la sfarsitul clasei a IV-a , nu stiu eu sau asa se procedeaza si in alte parti?

Mergi la inceput

Buna,

Roxana, si la noi s-au strans bani, 50 de copil. Astia sunt doar pentru invatatoare, pentru ceilalti n-am dat nimic. Asa e moda la scoala asta..sunt clase unde se dau 200 lei de copil...ceea ce mi se pare aberant.

Eu sunt adepta gesturilor simbolice..am propus 20 ...dar cica e prea putin .

Corina

Mergi la inceput

Buna,

La noi s-a strans anul trecut, intr-adevar, dar cred ca din cauza serbarii de abecedar... Acum n-am mai auzit nimic, am intrebat-o pe mama care se ocupa cu stransul si mi-a zis ca n-a avut nicio propunere de la nimeni.
La noi se strang de obicei 20-50 ron (pentru fiecare buzunar; daca omul de-abia reuseste sa-si plateasca utilitatile acasa si rechizitele copilului, nu te apuci sa ridici pretentii absurde...) care se repratizeaza la toate "partile" implicate (toate d-nele de 8 martie si cu totii de craciun -avem domn la sport).

Sa vedem cum s-o termina si anul asta, pana la urma. Pana una-alta, am inteles ca nici cadrele didactice nu sunt de acord toate cu greva pe termen lung, ceea ce iar incurca "prognozele". Cu alte cuvinte, nu stie nimeni nimic.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Luni al meu copil va merge cu ghiozdanul,iar de va gasi scoala inchisa,se va intoarce copacel acasa..............o mare bataie de joc.Putea sa ne zica clar:duminica intre 17-18 sunati-ma si va voi spune sau trimitea tutoror parintilor cate un SMS si lua din fondul clasei cei 4 ron cat o costau 25 sms-uri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

noi luni stam acasa

Mergi la inceput

Si noi stam luni acasa..si dupa cum a decurs discutia, cred ca stam mult si bine in continuare...

Corina

Mergi la inceput