Clasa a III-a, 2010-2011 *7*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Servus,

Voi v-ati gandit unde vor merge copiii vostri din clasa a 5-a?

La aceeasi scoala sau la un colegiu?
Eu tot cochetez cu ideea de colegiu, mai ales ca de la anul se vor infiinta ceva clase de a 5-a si la Liceul de Informatica din Brasov. Si totusi, nu stiu ce sa fac..unii spun ca e prea solicitant la colegiu, altii zic ca e mai bine. Voi ce credeti?

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Ma preocupa si pe mine ce vom face in cls a 5a. Nu stiu ce sa fac. Nu prea eram de acord sa mearga la un liceu de la 11 ani...pe de alta parte ma gandesc ca daca va intra in cls5-a la un liceu sansele de a ramane in continuare cresc...off greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

De ce spui ca sansele cresc? Repartizarea la licee e computerizata, in functie de media intre evaluarea nationala si media celor 4 ani de gimnaziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Cand copilul meu va ajunge in clasa a Xa..el fiind prima generatie (sau a doua??) care va face 9 clase intrarea la liceu se va face in proportie de 70% pe baza unui portofoliu. Ma gandesc ca ca va exista o comisie, care eventual va discuta cu copiii si va analiza un dosar care s-a creat practic sub ochii lor, sub indrumarea colegilor lor. Oamenii sunt foarte subiectivi, sincer cred ca dintre doi copiii cu performante asemanatoare, va fi preferat cel care e mai 'aproape' de ei. Asta daca am inteles eu bine cum va fi admiterea la liceu peste 5 ani.
Se poate desigur sa gresesc total, oricum sunt niste ganduri...nici macar planuri.

In plus, copilul meu e la una din cele mai bune scoli din sector, iar eu sunt dezamagita si foarte surprinsa de dezinteresul si nepasarea generala ... nici nu vreau sa-mi inchipui cum e in clasele mari, cand probabil implicarea parintilor va scadea. Sper eu ca intr-un liceu e un mediu mai stimulant pentru profesori si poate un interes mai mare.

Pe de alta parte un copil de 11 ani intr-un loc in care exista copii pana la 18 nu cred ca e neaparat o reteta a succesului, dar asta depinde de copil. Exista bineintels si riscul ca al meu copil sa nu faca fata, el nefiind un fan al scolii...cum ziceam ... greu de luat o decizie.

Nu stiu cum e mai bine, de aceea scriu aici, ca daca as avea certitudini as sta cuminte :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Cricor, si fiul meu mi-a spus ca nu-i place scoala si ca la el in clasa nimeni nu iubeste scoala...sper sa se maturizeze, probleme nu avem, dar parca as vrea sa-l vad mai silitor.

Mergi la inceput