Dilema morala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

iti multumesc, draga Gabi!Ai dreptate cu tot ceea ce spui.Noroc ca exista uitarea ca altfel...
pentru toate fetele!

Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabrilici

M-a chemat chipurile la un control si daca e cazul poate nasc, cu 5 zile inainte de termen.Si a incercat orice metoda ca sa imi provoace.S-a inteles cu moasa Liana, care are o mana greeea si care , alaturi de mihalache mi-au lasat impresia de viol.Au fost brutale.M-au internat la 9 dim, eu neavand gand sa nasc(niciun semn adica).Au urmat:clisma, dilatare manuala, dilatare manuala, calciu, rupt apa la 11(dupa care m-a intrebat in bataie de joc parca:ce vroiai sa pleci acasa?nu mai ai cum), epidurala ratata ce s-a lasat cu cefalee 2 sapt in care era un chin sa merg la baie sau sa mestec,calmante, injectii in burta pt provocare, iar clamnte iar injectii, iar dilatere manuala pana la 9.25 seara.Nu mai aveam lichid, tensiunea cred ca ramasese vreo 16 cu 10 din ultimul trim si nici un semn ca as naste.

Asa ceva este pur si simplu o cretinitate. Adica daca vrei sa te asiguri ca strici toate sansele femeii sa nasca natural, faci ce ti-a facut ea tie... O nastere naturala reusita se bazeaza pe inceperea spontana a travaliului si nu pe metode barbare de inducere (absolut in nici un caz ruperea membranelor cand nu e nici un semn clar de travaliu) Eu ii rupeam gatul pe bune... Nu imi vine sa cred ce ai povestit.

Mami de (28.10.2008) si bb2 11+

Mergi la inceput

Asa e Alina.Merita sa-i sparg capul dar am zis mersi ca am scapat cu bine in cele din urma.Cosmarurile si fricile si depresia de dupa nu mai conteaza.Astfel de oameni nu merita sa mai atinga alti oameni vreodata.
Ce credeti ca putem face pentru a impiedica sa se repete asa ceva?Astept cu interes raspunsurile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Gabi, prin ce cosmar ai trecut! Ma bucur ca ai depasit cumplita perioada. Intr-un fel insa, momentele traumatizante de la nastere nu se uita. Eu inca am in fata ochilor, dupa aproape 18 ani capusorul blond pana la transparenta al fiului meu, cu un ac infipt in vena si care incepuse sa se zbuciume. Iar eu, desi am batut pe la toate usile si am urlat pe holuri dupa un doctor sau asistenta (si era doar 9.30 seara) am gasit doar dupa 10 minute, lungi cat orele, o asistenta ciufuta. Nu am putut sa uit si nici sa iert.
Stiu ca majoritatea celor din spitale nu au ce cauta acolo ca personal medical. M-am lovit de atatea ori de "doctori" si "asistente" incompetenti/e si nesimtiti/e incat am ajuns sa cred ca aceasta e regula si nu exceptia in sistemul nostru de sanatate.
Mai sunt si exceptii, minunate exceptii, si cand dai de un asemenea medic iti vine sa le spui tuturor ce descoperire ai facut. La noi de ex, sunt dr. Leu (pediatra) si dr. Chazli Fawaz, OM-ul fantastic ce mi-a vegheat nasterea mezinei.
Un prim pas e cel pe care l-ai facut, sa povestesti despre ce ti s-a intamplat, astfel incat cei care au urechi/ochi sa auda/vada si sa se fereasca. Probabil ca si tu ai fi ezitat inainte sa te duci la mihalache daca ai fi citit o poveste asemanatoare celei traite.
In al doilea rand zau ca nu stiu. Am observat insa ca daca intri si scuturi si pui mana pe telefon intreband candid daca ar repeta cele spuse si in fata camerei de la antena 1 sau protv se schimba foaia. Eu am folosit chestia asta, evident in alte conditii, si a mers.

Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Anda, imi pare rau sa aud ca si tu ai avut probleme cu medicii din Romania.Din pacate, cred ca ai dreptate:ce am patit noi, nu constituie exceptii ci reguli.Daca as avea o putere, as matura astfel de oameni din spitale.In fond, daca nu te pricepi la oameni, poti face si alte meserii dupa ce termini medicina.In vanzari de exemplu, Mihalache s-ar descurca de minune.Nu s-ar lasa pan nu ar vinde, dar barem nu ar chinui pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Gabrilici nu stiu daca putem face ceva sa nu se repete un caz ca al tau. Eu cred ca astfel de cazuri se repeta zi de zi in tzarishoara noastra si este cumva vina sistemului medical, vina comunismului prin care am trecut si a urmelor adanci pe care le-a lasat in constiinta noastra, vina faptului ca la atatia ani de cand suntem "capitalisti" inca nu avem legi care sa apere cu adevarat pacientii, etc. etc. Sunt prea multe chestii cu care sa se poata lupta niste mamici... Cine se informeaza bine are o sansa in plus.
Uite eu am schimbat spitalul si doctorul si sper la o a doua nastere care sa imi lase amintiri mai placute. Nu renunta nici tu daca chiar ti-ar mai bucura inima un copil.

Mami de (28.10.2008) si bb2 12+

Mergi la inceput

Ai dreptate, Alina.Nu cred ca putem schimba cu adevarat ceva sau pe cineva.Ne ramane sa speram si sa ne rugam sa ne fie mai bine data viitoare.Imi doresc si alt bebelus si sper sa reusesc sa trec peste trauma cauzata de prima nastere.
Sarcina usoara in continuare si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor, se poate si ALTFEL! eu am avut 2 nasteri, ambele PERFECTE!! ( mici mici neplaceri tot mai exista, chiar si la cele perfecte dar..nesemnificative ). Hai, aveti curaj!

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Ma bucur mult pentru tine, Essea!Asa vesti imi fac bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flobaby spune:

Buna!
M-am hotarat sa scriu si eu despre nasterea campioanei mele la cf2. Am nascut pe 17 iunie 2009, cu cateva zile inainte de a veni pe lume ( cu chin) printesa Sofia a lui Gabrilici pe care, de altfel, am vazut-o atunci si care m-a impresionat foarte tare - imi venea mie s-o strang de gat pe mihalache, pe care o mirosisem cu cateva luni inainte si nu-mi placea deloc!!!!!!!!!!
Sa revin : m-am internat luni seara, pe 15 iunie deoarece in ziua respectiva avusesem ceva contractii mai dese si n-am scapat de colegii care vroiau sa ma duca cu forta la spital ( eram la munca si nici gand sa stau acasa sau sa nasc). La internare, aveam dilatatie 2. M-au dus in sala de travaliu si atunci a inceput distractia : au nascut o fata langa mine ( pur si simplu a iesit copilul pana sa ajunga la sala de nasterii - si ii spusese doctorului ca iese, ceva de genul : dl doctor, iese ; e, iese; dl doct, iese, ieessse, a iesittttttttttttttttt), altele urlau, etc. Eu, tot cu dilatatie 2. Cica pana dimineata nasc... As. M-au controlat n-spe mii de doctori si asistente, dar de nascut, pauza. A 2 zi , cand a venit dr, am rugat-o sa-mi faca cezariana ( de speriata ce eram), dar n-a vrut. Mi-a zis sa ma duc acasa si revin cand e cazul. Apoi a vb cu dir spit, m-au mai controlat odata, au zis ceva de colul meu si de chin si au zis ca-mi fac cezariana miercuri. Toate bune si frumoase. Am ajuns in sala de nasteri, mi-a montat anestezista epidurala ( super tipa, nota 10) si la 10.20 s-a nascut campioana mea iubita. Partea proasta a inceput cand am ajuns in salon, la fel, spagi in stanga si-n dreapta, asistente ciufute, etc. Si, mai nasol, din cauza unei mancari de mazare am avut niste colici ingrozitoare. Doar ca nimeni nu ma credea, ziceau ca sunt prea rasfatata, ca nu sunt singura operata dar fac cel mai urat. Fetelor, pur si simplu plangeam de durere, si cand imi aduceau fetita era si mai dureros, ca atunci cand sugea ea se contracta uterul si era muuuuuuuuuuuult mai dureros. O zi si o noaptea a durat chinul meu, in care am plans non-stop de durere ( eu care sunt f rezistenta de fel), pana l-am sunat pe al meu si i-am zis ca daca nu face ceva, ma arunc pe geam de durere. A venit rapis la spital, a facut scandal acolo si , pana la urma, a venit asistenta sefa si mi-a zis : " vai, ce atata scandal, dar ce s-a intamplat?. A, uite ce burtica tare ai. Ia si tu niste carbune medicinal ca-ti trece!". Adica era asa usor si nimeni nu s-a gandit ca ar putea fi chestia asta????????????Imediat s-a mobilizat o infirmiera ( f draguta), cu un carut, m-a ajutat sa ma ridic, sa ma duc la baie si apoi la sot pe hol...
Am dat si eu de tampita aia de infirmiera cu oriflame, am cumparat si eu de la ea ( desi aveam musafiri) si am sperat sa fie mai atenta cu mine. Ei as, niste fite si o scarba pe ea de ziceai ca sunt ultima nespalata. Imi venea s-o omor
Specific ca am cumparat si eu cam tot ce trebuia ( oxitocina, maleat de ergometrina, epidurala, vata, etc), inclusiv niste calmante ( mi-au zis ca nu mai au si n-au ce sa-mi faca, chiar daca ma doare).
Pot sa laud doar cateva persoane : D-na doctor Roxana Donciu, un om si un medic extraordinar, D-na Dr. Ancar de la neonatologie, infiermiera draguta, medicul anestezist si vreo 2 asistente de la neonatologie ( pe care nu mai stiu cum le cheama).
Nu stiu daca m-am facut inteleasa caci sunt cam nervoasa cu scaderea indemnizatiei dar ideea e ca spitalul cf2 este ok doar dc nasti natural, repede si n-ai nici o problema ulterioara. Ca-n rest, te mananca cainii!!!!!!!!!!!!!!!!

Pupici tuturor si sper sa nu mai aiba nimeni parte de traume la nastere ( in rocie spital)!!!!!

Florentina zurlie si de Maria Ioana ( Campioana )17.06.2009
http://community.webshots.com/user/FlorentinaMacovei
http://picasaweb.google.ro/108007027533031130378/MariaSiMaya#
http://lb1f.lilypie.com/SDdqp3.png

Mergi la inceput