Dilema morala
Raspunsuri - Pagina 4
Flobaby spune:
Scuzati greselile de exprimare si ortografie ( graba strica treaba)
Florentina zurlie si de Maria Ioana ( Campioana )17.06.2009
http://community.webshots.com/user/FlorentinaMacovei
http://picasaweb.google.ro/108007027533031130378/MariaSiMaya#
http://lb1f.lilypie.com/SDdqp3.png
Gabrilici spune:
sunt de acord cu tine, Flo.La cf 2 e bine doar daca nasti repede si usor.Altfel...E aproape ironic dar pot sa spun ca ma simt norocoasa ca am scapat cu bine amandoua, mai ales dupa ce am auzit povesti de groaza despre spital si 'minunata'Mihalache.Ma bucur ca ai povestit.Ajuta un pic la refacere.
Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa
blue_karina spune:
Da fetelor, asta simt si eu referitor la CF2, ma simt norocoasa ca am ajuns cu bine acasa cu bebelusii mei, fara alte probleme in afara celor pe care le-am povestit aici. Ma gandeam ca daca as fi stiut toate astea dinainte...,dar cred ca tot nu as fi putut crede ceva rau de Mihalache, sau despre spital. Tot acolo m-as fi dus sa nasc. Din pacate a trebuit sa traim pe pielea noastra experientele astea urate. Or fi dat drumu sectiei la CF2? Nu mai nasc acolo,, ever, dar as vrea sa mai merg pe viitor la dr.Ancar la control cu bebeii, am mai fost si este un medic f. bun.
Sanatate tuturor, cat priveste indemnizatia si alocatia...Dumnezeu cu mila!
Karina de Sofia Andreea si Eva Maria ( 18.09.2009 )
Floricele de primavara
bucati de fericire
Branica & Capsunica
si maine e o zi
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eseea Gabrilici, imi pare tare tare rau ca spusele mele s-au adeverit la tine. Stiu cum e insa sa nu crezi nimic rau de dr tau. Asa ca te inteleg. eu am mai spus acum cativa ani ca inseminarea mi s-a facut cu instrumentar ce parea nesterilizat si ca Dr Mihalache a fost f brutala, de am avut dureri infioratoare zile la rand. Ca sa nu mai zic ca acele inseminari nici nu cred ca erau legale in CF 2. Ma rog, pt mine pare acum asa indepartataaaaaa perioada aia. vei fi bine, ai grija de tine insa. Mami de fetita si de baietel Noi, 2 minuni: www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg Everything is hard before becoming easy... |
Cum adica
"parea nesterilizat"??
Gabrilici, trebuia sa ii spui parerea ta despre toata nasterea dupa ce ai plecat din spital.Sau sa ii faci reclamatie la director, ca nu este normal asa ceva.
***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Gabrilici spune:
Xio, am zis bogdaproste ca am scapat amandoua vii.Cand am iesit de acolo parca scapam de la inchisoare.Abia acum mi-am facut curaj sa scriu pe net despre ea.Acum cred ca e tardiv sa mai fac plangere, dar daca fetele vor fii mai atente cand isi aleg medicul datorita mesajului meu, atunci e ok.
Gabrilici spune:
Cat despre asa zisa sterilizare....pot sa va zic de spital:eu am stat goala pe un scaun cu rotile fara niciun fel de protectie, murdar, wc-ul din sala de nasteri era defect si infect, pe masa de control din sala de travaliu ma puneau sa stau pe un ambalaj de manusi chirurgicale, salonul in care am stat dupa nastere avea baia cu wc stricat.Ma aplecam eu,operata, sa adun diverse de pe jos, unde apa baltea din cauza scurgerii infundate.Cand mergeam la control in spital(de vreo 3 ori)am vazut ca tineau intrumentele in galeti uzate si murdare.Acum nu stiu daca le lua de acolo sau le puneau in galeata dupa utilizare.Iar in loc de prezervativ, pe ecograf intravaginal puneau deget de manusa chirurgicala iar sub fund iti asezau o ciorna... nu cred ca sterilizau dupa cezariene deoarece intrau ca pe banda, neexistand decat o sala de operatii,din cate stiu eu.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabrilici Cat despre asa zisa sterilizare....pot sa va zic de spital:eu am stat goala pe un scaun cu rotile fara niciun fel de protectie, murdar, wc-ul din sala de nasteri era defect si infect, pe masa de control din sala de travaliu ma puneau sa stau pe un ambalaj de manusi chirurgicale, salonul in care am stat dupa nastere avea baia cu wc stricat.Ma aplecam eu,operata, sa adun diverse de pe jos, unde apa baltea din cauza scurgerii infundate.Cand mergeam la control in spital(de vreo 3 ori)am vazut ca tineau intrumentele in galeti uzate si murdare.Acum nu stiu daca le lua de acolo sau le puneau in galeata dupa utilizare.Iar in loc de prezervativ, pe ecograf intravaginal puneau deget de manusa chirurgicala iar sub fund iti asezau o ciorna... nu cred ca sterilizau dupa cezariene deoarece intrau ca pe banda, neexistand decat o sala de operatii,din cate stiu eu. Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa |
Nu se sterilizeaza sala de cezariene, sunt sterile instrumentele , campurile , manusile , halatele , nu sala.
Operatiile se fac pe banda rulanta pt. ca pt. fiecare operatie instrumentele sunt deja sterilizate din ziua anterioara sau chiar in ziua respectiva, fiecare stie de ce anume are nevoie in operatie.
Galtile in care ai vazut instrumentele erau cele cu instrumentele folosite , iar hartia aceea pe care ti-o puneau sub fund e de la manusile sterile. In urgenta , cand se inciceaza acese sau cand se sutureaza plagi mici in loc de camp sterile sau masa sterila iti pui pe acel ambalaj tampoanele , intrucat e steril.
Nu mai fa astfel de afirmatii , te rog eu , ca induci lumea in eroare.
***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Eseea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Cum adica "parea nesterilizat"?? Gabrilici, trebuia sa ii spui parerea ta despre toata nasterea dupa ce ai plecat din spital.Sau sa ii faci reclamatie la director, ca nu este normal asa ceva. ***Fur is for petting** "- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa? - Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…" http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
parea sterilizat am zis cu mareeeeeeeeee indulgenta!! pt mine ( faceam o inseminare) a luat valvele alea dintr-un servetel alb de hartie, de fapt hartie de aia de bucatarie..ti se pare ca erau sterilizate???
da, ca mi-am adus aminte de degetul ala de manusa pus pe sonda intravaginala ca m-a si zgariat cu cusatura aia! putea sa aiba BUNUL SIMT sa cumpere niste prezervative din tonele de bani pe care ii facea zilnic din inseminari ( precizez ca alea le facea strict pt ea in spital, nici nu stiu daca erau legale sau nu in acel spital, pur si simplu ti-o facea, iti lua banii si gata ( cateva milioane) deci erau spaga ei inseminarile alea. Deci putea avea bunul simt sa cumpere macar un prezervativ pt fiecare din cateva milioane de lei pe care le primea de la fiecare pacienta.
XIO, eu te inteleg ca iti aperi breasla, e normal sa o faci, dar tb sa admiti ca padurea asta are multe uscaturi. F multe, din pacate.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
XIO spune:
Mai , eu nu imi apar breasla , dar cateodata aud prea multe ineptii pe care altii le adopta imediat.
Asa ca , atunci cand afirmi ca ceva era nesterilizat ma astept la niste detalii care te fac sa crezi asta .
Asta cu degetul de manusa mi se pare prea de tot .
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
CorinaDani spune:
xio, fara suparare, insa cred ca singura metoda prin care te vei putea convinge vreodata ca povestile de groaza despre spitalele din bucuresti (si nu numai...)sunt adevarate (partial sau total), ar fi sa devii chiar tu pacienta unui astfel de spital...
stati asa, nu dati cu rosii, nu interpretati eronat, ma explic imediat, chiar daca pare sau este total off-topic :
1. xio chiar imi este simpatica , asa incrancenata cum este uneori, cand apara sistemul medical romanesc, sau ma rog, oamenii/medicii pe care ii cunoaste, din spitalele/clinicile din timisoara, desi poate nu intodeauna are dreptate sau dreptatea ei nu este universal valabila pentru TOT sistemul sanitar de stat...in fine, asta este alt subiect, nu intram in detalii...
2. propunerea de mai sus ar fi echivalentul "detectivului sub acoperire" din faimoasele filme americane, asadar nu-i musai ca ea sa fie bolnava (nu-i doresc asa ceva, doamne-fereste, nici ei, nici altcuiva), ci doar sa aiba ocazia de a se "infiltra" anonim intr-un spital, in calitate de pacienta, ca orice cetatean roman platitor de taxe, impozite si asigurari de sanatate, sa vada cu ochii ei cum stau lucrurile si cum esti tratat atunci cand apelezi la niste servicii pe care oricum le platesti si la care ai dreptul...
ce spui, xio, te-ar tenta vreodata sa fii "reporter de razboi" pe frontul numit "sistemul sanitar romanesc" sau "spitalele din bucuresti" ? sa fii "undercover" si sa transmiti direct din "inima focului", din linia I ?
deci glumeam, da ?
xio, sper ca nu te superi si ca simtul umorului nu ti-a disparut de tot...era doar un posibil scenariu, dar cred ca lucrurile vazute prin ochii unui student la medicina pot fi diferite fata de cum le percep altii, oameni obisnuiti, fara prea multa cultura medicala, veniti doar sa-si rezolve micile sau marile probleme de sanatate...din pacate unii dintre ei au plecat de tot dintre noi, altii au ramas marcati/mutilati pe viata sau au venit la spital cu o problema si au plecat cu 7...
sincer, chiar imi pare rau si ma cutremur pentru fiecare suferinta descrisa aici sau in alte parti, si eu am oroare de tot ce inseamna medic/spital in sistemul de stat, prefer sa merg la particular daca am nevoie neaparat de servicii medicale...
insa asta este si scopul postarilor, sa aflam ce se intampla cu adevarat si, daca nu putem schimba mare lucru, macar sa fim avertizati, sa-i anuntam pe cei apropiati sau sa-i sfatuim sa evite anumiti medici sau spitale...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)