Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (85)
Raspunsuri - Pagina 17
lalala13 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui puiutz_mic
Multumesc, Nela, acum o comand si eu! ![]() Elena 24+ cu un cuminte |
si io
multumim mult!

----------------------------------------------
my somebody....

28+ cu 
Doamne Ajuta sa fim bine pana la capat!
racusor2010 spune:
mai fetelor, vad ca voi aveti aceleasi simptome ca in trimestrul I....

poate eu sunt stricata 
eu nu ma mai scol noaptea sa merg la baie (si inainte mergeam mereu)...nici nu mananc cu mult mai mult (desi kg se aduna...)noaptea dorm neintoarsa (desi la inceput aveam visam numa porcarii)....si maine terminam saptamana 30 
bebe mai mult seara face sport, in rest siesta....
eu sper ca bebe e bine si creste ! ma stresez doar ca am impresia ca nu mananc cate proteine trebuie si tot ce are nevoie ca sa creasca bine in greutate 

azi am fost la masaj si a fost o minune 
doar ca dupa aia am mers vreo ora pe jos si acum zici ca sunt batuta...toate ma dor
si intr-adevar ma misc mult mai greu, abia ma intorc de pe o parte pe alta
ca o babuta....
am cumparat liliac 
si am trecut pe la Z si am gasit la reduceri (de anul trecut
) niste pantalonasi scurti de bebe si un puloveras de 6M care erau foarte ieftine....si le-am luat ![]()
dar de acum gata cu hainutele...ca o sa dau bugetul lui bebe pe hainute si eu nu am luat nimic din cele serioase...de sambata 1 mai incepem sa bifam listuta...ca joia viitoare intram in luna a opta 

Bulina
29+ cu
poznas
lalala13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui beluistef Buna burtici, AM intrat rapid si va fac o intrebare pentru cele cu tensiune. AM gasit un medic de familie, in sfarsit...am zis de ameteli si mi-a luat tensiunea si o am 13/8 si a zis ca este maricica si mi-a dat sa iau NEFRIX 1 la 2 zile. NU stiu ce sa fac ca nu l-as lua pentru ca in afara de ameteli nu sunt umflata la maini sau picioare, doar stresata si obosita de peste zi. Ma gandesc ca si asta are o influenta asupra tensiunii. M-a chemat peste 2 zile sa o mai ia odata.SIiiii mi-a zis ca imi poate da prenatal de luni, adica din 3 Mai. Acum nu stiu ce sa fac, daca intr-adevar am probleme cu tensiunea mi l-as lua de luni ca sa nu ajung la chestii mai urate din cauza tensiunii si oboselii, eu l-as vrea insa din 10. Al meu zice ca sa-l iau de luni daca ma incadrez la zilele de dupa nastere.Voi ce ziceti....exista sanse ca oscilatia asta de tensiune sa fie si din cauza oboselii ??? Daca la anterioarele nu am avut aceste probleme cu tensiunea, sa fac acum la a treia sarcina ??? Hai ca m-am intins ca o placinta O seara cat mai placuta ![]() *************************************************** Elena, 29+ cu Stefan Christian Si mamica de Luisa ( 23.07.2005) & Beatrice ( 02.06.2003) |
eu zic sa nu iei(medicamentul adica). o singura tensiune maricica nu conteaza. trebuie urmarita cel putin o saptamana si daca se repeta abia atunci ia masuri. si nu medicul de familie trebuie sa iti dea, ci ginecologul. in ultimul trimestru e oricum posibila o crestere. pe de alta parte medicamentaie eu stiu ca se da daca ai peste 14 cu 9. mai bine eviti sarea si iti recomand plimbari de 30 de minute usoare. la mine fac minuni si eu am probleme mari cu tensiunea ca sunt suspecta ca as face preeclampsie, deci stiu ce vorbesc.
my somebody....

28+ cu 
racusor2010 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mycya Racusor burticutzo tu ce mai faci? ![]() Bianca 25+ Doamne ajuta-ne sa fim bine si sanatoase![]() |
gand la gand

va scriam...la serviciu nu prea apuc sa intru, ca am treaba, plus de facut training la doi colegi...si nu prea mai reusesc nici sa plec la 3 jumate...si eu vreau sa merg pana pe 31 mai la birou...

o sa intru si eu zilele astea sa descarc pozele din ultimele 2 saptamani, ca nu am actualizat burtica
sotul in seara asta zicea ca e mai mare decat saptamana trecuta
adevarul e ca eu si acum port pijamalele de dinainte de sarcina
sotul a inceput sa se uite la desene animate

se pregateste serios Bulina
29+ cu
poznas
lalala13 spune:
Carmen stii prea bine ca sunt alaturi de tine
. nu uita ca leti trebuie sa fie leu
my somebody.... 
28+ cu 
mov_79 spune:
beluistef si cu tensunea am patit-o, am fost la doc de fam si am avut 14/8, m-a trimis imediat la cardiolog care mi-a pus un holder(aparat ce monitorizeaza tensiunea din 30 in 30 de min timp de 24h - a costat 100) si concluzia a fost ca pe intervalul masurat am avut doar 4 val peste 140/90(si acestea in timpul serviciului...), daca erau mai mult de jumatate din masuratori mari era nevoie de tratament , dar cardioloaga a zis ca ea nu prea recomanda , ea a avut preeclampsie in timpul sarcinii si s-a ferit de medicamente....\deci stai acasa cat mai rpd si relaxeaza-te ...
eu am stat o sapt in concediu medical si acum am tensiunea ok...si eu tot din 10 mai vreau sa raman acasa...
te pup si ai grija de tine
29+
racusor2010 spune:
am vazut si eu acum burticile manechin 
maurice cum zicea si carmen, burta din asta aveam la 16 saptamani ![]()
alinuta sigur merge bine cantarul? ![]()
Bulina
29+ cu
poznas
Mycya spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui racusor2010
gand la gand ![]() va scriam...la serviciu nu prea apuc sa intru, ca am treaba, plus de facut training la doi colegi...si nu prea mai reusesc nici sa plec la 3 jumate...si eu vreau sa merg pana pe 31 mai la birou... ![]() ![]() o sa intru si eu zilele astea sa descarc pozele din ultimele 2 saptamani, ca nu am actualizat burtica sotul in seara asta zicea ca e mai mare decat saptamana trecuta adevarul e ca eu si acum port pijamalele de dinainte de sarcina sotul a inceput sa se uite la desene animate ![]() ![]() se pregateste serios Bulina 29+ cu poznas |
abia ast sa vad pozicile.felicitari pentru schimbarea prefixului si sa dea DD multa sanatate si rabdarica bebelului
Bianca
25+
Doamne ajuta-ne sa fim bine si sanatoase
CarmenAlbu spune:
of, memorabil![]()
![]()
Deci ajung, la usa ma tin in picioare la interogatoriu ce contractii la cate minute, cate sapt ce am, ce-i ala cervix de ce e doar un cm, de ce am 2 conizatii, le explic, erau doar moase au venit toate ( le spusese dr meu ca sunt sotia lui x), ma baga intr-un birou pe un scaun (le spun ca tre sa stau intinsa), tot timpul asta numai asistente, niciun doctor, deh, spital de stat doctorul in birul lui comunica prin telefonul fara fir, eu in engleza jumate maghiara jumate, ele erau mai pasionate de jobul meu, de rochie, vor sa ma suie pe masa sa ma controleze cu degetele, mi-am cerut scuze pentru impertinenta si le-am zis ca daca tot vrea cineva sa-mi bage degetele atunci sa fie un doctor ca sa nu repetam procedura de 2 ori in aceeasi zi, ele surprinse, jignite, nu ma mai suie pe masa, incepe iar acelasi interogatoriu, au venit toate cele 5 asistente de la nasteri, vad o femeie cum este dusa la cezariana, isi ia la revedere de la familie, eu zambesc gandindu-ma ca se va intalni cu al ei bebe in scurt timp, familia ei si sotul din dotare se uita ciudat la mine ca zambesc, eu in picioare ca mi-au luat scaunul oferit, ma trimit mai sus un etaj, pe scari ca liftul nu e bun, ajung la alt birou, ma intreaba daca am antibiotice, zic, ca da, ele multumite ca nu trebuie sa-mi dea, imi indica sa le iau de 3 ori pe zi, imi spun sa nu iau nospa ca dauneaza, imi fac internarea, ma duc intr-o camera cu 5 alte gravide, cu sotii lor, cu copii, cer la toaleta, e doar una la capatul etajului, cu lichid pe jos, nu am hartie la mine,ma intorc, sa cer, imi spun ca nu au, ma duc in pat,am patul de la geam, uf ce bine, mai ales ca vad ca e deschis deci avem aer!! Perna e umpluta cu materiale textile si e numai cocoloase nu-i nimic, Leti sa fie bine, vine iar asistenta dupa ce am cotizat si sotul a inceput sa imparta carti de vizita speriat ca am o ora de stat in picioare urcat coborat scaune, etc, ma ia la un ecograf cu un doctor care a fost informat ca are balta peste! E poate prima generatie de eco dar nu e rau copilul sa fie bine, eu in timpul asta cu dureri le explic in maghiara sa fiu sigura ca nu ne pierdem in traduceri, ca nu am voie sa merg sa stau in fund sau in picioare ca nu am practic cervix, ele iar blocate, traduc pe traducatorul de pe telefon sa fiu sigura ca vad ce spun, nicio reactie.. merg iar pe jos pana la eco 3 etaje, ma lasa pe o banca sa imi astept randul, asta fac, dupa 15 minute ma ia medicul inauntru si imi zice ca Leti are 1130 grame, imina bate frumos, lichid este, imi verifica cervixul manual ca eco intravaginal nu functioneaza la asemenea operatiuni,Dumnezeu se milostiveste si e INCHIS!!
Imi spune ca din pacate nu au structura necesara sa imi acorde asistenta ( ungaria este dupa Belgia cea mai scumpa tara ca taxe si sis sanitar primeste fonduri la acelasi nivel nu ca in Romania), ca sfatul lui prietenesc e ca cel mai sigur pentru bebe este ca eu sa stau acasa unde depun cu mult mai putin efort chiar si sa merg la baie ca acolo nu imi vor da medicatie in plus, ca daca cervixul se deschide voi avea putin spotting roz sau rosu si ca cel mai bine e sa vin la spital doar daca apar contractii, dureri sau sangerari! Imi da pronosticuri cum ca 80% am sanse sa duc sarcina la 36 de saptamani cu repaos total, il iau cu mine dupa ce cotizez sa-i explice si sotului care asteapta pe holuri, vine si ii spune sa ma ia acasa , sotul il intreaba concret ce si cum , ce se poate intampla in fiecare situatie, el amabil raspunde si asta dupa ce sotul muta muntii sa-mi gaseasca o rezerva, reuseste , ca deh.. balta, pestele.., in fine, medicul spune ca nu trebuie sa stam, deci luam papucii si plecam acasa, acum sunt in pat , ma odihnesc am mancat lapte cu cereale( acolo nu iti dau mancare in ziua 1 de internare),si va tin la curent!
Sunt oarecum sarcastica la adresa unui sistem sanitar mult mai bogat ca si al nostru, dar la fel de sarac in interior! Si era spitalul universitar unde voi si naste!
Cam astea sunt noutatile mele, acum incerc sa imi revin si sa ma linistesc dupa indignarea asta !
Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
26+ cu 

si mi-a dat sa iau NEFRIX 1 la 2 zile. NU stiu ce sa fac ca nu l-as lua pentru ca in afara de ameteli nu sunt umflata la maini sau picioare, doar stresata si obosita de peste zi. Ma gandesc ca si asta are o influenta asupra tensiunii. M-a chemat peste 2 zile sa o mai ia odata.SIiiii mi-a zis ca imi poate da prenatal de luni, adica din 3 Mai. Acum nu stiu ce sa fac, daca intr-adevar am probleme cu tensiunea mi l-as lua de luni ca sa nu ajung la chestii mai urate din cauza tensiunii si oboselii, eu l-as vrea insa din 10. Al meu zice ca sa-l iau de luni daca ma incadrez la zilele de dupa nastere.
& Beatrice ( 02.06.2003)