**Capsunele-n scutecele (119)** Bun Venit Dominic
Raspunsuri - Pagina 5
madaiulia spune:
Betty foarte tare sotul tau. Si al meu e de aceeasi parere. Cred ca atunci cand sunt obositi nu e chip sa te intelegi cu capsuneii nostri. Si Andrei urla cat il tin plamanii si oricum ai zice tot nemultumit este.
Madi cum ati petrecut? Vrem poze cu sarbatorita.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
vas spune:
LA MULTI ANI SARBATORITILOR!!!!!!!!!!!!!!!
dOXINU, pai Elizuca mea are 84cm, m-a intreabat o doamna "are un an jumate-doi?????" Eu deja sunt obisnuita nici nu ma mai stresez.
Eu nu stiu cum sa o conving pe Eliza sa lasa se alti copii sa se joace cu ce are ea. Nu vrea si ii mai pocneste daca insista. PAna acum nu credeam in zodii dar e TAUR clar.
Nu stiu parca o simt atat de violenta....nu stiu de ce? Ieri ea pe olita eu pe covoras in baie: Eliza daca iesim afara si ne intalnim cu copii va jucati frumos impreuna , da? ELiza: DAca ii dau una in cap , ce zici? AM mutit.......nu stiu unde gresesc. Nu se uita la desene aiurea, ea le prefera pe cele vechi, Scufita, alba ca zapada, punguta...etc.....nu stiu poate concediu de 2 saptamani care urmeaza ne va mai ajuta putin.
trimit ca am ceva de lucru si revin....ca mai am de povestit multe....daca tot ne-a gadilit DIDI
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
Al_Ma spune:
Legat de inaltime si greutate, eu zic ca e mai bine sa fie medii, asa ca nu va ingrijorati. Mara seamana in special cu sotul, de-aia e asa inatlta, dar, ca fetita, nu-mi prea place asta. Eu insami am fost pana prin clasa a 8-a ca un Goliat intre pitici, eram cea mai inalta din clasa, inclusiv fata de baieti (cred ca era un baiat cam cat mine de inalt, dar atat) si solida, nu grasa. si nu ma simteam confortabil. Abia de prin clasa a 8-a, cand s-au inaltat si baietii ca din senin, am inceput sa ma simt mai in elementul meu.
Madi, la multi ani pentru cretulina scumpa!
Alina si Mara (27 iunie 2007)
doxinu spune:
Vas super tare replica Elizei
stefan face la fel.Nu da nimic,dar nici nu vrea de la alti copii jucarii.Se joaca cu ei daca sunt mai mari sau daca fiecare are jucariile lui.La locurile de joaca imparte jucariile pentru ca sunt de acolo,nu sunt ale lui.
Vorbeam cu o prietena care este psiholog(nu este in tara) si-mi spunea ca tot ce pot face este sa ii explic,sa incerc sa-l conving ca jocul in 2-3 este mult mai frumos,mai ales daca toti se joaca cu toate jucariile.Tot ea imi spunea ca nu trebuie sa oblig copilul sau sa-l pedepsesc plecand din parc,deoarece jucariile sunt ale lui si are tot dreptul sa hotarasca cu cine vrea,sau nu in cazul nostru,sa le imparta.La fel imi dadea exemplu in cazul nostru.Daca aveam ceva la care tinem(ex. masina)lucruri importante pentru noi,nici noi nu vrem sa impartin si avem tot dreptul,nimeni nu ne sanctioneaza.
Acest drept il au si ei,sentimentele fiind aceleasi pentru ce detin,bineinteles raportat la o alta scala.
Dupa discutia cu ea,am inteles ca nu am un copil care este egoist,cum credeam(daca jucariile nu sunt ale lui,cum este cazul locului de joacva,le imparte,desi el le ia primul)este un copil care hotaraste ce face cu "bunurile personale"
Acum in privinta inaltimii,io nu sunt deloc stresata.Important este sa fie sanatos,caci nici noi nu suntem inalti rau
ckristina spune:
Ana, la multi ani!
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro
vas spune:
off, Doxinu, m-ai mai linistit. Ieri eram deja la stadiu de disperare. In general ceilalti copii cu care se joaca sunt mai linistiti....a mea toata e un zvac. Multi zic "ce delicata e" dar e doar fizic....ca altfel are o energie.....
Dar sa stii ca ai dreptate cu lucrurile personale pentru ca ea de cand plecam zice" nu i.au jucaria asta ca o vor copii" si exact cum spui in parc se joaca cu ceilalti dar cu jucariile de la gramada.
Cat sunt de mici au o personalitate........
cat m-am putut schimba in gandire de cand o am pe Eliza...
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
doxinu spune:
Am gasit aceste informatii in revista MAMAI si m-am gandit ca poate va sunt de folos si voua:
Sfaturi pentru inscrierea la gradinita
Pe 15 mai se da startul inscrierilor la gradinitele de stat.
In sistemul actual de invatamant prescolar, varsta minima de admitere este de 3 ani. Teoretic. In realitate, varsta psihologica a copilului hotaraste totul. Daca micutul manifesta dorinta de a merge in colectivitate, daca este apt sa se integreze, sa invete si sa-si formeze noi deprinderi, inseamna ca i-a venit vremea de gradinita. Cum recunosti acest lucru? Simplu! Iata "semnele":
* Mananca singur si este capabil sa foloseasca lingura si cana
* Foloseste olita, merge singur la toaleta
* Intelege ce i se spune si da raspunsuri adecvate
* Vorbeste bine, este capabil sa-si comunice starile si nevoile.
Cum aleg gradinita, grupa sau educatoarea?
Mai intai de toate, alegerea gradinitei poate fi o problema pentru orice mamica dornica sa-i ofere puiului ei tot ce-i mai bun in materie de educatie. Va avea confortul necesar? Cum va dormi? Ce va manca? Cine-i va acorda primul ajutor la nevoie?
In functie de SCOPUL pe care-l urmaresti, stabilesti ce este mai important:
* Sa-i oferi conditiile unei gradinite dotate cu mobilier nou, grupuri sanitare moderne si curate, baza didactico-materiala bogata, meniu diversificat, asistenta medicala permanenta.
* Sa-i cultivi unele aptitudini pe care le manifesta deja.
* Sa-si insuseasca un volum complex de cunostinte.
* Sa se integreze in colectivitate.
* Sa faca parte dintr-o grupa cu mai putini copii.
* Sa capete cat mai multe deprinderi de comportare civilizata.
TIMPUL de care dispui te poate orienta catre o gradinita situata in apropierea locuintei si te face sa optezi pentru una dintre cele trei variante de program:
* Program normal (8,00-12,00), daca preferi sa-ti petreci mai mult timp cu puiul tau.
* Program prelungit (7,30-17,30), daca esti foarte ocupata.
* Program saptamanal (luni-vineri), numai in cazuri exceptionale.
Posibilitatile materiale pe care le ai, dar si ofertele educationale puse la dispozitie de gradinite te pot dirija in alegerea celei care i se potriveste micutului tau, asa incat poti opta pentru una dintre cele trei variante:
* Gradinite de stat, unde copilul beneficiaza de personal calificat, dar nu intotdeauna dotate material si cu multi copii intr-o grupa.
* Gradinite particulare, care impun costuri mai mari, dar au posibilitatea predarii intensive a limbilor straine si a altor programe.
* Gradinite pentru copii cu nevoi speciale, care ofera o sansa copiilor cu anumite deficiente psiho-motorii.
* Gradinite "step by step" (de stat si particulare), in care invatamantul este organizat pe centre de interes, copilul avand posibilitatea sa invete ceea ce ii place cu adevarat, sa-si dezvolte creativitatea, dar care nu asigura continuitatea cu invatamantul primar.
Acte necesare pentru inscrierea la gradinita
* copie dupa certificatul de nastere al copilului;
* copii dupa buletinele sau cartile de identitate ale parintilor;
* adeverinta de salariat de la ambii parinti;
* cerere prin care se solicita inscrierea copilului la gradinita respectiva;
* adeverinta medicala a copilului
lbelciug spune:
An@, din pacate tot cu impresia de Horror am ramas si eu apropo de locurile de party pt copii - meniurile sunt f scumpe si din cate zici voi aveti multi invitati. Sa ne zici si noua ce alegi.
Vas, nu am vazut Happylica, dar cred ca are dreptate pe undeva Carmen HAra. Intoarcerea la natura, la spiritualitate, la pricipiile de baza ale vietii sunt din ce in ce mai necesare - asta o simt pe propria piele, nu cred ca se mai poate altfel. Cat de mult sa involuam catre materialism, individualism, rautate etc? Undeva trebuie sa existe o bariera, un SHIFT cum zicea filmul cu acelasi nume. Ultimul secret al Fecioarei Maria care a fost dat la iveala de curand vorbeste despre aceasta tranzitie, chiar si oamenii de stiinta anticipeaza o schimbare a axei planetei; se vorbeste deci din ce in ce mai mult despre aceste lucruri. Personal eu vad planeta ca pe un caine care se scutura de pureci. Nu poate trai la nesfarsit supt de paraziti.
DA, VA ASTEPT la mine! Am mai zis si alta data fara sa glumesc: usa casei mele e deschisa pt cei cu inima curata!
Didi, Bottom line: ne modelam in continuu dupa cum ne dicteaza proprii copii - nu e fantastic ca prin ei ne transformam in bine si NOI?
Tamara, asta cu speriatul laptelui trebuie sa ti-o notezi undeva - e prea buna ca s-o uiti.
Msemcu, iar m-au incantat pozele voastre - e fantastic trioul vostru, fetele par nedespartite; cred ca le place sa stea grupate, nu? Unde e Ciumarna?
Apropo de mancat, eu le explic (mai ales lui Matei) ce alimente e bine sa le consumam mai putin (de ex mezelurile) si de ce. Se pare ca M a inteles f bine, am observat ca evita crenwurstii la gradi si deseori salamul de acasa. Zilele astea taica-sau a avut probleme digestive, asa ca si-a primit replica de la M: "vezi tati ce patesti daca mananci prea mult salam?"
Cu dulciurile insa e mai greu, nu exageram, dar le cere des si daca primeste nu mai mananca la mesele principale.
Avem si noi 2 probleme cu B: acasa nu vrea sa manace singur cu lingura - cere sa fie ajutat si daca nu primeste ajutor urla. Dimineata avem scandal cu spalatul pe dinti - nu vrea sa se spele decat cu mari insistente/urlete si neaparat in prezenta mea.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
mica0307 spune:
liv asta cu mancatul si Maya mai face..ma urmareste cand termin eu de mancat si ma roaga sa o ajut...evident ca nu poti sa spui nu. Da sunt convinsa ca la gradi mananca singura si fara ajutor.
Cu spalatul pe dinti si noi am avut probleme, in sensul ca isi dadea ea de cateva ori si refuza ajutorul meu sau incerca sa scape de tot. Dar a venit intr-o zi la gradi teatrul de papusi si cred ca au avut tema asta cu spalatul pe dinti...si acum imi spune de fiecare data ca tre sa ne spalam pe dinti dimineata si seara ca altfel vine doamna carie......inventeaza si tu o poveste de asta, poate ajuta.
bettyR spune:
Vas, Eliza cred ca a fost foarte sincere cu intrebarea ei, vroia probabil sa afle parerea ta. Ma gandesc ca nu neaparat gresesti tu, din instinct lovesc. Alexandra mea de unde stie sa imi dea palme daca o imbrac ca vrea sa stea goala, sa o impinga, traga pe sora-sa, sa dea in ea. Si eu zic sa nu te necajesti f tare, asta e. Si eu am problema asta, mai ales ca ia pe afara locomotive Thomas, pisicutele Kitty care atrag si mai mult atentia si evident ca nu le da la nimeni si iese scandal. I le-a dat totusi unui baietel cu care ii place sa se joace, dar numai pentru 1 minut cred.
Liviana, ce sa zic eu de Andreea care nici cu furculita nu mananca singura, ca nu vrea, nu bea din pahar, mai face kk in pampers,pe dinti abia ma lasa pe mine sa o spal. Sau face crize sa nu vorbesc eu cu sotul, sau la telefon, din astea .... ii explic si apoi nu o mai 'bag in seama' si vorbim, dar uneori atat spune si tipa si se agita, ca renunt eu cu sotul ca nu mai stim ce vroiam sa spunem. Parerea mea, e ca am gresit eu cu atata libertate, ca prea mult i-am dat atentie, totul i se cuvine, nimic nu se termina si ca o sa ii fie greu la gradinita si pe unde se duce. Sper sa creasca si sa se schimbe.
Am incercat cu time-out 2 minute in camera ei, dar nu pot ca urla si se isterizeaza, apoi am incercat sa o pun pe un scaunel, face la fel, deci deocamdata nu stiu ce sa fac. Si uneori face lucruri periculoase, se urca pe scari la topogane inalte cu jucarii in ambele maini fara sa se tina, oricat ii spun, nu pricepe si o tine pe a ei.