**Capsunele-n scutecele (119)** Bun Venit Dominic

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare, am inceput un mesaj ieri..dar nu am apucat sa il termin.
---------------

nu am zis ca fac militie si ii tin la masa...
pt mine pregatirea mesei e foarte importanta, mai mult decat mancatul in sine.
ei ma ajuta sa pregatim masa si noi povestim vrute si nevrute. altfel nu stiu cum am scoate povestile despre zi. uneori nu e timp, sa stam la povesti, si lucrurile cele mai importante, se impartasesc cand se face altceva. Asa ca noi toti suntem in bucutarie si pregatim masa. unul se ocupa cu tacamurile, unul cu farfuriile. copii au tamamurile si farfuriile lor, de plastic, la nivelul lor. Le-am lasat un sertar special. isi aleg culorile, David de obicei se ocupa.

Aveam un coleg mai demult, care nu avea nici masa de bucatarie. toti membrii familiei isi luau mancarea pe tavi si mancau in fatza Tv sau imaginea mamei care pregateste totul, vin hunii si ea iar ramane singura, nu imi place. Io nu ii tin cu forta la masa, nici nu ii manipulez sa manace. Chiar sunt cu okii mari pt ca R are 23 de kg e inalt de drept, dar nu asta conteaza. Asa ca daca are chef de joaca, i-l las sa plece, pe David, pe R il chem apoi.
Da, nici R la varsta asta nu manaca odata 2 feluri de mancare, gatita., la pranz.

Io i-am scris lu Carmen, care are copii in aceeasi categorie cu ei mei, nu stiu cum era R acu 3 ani, singur la masa.
De obicei noi povestim cam tot ce exista si apoi facem planu pt seara sau pt a doua zi,. in We, e mai relaxant. dimineatza a bataie care pune ouale la fiert, sau care le sparge pt omleta. De obicei e jumi juma.
Si amandoi isi pun vasele in masina de spalat. r intotdeauna pe ale lui si uneori ii zic sa le puna pe toate. nu exista exceptie.

Evident ca nici io nu sunt pt scosul pampersului cand nu trebuie, cum se timoreaza un copil sa faca la toaleta sau introducerea stiuclutzelor cu cioc, etc sau premergatorul, dar unele lucruri trebuiesc stiute de mic. Chiar reciteam cartea irinushei (Secretele copilului) si printre altele, autorul preciza importanta implicarii copiilor in treburile casnice, de la varstea foarte mici. indiferent daca il asteapta un mega examen. e pauza creierului.

Nu cred ca de la 18 ani se apasa pe un buton si gata, uneori exista reusita, dar mereu se va simti ca pe o covoada, si nu ca pe ceva firesc.
am baietii si nu as vrea sa ajunga la maturitate sa aiba discutii in propria familie, cum zicea ioana 13, le face mama si apoi se insoara.

De ex io inca ii imbrac dar cand sunt in criza de timp R are o viteza fantastica la imbracat, stiu ca poate pt ca se imbrace si dezbrace singur la gradi, de cate ori iese afara, asa si la sport. Sunt parinti care vin isi iau copii dar niciodata nu ii ajuta, io nu sunt chiar aici, dar stiu ca vor fi la scoala cu cele 3 ore de sport si mers la sala, fortzat de imprejurari.
Da, masa e masa, nu neaparat pt ce se consuma, ci pt reuniunea de familie. si, e sfanta.

D chiar zice: io fac, io faaaaaaac. si il las, deseori chiar daca stiu ca nu poate si dupa cateva incercari imi raspunde. "Ich kann nicht" (io nu pot) sau striga: Ajuta-ma , ajuta-ma..de obicei dupa R

Betty, seamana tare bine domnisoarele tale

Liv, Dementiale pozele indicate de Alina. io am vazut maci, duminica pe drumul de bicicleta si m-am gandit la tine. Vroiam sa fiu sigura ca nu-s lalele.
Am la ai mei, cam 2 perechi de sezon de costume de ploie, nu fas, se numest Latzhosen, lor le trebe si in gradinitza si am si un set acasa, isi ca un fel de musama, foarte bune, am vazut ca unuii parintzi nici nu prea le spala, arata ca la balamuc copii aia, pantalonii de obicei sunt mai lungi in talie ca o salopeta si au si bretele. mi se par perfecte pt vreme umeda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Nici Mara nu mananca regulat 2 feluri la pranz, de fapt nu-i dau eu, ca nici eu nu mananc (nu-mi place sa amestec mancarurile ). Dar cand mergem la restaurant obisnuiesc sa-i iau o ciorbita din care mananca aprox 2/3 si ii mai dam din mancarea noastra care, de regula, e o friptura de vita sau de porc sau paste.

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Didi imi plac mesajele tale lungi in care povestesti despre familia ta....si imi place si gandirea in legatura cu cresterea puilor tai............

Mihaela multumesc pentru raspunsul cu tortul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Dati-mi idei de cadou pentru niste fini de-ai mei. Vin din Franta, au 2 copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

Mica, Madi cum e la voi la traversatul straziilor?!
io pe D nu il las inca pe bicicleta, evident fara roti ajutatoare, ca imediat sare in strada. poate e capabil el, dar in cap e inca mik.

Didi daca te referi la traversatul strazii cand iesim cu bicileta, eu mereu o dau pe Ana jos si traversez cu bicicleta intr-o mana si Ana in cealalta. De mers mergem doar pe trotoar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

David Cristian!
Ilinca!

Didisor, nu trebuie sa te scuzi aici si nici sa dai motive cum iti cresti copiii. Parerea mea e ca fiecare face dupa cum crede ca-i cel mai bine, dupa principii si fixuri :).
Carmen a pus doar o intrebare ref. la un sfat ... si daca a intrebat banui eu asa ca nu-i place nici ei situatia de acum, ca altfel nu ar fi intrebat, i s-ar fi parut normal. Evident ca daca spunem: "ai mei stau la masa" se intelege ca nu ii legam sa stea la masa, ca pur si simplu asa se face in familie.
Tot cu statul la masa: nr. 1 a mancat prost/rau de bb (ca ex.: pe la 4 luni si un pic mi-a refuzat formula, urla de foame, dar nu mai vroia nici lapte ... diversificarea o incepusem, dar era prea putin si prea devreme ptr. a fi hranit doar cu hrana solida), ca copilut faceam orice doar sa pape cate ceva, il lasam cu jucarii, il lasam la desene, doar, doar sa pape. Cand a crescut am schimbat metoda si asta ptr. ca puteam sa ma inteleg cu el si sa-i explic ca la masa doar se mananca si atat. Melie a cunoscut doar metoda asta, a luat-o ca atare.
Si nici ai mei nu papa 2 feluri, poate Melie daca-i place. Dar cat mananca stau la masa. Nu i-am batut (niciodata), nu i-am fortat ... il cam fortam pe Cris sa pape, dar daca n-am face-o, ar sta pe aer si dragoste ... eu sunt invers-Didi, ea se uita sa nu mananca Robert prea mult, eu sa manance Cris barem ceva :D

Didisor, Liviana, multumim ptr. urari!

Vas, succes la bb2 ... sau concediu fain!

Betty, vazut doua fetite frumoase si iubarete! Si mi-a placut grilul ... poti praji in el?

Liviana, am vazut si gradina ta. Mai ai de munca! Am eu pe balcon mai multe plante :p ... Frumos, frumos! Gradinarit fain!

Si acum sa ma dau mare: face fata mea pipi la olita!!!!!
Kk a facut inca in chilotei, dar avand problemute (mai face si din picioare) n-am stresat-o. Insa cu pipiloiu a mers super-repede. Prima zi a facut pe ea de vreo 3 ori, a doua zi dadea drumul in chilotel si termina la olita, azi a venit si-mi spunea, o intreb eu mai mereu ... Chiar si pampers-ul de noapte a fost uscat, dar presupun ca a fost doar o intamplare. Iuhu!!! Scapam si de kk in chiloti si suzeta de noapte si ne declaram fetita mare!

Am inceput post-ul asta de dimineta, probabil ca ati mai scris cate ceva pana acum ... Sunt pe langa total!
Asa ca va urez o noapte buna!
Sanatate plantatie!

Mami de pereche: Cristian & Amélie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ceau.
Cat m-am bucurat ca plec in concediu, acum sunt suparata ca Eliza a vomitat toata noaptea si are diaree. ma duc acum pana la spital sa vad ce zice nea doctor. I.am zis mamei sa-i faca un ceai de menta, si niste paine prajita.
OFFFFF,,,,,,uite unul din "meritele" gradinitei. Nu are febra, nu e moale, doar a vomitat si face caca apa. Sper sa-si revina pana sambata cand plecam.
Am auzit de "prolip" pentru deshidratare. Ma duc repede la medic sa-l intreb. Eliza inca doarme nu o mai trezesc , vad mai tarziu cum se simte.....va pup.

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

kid s-a uitat in nas, gat, urechi cu aparatul lor.

vas satatate Elizei.

Maya a cazut ieri la gradi si spune ca o doare piciorul drept...desi nu s-a umflat sau nu se vede nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Vas, hidrasec pentru diaree, saruri de hidratare de la humana, poate reusesti sa o convingi sa bea ca-s importante. Si mar copt cu orez, orez cu morcov, paine prajita tine-o pe regim de acum pana plecati si vezi ce zice dr. Pupici sa isi revina si sa puteti pleca linistiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Am revenit de la spital.
I-a dat Hidrasec si Metoclopramid. Acum sa vedem cum o sa se simta.

Kid, ELiza e taur 100%. Ieri a venit cu o bulina neagra de la gradi de care era foarte incantata...nu intelege semnificatia.
Am incercat eu sa-i explic cat mai bine dar nu cred ca a avut vreun efect ca a vrut totusi sa o punem pe panoul cu bulinute.

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput