**Capsunele-n scutecele (119)** Bun Venit Dominic
Raspunsuri - Pagina 10
Ioana13 spune:
Carla, si eu m-am mirat, mi-a zis pe loc ca e inscris, dar (poate nu sti): sint in Cluj si il inscrisesem pe lista prin telefon prin ianuarie si era cam al 10-lea pe lista. Nu am crezut ca se tine condt de asta, dar vad ca am avut succes, ca dupa el erau f multi inscrisi.
Despre surprize, eu din start am zis ca nu ma duc dupa el la cresa sau cind merg direct acasa, cu ceva in buzunar, pe acelasi motiv: sa se bucure pentru mine ca sunt acasa nu pentru ce ii duc Pe mine niciodata nu ma intreaba ce am pupmarat, pe tati da
Am avut saptamina trecuta o probleme de rezolvat: linga parc este un magazin de la care toti copiii cumpara: suc cu paiul. I-am luat si eu lui P, o zi, 2, 3.. apoi a facut otita, am stat acasa 2 saptamini, pe cind ne-am intors in parc primul lucru cerut: suc cu paiul.
Am zis Nu, a plins 2-3 minute, apoi 30 de minute incontinuu mi-a recitat suc cu paiul/suc cu paiul... m-am tinut pe pozitie: nu!
A doua zi a mai cerut odata, am zis nu, a treia zi iar, a patra zi, gata, nu a mai cerut!
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
Al_Ma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmen_So Fetelor, vreau sa va intreb ceva in legatura cu mancarea: ai vostri mananca linistiti la masa, atunci cand nu sunt acasa? ca ale mele alearga ca nebunele, mai vin sa mai ia cate o gura, iar mai pleaca. Am fost acum la munte si al naibii daca au stat ele mai mult de 5 minute linistite la masa. Si la fel fac atunci cand suntem la masa undeva, la un restaurant, la o terasa. Ai vostri cum fac? Carmen, Mara (12.08.2004) si Ana (21.06.2007) poze cu noi |
Si Mara sta o perioada la masa (cam cat jumatate din primul fel), dupa care se plictiseste si incepe sa umble si mai vine pentru cate-o imbucatura. Dar nu cred ca am vazut vreun copil de varsta lor sa stea la masa de la inceput la sfarsit.
Alina si Mara (27 iunie 2007)
CarlaV spune:
Ioana, multumesc de lamuriri, e prima data cand aud o astfel de modalitate de inscriere . Adica am citit ca trebuie depuse dosarele, apoi analizate si apoi se primeste raspunsul.
Felicitari, sa fie intr-un ceas bun!
-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
-----------------------------------
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Ioana13 spune:
Carla, dosarul complet cu analiza, adeverinte si altele se duce inainte de septembrie, asa mi-au spus
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
DidiAlex spune:
Salutare,
Andrada, cand incepi sa te odihnesti?! Dominic a fost planuit intr-o fuga..
super tare faza cu papuci 41-45
La multi ani!!! Cris de irinelul
colectia 2004 se aniverseaza
Sa stapaniti sanatosi sobolanu
R mereu ma intreaba cand are voie si el un animal de casa, ieri vroia iepuri..alta zi o pisica..
colegu zice ca daca ar sta la casa le-ar lua un animal, ca-i invata resposabil, asa a avut el, un catel
acu, intr-o zi, la 6,30 astia ai mei erau fresh, si R l-a luat pe David, care era langa mine, treaz, si ii "citea" dintr-o enciclopedie: David Zice: Maus, Kuhn (vaca), Berg ..etc (Robert nu conjuga bine vb a zice, il folosea la pers a III-a) si il intreb ulterior, ce ai citit David: VACA
Cristina-Carstea, da e o nebunie sa te apuci de al doilea copil, dar cum l-am nascut io pe David, sa tot nasti. Si apoi ai si moasa care vine acasa. Atunci am simtit-o ciudat dar floare la ureche fatza de cea de la giulesti. Pai dupa nr 1 si la 7 luni simteam taietura, ca deh ai mei au fost mari dar la D nu am simtit-o deloc si cam la 3 sapt, nu aveam nik. Asta e problema ..
io am mai scris asta de cateva ori..
Am fost ieri la targu ala am stat de la 9-15, 1 ora la animale si 4 ore la jucarii. Cat au vrut ei au stat. R a participat la un concurs si a castigat un joc cu pirati de la playmobil, D a fost calare pe masa de la thomas. R cu dragonul, tot de la playmobil. Si, io am m-am jucat, ca in copilarie. Erau morti de oboseala, mai ca R nu mai putea sa mearga cu bicicleta.
Mica, Madi cum e la voi la traversatul straziilor?!
io pe D nu il las inca pe bicicleta, evident fara roti ajutatoare, ca imediat sare in strada. poate e capabil el, dar in cap e inca mik.
Carmen, ai mei stau la masa. Daca pleaca, adio mancare. ii las nemancati pan la urmatoarea masa. Io de ceva timp nu mai iau mancare daca plec pt max 4 ore. doar apa. Am citit odata un articol si m-am lecuit, m-am recunoscut in descrieri, cu waffe, biscuiti dupa mine. David mai face inca figuri uneori, dar daca vrea sa mance, ramane. Pe R il tin la masa macar pan termina David. Cu R e o placere sa mergi si la restaurant.
de vreo 2 luni nu le mai dau nici mancare prin casa, inclusiv la fructe, ii tin la masa. ca murdaresc cartile, jucariile.
La Tv nici nu intra in discutie, dar ai mei se uita foarte putin sau deloc.
Abia acu cand scriu imi dau seama ca-s severa, dar oarecum sunt nevoita. Ma uitam ieri la R, se juca cu un joc, l-a strans apoi, nu a trecut la altul, asa ii invata in gradinitza, sau cand am plecat sau schimba masa de jucat nu isi lua jucariile dupa ei. Si, cand au plecat nu au vrut nici o jucarie de acolo.
Mai au si io niste reversuri, de ex R intr-o seara ma intreaba daca Hans, pretenul lui, la care a doua zi mergea in vizita isi face ordine in camera [], ca io insist de obicei cand avem musafiri.
tra la la..am plecat ca iar il iau doar pe cel mik, la cel mare tre sa ii fac orar sa il am dupa amiaza acasa.
Maine are program la scoala de muzica
Carmen_So spune:
Va multumesc pentru raspunsuri. Am sa incerc treaba cu lasatul nemancat, pentru ca asta e capcana: fiind intotdeauna subponderale, as fi dat orice sa manance. Problema mea e ca niciuna nu sta, nu numai nr 2, careia hai sa zic ca-i gaseam o justificare (multumesc, Al-Ma, de incurajare), dar nici nr 1 nu sta. Si atunci, daca cea mica nu sta, ce, aia mare e fraiera sa stea? Am incercat sa le iau carti de colorat, dar nici nu se uita pe ele, ca e mai interesant de explorat locul. Pentru ca de ce, atunci cand suntem acasa, stau la masa? ca n-au altceva de facut (nu TV, nu nimic).
deci, sa-mi tineti pumnii, voi fi drastica.
Al_Ma spune:
Carmen, acum depinde cat de importanta ti se pare tie treaba asta. Pentru mine nu e, poate nu e bine asa, dar nu mi se pare un capat de lume. Daca i-as zice sa stea, ar sta, dar ar manca cu noduri. Si eu nu sunt adepta certatului/mustratului la masa. Cateodata sta aproape toata masa, cateodata prefera sa manance in raiduri, dar, in ceea ce o priveste pe Mara, cred ca nu e momentul sa-i fac educatia mancatului la masa de la inceput pana la sfarsit (inclusiv sa astepte sa terminam si noi). Oricum, mai mult ca sigur o sa invete asta la gradinita, ca nu o sa o ia de una singura printre mese. Acasa sta in scaunelul ei de masa pana termina, ca nu are incotro . Si atunci se plictiseste si se ridica in picioare pe scaun, etc. Dar atunci ii spun cate lingurite ii mai dau si se potoleste pana terminam de numarat linguritele "promise". La restaurant, o mai ia printre mese pt ca e curioasa si cateodata mai sunt copii pe care vrea sa-i vada. Noi nu o prea tinem din scurt, deoarece am exagerat in trecut cu treaba asta si devenise o mamaliga. Oricum, Mara e un copil foarte intelegator, probabil ce merge la ea nu merge la altii si invers.
Alina si Mara (27 iunie 2007)
doxinu spune:
CArmen,noi mancam la masa,dar 1 singur fel.Stefan nu a mancat niciodata 2 feluri de mancare odata,oricat de putin ii pun in farfurie.
Nu cred ca ai ce face,mai ales ca sunt 2 si se antreneaza una pe cealalta.Dupa parerea mea, important este sa manance,atata timp cat pe tine nu te deranjeaza,nu vad unde este problema.Cu timpul vor sta la masa,mai ales cand vor intra in colectivitate.
Stii,io merg mereu pe premiza ca sunt lucruri pe care copii le fac la fiecare varsta si care trec.Sunt lucruri pe care le fac acum si pe care mai tarziu nu si le vor mai permite - crescand.
Nici nu-mi pot imagina cat de greu este cu 2 caprite,insa trebuie sa fie si foarte frumos.Parerea mea,este sa le lasi sa pape cum vor ele,caci cu timpul vor manca si la masa.
Citeam acum ceva timp,pe net, un pshiholg neamt care spunea ca parintii se grabesc ca puii lor sa creasca repede,sa cunoasca tot,sa se descurce cat mai repede singuri.......si ca de fapt copiii au dreputul sa se maturizeze,cel putin pana la 18 ani.Ca noi vrem sa-i invatam tot in primii 5 ani de viata si ca nu este corect fata de ei,care au dreptul sa creasca in propriul ritm si nu zoriti de orgoliile noastre.
Acum depinde cum vede fiecare educatia si de propria gandire.Mie una, mi-a placut articolul si cred ca oricine nu este fixat, ca ce face el este cel mai bine, are de reflectat macar la astfel de articole.
lbelciug spune:
Hello!
va multumesc tuturor pt urarile sincere de LMA.
FlorentinaRoman, Al_ma (super urarea,deocamdata e bine), carstea, Didi, doxinu, ckristina, andrada, bettyR, madi,mica0307, Irinusha, IOana13 (glorioasa urarea ta, multumesc!), CarlaV, Carmen_So
Andrada, super frumoasa noua ta raza de soare, sa fiti fericiti!
Irinusha, La multi ani pt Cris al tau!
FlorentinaRoman, ce de patanii ati avut cu puii, sper ca sunt bine amandoi acum. Unde ati fost plecati duminica?
Mada, tare frumoasa Ana ta, sa va traiasca!
Didi, si eu am mirosit des liliacul primit in dar de la sot - e primul pe anul asta. Sunt impresionata de cat de grijuliu e R pt D.
ckristina, am petrecut frumos acasa, cu gratare, copii frumosi, invitati dragi, mult soare si buna dispozitie. M-am simtit f bine si mi-am pus floare in par. Mi-au lipsit macii, anul trecut pe vremea asta Matei imi culegea buchete intregi. O sa pun si poze zilele urmatoare.
Carmen_So, din pacate Bogdan face asa acasa, il apuca datul jos de pe scaun si facutul de diverse lucruri. Matei sta cuminte insa daca il vede pe B ca pleaca, il apuca si pe el acelasi lucru. Ii pot tine la masa pe amandoi doar daca le povestesc ceva sau daca le zic povesti, ceea ce nu e f ok, dar imi convine ca sa mananca.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
bettyR spune:
Nici Andreea nu are stare la masa, Alexandra la fel, dar sta totusi mai mult, dar nu mananca nici una mai mult o data sa imi iau de o grija, daca ar fi dupa ele tot la 2 ore ar manca. Si eu ii mai spun povesti Andreei ca isi face obicei sa se dea jos dupa 2-3 inghitituri, uneori o las asa pana la masa urmatoare, alteori insist sa mai manance, de terminat sau de 2 feluri nu se pune problema la noi. Depinde si cum am chef, de o vreme tot cate putin mananca si dupa un ceas iar ii este foame si isi ia singura biscuiti sau fructe care ii sunt la indemana.
Cand mergem undeva trebuie sa fiu fericita daca ia cateva inghitituri ca nu are stare deloc, trebuie sa umble sa vada. Weekendul asta am fost la Bistrita, nu a mancat mare lucru, dar nici nu am umblat dupa ea, nici acasa nu ii dau in alta parte, doar in bucatarie.