*LMA,Ana si Matei!*Puiuti de Randunici 2008!(403)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Ia te uita ce de teme de discutie
Mi s-a zbarlit pielea pe mine cand am citit postarea lui Gecko , pentru ca exact acelasi model de educatie il primeste si Damian. Libertate totala din aproape toate punctele de vedere doar ca ei au inceput si "educatia".Educatia consta in pedepsirea copilului prin exilarea in camera lui pentru o perioada de timp sau interzicerea desenelor animate sau te miri ce. Eu sunt considerata o "ciudata" care terorizeaza copilul cu programul de somn si masa De aceea, vara asta nu cred ca vom mai avea multe "iesiri" in comun. Ca daca Damian mananca mierte fierte o sa vrea si Dudu si daca Damian nu doarme nu o sa doarma nici Dudu. Probabil la anu' altfel vor sta lucrurile , nu stiu.Dar eu continui sa fiu o "ciudata" pentru ca :
1.altfel nu stiu daca mananca tot ce trebuie intr-o zi , adica proteine , fibre, legume si fructe.
2.vreau ca el sa manance cat mai sanatos in ciuda faptului ca noi , ca familie, nu suntem habotnici in privinta asta. Insa consider ca faptul ca in copilarie noi am mancat mai sanatos a ajutat f mult la starea buna a sanatatii noastre de adult. Sunt sigura ca va descoperii mezelurile in pachetul vreunui coleg de scoala sau la vreo petrecere dar il las sa le descopere singur , nu-l poftesc eu.
3. indisciplina noastra alimentara (nu mancam toti la masa, la ore fixe) ma ajuta sa-i creez lui o anumita disciplina . Ca daca ne-ar vedea pe noi mancand altceva inainte de masa lui poate ar pofti, dar noi nu mancam dimineata , Teo se scoala cand el e deja in parc, de pranz mancam dupa ce se culca el si tot asa.
4. nu in ultimul rand, mi-e mai comod asa si asta e. Stiu ce are de mancat si la ce ore, am executat si gata. Nu alerg cu mancarea dupa el prin casa, nu ma framant daca azi a mancat sau nu fructe, nu-mi bat capul. Cat tine, tine
S-apoi nu stiu cand ar putea sa manance altceva , ce vrea el...ca programul este somn-masa-afara-masa-somn-masa-afara-masa-somn. Iar afara nu va pot spune cat urasc mamicile care umbla cu mancarea dupa ele la locul de joaca si indoapa copilul printre tobogane E cevaaa Si murdar si nesanatos si nesimtit (ca se uita alti copii)
Cu somnul e altceva...depinde de copil. Dar si aici e discutabil. Ca nici adultii nu dorm daca au de facut ceva interesant ...orice. In timp ce daca te-ai intinde linistit intr-un pat pufos , curat, in liniste ...alta viata Macar incerci, nu-l lasi asa.

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olgutzika

Neata!

Ramo, poti da titularizarea, pana se mai linistesc apele...Cred ca ai avea suficient timp cat sa te ocupi si de afacerea familiei, pe urma.
ma crezi ca acum 5 minute am discutat cu al meu acest subiect si cred ca este cea mai buna varianta...trebuie sa ma gandesc bine ca sa fiu multumita,cat de cat si pe plan profesinal...sunt bani putini dar decat deloc e bine si asa...

RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ANDREI
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Olgu bafta multa, asteptam vesti bune!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ursuleata

http://family.webshots.com/photo/2216990220102382701APcfIo

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a799fb936e8c5e6f6fb2b3&skin_id=701" target="_blank">27/28.02.2010

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a79b3aaed5607c855eff41&skin_id=701" target="_blank">1/2.03.2010

POZE
Mami de ursuleti

Vlad
Albert Cristian 31.01.2010

Frumosi mai sunteti nene, TOTI Si ce mozolit de ciocolata e ursuletul mare si cum sunt ei imbracati la fel Sunt gemeni, doamna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Eu cu pedepsele nu sunt de acord. Sincer nu le vad rolul educativ. La Sanziana nu ar functiona in veci. La alti copii poate da, dar eu ma refer strict la al meu. Am incercat si time-out pe canapea. Sta acolo intepenita si plange pana se invineteste. Mai incearca sa se dea jos, dar daca ridic un deget amenintator inspre ea, se intoarce supusa la loc. Si continua sa planga si sa urle. Apoi dupa ce trec minutele regulamentare, si deja plange cu sughituri (care se duc inspre apnee), conform teoriei o iau in brate. Si mititica se agata de gatul meu cu o forta incredibila, ma pupa de ma albeste, si intr-un final se linisteste cu leganat si mangaiat.
Si stau eu stramb si judec drept - ce a invatat copilul? Ca eu sunt adult mare, atotputernic si fioros; ca ea e mica si la cheremul meu; a aflat si cum e sa fii abandonat; iar eu am descoperit ca poate fi dresata ca un caine pe care-l ameninti cu lesa. OK, siiii? Rezultatul acestui exercitiu educativ? Eu cu Sanziana nu l-am aflat, deci declar experienta nereusita si de nerepetat in viitor.

Ceea ce sper eu sa o invat este ca trebuie sa fie responsabila pentru comportamentul ei. Si ca orice actiune are si reactiune.
Deocamdata nu am o reteta universala. Raman deschisa si flexibila si adaptez totul din mers, customizez in functie de necesitati la momentul respectiv.

Si ca sa inchei pledoaria, Sanziana are muuulte libertati, DAR "viata" ei este ordonata, completa, eficienta, echilibrata intre rutina si elemente surpriza, pur si simplu pentru ca asa m-a invatat sa o cresc. Nu stiu daca ultima propozitie face sens, sau daca sunt inteleasa corect. Sper!

Mami si Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Na, ca speriai audienta de la ora pranzului ....oi fi fost prea aspra? Sa sterg mesajoiul? Nici nu v-am multumit pentru raspunsurile cu apa...eu nu intrebam daca ii face rau ca-mi dau seama si singura ca n-are ce rau sa-i faca Intrebam daca asa beau copiii mici, multa apa...daca e vreo regula Ca sa stiu daca trebuie sa mai zic si pas din cand in cand, pentru ca , repet, am senzatia ca si-a facut o joaca din bautul asta de apa

Mergi la inceput

LA MULTI ANI ,ROBERT!!!
mimo andru bea apa nici multa nici putina..apa minerala nu i-am dat din acelasi motiv.. e mort dupa apa dar doar sa se balaceasca

mai nu stiu nu mi-a zis nimeni ca n-ar fi bun otetul la copilasi dar iote neuronul meu asa s-a gandit ,ca poate sa-i doara burtica etc..gecko..olgu la fel e si andru si cam la asta m-am gandit si eu..
Andru foloseste bibele la somnicul de la pranz,seara si inca o data noaptea..in rest bea din canuta cu pai,canuta obisnuita,pahar de plastic..
-mai, nici eu nu sunt f stricta cu mancarea..tin sa nu manance prajit f des(dar atunci cand am facut chiftele a mancat si el una-doua..dar astea nu mananca zilnic..o data la nu stiu cat timp cred ca nu-i o problema),otet din muraturi(i-am dat dar nu f des,la fiecare cerere a lui),ketchup i-am mai dat cateodata pana sa-mi dati voi ideea cu cel facut in casa, incerc sa-i gatesc mai mult in casa decat sa-i cumpar dar am incercat sa-l obisnuiesc cu toate mancarurile..i-am dat si pate de pui cumparat,dar i-a doar 2-3 gurite si atat...
-mezeluri exista in frigider pt ca mananca Cata si se pare si socrela cate un crenvusti de pui..mie nu-mi plac ,ff rar mananc cate un crenvust cu mustar sau o feliuta de parizer de pui...
ursuletule sunteti niste frumosi

luny sa ai o zi usoara la muncapt socrela

kya nici eu nu-i masor cantitatile...cat vrea atat mananca..am citit discutiile de la subiectul tau si am bagat la capsor cateva postari... si da-mi si mie un fum ca de cateva zile ma tot bate gandul de a fuma o tigara dar inca n-am cedat gandurilor necurate...

valen si sper ca pana la vara sa-mi treaca gargaunii ca nu vreau sa-ti impui capul cu prostioare

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dudurutza spune:

...am citit tot...

Nicoleta, s-o fii stresand tare, dragul de el, cu scrisul, cu limba, cu scoala baiat scump! enteroviroza circula si pe aici, in forme urate, brrr. Cum stai cu Monti? E greu? Ce fain ca vine acasa, la lectii, mai prinzi si tu ceva, e si el relaxat la Praga, splendid.

luny, suntem norocosi, papam carnita/oua/lactate bio, de la ai mei si tata are afumatoare, si ne pregateste ce vrem, ce nu, facem noi si el ne afuma. Si altele tot de la tara, doar ca, mi-ar placea un magazin bio, poate mai iau si eu una-alta Stiu retea ta de mezel si retetele pompierului, de fapt ale familiei aoleu socra de luny, nu enerva randunica

ramo esti intr-o faza, am trecut multe pe acolo, dar o sa vezi cum Dumnezeu te indreapta spre drumul tau, ceea ce trebuie sa faci cu adevarat Eu cred ca cei care fac ce le place, stau cu familia, cu copiii, se plimba, fac chestii pt suflet, sunt cei mai castigati. Cand vad ce lipsiti de substanta sunt unii, cum traiesc mecanic, nu ii bucura/multumeste nimik, ma gandesc ca eu sunt de pe alta planeta(vorba unei colege). As fii vrut sa mai stau acasa, dar nu s-a putut, am intins coarda la maxim, si nu imi pare rau, as face oricand acelasi lucru, sa stau non-stop cu puiul meu , dar toate au rostul lor

ariel, ma bucur pentru tine, Doamne-ajuta si pe mai departe in toate Ce tare Teo cu cuvintele

Simo super!

mihatp fac prostii, cum crezi ca pot trai asa, fara

Mimo. Asa cred si eu, ca nu intelegeam cruzimea povestilor.

Stela osafiebine si osatreacarepede

Olga Tinem pumnii la eco. Si daria mananca castraveciorii ca pe bobo sunt dulci ele, de aia

gecko, am ras citindu-te, de m-am inecat, auzi la ea, consulat in sufragerie , imi si inchipuiam pe cel mai frumos cum repara sistemul cazut Doar soacra-mea se minuneaza cand o suna dimineata pe Daria si ii spune ca papa carne/supa te miri ce, asa devreme, si zice mama ca daca aia vrea, aia mananca.

Vazut ursuleti mumosi mumosi.

tonic imi place 'calmul tau linistitor' cand te citesc Detaliaza tot, ai vazut ce bine m-am descarcat ieri eu, si cata poveste am scris, asa ca baga mare

kya sa iti treaca supararea

Valen, nu se stie ce ne ofera viata.

Mergi la inceput

Vai mama mea, bine ca a aparut Kya intre timp si nu ma mai simt singura ...nu mai sterg mesajoiul , mai ales ca am uitat sa dezvolt si partea cu "educatia" ca d-aia o si trecusem acolo. Ca sa o dezvolt Eu cred ca actiunile de genul asta inca nu-si au rostul, pare (cel putin in cazul nostru) ca pentru actiuni le functioneaza mai degraba memoria de scurta durata. Pai daca el topaie in baie , isi sparge dintii si a doua zi iar topaie? Sau da de 100 de ori cu capul in acelasi loc , plange si iar da Ma gandesc ca degeaba il pedepsesc eu azi, caci in cel mai bun caz intelege azi si pana maine uita iar Nu mai zic ca imi aduc aminte f bine din copilarie, cum pedepsele ma inversunau sa fac exact pe dos ...pai ce daca eram mai mica, n-aveam si eu personalitatea mea?
Habar n-am daca exista vreo solutie universala, dar tind sa cred ca rabdarea si conversatia...si iar rabdare si iar explicatie...puterea exemplului...astea ar fi cele mai potrivite. Asa cred acum, cel putin. Inca sunt prea mici...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dudurutza

ramo esti intr-o faza, am trecut multe pe acolo, dar o sa vezi cum Dumnezeu te indreapta spre drumul tau, ceea ce trebuie sa faci cu adevarat Eu cred ca cei care fac ce le place, stau cu familia, cu copiii, se plimba, fac chestii pt suflet, sunt cei mai castigati. Cand vad ce lipsiti de substanta sunt unii, cum traiesc mecanic, nu ii bucura/multumeste nimik, ma gandesc ca eu sunt de pe alta planeta(vorba unei colege). As fii vrut sa mai stau acasa, dar nu s-a putut, am intins coarda la maxim, si nu imi pare rau, as face oricand acelasi lucru, sa stau non-stop cu puiul meu , dar toate au rostul lor

mami de Daria
mda ai dreptate/aveti dreptate..va multumesc pentru raspunsuri..stiu ,stiuu ff bine ca Andru e cel mai minunat si important lucru din viata mea(daca nu ai copii poti sa ai tot universul ca nu ai nimic...) si ar trebui sa ma bucur si sa profit la maxim de aceste momente..profit,ma bucur de el,de fiecare moment petrecut cu el dar parca as vrea ,cateodata,sa am cate o portita si sa nu aud nici musca...

poze

Mergi la inceput