*LMA,Ana si Matei!*Puiuti de Randunici 2008!(403)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

rpd, rpd..
sa scot o la coana mimo, care ma uraste, eu sunt d-aia care-i mai da copilului de mancare prin parc intre tobogane si prin alergatura, dar sa te vad pe tine ca nu ai face si asta in disperare de cauza, cu un copil care nu-ti mananca cu saptamanile decat 2-3 dumicat PE ZI!!.. neigienic nu consider ca e, ptr ca am dezinfectant de la spital in geanta, dau pe maini, si un afara de geanta si fructul respectiv(caci asta ii dau in parc) nu ating nimic altceva!! d-aia e ta-su cu noi, nu?... iar fructele le intep cu scobitoarea... si da,s-a mai intamplat sa-i dau si legume cu carne in momentele de disperare, alea na, cu mana!! noroc ca in ultimul timp, papa ceva mai bine si am ramas la eternul mar sau ananas sau banana in parc, ptr ca nici nu as avea cand sa i le dau in casa, intre mese e mereu afara..si asta e situatia, nu toti copii sunt asa disciplinati cu masa.. dar nu sar la judecat pe nimeni care e altfel... si nu, nu m-am suparat,doar mi-am zis parerea si eu ..
si mai am o ptr Kyaaaaaaa, arunca tigariel alea, zau!! dar ce s-a intamplat, ce te-a adus in starea asta?? recunosc, si eu mai am imboldul, si raaar pufai o tigara(nu mai pot sa trag fumul in piept), dar gustul ma termina dupa aia
gecko frumos zis,de acord cu tine.. cateodata se alica si la noi,dar nu am mereu cu cine..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

.. Kya, de cateva luni nici la Muf nu mai merge time outul cu canapeaua.. si in general, nu il mai pedepsesc, la fel ca Ina, nu tine, face identic si nu rezolv nimic..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Mimo, Kya total de acord cu pedepsele si cu restul. Programul e program, dar facut in functie de necesitatile copilului, asta insemnand mancare/somn/joaca etc cu limite de bun simt fixate de noi, ca daca vrea intr-o zi sa manance din gunoi nu-l las, dar daca vrea sa roada o creanga de copac s-ar putea sa aprob
Al meu de exemplu e cam "combativ" si mai loveste/impinge, lucru care mie nu-mi place absolut deloc. Insa ii explic mereu, daca e cazul il iau de unde este cand face asta si sunt mereu langa el mai mult pt a-i proteja pe ceilalti...L-am intrebat daca vrea sa-l loveasca si pe el copiii si mi-a declarat senin ca e de acord. L-am observat si cred ca la el e o forma de a atrage atentia, asa vrea el sa "se imprieteneasca" pe altii ii loveste cu mingea, dar tot din acelasi motiv. Nu prea stie cum sa sa-si exprime sentimentele si cum sa interactioneze, dar nici ceilalti nu trebuie sa sufere din acest motiv. Ce sa zic, astept cu nerabdare ziua in care va intelege si nu va mai face asa, pt ca recunosc, pe mine ma doare sufletul si nu-mi place, dar sunt constienta ca o pedeapsa nu ar rezolva nimic.

gata, fug acasa la prichindei si la prichindoiul mare!

REvin maine dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Citat:
citat din mesajul lui tonic
dar daca vrea sa roada o creanga de copac s-ar putea sa aprob

catalina, mama Antoniei-Isabel (07.04.2000) si a lui David-Luca zis Oaca/Luki (02.03.2008)- de acum baiat mare

Sanziana zilele trecute a gustat un fir de iarba. S-a uitat mirata la mine si m-a intrebat daca e papa. I-am zis sa incerce, sa vada. A luat o gura, a scuipat si a zis ca e "cah". Cred ca a doua oara tine minte. Desi cand a vazut ca pun ceapa verde in salata, mi-a spus la fel "cah" Si sa vezi explicatii savante ca exista o diferenta intre cele 2 verzituri, ca una se mananca, celalata nu... Noroc ca m-a aprobat, ca ma impotmolisem cu explicatia

Mami si Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

pedepse-de acord cu mimo,kya,tonic...nu sunt la varsta potrivita pt pedepse..o sa vina si vremea lor sau poate nu ca la ce copii avem pe crengutza

gata am fugit ca ma asteapta zvarluga sa-i dau o gustare si sa o zbugim afara...

va astept la programul "bu-hu-huuuuuu"

RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ANDREI
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns somnorica spune:

Salutare

Multumesc de urari. In sfarsit am si eu balaurel mare de doi ani, care nu vorbeste. Ma termina cu "aia-aia", "atu", "a", iar eu trebuie sa ghicesc ce doreste sa spuna, ca altfel nu inceteaza cu aia-aia.

Ce bine ar fi daca papa s-ar face asa usor ca pe forum. Si mai bine ar fi daca nu as mai avea de spalat vase.

Va sarut, ca deja ma trage sa il admir cum se joaca cu masina. trabuie sa fiu pe post de obstacol pentru masina. AAAAAAAAuuuuuuu viata mea. Vreau la mama!!!

Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

Tonic, nu stiu daca e ceva cu somonul. Pt copii banui ca nu-i bun pe principiul ca e crud, afumat si sarat. Pentru mine (gravida) nu cred ca somonul e problema. Parca erau ceva specii de pesti care concentrau o cantitate mare de mercur si de aia nu erau recomandate "in fiecare zi" si in plus seafood-ul si pestele nu e recomandat crud...pe motiv de Listeria. Eu am cam sarit peste partea cu instructiunile din sarcina dar acum cum e si cumnata gravida imi tot macina creierii cu aia nu aia da.

Cu numele...Andrei si Ioan (variantele englezesti) cu siguranta nu vor fi.

Mimo, eu te inteleg cu mancarurile sanatoase...nu judec...fiecare cu oala lui de ciorba. Daca te tin nervii si talentele culinare atunci spor la treaba. Noi nu suntem tipul care sa batem jumate orasul dupa ratza bio dar nici nu ne luam micul dejun, pranzul si cina la Mc'...mancam aproape echilibrat fara sa ne concentram la ce avem in farfurie si copilul mananca cu cel putin unul din noi la masa (chiar daca el este cel care alege meniul din frigider). Seara si in weekend, cand suntem in formula completa, stam toti 3 la masa, fiecare cu blidul lui, tacamurile lui si fiecare isi are grija de propria lui gura.

Pe cat de liberala as parea noi avem "sistem de avertizare" si "sistem de pedeapsa". Isi primeste cele 2 avertismente si la a 3-a deraiere isi ia "time out" in camera lui. Intr-o zi petrecuta acasa (sambata sau duminica) isi primeste avertismente cam pentru 3-4 lucruri neacceptabile...pe care stie ca nu are voie sa le faca (Mimo nu-i subestima) si cam o data la saptamana isi ia si un "time out". E de altfel un copil foarte bun si avertismentele prind la el (si acasa si la gradi). La primul avertisment iti zambeste strengareste, zice "no" la auzul posibilei pedepse si isi continua treaba...la al doilea avertisment se uita serios la tine, zice "no" la auzul pedepsei si face 180 de grade intoarcere si lasa nazbatia in pace.
De obicei ajunge la pedepsa cand e foarte obosit si nu se poate controla...si bla, bla, bla...stiu ca atunci nu ar trebui sa cer prea multe de la el...dar atunci trebuie sa cer de fapt...pentru ca atunci ajunge sa faca cele mai multe nefacute care devin periculoase pentru el. Asa ca, nitzel time out in camera lui, in care bine-nteles ca plange, isi mai consuma si ultima picatura de energie, dupa care vine la mama in brate sa fie consolat si capituleaza sub povara oboselii...oboseala care a fost din start vinovata de comportamentul lui.

Daca vreodata gasiti ceva din seria 1-2-3 Magic, Dr. Phelan, mai cititi si pe acolo...cine stie...poate va inspira...poate vi se potriveste...e un alt mod de abordare a copilului. Fiecare face cum poate, cum ii place, cum i se potriveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

La multi ani,ROBI!

Azi am fost la dr pediatra a nepotilor...ea a zis ca daca ar fi copilu ei ar pleca cu el la targu-mures....offff!
Sa vad saptamana viitoare cum e bilirubina,si apoi cred ca vom merge la targu-mures..ca am inteles ca acolo au o sctie de pediatrie f buna,plus aparate!
Azi iar a vomat in stilul caracteristic.Am inceput sa ii dau lapte fara lactoza,ca e suspectat ca nu tolereaza lactoza...si nu mai are atatea scaune,sunt mai legate,acum se coloreaza si ma bucur ca asa elimina bilirubina.
Una peste alta,simt ca nu mai pot.Cand ma linistitesc cand o iau de la capat cu temeriile

mami de David, Sam si Siluan

"Exista un singur copil cel mai frumos din lume,si fiecare mama il are"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami33 spune:

oooffff, Simo , tare mi-as dori sa te pot ajuta cu ceva
Ma rog pentru puiul mic si pentru linistea ta

_
Cami, mami de Maria Alexandra(02.05.2002) si de Luca Razvan(28.03.2008)

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim (A. Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Am ajuns acasa, copilul e in parc cu bunicu' asa ca am profitat de ocazie sa-mi calc teancul de camasi pt job

Si acum ca fac o pauza mica, va fac capitolas

Mami si Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput