Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (10)
Raspunsuri - Pagina 11
ana_micu83 spune:
Aurorra, cand este ziua lui Matei?
Ma tot uit la tikerul lui, si parca imi da cu minus...eu stiam ca este undeva la sf lui sept!
La multi ani, indiferent de calendar!
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
Codruta84 spune:
Fetelor va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
O sa ne mai interesam in asa fel incat sa luam cea mai buna decizie pentru bebelina.
Codruta cu de 26+
Aurorra spune:
buna dimineatza,
Codruta84bine ai venit la noi,sper sa reusesti sa nasti in apa,oriunde te vei hotara.
Eu la Eva am avut o experienta foarte placuta si nasterea a fost asa cum mi-am dorit,adik in apa si inaintea mea chiar toate fetele de pe forum nascusera in apa,abia dupa mine a inceput sa se rupa lantul nasterilor in apa.Asa ca nu stiu ce sa-ti spun,tu ai sa analizezi toate oportunitatile si o sa iei cea mai buna decizie.
Anaai dreptate,Matei a implinit 2 ani pe 30 septembrie. Multumim de urari,va dorim si noi muulta sanatate,crestere usoara si cat mai multe nazbatii. Va pupam.
Salutari tuturor si pupici.
Aurora de duracell neastamparat Robert Matei
Robert Matei
Pozici
Mateut
AnkaG spune:
Codruta,
Felicitari pentru bebe si sarcina usoara!
In primul rand vreau sa te intreb care sunt motivele pentru care vrei sa nasti in apa.
Eu am nascut la clinica Eva natural, desi am avut o expulzie complicata... a durat o ora jumatate pana am reusit sa nasc, deci nu se sare la cezariana chiar asa cu una cu doua. Doar ca la clinicile aste private in general, la Eva sigur, se practica nasterile medicalizate. Nu stiu ce pregatire ai tu, ce ai citit, daca ai fost la vreun curs.
Si acum sa incerc sa iti raspund putin mai punctual la ce ai intrebat tu.
La clinica Eva se prefera cezariana daca nasterea naturala este sau pare a fi complicata, ca sa nu se chinuie mama si sa fie totul in siguranta. Dar... daca tu esti foarte hotarata ca vrei sa nasti natural te lasa sa incerci pana in momentul in care exista un pericol real. Ti-am zis ca la mine n-au zis nimic de cezariana desi a fost complicata nasterea.
Iar nasterea in apa la clinica Eva inseamna o parte din perioada de dilatare petrecuta in apa, dar aici se sustine f puternic administrarea de oxitocina, ceea ce eu nu sunt de acord. Practic esti cam obligat sa iei perfuzia asta care da dureri mult mai mari. Se sustine anestezia epidurala, care poate fi ok daca ti-o doresti, dar implica niste riscuri... la mine ar fi dus la cezariana pentru ca nu as fi putut controla impingerea ca sa scot bebele. Iar la partea de expulzie te urca pe masa la inceput sa vada cum impingi si daca totul e ok apoi treci in apa. La mine doar cand a fost bebe ca si iesit m-a invitat in apa, dar mi s-a parut fara rost sa mai intru.
Practic apa ajuta la atenuarea durerilor, daca ai epidurala oricum nu mai simti durere si sincer mi se pare riscant sa intri cu cateterul in spate in apa... americanii contraindica total. Si mai ajuta sa se dialte tesuturile ca sa eviti epiziotomia. Dar pentru asta trebuie sa petreci o mare parte din timp in apa... nu 20 de min cum am stat eu, dupa care o ora jumate pe masa, si apoi daca mai intram pt 3 impingeri cat am mai avut, nu stiu la ce ma mai ajuta. Se spune ca e trecerea mai usoara pt bebe, si na... poate ar fi fost totusi ceva deosebit si pentru mine... dar pe moment n-am mai avut putere si pentru asta.
Iar la cele cu epidurala se practica "laboring down", adica o parte din expulzie se face in pat, iar cand copilul este aproape iesit te baga in cada si mai impinge de 3 ori si e gata (cunosc caz concret, o prietena buna de-a mea). In schimb risc mare de ruptura la faza asta... ea s-a rupt tare, pentru ca nu simti cat impingi cu epidurala. Totusi dupa ce am vb cu ea si am vazut cum a fost si la mine cred ca e de preferat sa te rupi, deci sa alegi epiziotomia (apropo, o sa ai optiunea asta).
Copilul pot sa il iei cu tine in camera de cand te duce in salon. In perioada imediata dupa nastere copilul e dus la salonul dupa copii, dar poti sa il ceri sau sa mearga sotul dupa el. Nu prea practica ei asa ceva, dar cred ca ar accepta. Si daca insisti cred ca te ajuta sa il pui la san. In rest, cand esti in salon te ajuta de cate ori ceri tu. Deci din punctul asta de vedere poti spune ca nu sustin alaptarea... parerea mea este ca tu trebuie sa fi informata f bine despre alaptare, sa stii ce si cum vrei sa faci si sa le ceri asistentelor ajutor pentru ceea ce vrei tu sa faci. Ti-l vor oferi cu siguranta. Nu mi se pare corect sa te astepti ca cineva sa te impinga de la spate sa alaptezi, sa te invete tot ce inseamna alaptare. Pentru ca ce iti arata asistentele, adica sa iti atasezi copilul la san e doar o mica parte... iar restul recomandarilor sunt tot de "moda veche" ... adica scrie pe biletul de iesire 7 mese pe zi sa ii dai la copilul... dar cica la cerere... la cerere poti sa ii dai 12 mese pe zi linistit la un nou nascut.
Iar la Isis nu stiu exact cum e, din ce am auzit ar fi ceva mai bine, dar si aia in functie de ce vrei tu si de cat de hotarata esti sa obti si cat de mult te lasi condusa de medic.
Eu ti-as recomanda sa faci un curs care sa te pregateasca pentru nastere si pentru ingrijirea noului nascut, mai ales alaptarea.
Iti stau la dispozitie cu orice intrebari ai, uite mailul meu personal ancag17@yahoo.com
Multi pupici!
Aurorra spune:
buna fetele,
ce mai faceti?
AnkaG,bine ai revenit pe la noi,ce mai faci? ce face bebelina?
Legat de ce ai zis tu ca la Eva la nasterea in apa se sustine administrarea de medicamente, la mine nu a fost asa,mie nu mi-au facut nicio injectie,nici o perfuzie si eu m-am dilatat greu tare, in sensul ca la ora 1 noaptea cand am ajuns la clinica aveam dilatatie 1 si la ora sapte seara cand a venit dr abia aveam 5 ocazie cu care mi-a facut si epidurala si am si intrat in apa si in 2 ore am si nascut, timp in care am mers pe masa doar de 2 ori pentru a vedea dilatatia si daca imping corect.
Acum ce sa zic poate depinde de la caz la caz. Nu stiu,dar stiu sigur ca imi doresc ca si pe urmatorul copil, cand o fi, sa-l nasc tot in apa,poate tot la Eva.
Aurora de duracell neastamparat Robert Matei
Robert Matei
Pozici
Mateut
AnkaG spune:
Aurora,
Poate ca ti-au dat ceva cand ti-au facut epidurala... fara sa iti spuna, sau poate dupa epidurala, in lipsa durerilor, organismul tau a functionat mai repede. Si aia am zis si eu ca te pune pe masa sa te verifice daca impingi bine... si daca e totul ok, te lasa in apa. Daca e cum a fost la mine, adica impingi dar nu faci progrese atunci nu te mai baga in apa. Oricum totul depinde de medic, de momentul cand vine... eu cel putin asa am impresia... ca se face totul cum este mai simplu si mai rapid, in asa fel incat mama si bebele sa fie in siguranta si mama sa aiba o experienta placuta a nasterii... si din pacate, trebuie sa o spun... si dr sa termine nasterea cat mai rapid... chiar daca nu pare.
Apropo, de cand ai inceput sa impingi cat a durat pana a iesit bebe?
Noi suntem foarte bine. Bebelina se face tot mai scumpa pe zi ce trece. Acum e o mare exploratoare... merge in 4 labe si patruleaza si verifica tot ce prinde. E pasionata rau de cabluri :))
Pupici voua!
AnkaG spune:
Si data viitoare si eu cred ca o sa nasc tot la Eva, dar o sa stiu mai bine ce vreau si sa imi apar interesele... sa nu ma mai las dusa de nas asa de usor.
In principiu mi se pare ok clinica, chiar super pentru Romania.
Si de dr. Zaher chiar Sovi a zis ca a vrut sa ii faca oxi si ea a refuzat si el a apreciat, dar totusi a propus... deci totusi nu e chiar perfect nici la Constanta.
AnkaG spune:
Legat de medicamente... eu m-am internat pe la 3 si ceva, aveam 3-4 cm dialtatie, apoi m-au verificat dupa TNS, aveam 4-5, iar pe la 4 si ceva aveam 6-7cm, dupa care mi-au rupt apa si am avut contractii puternice un scurt timp, sigur m-am mai dialatat acolo 1 cm. Deci eu zic ca in 1 ora jumate sa te dilati 4 cm e foarte bine... la ce mi-au mai pus oxi in afara sa grabeasca si mai mult nastera nu pot sa inteleg. De 2 ori le-am zis eu, si de 2 sotul ca nu vrem oxi si au spus ca e necesar, ca e obligatoriu, ca intru in apa si scad contractiile si ca imi pun doar putin cat sa compenseze efectul apei... o mare minciuna, ca pe urma m-am cam rupt de dureri pana a iesit bebele. Si am avut f putine contractii dupa oxi, cred ca 3, si am ajuns la 9 cm.
Asta e povestea mea, iar la prietena mea desi travaliul a decurs foarte rapid, desi se dialatase maxim si dr inca nu ajunsese si ea impingea in pat, inainte sa ajunga dr. B a venit asistenta sa ii faca oxi. Si nici ea nu a vrut si a zis ca asa e ordin de la d-nul dr. si tot i-a facut.
Acum poate tie nu ti-au facut, sau in toate interventiile ce au fost nu ti-ai dat seama cand ti-au facut... oricum la epidurala nu vad de ce sa nu faca pentru ca oricum nu conteaza, ca nu te doare mai tare, dar eu am ramas cu impresia asta dupa cazul meu si al prietenei mele, cazuri pe care le cunosc concret... nu inseamna ca numai asa poate fi, poate asa a fost doar la noi.
sovietica spune:
Salut!
Eu am mai zis, cine isi permite si nu e prea departe de Isis, clar, acolo e cel mai bine. Nu e lucru putin chiar si faptul ca nu va mai stresati ca nu veti avea cu cine naste in apa. Eu nu m-am simtit foarte confortabil sa ma indatorez la dr.B sa il rog sa vina, mai ales ca a specificat la telefon ca nu dormise de mai mult de 24 de ore.
Nici acel dute-vino intre masa de nasteri si cada de la Eva nu e usor. Si eu am fost tentata sa renunt sa ma mai duc in cada, ca ma durea raaaau, dar m-a convins sotul. In rest, toate bune la Eva.
Pupici la mamici si burtici
Editez. stiam eu ca mai vroiam sa zic ceva.
Ralucis, eu nu m-am vazut cu dr. Zaher pana cand ne-am dus la C-ta sa asteptam nasterea. Am discutat doar cu el la telefon. M-a intrebat daca am avut sarcina cu probleme, varsta, dinastea. Relaxat omul. Suna-l, e foarte dragut la telefon.
Eu nu prea am mai intrat pe aici, puteti sa imi trimiteti si PM daca vreti sa ma intrebati ceva.
mai pun un link, despre nasterea ideala. (ideala rau, as zice eu ) http://documentare.italk.ro/nasteri-orgasmice-amber-haramein/
si daca vreti sa o vedeti pe zana cum sta la pupat :)) http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=c1dfcbdce53d1a6247af34
muah
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara