Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (10)
Raspunsuri - Pagina 10
ana_micu83 spune:
Neata tuturor! )) pe la pranz!
Fetelor astazi am citit o chestie super faina..si vreau sa o impartasesc cu voi...mie mi-a placut morala povestii!
Olarul si Cescuta
>
> O familie a plecat intr-o excursie in
> Orient sa cumpare ceva dintr-un frumos magazin de
> antichitati, pentru celebrarea celei de a 25-a aniversari de
> la casatorie.
> Amandurura le placeau antichitatile si
> produsele din argila, ceramice, in
> special cestile de ceai.
> Au observat o ceasca exceptionala si au
> intrebat:”Putem sa vedem cescuta aceea?
> Nu am vazut niciodata ceva atat de frumos.”
> In timp ce doamna le oferea ceea ce
> cerusera, cescuta de ceai a inceput sa vorbeasca:
>
> “Voi nu puteti sa
> intelegeti. Nu am fost de la inceput o cescuta
> de ceai. Candva am fost doar un bulgare de argila
> rosie. Stapanul m-a luat si m-a rulat,
> m-a batut tare, m-a framantat in repetate randuri iar eu am
> strigat: “Nu face asta!”,“Nu-mi place!” “Lasa-ma
> in pace,” dar el a zambit doar si a
> spus cu blandete:“Inca nu!”
> Apoi, ah! Am fost asezata pe o roata si
> am fost invartita, invartita, invartita. ”Opreste!”
> Ametesc! O sa-mi fie rau!” am strigat. Dar
> stapanul doar a dat din cap si a spus,
> linistit:”Inca nu.” M-a invartit, m-a framantat si m-a
> lovit si m-a modelat pana a obtinut forma care i-a
> convenit si apoi m-a bagat in cuptor.
> Niciodata nu am simtit atata caldura. Am
> strigat, am batut si am izbit usa ..
> “Ajutor! Scoate-ma de aici!” Puteam
> sa-l vad printr-o deschizatura si puteam citi pe
> buzele sale in timp ce clatina din cap dintr-o parte in
> alta:”Inca nu.” Cand ma gandeam ca nu voi mai rezista
> inca un minut, usa s-a deschis. Cu atentie m-a scos afara si
> m-a pus pe raft... am inceput sa ma
> racoresc. O, ma simteam atat de bine!” Ei, asa este mult
> mai bine” m-am gandit.
> Dar, dupa ce m-am
> racorit, m-a luat, m-a periat si m-a colorat peste tot…
> mirosurile erau oribile. Am crezut ca ma sufoc. “O, te
> rog, inceteaza, inceteaza, am strigat!” EL doar a
> dat din cap si a spus: “Inca nu!”
> Apoi, deodata m-a pus din nou in cuptor. Numai ca
> acum nu a mai fost ca prima data. Era de doua ori mai
> fierbinte si simteam ca ma voi sufoca. L-am
> rugat. Am, insistat. Am strigat. am plans, eram
> convinsa ca nu voi scapa. Eram gata sa renunt. Chiar atunci
> usa s-a deschis si EL m-a scos afara si, din nou, m-a asezat
> pe raft, unde m-am racorit si am asteptat si am
> asteptat intrebandu-ma:”Oare ce are de
> gand sa-mi mai faca?”
> O ora mai tarziu mi-a dat o oglinda si a
> spus:”Uita-te la tine.” Si m-am
> uitat. Aceea nu sunt eu; aceea nu pot fi eu.. Este
> frumoasa. Sunt
> frumoasa!!!
> El a vorbit bland: “ Vreau sa tii
> minte, stiu ca a durut cand ai fost
> rulata, framantata, lovita, invartita, dar, daca
> te-as fi lasat singura, te-ai fi uscat.
> Stiu ca ai ametit cand te-am invartit pe roata, dar, daca
> m-as fi oprit, te-ai fi desfacut
> bucatele, te-ai fi faramitat. Stiu ca a durut si ca a
> fost foarte cald in cuptor si neplacut, dar a trebuit
> sa te pun acolo, altfel te-ai fi crapat.
> Stiu ca mirosurile nu ti-au facut bine cand te-am periat
> si te-am colorat peste tot, dar, daca nu
> as fi facut asta, niciodata nu te-ai fi
> calit cu adevarat. Nu ai fi avut stralucire in viata. Daca
> nu te-as fi bagat pentru a doua oara in
> cuptor, nu ai fi supravietuit prea mult fiindca
> acea intarire nu ar fi tinut. Acum esti un produs
> finit. Acum esti ceea
> ce
> am avut in minte prima data cand am
> inceput sa lucrez cu tine..”
>
> Morala este aceasta:
> Dumnezeu stie ce face cu fiecare dintre
> noi.. EL este OLARUL, iar noi suntem
> argila LUI. EL ne va modela, ne va face si ne va
> expune la presiunile necesare pentru a fi
> lucrari perfecte care sa implineasca buna,
> placuta sfanta SA voie.
>
> Daca viata pare grea si esti lovit,
> batut si impins aproape fara mila; cand
> lumea ti pare ca se invarteste necontrolat; cand
> simti ca esti intr-o suferinta
> ingrozitoare, cand viata pare cumplita, fa-ti un ceai
> si bea-l din cea mai draguta ceasca,
> aseaza-te si gandeste-te la cele citite aici si apoi
> discuta putin cu
> OLARUL.
>
> "Asta imi este toata misiunea si
> rostul pe pamant,
> pentru care m-a inzestrat cu daruri –
> desi eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în
> toate partile, ca sa propovaduiesc
> iubirea lui Dumnezeu si sfintirea oamenilor
> prin iubire. De alte ganduri si rosturi sunt
> strain."
>
> Pr.Arsenie Boca
>
>
>
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
vioo spune:
Buna fetelor! Intru sa va salut.. Carmen a mea implineste 8 luni peste 8 zile.. nu imi vine sa cred ce repede s-a scurs timpul!
Ana_micu imi pare foarte rau pt pierderea lui bebe.. Am vazut cat erai de entuziasmata. Sunt sigura ca acum cand o sa incercati iar o sa fie totul bine.
alinushca, la Brasov, sigur nu, din ce stiu eu; am auzit ca la Constanta dr. Zaher ar fi de acord cu nasterea naturala dupa cezariana. Daca afli ceva anunta-ne si pe noi, si eu sunt interesata :) Insa peste vreo 3 4 ani.
A zis cineva de poze.. Cine imi mai zice si mie o data mailul si parola, va rog, nu am timp sa le caut in urma.. Daca vreti sa o vedeti pe nebunatica mea care chiar acum escaladeaza patutul
Pupici
alinushca spune:
vioo, merci pentru raspuns. insa nu pot ajunge sigur cu copil mic nici colo, nici colo. sa stau cine stie cate saptamani inainte si/sau dupa termen pentru o sansa destul de mica de reusita oricum. din ce am citit aici pe subiectul despre nasterea in apa, mult prea multe mamici care isi pun speranta intr-un astfel de nastere nasc prin cezariana in final sau nu au parte de bazin decat foarte putin. nu merita din punctul meu de vedere si sa fi departe de casa atata vreme pentru rata mica de succes portretizata pe aici. asa ca as alege numai ce am la indemana aici in Bucuresti daca as sti ca merita si ca accepta NVDC.
Mami de (28.10.2008) si bb2 24+
Aurorra spune:
buna fetele,
pe unde sunteti? nimeni nu mai zice nimic? nu mai urmeaza nimeni la nasterea in apa?
imi pare rau ca nu mai este activitate pe aici,din pacate si eu am avut o perioada ocupata,sper ca voi putea scrie mai des.
sper ca sunteti toate bine si copilasii la fel si poate mai intrati sa mai povestim si poate ni se mai alatura si alte viitoare mamici.
Noi suntem bine, am inceput cresa si eu mai am 2 saptamani si incep munca la program full.
Va pup pe toate si astept vesti de la voi.
Aurora de duracell neastamparat Robert Matei
Robert Matei
Pozici
Mateut
ana_micu83 spune:
Salutare,
Raspundem cu "prezent" si semnam condica pentru zilele astea.
Suntem bine, am avut o perioada zbuciumata cu accidente de masini(prieteni), inmormantari(tot ei), pierdera unui bebe (a nascut verisoarea mea la 34 si a murit bb la 24h dupa)..spitalizari..d`astea.Noi personal am fost si suntem ok, dar ne-a durat oricum suferinta celor din jurul nostru.
In rest, facem pe zi ce trece tot mai multe nazdravanii, stricam jucarii, rupem hartii etc
Va pup si va doresc numai bine.
Sovi, tu ce mai faci?
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
ralucis spune:
Buna! Vroiam sa intreb fetele din Bucuresti care au nascut la Isis daca au mers la controale lunare acolo sau au avut un dr in Bucuresti care le-a urmarit sarcina aici si doatr in preajma nasterii au ajuns la Constanta? Multumesc!
Codruta84 spune:
Fetelor au vreau sa nasc la Clinica Eva, am aflat insa, si nu de la voi din alta sursa ca ei sunt adeptii cezarienei. Eu as vrea sa nasc in apa si am luat in calcul 2 clinici unde as putea naste: Eva din BV si Isis din C-ta.
La Eva costa 2200 RON la Isis 1000 euro. Buna diferenta este de cam 2000 lei insa am auzit asa cum ziceam ca la Eva se ajunge la cezariana. Adica eu ma duc acolo sa nasc in apa si ma trezesc cu cezariana? Nu vreau merci. Insa daca medicul de acolo o sa zica cine stie ce, gen: daca nu faci acum cezariana moare copilul...etc te obliga sa faci cezariana, ptr ca nu au cum sa stii daca este sau nu real.
De asemenea as vrae sa stiu daca la Eva se sustine alaptarea (daca mamele sunt ajutate in acest sens), daca copilul dupa nastere sta cu tine in camera si daca dupa nastere iti este pus pe piept ptr primul contact, lucrurile astea sunt f importante ptr mine.
Stiu sigur ca la Isis se sustine alaptarea, mamele sunt ajutate in acest sens si se face contactul mama-copil imediat dupa nastere.
Va rog, mamicile care stiu, sa-mi raspundeti la intrebarile mele. Nu as vrea sa nasc la Eva daca nu indeplineste criteriile mele chiar daca as plati cu 2000 ROn in plus la Isis.
Eu sunt din Bucuresti asa ca ma duc la Eva sau Isis strict pentru nastere in apa, cezariana stie sa faca tot medicul, adica daca-i vb de cezariana nasc in Buc la stat si gata.
Codruta cu de 26+
alinushca spune:
Codruta, si eu am auzit la fel despre Eva. Pana la urma nu poti pune baza in ce se povesteste pe forumuri pentru ca sunt mereu jumatati de adevar, insa un semnal de alarma este clar atunci cand multe fete povestesc ca au sfarsit in cezariana, pentru ca nu poti sa crezi ca toate aveau ca un facut probleme grave. Eu doar de dr. Zaher am citit si auzit numai de bine. La restul nu m-as gandi pentru mine personal care am luat deja tzeapa prima data (nu cu nasterea in apa dar cu promisiuni de nastere complet naturala, adica tot aia).
C ao mica sugestie, stiu ca la Isis in principiu poti veni cu o doula dupa tine (chit ca spui ca e nasha sau mai stiu eu ce). Nu costa mult si se pot ingriji sa fie avocatul tau pe parcursul travaliului (adica sa iti apere interesele), sa iti faca masaj, si sa te ajute cu alaptarea imediat dupa. Dar nu am auzit sa fie probleme cu rooming in-ul sau cu alaptarea acolo. Imi pare rau ca nu am mai multe info concrete sa iti dau. Astept si eu mai multe impresii recente.
Mami de (28.10.2008) si bb2 s 34
ana_micu83 spune:
Codruta, bine ai venit alaturi de noi , felicitari pentru minunea din burtica si sa ajungeti cu bine la final:) (musai in apa)
La fel ca si tine si eu am citit si am auzit n povesti despre EVA, conceptiile lor..dar cum fiecare percepem o situatie din unghiuri diferite, tot asa au fost si povestile pe care eu le-am auzit.
Ca sa nu lungim vorba, am sa-ti descriu pe scurt situatia mea.
Eram o fricoasa de nu gasesc grad de comparatie. Ca sa-ti faci o idee...in perioada in care i se apropia termenul vreunei prietene/cunostinte eu abia daca dormeam noptile cu gandul la ce suferinte o sa indure biata fiinta...apoi, se nasteau bebelasii si la cate auzeam despre tot ce insemna nasterea in orasul meu (Sibiu) m-am mai pricopsit cu o frica....aia de a naste in maternitatea de stat.
Bunnn,am ramas insarcinata...am bubuit de bucurie...a nascut o prietena tot la maternitatea din oras, a avut de indurat chinuri groaznice, a stat in travaliu 20h, nu mai avea lichid, bebe nu iesea, a iesit cu forcepsul, ea facuse varsat de vant...apoi s-a transmis la copil...s-a rupt fff mult, a pierdut sange, lesina...si 2 saptamani a tot stat prin spitale: maternitate- boli infectioase-maternitate.
Povestindu-mi cu lux de amanunte prin ce a trecut m-am hotarat ca eu nasc la EVA. Toate au fost bune si frumoase pana spre sfinalul sarcinii cand tot auzeam/citeam despre desele cezariene de la EVA.
Nu-mi venea a crede ca ar fi fost in stare cineva sa faca cezariana unei paciente doar de dragul de a termina mai repede,,,sau pentru alte motive.
Daca te uiti in listuta ai sa vezi ca in lunile mai si iunie au nascut inaintea mea doua mamici cu cezariana (hotarate sa nasca in apa)...au fost nemultumite de acest fapt, motiv pentru care eu am plecat la clinica pusa pe rele.
Am ajuns acolo la 06.00 AM..m-au luat in primire, m-au dus in sala de travaliu/nastere pentru nasterea in apa, m-au controlat si aveam 1cm. Am decis sa mai stam..in jur de ora 8 m-au intrebat daca sunt de acord cu grabirea nasterii. Am zis DA.
Primul lucru recomandat: trebuia sa beau 1 pahar de ulei de ricin..l-am baut nimic.
La aproape 2 ore au zis sa incercam cu perfuzie..au incercat, eu aveam niste dureri de ma urcam pe pereti..dar dilatat nimic.
Dupa asta mi-au bagat calciu..nimic.
Au incercat sa ma dilate manual...nimic.Colul meu era lung si gros si nu vroia cu niciun chip sa cedeze.
In tot acest timp eu eram conectata la un aparat care indica bataile fetale si intensitatea contractiilor. Fara vreo chestie in termeni medicali (pe care nu i-as fi putut verifica) am observat si eu cum pe contractie bataile inimii scad ..si scad.
In tot acest timp, cum se elibera sala de cezariene eram invitata sa poftesc in sala sa nasc si eu..am refuzat de fiecare data.
Cand au vazut ca gluma se ingroasa, mi-au facut invitatia in sala de operatie pe un ton "mai ferm" si am inteles ca suntem in pericol, atat eu cat si bebe...totul a decurs super, chiar daca am bocit de n-am mai putut pana atunci de ciuda ca nu pot naste normal.
Dupa nastere eu am fost ajutata/invatat sa alaptez, mereu eram rugata sa pun intrebari si absolut de fiecare data mi se explica ce urma sa-mi faca mie sau copilului si mi s-a cerut acordul.
ana_micu83 spune:
Am zis ca nu ma lungesc...da nu ma pot abtine sa mai subliniez una alta.
La Eva, se fac multe cezariene din mai multe motive:
- solicita mama acest lucru..fie din timpul sarcinii, fie cand simte primele dureri (putine recunosc asta)
-exista vreo problema care ar pune in pericol viata mamei sau a fatului (daca se intampla ca la nastere sa aiba loc un deces mama sau copil, pana la definitivarea anchetei..clinica se inchide) La spitalele de stat, face ministerul o ancheta sau nu o face, dar nu se inchide nimic.
La Eva ai libertatea de a alege..vrei cezariana, cezariana...vrei sa nasti normal..nasti normal!
Dezavantajul major intre Eva si Isis eu il consider la capitolul "medici". La Isis poti naste oricand si cu orice medic in apa..pe cand la Eva unde exista doar DR Baiulescu..NU.
Dr Baiulescu este medic atat la spitalul din Fagaras cat si la Clinica Eva. Daca se intampla sa aiba garzi la Fagaras, garantat nu ajunge la nastere. In rest, daca poate..ajunge cu mare drag indiferent de zi sau ora. (AnkaG a nascut natural in ziua de Pasti cu DR B)
Cam atat...