celule stem din dintii de lapte???
Buna fetelor!
As vrea sa stiu daca vreuna dintre voi a apelat la aceasta procedura de recoltare a celulelor stem din dintisorii de lapte. Fiica-mii cea mare i-au fost deja scosi incisivii centrali de jos(cei definitivi erupsesera deja in spatelor celor de lapte, ce nu dadeau niciun semn ca vor cadea prea curand...) si as vrea sa stiu mai multe. Am inteles ca dintii de lapte trebuie pusi imediat ce sunt extrasi intr-un recipient cu un anumit gel. Pretul stiu ca este undeva in jurul sumei de 1.000-1.500 euro.
mami de Ilinca Alexandra(27 iulie 2004) si Elena Stefania(24 mai 2007)
Raspunsuri
simsimona spune:
Tocmai aveam de gand sa deschid un subiect cu aceasta tema si eu, dar am zis mai intai sa caut...
Cand s-au nascut copiii mei nu se stia de celulele stem extrase la nastere. M-am bucurat cand am aflat ca mai este o sansa sa se gaseasca in dintii de lapte.
Poate stie cineva mai exact procedura, medici stomatologi si firma respectiva pentru pastrarea celulelor stem... Eu ma cam grabesc ca am copiii mai mari, dar inca mai au dinti de lapte.
Simona
gabriella1 spune:
intrebati aici!sper sava fie de folos 
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146296
Gabriela
6+
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
kiki31 spune:
ATENTIE celulele stem prelevate din dintii de lapte nu se pot folosii pentru tratarea acelorasi afectiunii ca si cele recoltate din sangele placentar.
Alexa Ioana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kiki31 ATENTIE celulele stem prelevate din dintii de lapte nu se pot folosii pentru tratarea acelorasi afectiunii ca si cele recoltate din sangele placentar. |
mai multe detalii, un link, ceva?
Koko76 spune:
Mersi. Citisem ceva si stiam in mare parte. Eu vreau sa gasesc o firma din Romania, care preleveaza in momentul actual celule stem din dintisorii de lapte...Cineva???
mami de Ilinca Alexandra(27 iulie 2004) si Elena Stefania(24 mai 2007)
cipriana85 spune:
Fetelor sa vedeti ce am citit eu intr-o revista pt. cpoiide luna aceasta, cum ca :
"Recoltarea se poare face incepand cu varsta de 6 ani ( pana la 11 ani) din pulpa dintilor de lapte. Pt a se extrage celule stem, dintele trebuie sa fie sanatos, fara carii. In curand, procedurile de recoltare si stocare a celulelor stem din dinti se vor realiza si in Romania. In Grecia si Bulgaria, pretul depaseste 1000 de euro."
PUPICI
an_asanziana spune:
Celulele stem pot fii recoltate din toti dintii de lapte ai copilului cu conditia sa fie fara carii, de la varsta de 5 ani pana spre varsta de 12 ani. Am pe sora mea care a recoltat baietelului ei si am sa merg si eu la aceasi doamna doctor. Pentru 2 dinti de lapte recoltati odata, va platii 1450 euro, in momentul in care va stii numarul de celule care au fost gasite. In cabinet se plateste extractia lor. Daca aveti intrebari ma pute-ti contacta aici pe forum, sunt prezenta in fiecare zii si dispusa sa va raspund.
an_asanziana spune:
Buna ziua,
Sunt Sanziana si am vazut mesajele pe forum, cele referitoare la Celulele stem recoltate din dintii de lapte. Pot sa-ti spun ca sora mea a recoltat baietelului ei de 7 ani si am sa fac si eu acelasi lucru saptamana viitoare, pentru Gabriel de 10 ani. Procedeul nu este absolut deloc dureros pentru copil, iar doctorita la care a fost se poarta foarte frumos cu copii. Extractia dintilor in cab. costa 300 Ron/pe fiecare dinte, iar pretul laboratorului care prelucreaza dintii este de 1450 euro pentru 2 dinti care au fost trimisi odata, se aplica o reducere, daca se trimite odata 2 sau 3 dinti dupa caz.
O zii minunata si toate cele bune.
catincutza spune:
Si eu am o fetita de 7 ani si evident ca as vrea sa fac asta pentru ea insa am inteles ca aceasta procedura este inca in faza de cercetare....