Burtici cu buburuze de ian-feb 2011
Raspunsuri - Pagina 9
Irinukaaa spune:
Ei zumzu cum sa nu se transmita, doar si el a "participat" la fel de mult ca tine, cu 23 de cromozmi! 
Deci e destul de sigur fetelor... vine barza cu mai multi puiuti la voi!
Ce draguttt... 
4+
irlandeza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelu86 nu ai fi prima care zice de sarcina multipla. oricum pana sapt viitoare cand ma duc la doctor mai am de asteptat.... ![]() |
High hCG levels
High hCG levels may indicate a miscalculated date of conception, a molar pregnancy, or a multiple pregnancy
BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa o ajutam pe IONELA, o fetita de doar 4 ani.....
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
Sa-l ajutam pe ANDREI - un baietel de 10 ani
Licuriciul DAVID are nevoie de noi, sa-l ajutam
co.kildare - Irlanda
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
yashy spune:
O sarcina usoara, plina de amintiri frumoase va uram si noi, licurici de ian - feb 2009
!!
Sper sa legati aici prietenii ce vor dura ani multi!
AlexaM spune:
Buna fetelor!
O zi execelenta sa aveti! Abia astept sa vad ce vesti bune va aduce ziua de azi...
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
bebelu86 spune:
ce fac fetelee??
cum va simtiti azi?

si sa aveti o zi minunata.
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
In momentele fericite iubeste-l pe Dumnezeu!
In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu!
In momentele de liniste adora-l pe Dumnezeu!
In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu!
In toate momentele multumeste-I lui Dumnezeu!
Cand Iisus a murit pe cruce, El se gandea si la tine!
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
4+
zumzu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelu86 ce fac fetelee?? cum va simtiti azi? ![]() ![]() ![]() si sa aveti o zi minunata. http://davf.daisypath.com/WBynp2.png Albumele noastre![]() In momentele fericite iubeste-l pe Dumnezeu! In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu! In momentele de liniste adora-l pe Dumnezeu! In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu! In toate momentele multumeste-I lui Dumnezeu! Cand Iisus a murit pe cruce, El se gandea si la tine! Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 4+ |
eu nu stiu ce am dar ma simt foarte stresata azi; de-abia astept sa vina saptamana viitoare sa ajung la gine sa vad ca totul e bine si sarcina este unde trebuie si ca e totul bine
mai am dureri de burta, e mult spus de fapt dar parca ma mai inteapa din cand in cand
mi-am luat si rezultatele la sange, totul e bine dar pana nu vad acolo pe eco..
voi cand aveti programarea la gine?
bebelu86 spune:
zumzu eu abia sapt viitoare ma duc. luni il sun sa vad cand a re liber sa ma vada si pe mine.
mie mi-e bine, nu am mai nimic
doar foame, somn, sete (numai apa) si des la wc.
am calcat cam mult azi,am stat in pic si ma cam doare un pic spatele. dar acu stau in pat sa imi revin

Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
4+
Irinukaaa spune:
Eu inca nu m-am hotarat la ce dr sa merg, si nici unde... la Resita sau la Timisoara. Nici n-as vrea sa merg in fiecare luna la cate unul. Mi-as dori pe cineva care sa se vada ca se implica, nu doar asa ca-si face meseria... Mai astept cateva pareri si pana luni trebuie sa iau o decizie, dar ca si voi abia astept sa merg sa vad ca e OK, ca nu-s probleme...
Cu simtomele stau binisor... putina greata (dar ma ia si ma lasa destul de repede), astazi chiar m-am simtit obosita de zici c-am mutat muntii din loc (sa vedem dc asa o fi de-acum zilnic). Trag de mine de dimineata incoace sa ma apuc de curatenie si mancarica, dar fara succes,,, poate dupa "Tanar si nelinistit"
. Ieri si azi am simtit cate o intepatura delicata in zona ovarelor. Si... sa nu uitam de pofta de mancare... la 2 ore ma trezesc ca sunt iar pe la bucatarie si mai pap cate ceva...
Hufff,.. ce frumos este sa fi burticuta!
4+
vladimirescu spune:
MESAJ DE LA O MAMICA CARE AZI A PARASIT OFICIAL ODISEEA DE IEPURASI MARTIE - APRILIE:
Salutam burticile !
Dupa cum scrie mai sus, eu si inca peste 100 de foste-burtici-actuale-mamici parasim subiectul Odiseea Sarcinii, pentru ca am nascut toate !
In mod traditional, am scris un mesaj de predare a stafetei la odiseea de imediat dupa noi, cea cu flori de liliac mai - iunie. Dar eu vreau sa va scriu voua, care sinteti mai la inceput de drum, pentru ca am ceva de povestit din acea perioada, primul trimestru, care va folosi sper unora dintre voi...
Am inceput mai multe fete odiseea noastra, inca din saptaminile 4-5. Unele dintre noi au parasit relativ repede comunitatea noastra pentru ca, dupa cum probabil stiti, in primele 12-14 saptamini Dumnezeu hotaraste ca unii pui sa nu continue odiseea sarcinii... E trist dar e bine asa, eu una am acceptat impacata situatia cind mi s-a intimplat si mie, la prima mea sarcina... In primele 14 saptamini se pot intimpla multe, iar puiutii care nu s-au format genetic corect se opresc singuri din evolutie - e trist si dureros dar asa trebuie si asa e bine si pentru pui, si pentru parinti...
Din pacate, nici odiseea voastra nu va fi ferita de astfel de intimplari, iar unele dintre voi o vor parasi, urmind curind sa se inscrie la alta odisee, asa cum s-a intimplat cu unele din fetele noastre pe care le-am regasit in comunitatile "mai tinere" de burtici, de dupa noi... Iar altele vor intimpina probleme, singerari si contractii, dar vor ajunge cu bine la capat si-si vor tine triumfatoare puisorii in brate!
Ce vreau eu sa va povestesc e sa fiti optimiste pentru ca mai mult de jumatate din fetele noastre care au avut singerari au ajuns cu bine la capat si avem acum copii sanatosi si frumosi!
Si iata povestea mea:
Eu am fost insarcinata prima data la 23 de ani, si am renuntat eu la copil in luna a 2-a, neavind pe atunci planuri de casatorie, familie etc... Regret amarnic si acum, pentru ca abia mai tirziu mi-am dat seama ca am comis o crima... Pe vremea aceea eram o proasta care credea ca in uter e doar o mica aglomerare de celule, nu e inca un copil... Acum stiu bine ca e copilul meu din ziua 1, de cind primele 2 celule au prins viata la mine in burtica, si ca nu e nici o diferenta intre a nu lasa un copil sanatos sa se nasca si a-l anihila dupa nastere pt ca e bolnav de nu stiu ce sau ... Doamne iarta-ma!
Dupa aceea m-am pazit cu sfintenie, am luat contraceptive pina la 34 de ani si nu am mai ramas insarcinata. Apoi mi-am dorit un copil, dar am avut o sarcina oprita din evoluti ein saptamina a 10-a (un pacatos de CMV-citomegalovirus, se pare), apoi nu s-a prins de mine nici o sarcina, nu stiu de ce... In fine, la 37 ani am nascut un baietel grozav, sanatos, frumos si voios, il cheama Vladimir si acum are aproape 5 ani, sintem cu totii fericiti !
Pina sa implinesc 39 ani am incercat sa mai facem un copil, dar iar nu s-a prins. La 40 ani m-am impacat cu ideea ca Vladimir nu va avea frate sau sora... dar la 41 ani si jumatate am ramas insarcinata fara sa vreau, nici acum nu stiu cum! Consider si acum ca e o minune cereasca, un dar de la Dumnezeu, si o sa vedeti mai departe de ce....
Am fost extrem de fericita cind am vazut ca sint iar insarcinata, desi cu teama pentru ca, la 42 de ani, riscul de sindrom Down de exemplu e cam de 1 caz la 75 copii...
In saptamina a 6-a, cind eram la birou, am simtit brusc ca ma ud, m-am dus la baie si curgea singe din mine ingrozitor, mai bine de o cana... Am sunat la doctorita imediat si mi-a zis sa stau in pat si sa vin a doua zi la ea, de acum sansele sint 50-50%, nu e nimic de facut decit sa stau linistita si sa astept... Pentru moment m-am suparat de atitudinea asta, dar acum stiu ca avea dreptate, intr-adevar nu e nimic de facut, doar repaus la pat si antispastice de calmat eventuale contractii... In noaptea care a urmat m-am trezit la 4 iar cu o hemoragie groaznica, de data asat cu cheaguri mari... M-am asezat pe cada in loc de wc tocmai ca sa stiu ce anume elimin, sa spun doctoritei, si am vazut 3 bucati mari cit niste ficatei de pasare... Am fost absolut sigura ca am eliminat tot din uter si nu ca am plins, am urlat ca un animal ranit, desi stiam ca asta e, n-a fost sa fie, nu s-a format bine si deci nu trebuia sa se nasca...
La ora 7 am ajuns la spital, nemincata, pregatita de chiuretaj, sa ma curete... Doctorita mea, desi era si ea cam sigura ca nu mai e nimic inauntru, mi-a facut o ecografie si... surpriza... n-a zis nimic dar a dat drumul la difuzor sa aud bataile inimii !!! Am inceput sa pling de fericire, nu-mi venea sa cred!!!
LECTIA NR 1: daca aveti singerari rosii, abundente, si mergeti la spital, iar doctorul vrea sa va chiureteze, nu va lasati pur si simplu, cereti o ecografie inainte!!!! E foarte posibil ca bebe sa fie bine si sa nu fi patit absolut nimic !
M-am internat atunci numai pentru linistea mea sufleteasca, ca sint pe linga doctori daca e sa se mai intimple ceva, desi - cinstit vorbind - nici un doctor nu are ce sa faca daca copilului nu-i e dat sa continue evolutia, daca e un defect genetic, daca se dezlipeste placenta... Am stat 3 zile in pat, mi-au facut injectii cu antispastice si atit. (Acum stiu ca puteam sta in liniste si acasa in pat, tot aia era :))
Ajunsa acasa m-am bagat in pat si nu am mai iesit de acolo 5 saptamini, desi doctorita mi-a zis doar sa nu fac eforturi si sa ma odihnesc cit pot, dar eu am vrut sa fiu sigura ca am facut tot ce imi statea mie in putere - relaxare, odihna si cit mai putin stres, mincat sanatos, muzica de inseninat spiritul, vitamine... din astea :))
LECTIA NR 2: singurul tratament adevarat pentru singerari este repaus la pat ! Plus ce va mai da doctorul, antispastice, pro-gestative - dar astea au o influenta mica, dupa cele mai recente studii din SUA, doar odihna e "adevarata" :))
Nu am mai avut dupa aceea nici o problema adevarata tot restul sarcinii, doar cite ceva pe ici pe colo, ca deh, chiar sa nu ai nimic-nimic nu e normal :))
Pe 13 martie am nascut cu cezariana (programata, data fiind virsta de 42 ani...) un baietel sanatos si viguros, care acum papa fericit la tzitzi !
LECTIA NR 3: Fiti optimiste: copilasii care rezista singerarilor, dezlipirilor de placenta etc au sanse f f mari sa se nasca absolut sanatosi, ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat!
In saptamina 18 am facut o amniocenteza, din cauza riscului f mare de defecte genetice datorat virstei mele. Am facut-o doar de gura sotului si a socrilor, pentru ca, din momentul in care am vazut ca bietul meu bebe s-a tinut asa tare de mama lui si a vrut sa traiasca, am fost sigura ca nimic rau nu se mai poate intimpla pentru ca e dar curat de la Dumnezeu si el il are in paza!
Amniocenteza am facut-o, by the way, la Geneva, pentru ca in Romania toti voiau sa-mi faca anestezie si eu nu am vrut sa intoxic copilul cu anestezic. La Geneva mi-au facut "pe viu", fara nici o problema, nici macar nu doare, e ca o injectie oarecare... M-am ridicat din pat dupa amniocenteza, am mai stat 30 min afara pe o banca, dupa care m-am dus la hotel pur si simplu :))
Imi cer iertare pt mesajul ast acam incurcat, dar nu prea am timp, ca alaptez "la cerere" si asta micu' ma cam cere des :))
Va imbratisez si va doresc sa aveti o perioada minunata, caci sincer cred ca mai fericita decit in perioada sarcinii eu nu am fost vreodata, am gustat in fiecare zi placerea de a purta o viata in burtica, care e numai si numai a mea, pina la nastere, ceva atit de grozav de intim nu mai exist ape pamint...
Nu va grabiti s anasteti, fiti fericite in fiecare zi, ca dupa nastere e greu tare in prima luna, nu prea aveti timp si energie sa va bucurati prea mult :))
Va pup pe toate si sa aud numai de bine de la voi!!!
bebelu86 spune:
vladimirescu multumim pt predarea stafetei.
m-a emotionat ff mult povestea ta, Bunul DUmnezeu a fost alaturi de tine si ti-a daruit 2 printisori minuntati si sanatosi.
multumim pt toate sfaturile date
speram din tot sufletul sa ducem odiseea la bun sfarsit cu multe vesti bune, bebei sanatosi si mamici fericite.

Albumele noastre
4+