Taticii sunt interzisi in multe spitale pt. copii?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihuta
Mie sincer mi se pare o falsa problema chestia cu "dreptul la jena". Adica mergi la plaja de fata cu tot mapamondul dar esti foarte preocupat ca nu cumva colegul de salon sa se uite la tine cat te schimbi ?N-am avut-o pe Sophia niciodata internata (Slava Domnului) dar sincer nu mi-ar pasa nici cat negru sub unghie cine are grija de alt copil, atata timp cat are grija.Dar uite, in secolul 21 sunt spitale care inca aplice tactici nediscriminatorii (vechi de cand lumea ), in Buzau la Spitalul judetean nu te lasa sa stai in salon cu copilul peste noapte, fie ca esti barbat sau femeie (poate doar daca alaptezi), pentru ca copilasii SUNT LEGATI DE MAINI SI DE PICIOARE DE PAT. Astfel sunt in perfecta siguranta, asistentele isi fac linistite treaba, iar parintii pot sa stea langa usa auzind plansetele si tipetele copiilor aflati "in perfecta siguranta"...mami de Sophia
asta le intrece pe toate! mihuta asta-i practica recenta ori te referi la vremea comunista?eu am fost internata cu aldo citeva zile intr-un spital universitar din hamburg.erau si tatici, imi amintesc de unul care statea in camera de alaturi, sotia avusese accident insarcinata fiind in luna a noua si cu un copil mic in masina. sotia era in stare f grava la reanimare, copilul din pintece mai bine nu imi mai amintesc.. dar in viata si celalat copil fusese internat si el in aceeasi sectie, era insa in stare mai buna. imi amintesc cum trecea saracul om ca o stafie pe acolo nu vedea si nu auzea nimic in jur. numai de sutienele si halatele doamnelor nu-i mai pasa.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisi-pis
Din punctul meu de vedere, exista si un alt aspect. Pentru linistea mea sufleteasca vreau sa traiesc intr-o societate in care, daca Doamne fereste mi se intampla ceva, sotul meu, taticul, sa ma poata inlocui. O sa avem o fetitza si ne pregatim deja pentru perioada in care taticul o sa isi ia si el o perioada din concediul de ingrijire a copiluilui (cine spune ca taticul nu poate sa schimbe scutece si sa se joace cu bebe?). Ba chiar am inceput sa-l instruiesc ca in lipsa mea nici sa nu se gandeasca sa o duca pe fetita la toaleta barbatilor (in cazul in care nu exista toaleta speciala pentru copii sau sala speciala pentru schimbatul scutecelor). Si sincer nu m-am gandit nici o clipa ca vreo femeie s-ar simti ofensata daca un barbat ar cere voie sa schimbe un scutec pe masutele amenajate de multe ori la toaletele pentru femei, sau daca ar intra cu fetitza de mana pentru ca aceasta are nevoie. Chiar asa, care e parerea voastra?
sotul meu a intrat cu nadja la toaleta femeilor si nu pt pampers ca nu mai era nevoie ci pt ca ea vroia la wc. a ales la femei pt ca nu i se parea normal sa o duca prin putele expuse la pisuare sau cam nabia le-or zice dar si din conditii de igiena. ca doar cine mai ridica vreun capac la wc-ul public daca nu-s nevestele prin preajma. si cum si ea ca toti copiii vrobeste pe wc toate alea, il mai tinea si de vorba asa ca sa stie toata lumea ca e un tatic acolo. el ii mai zicea ssshhh dar parca si mai tare o pornea la vorbit.nu s-a uitat nimeni urit la el zice el, ok nici prea confortabil nu s-a simtit el, a spalat-o pe miini cu privirea numai pe copil si-a cerut scuze la doamnele care se rujau a iesit val virtej si gata, binele copilului conteaza.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

dupa opinia mea,cei de la T.A.T.A nu vor altceva decat sa obtina si ei ceva fonduri laong,fundatie..ce au,ca sa fim seriosi, cati dintre sotii nostri se simt discriminati in raport cu noi vizavi de activitatile necesare a fi facute cu/pt un copil

Am un sot extrem de responsabil cu cel mic, se implica foarte mult si sunt convinsa ca sunt o multime ca el, dar niciodata nu s-a simtit discriminat.
eu zic ca atata timp cat nu-i bagam prea mult in seama (ma refer la asociatia t.a.t.a), e ok; se chinuie ei sa apara cu tot felul de chestii doar-doar se va vb mai mult de ei si pe viitor vor aveamai multe fonduri

Cand am fost in spital cu nazdravanulnostru,si eu si sotul am innoptat pe niste scaune alaturi de cel mic Ceea ce spune asociatia ca sunt pusi tatii sub interdictie si acceptate mai degraba femeile(da exemplu bona), e o aberatie totala facuta pt a se mai vb despre asociatie.
deja mi-e sila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

V-ati dat intalnire pe DC sambata seara? .

Problema discriminarii taticilor/barbatilor in Romania este o falsa problema.
Nu pot sa cred ca un copil care are doar tata este abuzat in spitalele din Romania si nu pot sa cred ca unui copil care are doar tata i se refuza dreptul de a fi insotit de acesta in spital.

Sunt convinsa ca mai apar probleme, dar, repet, sunt date de lipsa spatiului si de lipsa fondurilor, nicidecum nu sunt rezultate ale discriminarii barbatilor.

o falsA problema, asa cred si eu, cum cred ca asociatia nu s-a nascut din scopuri nobile
Exista - sunt convinsa-cazuri in care nu sunt acceptati si tatii, dar sunt izolate. In plus, ceea ce ma face sa sustin ca scopul asociatiei nu e unul nobil e acela ca se pune accent pe tata, nu pe nevoia copilului. Copilul e discriminat, daca in loc de tata se accepta bona sau bunica,nu doar tatal
sila, din nou sila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Inteleg ca nu toata lumea crede ca sunt spitale in Romania care nu accepta tatii ca insotitori ai copiilor bolnavi, internati.
In afara de situatia prezentata in primul post de un barbat, am citit aici posturi ale unor mamici care au povestit din experienta personala ca sotii lor nu au fost internati impreuna cu copiii. Nu am nici un motiv sa nu le cred. Copiii si familiile lor au suferit si au fost umiliti inca o data inutil (lipsa paturilor sau a rezervelor, prezenta femeilor-mame in aceleasi camere cu barbatii-tati nu sunt justificari suficiente date fiind situatiile serioase).

Toata lumea e de acord ca cel mai mult sufera copiii.
Copiii bolnavi nu sunt refuzati de spitale, ei sunt internati si sunt tratati. Dar copiii au conform legii dreptul la un insotitor (cum legea nu specifica, doar familia ar trebui sa hotarasca care din parinti se interneaza). Dar iata ca tatii nu sunt acceptati ca insotitori la orice spital, desi legea le recunoaste dreptul asta. Atat copiilor, cat si tatilor le sunt incalcate drepturile - aici vad eu cum amandoua categoriile sunt discriminate de cateva spitale.
S-a pomenit ceva de bunica, matusa, vecina, bona ca fiind preferate daca mama nu se poate interna cu copilul. Totusi, in afara de mama si de tata nimeni nu are nici o obligatie legala in a ingriji copilul. In plus, cine poate sa linisteasca si incurajeze un copil speriat mai bine? Cine poate sa reprezinte interesele copilului sau sa ia hotarari in caz de criza?

Eu vad doar ca TATA a identificat o problema, o face publica, si incearca sa o rezolve.


Sunt mame aici care spun ca TATA nu are dreptate ci are doar cateva interese ascunse.


Ce-mi scapa oare?...



"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Din cat am urmarit eu evolutia aceste fundatii si a lui Draghici, totul a pornit de la lupta lui cu fosta sotie pentru custodia copilului. Nu am uitat apelativele catre ea: "om cu grave tulburari psihice", "“vaduva neagra”, "contaminata cu sifilis" (apropos, putea sa aiba si SIDA, asta nu o impiedica sa isi creasca copilul), s.a.

Nu pot sa uita halucinanta campanie de denigrare publica a fostei sotii, careia i-a postat numele real pe topicuri pe desprecopii, adresa, numele surorii sale, a medicilor cu care lucreaza, aparitii la Dan Diaconescu, etc.

Ati uitat subiectul Drame Paterne? Aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127924&whichpage=1&SearchTerms=draghici
Nu "drama copilului", "drame paterne".

Articolul asta http://ziarero.realitatea.net/1200087235-Fostul_sef_de_cabinet_al_lui_Basescu_invoca_o_rapire_pentru_ca_a_incalcat_legea spune ca "femeia a decis sa introduca actiune de divort", insa dl Draghici, in postul lui de pe desprecopii zice ca el a introdus actiune de divort.

Dl Draghici merge pana intr-acolo incat face toate demersurile sa schimbe legile, pentru a putea avea custodia copilului.
http://www.ziare.com/social/bucuresti/revolta-tatilor-vor-custodie-comuna-dupa-divort-413401

Din punctul meu de vedere, toata aceasta efervescenta in jurul fundatiei TATA s-a nascut pentru a mai crea INCA O UNEALTA in lupta cu fost lui sotie. Tot interesul lui Draghici este in jurul PROPRIEI PERSOANE, a intereselor lui si nu a intereselor copilului.
Pentru mine aceasta fundatie si demersurile ei nu au nici un fel de credibilitate ba mai mult, ma ingretoseaza.





_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_A_T_A spune:

Ma bucur ca reactiile retrograde si stranii sunt rare. Unii fac eforturi uriase de a deturna sensul dezbaterii si a sabota demersul nostru.
In dimineata asta, la 8.30, m-a sunat un tatic foarte necajit. Aseara i-a fost refuzata internarea la "Grigore Alexandrescu" in Bucuresti. Sotia era deja in spital cu unui dintre gemenii in varsta de 6 luni. Tatal a ajuns tot acolo cu al doilea copilas, pentru ca se impunea internarea acestuia. I s-a spus ca nu poate ramane alaturi de copil si ca doamna se va descurca singura cu ambii. Era disperat!
Aseara am primit si poze de la Tg.Mures. Tot ce s-a descris anterior pe acest forum se confirma 100%. O mamica a tras semnalul de alarma! Astazi vom face plangere la CNCD impotriva ambelor spitale.
In primul rand este discriminat TATAL, iar asta afecteaza intreaga familie si mai ales copilul. Tatal este cel pus sub interdictie in multe spitale. Cineva acredita ideea ca sunt cazuri izolate. Doamne fereste sa o pateasca, pentru ca se pare ca unii inteleg gravitatea fenomenului doar cand sunt direct afectati. In rest, acestia nu dau doi bani pe nefericirea semenilor.
T.A.T.A.

P.S. - Desi se incearca deturnarea atentiei spre teme offtopic, eu nu voi cadea in capcana. Daca cineva doreste sa isi descarce frustrarile sau esecurile personale, poate deschide o alta dezbatere si voi argumenta prompt. Mi-am propus sa elimin un fenomen nociv si, cu ajutorul celor care sunt responsabili, voi reusi curand in acest demers. E doar o mostra insa! Mai am si alte obiective! Toate nobile! Aviz carcotasilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Din cat am urmarit eu evolutia aceste fundatii si a lui Draghici, totul a pornit de la lupta lui cu fosta sotie pentru custodia copilului. Nu am uitat apelativele catre ea: "om cu grave tulburari psihice", "“vaduva neagra”, "contaminata cu sifilis" (apropos, putea sa aiba si SIDA, asta nu o impiedica sa isi creasca copilul), s.a.

Nu pot sa uita halucinanta campanie de denigrare publica a fostei sotii, careia i-a postat numele real pe topicuri pe desprecopii, adresa, numele surorii sale, a medicilor cu care lucreaza, aparitii la Dan Diaconescu, etc.

Ati uitat subiectul Drame Paterne? Aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127924&whichpage=1&SearchTerms=draghici
Nu "drama copilului", "drame paterne".

Articolul asta http://ziarero.realitatea.net/1200087235-Fostul_sef_de_cabinet_al_lui_Basescu_invoca_o_rapire_pentru_ca_a_incalcat_legea spune ca "femeia a decis sa introduca actiune de divort", insa dl Draghici, in postul lui de pe desprecopii zice ca el a introdus actiune de divort.

Dl Draghici merge pana intr-acolo incat face toate demersurile sa schimbe legile, pentru a putea avea custodia copilului.
http://www.ziare.com/social/bucuresti/revolta-tatilor-vor-custodie-comuna-dupa-divort-413401

Din punctul meu de vedere, toata aceasta efervescenta in jurul fundatiei TATA s-a nascut pentru a mai crea INCA O UNEALTA in lupta cu fost lui sotie. Tot interesul lui Draghici este in jurul PROPRIEI PERSOANE, a intereselor lui si nu a intereselor copilului.
Pentru mine aceasta fundatie si demersurile ei nu au nici un fel de credibilitate ba mai mult, ma ingretoseaza.





_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal



exact!



Your heart is my piñata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:



Citat:
citat din mesajul lui denizel

V-ati dat intalnire pe DC sambata seara? .

Problema discriminarii taticilor/barbatilor in Romania este o falsa problema.
Nu pot sa cred ca un copil care are doar tata este abuzat in spitalele din Romania si nu pot sa cred ca unui copil care are doar tata i se refuza dreptul de a fi insotit de acesta in spital.

Sunt convinsa ca mai apar probleme, dar, repet, sunt date de lipsa spatiului si de lipsa fondurilor, nicidecum nu sunt rezultate ale discriminarii barbatilor.


Denizel, nu este nici o falsa problema! Am fost si eu martora unui incident de acest fel. Unui tatic venit cu baietelul la urgenta, la Grigore Alexandrescu, nu i s-a permis internarea alaturi de copilas (desi acesta avea doar 1 an si ceva). Tatal a fost nevoit sa refuze internarea copilului. Am vazut personal cum medicul de garda a incercat sa il convinga pe seful de sectie (pe care il chemase telefonic) iar acesta a refuzat categoric spunandu-i parintelui sa-si aduca nevasta, o matusa, o prietena. Omul ii explica (,) ca isi creste singur copilul si nu are nici o femeie care sa poata sta internata cu copilul, iar medicul a tinut-o pe-a lui si basta!

Da, este o problema si mi s-a parut si mie o discriminare nu doar a taticilor dar si a copiilor care sunt crescuti doar de tatici.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_A_T_A

Ma bucur ca reactiile retrograde si stranii sunt rare. Unii fac eforturi uriase de a deturna sensul dezbaterii si a sabota demersul nostru.
In dimineata asta, la 8.30, m-a sunat un tatic foarte necajit. Aseara i-a fost refuzata internarea la "Grigore Alexandrescu" in Bucuresti. Sotia era deja in spital cu unui dintre gemenii in varsta de 6 luni. Tatal a ajuns tot acolo cu al doilea copilas, pentru ca se impunea internarea acestuia. I s-a spus ca nu poate ramane alaturi de copil si ca doamna se va descurca singura cu ambii. Era disperat!
Aseara am primit si poze de la Tg.Mures. Tot ce s-a descris anterior pe acest forum se confirma 100%. O mamica a tras semnalul de alarma! Astazi vom face plangere la CNCD impotriva ambelor spitale.
In primul rand este discriminat TATAL, iar asta afecteaza intreaga familie si mai ales copilul. Tatal este cel pus sub interdictie in multe spitale. Cineva acredita ideea ca sunt cazuri izolate. Doamne fereste sa o pateasca, pentru ca se pare ca unii inteleg gravitatea fenomenului doar cand sunt direct afectati. In rest, acestia nu dau doi bani pe nefericirea semenilor.
T.A.T.A.

P.S. - Desi se incearca deturnarea atentiei spre teme offtopic, eu nu voi cadea in capcana. Daca cineva doreste sa isi descarce frustrarile sau esecurile personale, poate deschide o alta dezbatere si voi argumenta prompt. Mi-am propus sa elimin un fenomen nociv si, cu ajutorul celor care sunt responsabili, voi reusi curand in acest demers. E doar o mostra insa! Mai am si alte obiective! Toate nobile! Aviz carcotasilor!



Inca o "reactie retrograda si stranie", care by the way, nu este rara, reciteste raspunsurile de la topicurile tale precedente.

Nu sunt singura care vede sub poleiala aparentelor si nu sunt catusi de putin off-topic pentru ca mai sunt si unii care vad situatia in ansamblu, nu doar citesc un titlu menit sa atraga voturi si simpatii. Pe mine nu ma impresioneaza absolut deloc nimic din ceea de promovezi. Si apropos de custodia comuna pe care o soliciti printr-o noua lege in parlament: custodia comuna e un lucru care functioneaza intre doi parinti care SE INTELEG in totalitate asupra modului de educatie, crestere, ingrijire a copilului comun. Daca ar exista o custodie comuna intre tine si fosta ta sotie, copilul vostru ar fi o permanenta unealta in lupta dintre voi. Nici nu vreau sa-mi imaginez pana unde ai putea ajunge...

Zi-ne si noua, acum copilul e in custodia mamei, asa-i?


Elle

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput