Albinute & bondari de mar-apr '07 (140)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Hello,

felicit si eu muncusoara Iarinei Alex mai face de-astea la gradi cu colegii si cu educatoarele, asa ca nu mai facem mare lucru si acasa... fetele de pe facebook mai pot vedea poze, nu le mai incarc in mai multe locuri

Ada, asa e cu imunitatea... eu anul trecut am ajuns in cap de lista in firma la numarul de zile de concediu medical, nu stiu exact ce m-a salvat mai ales ca dupa rotavirus am lipsit vreo 3 saptamani legate... din fericire, de prin noiembrie n-am mai stat cu el acasa

Talonete - din ce stiu eu, sunt bune daca se potrivesc ok pe picior. Dar cum fiecare picior e diferit, nu sunt bune la toata lumea unii calca mai spre exterior, altii mai spre interior, altii sunt neutri, in consecinta, pentru alergare de exemplu, exista mai multe tipuri de incaltaminte - diferita pentru overpronatori, underpronatori/supinatori, neutri (termenii sunt adaptati din engleza, nu ii stiu in romana ). In consecinta, si la incaltaminte sunt diferite unghiurile din talpa, pentru a-ti oferi confort si siguranta in momentul in care calci - uneori partea interioara a talpii este inclinata spre interior, la altii spre exterior etc. Plus talonetele in sine, care pot fi mai inalte, mai joase, mai lungi, mai scurte etc. Acum, problema este ca daca te incalti cu un unghi nepotrivit, asta iti afecteaza intregul sistem osos - incepand cu genunchii, apoi soldurile, apoi coloana vertebrala. In timp, bineinteles, nu dintr-o data, dar eu am simtit pe pielea mea ce inseamna taloneta gresita (m-au luat durerile de genunchi dupa un semimaraton alergat in incaltaminte de overpronatori avansati, pe cand eu sunt overpronator mediu). Vedeti aici tipurile principale de "calcatura", talonetele ii deranjeaza clar pe cei din a treia cateogorie.
Asa ca in momentul in care Alex a inceput sa se planga "ma dor genunchii de la ghetutele astea", i-am scos talonetele din acele ghetute, mi-a fost clar ca nu i se potrivesc pe picior. Si surpriza, de atunci nu il mai dor genunchii de la acele ghetute. Asa ca zic eu ca am facut alegerea potrivita, si i-am scos talonetele din toate perechile de incaltaminte de la care mi s-a plans ca il dor picioarele. Probabil va fi overpronator, ca mine... il mai las o vreme, si apoi daca il vad cu probleme la mers il duc la ortoped, dar nu il mai chinuiesc cu talonetele standard din comert daca nu se simte confortabil cu ele.

BTW, in magazinele serioase, incaltamintea cu taloneta se recomanda dupa ce se fac studii asupra calcaturii; in magazinele cu incaltaminte sportiva esti pus chiar si sa alergi descult pe o banda, esti filmat, si apoi analizat in amanunt modul in care calci... doar ca asa ceva nu se intampla si prin RO... Exemple se filmari de www.youtube.com/watch?v=pODcT55_7zA" target="_blank">overpronator , www.youtube.com/watch?v=UJQvW7JVqYY&feature=related" target="_blank">supinator, www.youtube.com/watch?v=WSw-w3LtLUo&feature=related" target="_blank">neutru.

Ma rog, mai cautati voi daca vreti. Oricum, daca se simt ok cu talonetele, eu zic ca pot fi lasate, dar lui Alex pur si simplu nu ii fac bine...

Bafta cu gradinitele, va tinem pumnii

Edit, ca sa fiu sigura ca nu se intelege ceva gresit: overpronation si supination nu sunt boli/probleme, ci pur si simplu moduri de a calca; nu necesita corectie, decat eventual sustinere. Asta bineinteles in conditii normale, fara dureri de picioare sau probleme grave vizibile.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Diana, super articolul tau!

Noua ne-a recomandat talonete facute special pentru el, pentru talus valg sau asa ceva... Nu am ajuns inca sa ma ocup si de asta :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Ada, cunosc un baietel care are talus valgus destul de pronuntat. Are ghetute facute special pt piciorul lui si le schimba odata ce creste. La el se vede clar defectul cand alearga, cand urca / coboara scari. Cand merge normal nu e nici o diferenta. A fost diagnosticat imediat dupa nastere, la cateva luni, o vreme a purtat si niste ghetute mai speciale, care urcau mult spre pulpa. Acum s-a corectat in mare parte, dar se vede inca. Parintilor li s-a spus ca va face toate activitatile normal, dar nu va fi niciodata sportiv.

Mergi la inceput

Si eu am avut talonete speciale de pe la 12 ani, schimbate si adaptate pe masura ce mi-a crescut piciorul; le-am purtat permanent pana acum vreo 2 ani, acum le mai iau doar la alergat. (he he, eu ma consider sportiva ).
Eu mi le faceam la Ortoprofil, am fost unul din primii clienti ai firmei, pe vremea cand sediul lor era intr-o casuta in spatele fabricii de zahar din Tg Mures ; la prima pereche am stat acolo langa domnul care le facea, vreo 2 ore, pana mi le-a terminat si am studiat procesul de productie

"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Hei! Salutare!

Rozi, tare, mai veverita ta! Si ce o iubeste ea pe mami!

Eu sunt uimita de creatiile copiilor artisti din stup. A mea nu face parte din ei. O fi din gena.

Tocmai am citit Jurnalul Oanei Pellea. Desi la prima vedere ar putea fi considerat trist, deprimant, te lasa totusi cu gustul sperantei in suflet. Recomand. E nemaipomenit!

Noi am ramas la ai mei. Am ramas e un fel de-a spune. Mai degraba am fost fortati sa ramanem de Thea care nu s-a mai dat plecata de acolo. Noroc ca e aproape si poate tati face naveta la serviciu. Desi, daca ar fi fost dupa mine, o lasam acolo sa se obisnuiasca si fara noi.

Va pupicesc si ne mai auzim/citim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

ce e aia talonete ma? ziceti si mie...am cautat pe net si vad ca is de diferite modele, forme si pt diferite zone ale talpii; io credeam ca e acel 'bump' care vine in scobitura talpii....

oricum rares a incaltat ce-a primit si recunosc ca nu am dat importanta la asta....unii papuci au 'the bump', altii nu au....(aia mai acatarii au )

Mergi la inceput

roxanici, da, tocmai acel "bump" l-am scos (e lipit pur si simplu, iese usor daca tragi de el ), pe Alex l-a deranjat. Asta a fost cazul nostru, pur si simplu bump-ul acela standard din incaltamintea "mai acatari" nu i se potriveste pe picior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Ma tin de cuvant si pun si eu poze cu cateva creatii de-ale fiicei mele incepand de aici

Si apropo de ce se poate lucra cu cei mici... azi la gradinita la cercul de arta au modelat din lut. Cei mici s-au murdarit si atat (dar s-au amuzat f tare) cei mai maricei insa au facut tot felul de lucruri foarte interesante. ma gandesc sa-i cumpar si eu lut, eventual de acela alb ca sa-l si pictam cand se usuca. De unde pot lua? Cat de repede se intareste? Stie careva?

Mergi la inceput

tzuna, noi am facut martisoare din astfel de lut, Alex a facut si magneti de frigider la gradinita din el, cu forme de prajitura ... acasa avem pasta alba, luata din Real, se intareste foarte repede (cateva minute), deci trebuie sa stai cu apa pe langa tine daca vrei sa modelezi mai mult. Si ii mai ia cam o zi sa se usuce de tot. La gradi au lucrat din pasta maronie, despre asta nu stiu detalii (cred totusi ca am mai scris o poveste pe tema asta in perioada de martisoare )
Edit: sunteti o familie foarte frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Hello..am pus poza in albumul de 3 ani!

Poze Razvanelu vechi

poze razvanelu noi

Varsta Razvanel

Mergi la inceput