Bobocei de sept-oct 2008 (280)
Raspunsuri - Pagina 8
Nocom spune:
Ada noua dr ne-a interzis supozitoarele cand Daria avea diaree. Cica sunt total contraindicate cand au prbleme cu burtica, numai antitermice oral sau IV. Aveti grija!
vigantol noua dr ne-a zis sa-l luam dimineata pana in ora 12, dar nu mai stiu daca avea vre-o legatura cu masa...
Nerantula spune:
Gruia bea foarte, foarte putine lichide : ceai, sucuri deloc, apa max 50ml pe zi, uneori un actimel, ceva ciorbita, din lapte praf se mai scoate, la max 400ml pe zi. Saptamana asta ma intristasem din nou ca nici lapte nu mai voia, dar mi-am dat seama ca era de la tetina biberonului, i-am luat unul din sticla si avea tetina mai scurta decat cel vechi, plus gatul portocaliu fata de cel albastru si abia reusea sa bea vreo 50ml, desi statea cu el in gura, dar nu voia sa traga .. asta daca reusea sa treaca peste faptul ca era portocaliu. Asa ca am revenit la biberonul vechi si macar dimineata bea 250ml lapte, care ii tin mult si de foame, si de sete si nu mai e interesat de altceva.
Am fost la magazinul de mezeluri ecologice, am luat parizer, il mananca cu placere, desi are un gust foarte puternic de usturoi, insa parca tot nu-mi vine sa-i dau prea mult ... nu ca ar manca mai mult de 10 dumicati (adica in total jumatate de felie de paine, jumatate de rosie mica si jumatate de felie subtire de parizer , iar asta inseamna una din mesele principale ...)
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita
gaia.nevia spune:
Nocom, merci pentru info. Ai mei nu au diaree. Radu are aprox 3 scaune pe zi, Teo 2, put infiorator si au consistenta salatei de vinete
Din pacate e asa de 2 saptamani la Radu deja, si vad ca a inceput si Teo de vineri, cu tot ceaiul de scoarta de stejar si arsenicum album de il iau.
Oral ce poti sa ii dai pentru 39.6? IV nici nu ma pot gandi, ar insemna sa ajungem in spital...
Nerantula, sa nu te superi pe mine, nici mie nu-mi plac vaccinarile si am evitat tot ce nu este in schema nationala. Mi-am pus totusi o intrebare, care a cantarit greu atunci cand ezitam daca sa le fac sau nu ROR.
Tu esti imunizata la toate cele trei? Daca nu... ce te faci daca Gruia face una din ele in timp ce tu esti gravida?
Si m-am gandit asa nu la mine, care eram gravida cu Radu cand l-am vaccinat pe Teo, ci la alte zeci de gravide pe care le intalneam zilnic.
Stiu ca se poate intampla oricui, si din alte surse, dar vaccinarea nationala tocmai asta face, reduce sursele. Pentru mine acesta a fost argumentul final cand am decis.
Mie imi stau toate gravidele din lume pe creieri din ziua cand domnul dr. Radoi m-a invitat la spitalul municipal sa fac avort, in a doua zi de cand imi erupsese varicela. Eram o bomba ambulanta. Nu m-as fi dus nici daca era ultimul lucru de facut.
Nerantula spune:
Ada, nu as vrea sa urmeze o discutie controversata aici, tu ai dreptate in legatura cu faptul ca Gruia imbolnavindu-se, poate deveni un risc pentru cei din jur, insa, de exemplu, Varilixul nu este in schema obligatorie, ma intreb cati il fac avand acest argument, ca pot fi un risc potential pentru femeile gravide, in cazul in care copiii se imbolnavesc de varicela? Eu sunt imunizata (cel mai probabil, nu am vazut un carnet de vaccinari, ca mama nu a fost o persoana prea riguroasa si ordonata, mi-a zis numai ca am facut toate bolile copilariei ..). Chiar si nefiind imunizata, tot cred ca nu l-as fi vaccinat (adica eu nu mi-am pus explicit aceasta problema cand am refuzat vaccinul). Daca vrei, poti sa ma pui in categoria senina si cretina, nu vreau sa fiu un model, a fost o alegere personala careia prefer sa nu ii pun o eticheta.
gaia.nevia spune:
nu vreau sa te etichetez si nici sa deschid o polemica despre ROR... departe de mine acest gand.
Exista un subiect pe tema asta pe forum pe undeva, daca te tenteaza sa mai citesti pareri.
Nerantula spune:
Eu am zis ca n-as pune eu eticheta pe decizie, in sensul de corecta, buna, incorecta, rea, etc. Stiu ca este extrem de subiectiva, nu ma deranjeaza aprecierile celorlalti , intotdeauna vor exista argumente de ambele parti. Am citit topicul la care te referi, la mine a avut impact acolo altceva ... Imi doresc din tot sufletul ca aceasta decizie ca nu aiba nici un fel de consecinte negative, asa cum, facand invers, mi-as fi dorit acelasi lucru.
felicic76 spune:
ca sa descretim fruntile, Lumi si Ada pentru boboceii bolnaviori, D' ale lui Vlad
ziua de vineri (ziua in care am vrut sa-l "croiesc" peste pampers si nu am apucat
eu cu el, singuri acasa, eu in una din zilele negre, ca sa nu zic roshii, in care chiar nu are ce cauta cu mine in baie (dupa ce verisoara-sa Diana, vara trecuta la un gratar, imbia si aseza cu manuta ei acolo unde trebe' cate un absorbant la toata suflarea feminina prezenta)
Securizez tot si intru in baie, inchid usa, m-apuc de una alta si aud: buuuuuuf, treosssc, pleoscccc.....ies, ma impiedic in nadragi si vad dezastrul: deschisese usa congelatorului si imi scoseses raftul din mijloc fix pe gresie:pachete de carne, cuburi de gheatza, suneeeet, .. etc. dezastru...vad ce s-a intamplat si dau sa-l articulez la fund, eram super speriata pana am vazut ce s-a intamplat de fapt, apoi m-am enervat, el fugea de nu puteai sa-i vezi talpile, hlizit tot.... n-apuc, deja incercam sa-l prind cand dadea ture canapelei (unde el are antrenament, frate, nu gluma) si aud bubuituri groaznice in usa: vecinul de sub noi. Noi suntem contorizati 95%, dar avem centralele in acelasi loc, in bucatarie.
El: Buna ziua, doamna C., sunteti acasa?
Eu:da (nu, sunt stafia D-nei C)
El: s-a auzit un zgomot teribil, am crezut ca v-a explodat centrala!!!
Eu: nu, copilul a scos un raft de la conge si l-a busit pe jos, ok!?!?(daca imi exploda centrala, mai vorbeam noi acum, istetule?)
in fine, ma scuz in continuare, el pleaca si ma intorc: ingerasul era in dormitor, in varful patului, si privea reclame Multumita ca pot macar sa strang, m-am indreptat spre bucatarie, raftul era plesnit, am pus tot la loc, cand aproape am terminat, a aparut si ingerasul, cu mingea de burete, sa ne jucam.... I-am aratat, i-am explicat ce a facut.... ne-am jucat
zozela spune:
Nerantula,imi lipsesti!! Mai scrie si la odisee din cand in cand,chiar daca iti pare aiureaZic asa,pt.ca de multe ori,mie asa imi e..
Cum sunteti? Ati aflat sexul lui bebedoi? Cu ureaplasma ce ai facut?
Pupiici!
Nerantula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zozela Nerantula,imi lipsesti!! Mai scrie si la odisee din cand in cand,chiar daca iti pare aiureaZic asa,pt.ca de multe ori,mie asa imi e.. Cum sunteti? Ati aflat sexul lui bebedoi? Cu ureaplasma ce ai facut? Pupiici! |
Zozela, asta chiar e ditamai surpriza!
Iti raspund o parte aici si o parte la odisee : nu aiurea mi se pare sa scriu acolo, ci simt ca nu mi-am gasit locul, aici sunt cu fetele de o (noua) viata draga de om, ma simt acasa, parca mi-e greu sa am doua case . Pe de alta parte, nici aici nu-s cat as vrea, mereu ma pierd in altceva mai putin important (cum ar fi Grey ), dar incerc sa tin pasul ..
luminita2008 spune:
ziua buna,
Alexa, merci mult. incerc sa vad daca cumva pot comanda online, mi-e absolut imposibil sa ajung acolo prea curand. sar'na!
babytza, multumesc pentru incurajari!
kllemi, multumesc!
eu le dau hunilor vigantolul seara, inainte de masa. nici mie pediatrul nu mi-a recomandat nimic, pe net parerile sunt impartite asa ca fac si eu cum ma duce capul. oricum, l-as da indiferent de orice sfat inainte de masa, ca nu mi-l vomite si ca sa-l accepte, ca dupa ultima lingurita de papa nu mai intra frate nimic, se-nchid portile de fier!
irina, merci tare mult, voi cum mai sunteti?
nerantula
imi pare rau de greturi, sper sa treaca repede!
niko, merci mult! nuu, nu mai vreau nimic, sar'na oricum!
ma bucur ca papa Karina, cum stati cu intarcatul?
dya, hunii beau numai sucuri proaspat stoarse acasica. acum nu prea avem de unde alege, ne invartim intre portocale, mandarine, mere, morcovi, ananas. perele sunt varza, fara pic de zeama si altceva bun de stors nu mai gasesc...
abia astept insa sa vina vara si fructele de sezon! am de gand sa umplu camarile de compoturi de data asta.
nocom, sar'na, Robi e bine, de aseara am incetat si cu antitermicele, ii dadeam la 6 ore, de cand am iesit vineri din spital si mi-a facut 38.
acum vad ca n-a sarit de 37.4 seara, ceea ce e ok, e temperatura lui normala. e vesel, vioi, catelush schiop, are rana pe labuta de la branula, care tot apasa pe locul ranit.... maine mergem la controale, am o zi plina, dar sper sa apar pe seara cu vesti bune.
xor, noaptea noastra a fost horror, s-au tot trezit, Edi de la canini, il trezea si pe Robi... a fost ca in primele nopti cand nu dormeau mai deloc... asta e, la noapte poate va fi mai bine.
iti doresc sa gasesti o solutie pentru voi, astfel incat sa incepi si tu serviciul linistita si puiul sa fie ok!!
ada, uff, sanatate multa, nu-i duci maine la gradi, nu?
noi suntem ok, astept ziua de maine cu sufletul la gura, poate-poate scapam de branula, ca ma terorizeaza si pe mine si pe el in egala masura. nu mai suport sa-l vad cum plange tot la 12 ore, sa-l vad schiop, mergand pe varfuri si fara echilibru... ... in rest, toate bune, piatra e inca legata de gat, astfel ca eu mai zac putin pe fundul butoiului. mda...
feli, sunteti mortali, si tu si Vlad!
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"