Bobocei de sept-oct 2008 (280)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Sanatate multa tuturor copiilor bolnavi. Cum spuneam dupa o saptamana la gradinita Alexei si acum si Dimitri au muci, defilam cu ei mai departe.
Luminita nu ai nici o vina cu ce s-a intamplat cu copii. Nu esti de specialitate, nu aveai de unde sa stii ce e in urechile lor nici macar nu poti stii daca aveau sau nu rosu in gat. Otita nu se face doar de la muci neaspirati si oricum nu intotdeauna cand lasi mucii neaspirati dai in otita.
Pur si simplu nu ai nici o vina. Pediatrul care nu v-a recomandat consult ORL are partea sa de vina, acum stii ca e superficial si il schimbi.
anamona nu cred ca exista o gradinita cu aceasta facilitate si oricum de multe ori cand copii au deja muci nu mai sunt contagiosi. La noi dureaza intre 24-72 de ore sa isi transmita mucii unul altuia deci imi e clar ca si-i dau inainte sa inceapa sa le curga/tuseasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Sanatate multa boboceilor bolnaviori. Lumi, Ada multa putere sa faceti fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Lumi si eu zic ca nu e cazul sa te invinovatesti si o ziz sincer nu asa ca sa zic si eu ceva.Ce ai patit tu putem pati oricare dintre noi si asta nu inseamna ca am gresit cu ceva.Eu cred ca stiu de unde pleaca totul in mintea ta tu acum te invinovatesti pt decizia ta de a-i duce la cresa atunci cand dr a zis sa ii tii pana in mai-iunie.Din punctul meu de vedere nu a fost o decizie gresita si eu as fi facut la fel daca am inceput ceva apoi continui nu ma opresc la primul hop.Daca copilul nu dadea semne ca il doare urechea nu prea puteai sa banuiesti.Si eu stiu ca se poate face si de secretii ajunse pe acolo si suprainfectate dar cum a zis Miruna si de la altceva.Poate o fi tot luata de pe la cresa...Eu sunt tare precauta cu controlul pediatrei tocmai ca nu am incredere in ea si merg mereu si la o alta pediatra si avem si dr nostru ORL-ist f bun zic eu care de fiecare data l-a facut pe Andrei bine pana acum nu a dat gres si am incredere in el.Merg pe mana lui si cu polipii mariti ai lui Andrei sa vedem pe la 3 ani daca va trebui operat.Insa sa stii ca Andrei are si obiceiul de se freca pe la urechi de aceea mai mereu il duc la orl ca tot timpul am avut impresia cand a fost racit ca are si otitaau fost doar alarme false dar mai bine ca l-am dus.Mai ales ca orl-istul mi-a zis ca otita se face si cu febra mai mica spre deosebire de pediatra care ma linistea mereu nu are otita ca nu are febra mare

Cu mersul la gradi eu sunt de parere dupa 3 ani poate chiar 4 dar nu mai vreau sa zic nimic pe tema asta ca pe forumul nostru de mamici din Tm mi-am cam luat-o in bot cu asta.Pe acolo toata lumea are copii la gradi de la 2 ani sau chiar inainte de 2 ani si mi s-a spus ca nu e indicat ca un copil sa stea pana la 4 ani acasa ca e bine sa socializeze si sa dezvolte inca de mic.Mie personal mi se par suficienti 3 ani de gradinita de la 4 la 7 ani si intre timp eu mai lucrez cu el acasa.Atat si pun punct nu mai vreau sa detaliez.

Ada voi cum sunteti.
Iepurila LA MULTI ANI!!! si multa sanatate si noroc iti urez si eu cu scuzele de rigoare pt intrazaierea mare dar am fost ocupata...faceam curatenie pe fundul butoiului.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

uff...am aparut si eu...se pare ca e aglomeratie mare in butoi....oare mai incapem? Ce se intampla oare in perioada asta? Copii bolnavi, parintii cu fel de fel de probleme...
Lumi - te-am tot strigat...m-am gandit ca ceva nu e in regula dar nici la un lucru asa grav nu m-am gandit...sanatate multa va doresc...cum se explica faptul ca nu l-a durut urechea? sau a rezistat durerii fara sa spuna nimic...m-ar mira....Tu nu aveai de unde sa stii ce se intampla cu el...ai fost la dr, ai urmat tratamentul...mai mult de atat ce puteai face? Te pupam si te imbratisam cu drag sa-ti transmitem ceva putere
Ada - de la cioburi la ce ati ajuns?? Uff sa dea Doamne Doamne sa treceti mai repede si de raceala asta...
Subiectul care ma doare tarrree pe mine acum...gradinita...eu sunt pro socializare de la varsta cat mai frageda (2 ani de ex)...cu cat mai tarziu (4-5 ani) cu atat mai grea adaptarea (va spun din experienta nu din auzite)DAR eu sunt pusa acum intr-o sit f delicata...intr-o sapt incep serviciul si eu nu sunt multumita de nici o culoare de ceea ce i se intampla baiatului la gradi...Daca il duceam la stat poate mai treceam cu vederea una sau alta dar asa....ieri de ex mi-au spus ca nu a vrut sa bea ceaiul...(eu ii duc in fiecare dim o sticluta cu ceai/compot proaspat sa ii puna in biberon si sa ii dea sa bea...el consuma multe lichde zilnic...)m-am mirat...ia- adus demonstrativ bibe si i l-a aratat...Mark l-a impins scarbit...cand m-am uitat mai cu atentie culoarea lichidului din bibe era rosu...eu ii dusesem ieri ceai galben....concluzia....cu o zi inainte ii dusesem compot rosu...ieri ii turnase ceaiul peste ce mai ramasese din compotul care, cu siguranta intre timp fermentase...cum sa bea copilul??? A gustat si nu i-a mai trebuit...
Asta ar fi un exemplu...dar ar mai fi.......
Nusha - cere ajutorul bunicii pt treburile casei...tu sa te ocupi doar de copil si burtica
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Luminita, am mai povestit odata la capitolul trecut dar mai povestesc odata special pentru tine.

Joi la ora 19 a venit pediatra lor, cea alopata, care ii stie de cand s-au nascut.
A venit pentru Radu, pe care l-a gasit destul de nasol (diagnosticul este IACAS obstructiva care inseamna ifectia acuta cai aeriene superioare) si i-a dat erdomed, ketof si aerosoli cu dexa&adrenalina (Dya, cum spuneai si tu). Plus antitermice.
Ei, si bineinteles ca daca tot a venit, s-a uitat si la Teo, si zau ca s-a uitat extra atent. Urechi, gat (ba chiar mi-a aratat si mie cu otto-chestia aia cu bec- cred ca ottoscop ii zice- ce urechi superb de drepte, adanci, largi si curate si ce gat frumos are fi-miu), l-a ascultat la plamani, l-a palpat, s-a uitat in nasul lui si a dat verdictul "tu esti perfect sanatos mai baiete"

Ei bine, aproape de 12 noaptea, muci garla, grosi si de toate culorile, laringele inflamat, fara voce, plus tuse latratoare care de altfel l-a si trezit si din care nu se putea opri... peste tusea asta tragea aer suierat hiiiiiiiiiiii, da-i si tuseste, iar hiiiiiii, iar tusea, in acelasi timp plangea si nu ma lasa sa il ating. Deci perfect sanatos frate la ora 19.
Cu 20 min mai devreme avusesem o quinta de tuse si eu de era sa dau in voma, si dadeam din colt in colt prin baie sa nu trezesc pe toata lumea, cu cartea de homeopatie in brate sa vad ce dreaq sa iau, ca la ora 19 vorba aia, n-aveam nici eu nimic si nici medicamente in casa in afara de ACC. Printre lacrimi mi s-a parut mie ca Ipeca se potriveste la simptome si culmea o si am in casa, asa ca din aia am luat, am zis ca cel mai rau lucru care se poate intampla e ca n-o sa mi se opreasca tusea asa cum speram. Totusi pana sa vomit s-a oprit... si m-am asezat langa Teo, si pac a inceput el.

Ca sa revin deci, ma duceam dupa cardul CMU sa sun la nr de urgente sa-mi trimita salvarea si ma gandeam ce dreaq iau eu in bagaj ca precis ne interneaza... si vad Ipeca aia pe frigider si zic bai frate... pana vin aia cu salvarea tot trebuie sa fac ceva, ca n-o sa reziste asa 20min urland si tusind (eu am facut pipi pe mine in timpul accesului de tuse si m-a durut in gat 2 zile dupa el, deci... stiu exact cum se simtea, plus spaima). Asa ca i-o dau.
Si pac se linisteste in cateva minute si negociem niste aerosoli cu dexa si adrenalina la TV, dupa care s-a linistit si se vedea ca respira bine. MA rog, tot plin de muci pe care i-am tot suflat, pana a adormit. N-am mai ajuns sa iau cardul CMU din geanta.
Pe la 2 m-am intalnit cu barbati-miu prin casa si i-am povestit, mi-a zis ca sunt nebuna si exagerez si sa nu cumva sa nu duc copilul la gradinita doar ca mi se pare mie ca e bolnav.
La 4 era rece sloi si dardaia, iar la 6 avea 39.6 si de-aici am mers pe tratamentul lui Radu, si dimineata am validat cu pediatra si acum sunt amandoi pe acelasi tratament.
Si Radu avusese noaptea precedenta foarte proasta, l-am tinut in brate ca sa respire bine, dar in niciun caz nu a fost ca Teo, nici macar nu se trezea cand tusea, doar se foia.

Deci Lumi... nu te invinovati... uita-te si tu cum evolueaza de repede aceste viroze!!! Da, schimba perdiatrul daca simti ca nu s-a uitat bine la copii... dar nu aveai cum sa stii ce se intampla!
Imi pare rau ca micutii nostri trec prin asa ceva.

Miruna, spune-mi ca daca ii tin acasa pana la 6 ani nu mai trec prin asta inca o data, si ii retrag de la gradinita. Dau aceiasi bani pe niscai bone, desi am o frica intrinseca de bonele care se gasesc la noi.
Din pacate, eu cu Teo am mai trecut de cel putin inca 2 ori prin asta, si nu eram la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Xor cred ca incapem ca am largit eu butoiu cu tonaju meu

Iar legat de ce ai povestit cu gardi si cu ceaiul/compotul mi se pare inadmisibil cu atat mai mult cu cat e gradi particulara.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

nu pot sa cred ca s-a intamplata sha ceva, Xor! ce oameni iresponsabili!! dar de ce nu-i dai tu direct biberonul pregatit de acasa?? asta ca sa fii cat de cat linistita...
ce te-ai gandit sa faci, schimbi gradinita? vb cu directoarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Dya, suntem "in tratament" ca sa zic asa.

Azi noapte inca mi-au facut amandoi peste 39. Tusesc, din fericire nu atat de rau ca anul trecut cand au avut amandoi laringite tot de-odata.
Muci garla, Teo sufla cam din 10 in 10 min in servet, iar lui Radu ii curg pe piept frumos, urla ca apucatu' cand ii sterg nasul, nu va mai zic de aspirator, ca l-am aspirat o singura data, am zis ca moare de inima daca mai continui.
Le dau niste granule homeopate pentru "drenaj ORL" cica (la recomandarea pediatrei nu din cartea din buda) si cred ca alea, cel putin la Radu, ii mai tin loc de aspirat. Il mai prind si-i fasai Nasomer in nas pana ies mucii pe alte parti si cu asta sa zicem e curat...
Pe mine nu ma mai doare gatul, si de cand am luat Ipeca n-am mai avut criza de tuse. Insa sunt plina de muci si abia respir, scarbosenia naibii.
O fi si de subiectul conchitei la care citesc si plang de vreo trei zile... si cum constatasem ca nu sunt prea empatica de felul meu, acum macar am si eu ce au copiii si stiu cum se simt ei nu prin empatie ci prin imitatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

de unde luati voi medicamente homeopate? de la farmacie normala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Claudinna, in Bucuresti sunt vreo cateva farmacii homeopate, preturile acolo sunt modice, remediile sunt produse cumva local, nu de marii producatori de medicamente

Mergi la inceput