Bobocei de sept-oct 2008 (280)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Anamona, pediatra noastra nu-i deloc de acord cu trimiterea copiilor la gradinita sub 3 ani. Ea ne-a zis ceva de genul imunitatea copiilor e in formare, abia peste 3 ani e formata, si nu, domnule, nu se formeaza prin imbolnaviri repetate.
Eu nu stiu ce sa cred... Teo a fost mult mai des bolnav decat Radu la aceeasi varsta. Totusi cum l-am dus la gradinita, Radu a prins 3 raceli din care ultima nasoala ne-a dat-o la toti.

Oricum, in cazul nostru, Teo trebuia sa mearga clar la gradinita. Eu am indoieli, dubii, si ma simt vinovata, mai ales ca ii vad raciti si sufera acum din cauza mea ca i-am dus eu la gradinita, deci imi fac 1000 de ganduri. Totusi, unde e garantia ca, mergand in parc, nu luam tot aceeasi viroza minunata... in fine, revin:
Teo are deja 3 ani si o problema cu desprinderea de mine, in plus acasa nu facem toate activitatile care il stimuleaza, sau ma rog, nu le facem in mod organizat si sustinut.
Dupa 3 saptamani de gradinita se vede clar pe el cat de repede evolueaza!
Daca Teo merge la gradinita, el devine vectorul nostru de raceli, si daca restul am sta intr-un bol de sticla dar ne-am intalni cu el tot la aceleasi boli am fi expusi.
Asa ca Radu nu ar fi ferit, avand in frate mai mare in colectivitate, nu am cum sa-i izolez, se joaca tot timpul impreuna, beau din aceeasi cana, sufle unul pe altul si se stropesc cu saliva... sunt gura in gura tot timpul. A, si mancarea si-o fura din gura unul de la altul.

Cred ca mamicile care mai au un copil in colectivitate imi pot confirma ca cel mic nu prea are cum sa fie izolat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Ada, cum ati dormit? Multa sanatate la pui si tie mamica curajoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Nu, cel mic nu are cum sa fie izolat. Si Alexei a fost mult mai des racit de cand merge la gradinita. Cu tot tratamentul homeopat a avut nspe rino faringite pe care i le-a dat si lui Dimitri.
Nu ai garantia ca nu le iau si din parc dar la gradinita mediul este favorizant sunt multi, in spatii mici si inchise. Alexei merge la o gradi unde in total sunt 12 copii, niciodata nu vin toti si tot a adus muci acasa.
Nu, imunitatea nu se formeaza prin imbolnaviri dese, unele teorii sustin ca e "la capacitate maxima" abia dupa varsta de 7 ani.
Trebuie urmarit sa nu fie somatizari, nu e vorba de astea de si le dau de la unul la altul dar daca se imbolnavesc inexplicabil si nu e transmisibil trebuie vazuta cauza reala a acestor imbolnaviri.
anamona privind in urma eu consider ca am fost o proasta ca am vrut sa mearga Alexei la gradinita de la trei ani. Vorbesc strict de mine si de situatia noastra nu vreau sa se intepreteze altceva. La mine atat pediatra si cat homeopata mi-au recomandat sa il mai tin cel putin pana la patru ani acasa, eu nu am vrut dar se pare ca au avut dreptate. Oricum daca imi permiti sa iti dau un sfat, daca vei putea pastra si bona cand Thea merge la gradinita fa-o. Mie una mi se pare foarte important ca, daca ai posibilitatea sa ii lasi sa isi revina dupa fiecare raceala. nu din frica de a nu ii contamina pe ceilalti ci pur si simplu ca sa se puna ei complet pe picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Buna dimineata.

Anul trecut cand Andy era la gradi..au fost amandoi destul de des bolnavi.Anul acesta,Andy nu a mai adus acasa tot felul de virusi.
In primul an de gradi,am mai spus-o ,ne-am luptat cu niste viroze ingrozitoare,pneumonii..asta in conditiile in care inainte de a merge la gradi nu a avut decat raceli usoare.A stat acasa de fiecare data cand a fost bolnav,dar cand l-am dus inapoi a luat-o de la capat.Erau 32 in grupa si veneau aproape toti...era gol pe acolo cand se imbolnaveau in masa unul de la celalalt..e normal stau bot in bot,plus dorm in aceeasi camera unul langa celalalt,mananca tot asa..deci schimbul de virusi e inevitabil.
Pe masura ce a crescut imbolnavirile au fost tot mai rare si mai usoare.

Multa sanatate tuturor boboceilor si mamicilor multa putere

Laura , Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)

"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

nocom, alinutza, nushulica, bitza, laura, paula, ada, piolica, kllemi, anamona, claudinna, dya, multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru incurajari!

azi iar mi l-au intepat pe mititel, a trebit sa-i schimbe branula, iesise din vena... suntem deja la a treia branula... in rest, e bine, cred, nu mai face febra, dar nici n-am intrerupt antitermicele...

alinutza, Edi este bine, sper, ca nici nu mai stiu ce sa cred... cam face si el febra, cand si cand, un 37.8... sigur ii sparg 2 canini deodata si face si kk moale, cam 1 pe zi... totusi, luni cand merg la control cu Robi, il duc si pe Edi la ORL, sa ma asigur ca n-o fi altceva si la el....

nushulica, kllemi, anamona:
istoricul este asa: i-am dus la cresa si au racit de 2 ori. la cea de-a doua raceala am mers la alt pediatru, m-am luat dupa sot, nush de ce! bun, ajunsi aici, dr le da tratament (antibiotic) amandorura ptr rosu in gat, fara sa constate nimic ciudat la ureche la Robi. fara sa recomande totusi si un consult ORL. si nici mie nu mi-a dat prin cap asta. ei bine, acest diagnostic a fost pus gresit, copilul deja avea otita. am tinut-o in frau cat de cat cu antibioticul, nestiind ce are de fapt, apoi s-a complicat si am ajuns unde am ajuns. copilul n-a plans de durere deloc-deloc, nu dadea semne ca l-ar fi durut urechea, decat in ultima faza, cand am si ajuns la spital... si pe de o parte e si vina mea, ca nu mi-am dat seama la timp si ca i-am lasat pe altii sa decida, fara sa merg pe instinctul meu, asa cum am facut pana acum... cam asta.

pio, da, Edi a stat cu tati acasa, si-a luat concediu...

paula, multa sanatate lui Mihnea!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

nushulica, stai cat mai cuminte si sa dea Domnul sa fie bine cu bb2!

bitza, da, iata, dupa experienta avuta, sustin cu tarie ca la fiecare raceala, indeosebi cele insotite de muci multi, copilul trebuie verificat si de un ORL-ist. nu numai sa se uite pediatrul, ci un specialist, ca nu e de gluma!

paula, am ajuns la otita din cauza de muci. neaspirati de mine, asa cum trebuie, cel mai probabil.

ada, sanatate multa si voua! dar ce aveti de fapt, care e diagnosticul?

nocom, da, e mai bine ca suntem acasa, dar linistita eu n-o sa mai fiu ceva timp de acum inainte. no, asta e, om trece si peste asta.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

am mai bagat un ochi in urma, asa, pe diagonala:

monyca.c, felicitari din tot sufletul!!!! ma bucur pentru voi, sa te refaci repede si sa fie totul bine cu toti!!

abe, inteleg ca Maria asteapta o surioara? felicitari!

Kllemi si Iepurila! cu intarziere, sa fiti sanatoase si fericite! tot binele din lume la voi sa fie!

bitza, acum am citit, va mutati in Bucuresti???

anca, sanatate multa mamei tale!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

luminita, chiar nu are rost de te invinovatesti, nu ai motive, nu aveai de unde stii ca acel pediatru va fi superficial plus in cazuri din astea grave nu prea poti lua decizii bazate pe instinct si nu pe experienta unui specialist. Ai facut ceea ce orice ar face....

Robi o sa se faca bine repede acum daca urmeaza tratamentul potrivit. Imi pare rau ca trebuie sa sufere atat de tare.
Tin pumnii la Edi sa ramana sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Intr-adevar si eu ma gandeam sa intarzii cat pot de mult cu gradinita, sa incepem undeva spre 4 ani.
Categoric unul din criteriile de selectie va fi cel de marime, cu cat mai putini copii cu atat mai bine.

Avand in vedere ca pentru multi e aproape imposibil sa isi tina copilul bolnavior acasa pana e absolut complet refacut, ma intreb daca exista vreo gradinita in care copii bolnaviori sunt tinuti separati intr-o alta camera incepand cu momentul in care apara primele simptome. Bineinteles sa aiba acelasi program si aceleasi facilitati ca si copiii sanatosi dar sa fie totusi tinuti in acea camera atata vreme cat au muci, stranuta sau tusesc. Astfel ar fi eliminate modurile de transmitere a virusilor si poate asta i-ar tine pe ceilalti sanatosi.

In ceea ce ma priveste, daca lucrurile vor merge asa cum am planuit, T va merge la gradinita in zona in care locuiesc parintii mei, si ei se vor ocupa de ea in timpul de dupa gradi si pana cand o voi lua eu acasa. Asta daca se intoarce in tara pana atunci....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

din ce citesc la voi, realizez cat de sensibili sunt copii si e o lectie pt mine ceea ce povestiti!
insa, cine garanteaza ca nu ti se imbolnaveste copilul, mergand pe strada, luand de pe jos o hartie sau primid vizita unui om bolnav...care e contagios, de obicei, inainte sa ii apara simptomele??
asha suntem noi parintii, ne invinovatim pentru orice patesc si fac copiii, insa, Lumi, de unde era sa stii?? ai facut ceea ce era omeneste posibil, l-ai dus la dr...eu pe dr aia as scutura-o nitel!

Mergi la inceput