Bobocei de sept-oct 2008 (280)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

'na seara.

ziua noastra a continuat la fel de rau cum a inceput. taare sunt curioasa cum naiba s-o sfarsi.
sa vedem, unde ramasesem... aa, ramasesem cu Edi dormind pe picioare, care ardea. avea 38.6 cand s-a trezit. pac, novocalmin, vorba Adei, ca nu ma puteam intelege cu el si mai aveam de mers, cel putin, la un dr. sunat de urgenta si gasit loc la medlife si ptr pediatru, sa vedem ce-i cu febra.
dar mai intai programarea la chirurg, ptr galmutza si testicule. am fost la dr. Andrei Bogdan, mi-a lasat o impresie tare, tare faina. avem asa:
- una bucata chist seboreic la Edi => galmutza de la arcada (o adunatura de grasimi, datorate unor resturi embrionare, ramase de la nastere, cica se intampla pe la unii). nu e grav, dar trebuie operat, caci creste si e situat si aiurea. daca creste repede, repede il operam. daca nu, mai asteptam cel mult 6 luni... vestea buna e ca azi il taie, azi mi-l da acasa. vestea rea e ca trebuie anestezie, evident...
- mai avem 2 bucati testicule flotante la Edi (vedeti ce ziceam de fler???)
- avem si bonus: una bucata testicul flotant la Robi, stangul, si una bucata testicul retractabil la Robi, dreptul. retractabil, adica mai rau decat flotant, adica abia l-a gasit dr si a fugit repede inapoi sus, in abdomen, sau pe acolo.
In privinta testiculelor, mai asteptam 6-8 luni, in speranta ca poate-poate vin ele singure la locul lor. dr e rezervat in ceea ce-l priveste pe 'dreptul' lui Robi, cel retractabil.
Solutii avem 2: tratament injectabil cu hormoni (Pregnyl) sau operatie. prefer operatia, cu anestezia ma-sii cu tot. la fel cica, dimineata opereaza, seara copilul e cu mine acasa.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

si ajungem si la pediatru, Edi are iar amigdalele inflamate, sa zicem ca-i rosu in gat, denumirea medicala imi scapa acum. nu e grav, nu i-a dat antibiotic (sincera sa fiu, oricum nu i l-as fi dat, chiar de-ar fi fost mama doctorilor care sa-l recomande). antitermice din 4 in 4 ore, tantum verde, aspirat, desi n-are muci, e usor infundat... novocalmin daca febra sare de 38.5.... aerius si prospan, a tusit baiatul de 2 ori in cabinet (nu ca l-ar fi chinuit cand s-a uitat in gat, de 2 ori, nuuuu...).

cam asta. acum ma pregatesc sa merg la tratament cu Robi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

cat despre aspirat, Teo sufla nasul din 10 in 10 minute, iar Radu nu suporta nici sa-i adun cu sevetelul mucul verde care se prelinge pe buza de sus, ce sa vorbim de aspirator?!

Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

asa eram si noi, cum zici tu de Radu. groaznic....
bine macar ca Teo e mare, si-si sufla nasul singur...

of, sanatate multa, stiu ca ma repet, dar... si (cate unul pentru fiecare: Oadu, Te(r)o si tu)

aaa, si zici ca merge cu vin, in butoiul ala?? taare as incerca si eu, macar sa pot dormi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Lumi, multa multa sanatate puilor, pupam manuta si piciorusul intepat a lui Robi. Imi pare tare rau ca ati trecut prin asa ceva, Doamne ajuta sa treaca totul cat mai repede

adica manutele si piciorusele, vrei sa zici, ca-i intepat peste tot. merci mult, draga mea!

claudinna, xor, laureta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Xor

se pare ca am gasit o bonaaa...sunt fericita, maine discutam detaliile

sa fie intr-un ceas bun! si f mare atentie la negociere, nu la cea financiara, nu ca n-ar conta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Off Lumi, ce se intampla cu voi? Mai aveti vesti de astea? Eu nu stiu care-i treaba cu testiculele...deci nu stiu daca trebuie sau nu dus la un control de specialitate....
Sa fie raceala/otita asta de care scapati atat de greu o urmare a gradinitei sau o coincidenta cu inceperea gradi?
Ada - voi cum mai sunteti?
F liniste azi pe aici...
Ange, babytza...se simte lipsa voastra...

Mergi la inceput

Ms Lumi...conteaza, conteaza dar pe locul 2 dupa atentia acordata copilului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Lumi offf, ca nu mai scapati o data de nenorocirile astea...parca se tin scai de voi nici nu vreau sa imi imaginez ce e in sufletul tau. Nu mai zic de cei mici, mai ales robi , prin cate trece saracutul
Cu pregnyl acum , cat ar trebui sa faci tratament ? De ce preferi operatia in locul tratamentului ? Eu am facut pregnyl din cauza de IR marite si imi aduc aminte ca nu erau dureroase, mai mult enervante... Oricum, orice ai alege, ma rog sa fie totul bine la ambii pui, sa treaca usor peste ce vor face , dragii de ei

Ma bag la citit , sunt tare in urma

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

lumi:of,of,of.......

nu ca m-as pricepe, dar doctorul il cauta pe Vlad ori de cate ori vine.... o data le gaseste repede, alta data mai greu,adica flotante... important este ca sunt acolo, asa mi-a zis..... si poate si diagnosticul de retractabil este un pic hazardat, Robi este bolnav acum, este normal sa se ascunda..... las'ca scapati voi din asta si investigati dupa..... sanatate multa!

la noi se mentine platfusul, la modul ca Vlad are talpa plata complet...indicatii de mers descult prin nisip si un masaj la talpi cu un facalet(placintar): ma asez eu pe un scaun, pun un facalet jos, pun picioarele la capetele lui , il urc pe Vlad pe el si il tin de manute si imping cu picioarele in spate si in fata, astfel incat el sa aiba talpile incovoiate pe facalet..... asta la toamna, pana atunci vedem ce se intampla cu nisipul...

Mergi la inceput

felicic - interesanta metoda pt tratarea plafusului dar tu rcezi ca ai vreo sansa sa-l convingi pe vladut sa stea cocotat pe facalet si sa-l legeni tu?

Mergi la inceput