Pufuleti de ianuarie - februarie 2010 (42)
Raspunsuri - Pagina 17
miremia spune:
Fetelor, fetelor.....guess what?
Au aparut buburuzele de ian-feb 2011!!!
Avem bebei mari de acum. Ce emotii traiam si noi anul trecut pe vremea asta.
Mirela fericita de Mara Ioana
miremia spune:
Si mi-a venit si mie randul la o baie relaxanta ca doar am pufuleata mare....adoarme singura.
Mirela fericita de Mara Ioana
Ruxita spune:
Noi raportam criza de criza de isterie de isterie... s-a sculat piciu din somn, ras, vorbit cu tati cu sora, mama la tel n-a avut timp de pici, si din ras a dat-o in plans isteric in 2 min cat am reusit eu sa inchei conversatiunea lu naiba si tine-te frate, sora, mama, deci toata lumea tineti-va bine, puneti-va si centurile de siguranta... nu am mai patzit-o pana acum, decat la botez, dar la botez a fost mizilic - l-am bagat in baie asa urlacios, tzatza nu vroia ca nici nu putea saracu de tare ce urla, apoi l-am infasat si i-am bagat tzatza in gura si m-am plimbat cu el toata casa si am inceput sa-i vorbesc multe si repede ca sa nu-i dau timp de replica si asa am reusit sa-l potolesc... deci primul plans-plans in 3 luni!
A fost ca o lectie - mi-am dat seama ca sunt de neinlocuit si indispensabila pentru piciul meu la modul cel mai dramatic, ca pentru anumite lucruri ma are doar pe mine si sa-l ia naiba de telefon ca-l si arunc.
Ruxita spune:
ce mai bantui pe la ore mici-mici... ziua nu am vreme de munca. Somn usor la somna-bule.
ayanna_xem spune:
Buna noaptea fetele!
Pe mine iar m-au prins orele astea mici, dar am zis sa intru totusi un pic ca altfel ma dati disparuta.
V-am citit zilele astea, dar n-am avut timp sa raspund...ieri am stat mai toata ziulica afara, la plimbare, pentru ca a fost caaald in sfarsit si aici la noi, iar azi tot afara, dar nu la plimbarica, ci la gradina. Bine, noi n-am facut nimic...adica, ba da...i-am facut galerie lui tati care s-a ocupat de gradinarit: a pus ceapa, usturoi, morcov, ridichi, salata, spanac, dovlecei, pepeni...mai are rosiile, ardeii, castravetii si capsunelele...dar astea dupa ce aduce rasaduri de la un unchi care are sera.
In rest, noi suntem inca dependente de tzitzi...nush cum sa schimb treaba asta, dar simt ca trebuie sa fac ceva in sensul asta.
Fii-mea vrea la tzitzi non-stop ...si nu neaparat ca sa manance, ci uite asa pe post de suzeta. Si de adormit tot asa adoarme, de fapt...numai asa adoarme.
Cateodata e obosita de-i pica ochii-n gura, dar pana nu-i bag tzitza in gura nu doarme...se pune pe urlat...si nu plange si ea normal ca tot omul cu lacrimi, ci tzipa, cu nervi...Pe barbat-meu il amuza, dar pe mine nu prea...as vrea sa o fac sa fie mai putin dependenta de tzitzi...daca, Doamne Fereste, patesc ceva si nu pot fi langa ea la un moment dat cred ca ar tipa pana ar lesina.
Am incercat la un moment dat s-o las un pic cu mama dupa ce a mancat, in speranta ca adoarme, dar a plans atat de tare incat atunci cand am pus-o la san intr-un final, ca s-o linistesc, a mai suspinat cu tzitzi-n gura inca un sfert de ora, de mi s-a sfasiat inima cand o auzeam.
Chiar vroiam sa va rog sa-mi spuneti si mie ce pompa folositi ca sa scoateti laptic, ca vreau sa incerc sa-i dau si cu biberonul...poate reusesc s-o fac sa adoarma si fara tzitzi.
Eu nu am nici un fel de pompa, cu mana nu reusesc sa scot nimic si nu stiu ce sa cumpar. Voi ce pompa folositi?
Cam asta despre noi...in rest suntem foarte bine, avem 6,6 kile la 3 luni si o saptamana...numai din alaptat...io nu stiu cat mananca in ml si daca mananca cat trebe, pt ca nu suge mai mult de 10 min, dupa aia sta pur si simplu cu tzitzi-n gura asa de sanchi...dar a luat ok in greutate, pentru ca din spital am iesit cu 3,1 kile.
Colici nu mai avem, ne zambim, gangurim, mai nou am inceput sa radem cu glas, in hohote asa mai mici, ne rasturnam de pe burta pe spate, dar numai cand suntem nervoase, cea mai interesanta jucarie e mana lui mami, iar restul jucariilor sunt 'de mancare'...duce tot la gura...tre sa fiu cu ochii pe ea ca pe butelie.
O intereseaza jucariile doar ca sa le bage in gura...am un stres cu asta ca tre sa fiu foarte atenta sa n-aiba prin preajma nimic periculos...
Am citit patzaniile lui Bubu si Ratusca si m-au trecut fiori reci pe sira spinarii...imi inchipui ce spaima au simtit fetele. Of! Sper sa ne fereasca Doamne-Doamne de tot felul de accidente de astea care se pot intampla intr-o fractiune de secunda.
Uite acum ne testam noi capacitatile...in mod deosebit atentia...
Am vazut si pozele noi pe care le-ati mai pus...avem niste pufuleti deliciosi, doamneeeee ...nu mai nominalizez, dar vreau sa zic ca la toate m-am uitat cu asa un draaag, off...toti puii au crescut si sunt acum asa de expresivi si shugubeti...doamne, nu stiu daca exista ceva mai frumos pe lumea asta decat copilasii astia mici...iti vine sa-i mananci efectiv... Pe cuvant!...Doamne, cum m-am exprimat, sper sa nu ma acuze careva de canibalism!
Nush ce sa va mai zic, e ora 2 si ceva, deja mi-e mintea cam incetosata...ma duc sa-i dau portia lui zgubilici ca vad ca se framanta...si apoi sooooomn.
Sper sa intru maine mai mult...sper!!!...ca nush cum se duce timpul asta, nu ca as face cine stie ce...dar mai stau la o taclala cu sotul sau mama, ma mai uit la tv, mai ies afara, plus timpul acordat printesei, de fapt cam asta detine monopolul, celelalte sunt asa printre... si gata...trece ziua...iar inainte nu era zi in care sa nu ma plang de plictiseala.
Dar nu conteaza....concluzia e ca SUNT FERICITA! Uite asa, pur si simplu...ma uit la bb-lusha mea si pot sa spun ca am toate motivele sa fiu fericita...Doamne ajuta!
Hai ca acum chiar ma duc la 'pentzesa' ca nu mai tine vrajeala...
V-am ...noapte linistita va doresc si odihna placuta alaturi de 'sunshine'-urile vietii voastre.
mami de strumfita scumpa Daria-Ioana
my pictures
decenuela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalutza81 Buna fetele! Cristies ai mare grija si urmareste sanul. Eu am patit-o de la un cap al Irinei. I s-a balanganit si mi-a tras una in san. cred ca lovitura primita de mine a fost mai putin grava ca a ta, dar tot mi-a infundat 2 cananle si am facut mastita de am tras cu antibio 20 zile...Eu iti recomand ce mi-a zis mie moasa sa fac cand mai patesc lovituri d'astea: sa pun comprese calda pe locul acela inainte sa il dau la supt fetitzei. Macar asa profilactic poate faci asa o zi...zic si eu nu da cu rosii, dar eu sunt Stan Patitu'.... Sunt fff trista. Noi o cantarim pe Irina o data pe sapt, raportam 90 g sapt trecuta si 110 sapt asta...nu stiu ce sa fac, imi vine sa mor de oftica. O sa ajung la lapte praf sa vedeti voi...deja presiuni pe mine de la ai mei (sot, mama, probabil ca si soacra cand o sa aiba ocazia sa imi zica...). Mananca putin (cam 5 min) si apoi gata nu mai vrea si pace sau adoarme. Si ii dau cam la 3 ore ca asa a zis pediatra...offff. Mie imi pocnesc sanii si trebuie sa ma mulg in fiecare seara si ea nu ia in greutate. Nu stiu ce sa ma fac...poate o sa ziceti ca sunt nebuna...dar Haircut pot sa te rog sa intrebi la IOMC cand te duci daca se poate face analiza la lapte? Aveti vreo reteta de succes sa imi fac copilu sa suga mai mult? La inceput vine cu o viteza de inevitabil se ineaca de cel putin 2 ori la fiecare supt. Dupa ce suge, sanul meu e mai lejer asa, dar in niciun caz nu il goleste, ca ma mulg eu (la mana, de lene sa nu mai sterilizez pompa ) de 10 min in cateva secunde si tasneste (ca sa ii pot da vigantoletten-ul, care e pastilutza si trebuie dizolvata si data cu lingurita)... Asta seara la insistentele sotului m-am mult de 90 ml si i-am dat dupa ce a terminat de supt (a se citi cand a dat semne ca nu mai vrea si e satula). L-a ras!!! Ce s ama fac, sa ma mulg de acum de cate 100 ca sa ii dau dupa? Mi-e ca o sa imi refuze sanul in felul asta. I-am dat cu tetina de 1 luna si clar curge mai greu la ea decat la sanul meu...ca al mine trebuie efectiv sa il linga ca sa primeasca lapte...ceea ce face de altfel in primele 5 min...nu stiu ce sa ma fac. La cat am tras si am muscat din prosop ca sa ii dau LM acum sa ajung la LP...as vrea sa ma duc la Culcer la cabinet. Onitza in cat timp te-a programat atunci cand ai fost? Catalutza mami de Irina poze Irina |
ma gandesc ca ar fi bine inainte sa manance ea sa te mulgi putin,,..sa elimini sa zic asa ppartea apoasa si sa manance ea laptele consistent...
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
poze
AMR....,7.5, LA NAIBA, nu-i de bine.....
decenuela spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui happyella
ratusca ma bucur ca sunteti bine noi am fost in parc ca fetele : eu, pitica si cumnata... a dormit cam o ora, apoi a mai stat treaza si s-a uitat curioasa la copaci si oameni, pe drum spre casa a adormit si nu s-a trezit decat peste 1 ora de somn si in casa, dar avea o foame de zile mari... tata a fost la primul pescuit pe anul asta si ne-a adus crap proaspat...mmmm ce bun a fost cu mamaliguta si mujdei cu iaurt ioana_ fota foarte bine ca ai inceput sa iesi cu fetita... a mea e foarte linistita si doarme bine daca iesim in parc... si eu sunt alta cand ies la plimbare fericita de buburuza Andreea Maria |
dak aude jiji mare ii se umfla ranza.....unnde a fost la pescuit:? si al meu e pescar inrait...
poze
decenuela spune:
NEATZA FETILI...
CUM DEJA V-AI OBISNUIT CAFEAUA E GATA...MAI DEDEMULT DAR E FIERBINTEEEEEEE
ce sa va zic cred ca voi fi declarata naluca noptii...k jiji n-are mila de mine. aseara a adormit pe la 10.15....s-a trez la 1.30(mare minune) si i-am dat biberon...ce credeti dupa ce l-am cam fortat k nu-i place...plasticul....a baut 70 ml...nici o picatura mai mult. s-a trez la 3.45.....5.....6......nu i-am mai dat bibe k n-avea rost.
clar nici daca-i vine mai usor mncare nu manank mai mult. asta e ritmul lui....putin si des...si nu cred ca-l pot dezvatza...asa a fost de mic.deci...doamne ajuta...
ayanna...jiji la fel, tzatza= suzi...nu stiu ce sa zic...ai grija cu bibe...stiu k fetele ....plateea ...uite se chinuie k nu mai vor tzatza....evident cum io il am pe jiji contra...el refuza plasticul
sas avet o zi frumuuuuuuuuuuu
io iar il las pe jiji k tasu, sper sa fie cuminte si azi
poze
Nik0le spune:
Neatza!
decenuela, multumim pt cafea! Imi pare rau ca nu reusiti sa dormiti cat de cat bine...
ayanna, FELICITARI! Felicitari pt luatul in greutate (super!), felicitari pt rasul in hohote si felicitari pentru concluzie!
Cata, Irina mea a luat in greutate saptamana asta 50 gr! Si acum nu mai pot sa dau vina pe vaccin. Are 4,240 gr. Si pe mine m-ar interesa sa-mi fac analiza laptelui, ca si pe mine ma freaca al meu ca nu e bun. Iar io nici n-am mult lapte ca tine, dupa ce Irina termina de supt nu mai scot nimic. Al meu vrea sa-i dam completare cu LP si nu prea am argumentele de partea mea. Fir-ar. Deocamdata rezist pe baricade, dar...
cristies, aoleu, imi pare rau de accident, sper ca te simti bine acum si ca nu sunt urmari.
Scuze ca pt mesajul scurtut, dar am raspuns doar din amintiri...
Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010)
ratusca_mica spune:
Neata!
Decenuela, multumim de , bine ca e fierbinte!!!
Catalutza, si eu am avut aceeasi problema cu Andrei, cu adormitul la san/bibe. Sfatul doctorului: fa orice sa o tii treaza - ciupit de obrajori, de manute, frectionat pe picioruse, inclusiv tinut de nas pana deschide gura ()... ai inteles ideea. Eu cand il vad ca deja da ochii peste cap si se impaienjeneste privirea, incep cu manevrele.
Si da, si varianta de a te mulge inainte de laptele apa e buna, macar daca mananca putin sa manance din cel mai consistent.
Sper sa reusesti, e pacat zau de atata laptic si atata chin!
Si cu calitatea laptelui, imi mai spune mie cineva ca laptele meu nu de e calitate si imi vine sa ii dau cu ceva in cap. Ana Culcer zice clar ca nu exista lapte prost, doar insuficient!!!
Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010)
AMR 7 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!