Inca un caz
Raspunsuri - Pagina 20
sdcristian spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ingrid S
Pana la 28 de consultatii fac unii medici, atat e maximum. Si urgentele sunt altfel, am fost cu fata la pediatra in aceeasi zi in care am sunat, avea febra mare si ne-a dat medicatie compensata, n-am platit niciun leu la farmacie. A trecut de 15 ale lunii...deci se poate. Xio, am platit la Judetean doar EEG-ul. Tomografia tot pe bani, dar nu la spital. Dar cum nu-mi fac tomografie zilnic, n-am suferit asa de tare financiar. Cu spaga: in 4 ani de zile ai copilului meu am dat ciocolata, cafea si martisoare de fix 3 ori. La pediatra. Nu bani, nu ornamente florale si nu e odata sa intru in cabinet si sa nu o vad zambind. Daca nu mai rabzi max. 2 zile sa iei trimitere de la medicul tau, ai optiunea sa platesti la cabinet. Dar posibilitatea exista sa nu dai bani. Ingrid S si Diana www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1 www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2 www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3 Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
noua ne-a zis de 20 si ne-a intrebat daca avem probleme. presupun ca daca ziceam ca da se uita atunci la copil, dar fiind doar de rutina am zis noi sa ne programeze cand are liber.(adica nu era o critica, m-am gandit doar sa zic aici ca sa nu mearga lumea fara programare dupa care auzi vai, nu m-a primit... )
petra spune:
citat din mesajul lui XIO
Esti foarte draguta cu ironiile aferente , dar eu nu am spital. Spitalele la care fac eu practica sunt : Spitalul Judetean , Chir. oncologica de la Municipal, Bega si Odobescu. Evident nu ii cunosc pe toti , dar cei pe care ii stiu nu cer. Am mai spus ca a fost o doamna din Elevtia cu fractura de femur care a fost adusa la urgente , i s-a explicat ca mai bine se opereaza acasa la ea , ca au materiale mai bune pt. ea . Nu a fost cerut ici un leu , nu lasat-o nimeni sa astepte pt. ca era straina sau pt. ca nu ne puteam intelege cu ea . La chirurgie incologica a fost o batranica transferata din Ungaria , ca medicii de acolo nu aveau ce sa ii faca. nu au fost ceruti bani dar ea a tot insista sa-mi dea, probabil nu doar mie. SdCristian , asa mi se pare si normal! ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
.... si cum cei cu care lucrezi si nu iau spaga nu te-au invatat si pe tine la fel?? sau nu te-au invatat sa nu spui cand iei spaga !?
Xio, nu-i mai apara pe cei cu care lucrezi cum ca nu ar lua spaga si isi fac treaba perfect pentru ca nimeni nu este fraier sa-i prezinte raportul unui studente -invatacel pe acolo ce si cata spaga a luat intr-o garda ! Noua ne spui sa nu generalizam dar tu bagi mana in foc pentru altii. Viata te v-a invata sa nu mai fii 100% sigura nici pe tine !
Succes !
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Nu poti spune ca sunt infime cazurile rezolvate, gandeste-te ca numai la sectia de chirurgie oncologica din TM se opereaza 5 zile pe saptamana minimum 7 operatii pe zi , fara incidente. Pe langa asta mai sunt 2 spitale de ginecologie, unul de ortopedie , unul de chirurgia mainii si arsi , 4 sectii de chirurgie generala , neurochirurgie, urologie, oftalmologie, ORL , maxio-facial. Unde sunt zilnic operatii, minimum 4 de fiecare sectie la chrurgie si la celelalte mai multe sau mai putine. Astea se intampla zilnic , plus urgentele. Si nu au fost scandaluri , asa ca este infim ca numar ce se intampla in rest. |
Oare mai sunt banateni neoperati ???
petra spune:
citat din mesajul lui Carolyne Petra, pariez ca varul tau nu a fost la spitalul lui Xio ca sa fie tratat fara spaga. Ghinionul lui ca sta in Germania ! Daca nu a mentionat pana acum eu propun ca Xio sa scrie aici pe forum numele spitalului la care lucreaza/practica ea sa stie lumea ca acolo se merge fara spaga. Daca totusi cineva merge si este tratat neprofesional (solicitat spaga, tipete, indiferenta etc) atunci ii putem dovedi drei Xio ca si la spitalul ei exista spagari! Nu de alta, dar prea isi lauda spitalul !!!! Dar eu aici vad ca e un dialog de surzi contra unui mut... |
Da, Carolyne ghinionul lui au fost soricii, domiciliul si Spitalul Judetean Timisoara. Acolo a fost deoarece este la 5 minute distanta de apartamentul mamei sale.
XIO spune:
citat din mesajul lui petra
Oare mai sunt banateni neoperati ??? La toti numai bine! |
ieri am vazut culmea mentalitatii tampite romanesti : 2 doamne au venit in vizita la cineva la spital si i-au bagat bani in buzunar.......LIFTIERULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uite aici , Petra , si te rog eu data viitoare lasa la o parte ironia ca atunci cand n-ai dreptate nu da prea bine , ba din contra:
http://www.newstimisoara.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2878:tot-mai-muli-timioreni-sufer-de-afeciuni-ortopedice&catid=34:stiri-timisoara-si-timis&Itemid=55
Deci la una din cele 2 sectii de ortopedie s-au operat intr-un an in medie 4,15 pacienti pe zi. Fara sa inem cont de cealalta sectie si fara sa tinem cont ca doctorul Patrascu era plecat in Dubai la sectia de acolo de ortopedie. Doctorul acesta are cel putin 2-3 operatii pe zi el. Rarisim are 1 , si face si garzi.
Petra , n-am inteles ce ai spus de spaga si ne spaga , atunci cand tu ca pacient dai bani ca asa vrei tu sau ca asa ai citit pe net nu se numeste spaga. ;)
Si da , imi spun doctorii pt. ca intamplator sunt rieteni de-ai mei (nu toti pe care ii cunosc , evident , cativa).
Mi-au dat raportul.
Toti doctoii cu care ajungem la discutia despre bani ne spun sa nu cerem niciodata bani , nici daca nu avem ce sa mancam. Ne facem treaba , daca pacientul vrea sa dea bine , si daca nu vrea la fel de bine.
Ieri la legala profa ne-a dat un exemplu si a mentionat banii , iar un coleg a spus ca daca pacientul nu da , de ce sa nu amani operatia. In gluma , bineinteles , replica profei a fost ca al nostru coleg in cativa ani de practica va ajunge la inchisoare sau muritor de foame daca gandeste asa.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
petra spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
ieri am vazut culmea mentalitatii tampite romanesti : 2 doamne au venit in vizita la cineva la spital si i-au bagat bani in buzunar.......LIFTIERULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uite aici , Petra , si te rog eu data viitoare lasa la o parte ironia ca atunci cand n-ai dreptate nu da prea bine , ba din contra: http://www.newstimisoara.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2878:tot-mai-muli-timioreni-sufer-de-afeciuni-ortopedice&catid=34:stiri-timisoara-si-timis&Itemid=55 Deci la una din cele 2 sectii de ortopedie s-au operat intr-un an in medie 4,15 pacienti pe zi. Fara sa inem cont de cealalta sectie si fara sa tinem cont ca doctorul Patrascu era plecat in Dubai la sectia de acolo de ortopedie. Doctorul acesta are cel putin 2-3 operatii pe zi el. Rarisim are 1 , si face si garzi. Petra , n-am inteles ce ai spus de spaga si ne spaga , atunci cand tu ca pacient dai bani ca asa vrei tu sau ca asa ai citit pe net nu se numeste spaga. ;) Si da , imi spun doctorii pt. ca intamplator sunt rieteni de-ai mei (nu toti pe care ii cunosc , evident , cativa). Mi-au dat raportul. Toti doctoii cu care ajungem la discutia despre bani ne spun sa nu cerem niciodata bani , nici daca nu avem ce sa mancam. Ne facem treaba , daca pacientul vrea sa dea bine , si daca nu vrea la fel de bine.Ieri la legala profa ne-a dat un exemplu si a mentionat banii , iar un coleg a spus ca daca pacientul nu da , de ce sa nu amani operatia. In gluma , bineinteles , replica profei a fost ca al nostru coleg in cativa ani de practica va ajunge la inchisoare sau muritor de foame daca gandeste asa.***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
Xio draga mea, nu am nimic personal cu tine dar se simte pe undeva ca iti pierzi simtul umorului cand vine vorba de tot ce tine spital. Toata compasiunea pentru toti cei care ajung prin spitale si pe la operatii, dar enumerarea operatiilor din Tm. facuta de tine cu multa exactitate m-a facut sa zambesc si sa ma gandesc la replica celebra "doua la Prefectura, doua la Primarie..." Nu vad unde a fost ironia dar sa trecem la subiectul :spaga.
Spaga la romani a ajuns atat de celebra ca nu conteaza cand o dai. Ca o dai inainte sa netezesti un drum, ca o dai dupa ca semn iti pare bine ca ai scapat, nu mai conteaza.
Cum naiba sa vorbiti voi intre voi ca daca un pacient vrea sa dea bani bine daca nu iarasi bine???!! Adica voi totusi trageti nadejde ca acel pacient o sa vrea sa va dea bani si daca el vrea sa dea voi de ce sa nu vreti sa luati !? Si daca pacientu vrea sa va dea bani, voi ii luati ???Nu va trece prin gand ca pot fi marcati cu 'Mita"??? nu va trece prin cap ca poate omul a facut imprumut sa aiba bani de doctor??
Guestus spune:
citat din mesajul lui XIO [ ieri am vazut culmea mentalitatii tampite romanesti : 2 doamne au venit in vizita la cineva la spital si i-au bagat bani in buzunar.......LIFTIERULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
chiar ca este culmea mentalitatii romanesti....adica sa vezi tu cum liftierul primeste 2 franci si sa ne intoxici luni la rind cu onestitatea vracilor e de tot risul.
auzi..sta cu ochii pe liftier si pe pomanagii aia cu halate albe si stetoscop la git nu ii vede niciodata..cica nu exista
conchita spune:
citat din mesajul lui XIO Si da , imi spun doctorii pt. ca intamplator sunt rieteni de-ai mei (nu toti pe care ii cunosc , evident , cativa). Mi-au dat raportul. Toti doctoii cu care ajungem la discutia despre bani ne spun sa nu cerem niciodata bani , nici daca nu avem ce sa mancam. Ne facem treaba , daca pacientul vrea sa dea bine , si daca nu vrea la fel de bine. Ieri la legala profa ne-a dat un exemplu si a mentionat banii , iar un coleg a spus ca daca pacientul nu da , de ce sa nu amani operatia. In gluma , bineinteles , replica profei a fost ca al nostru coleg in cativa ani de practica va ajunge la inchisoare sau muritor de foame daca gandeste asa. |
Xio, iti doresc din toata inima sa vina o zi la tine in care vei intelege de ce textul asta de mai sus mi se pare de-o cruzime si-un tragism incredibile, la pachet cu imoralitate si nesimtire din partea profilor si doctorilor-"mentori". sa te invete proful sa nu ceri, dar SA PRIMESTI SPAGA DACA TI SE OFERA, fara sa te invete si cum sa raportezi asta la fisc si cum sa platesti impozit pe foloase necuvenite si, mai ales, cum sa te uiti a doua zi in oglinda fara remuscari ca ti-ai murdarit buzunarele, corupt caracterul si compromis constiinta...sorry de generalizare, dar asa numai si numai si numai in romanika mai auzi ca se intampla. profa aia a ta de legala ar trebui legata si penalizata si demisa si tot ce vrei. dar tu acum nu intelegi de ce, ceea ce e ok, de aceea ti-am si facut urarea din prima fraza. si te-as considera super norocoasa daca ti s-ar implini, vei intelege de ce cand si daca ti se va implini vreodata.
Guestus spune:
citat din mesajul lui XIO Ieri la legala profa ne-a dat un exemplu si a mentionat banii , iar un coleg a spus ca daca pacientul nu da , de ce sa nu amani operatia. In gluma , bineinteles , replica profei a fost ca al nostru coleg in cativa ani de practica va ajunge la inchisoare sau muritor de foame daca gandeste asa. |
cica a spus in gluma "sa amine operatia" ..hehehe..pai practica asta cred ca este valabila la 89.9% din vraci.
si nici nu ai cum sa-i prinzi..ca spune vraciul apoi ca a dat din placere pacientul mita.
si nici ca nu este un sistem cu stat la coada la operatii. ii ingrasi pe vraci te baga in fata..zice ca esti urgenta...nu ii dai mori..si zice ca asta a fost norocul tau si ca in anglia e tot cu coada si alte imbecilisme tipice.
yo sa fiu as baga 10-20 % la puscarie din faimosii vraci care inghit bani si apoi ar fi o ordine si o disciplina de neimaginat.
>>>Continuare