Inca un caz (2)
Citat: |
citat din mesajul lui XIO ... Ieri la legala profa ne-a dat un exemplu si a mentionat banii , iar un coleg a spus ca daca pacientul nu da , de ce sa nu amani operatia. In gluma , bineinteles , replica profei a fost ca al nostru coleg in cativa ani de practica va ajunge la inchisoare sau muritor de foame daca gandeste asa. ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
Asta nu-i in lumea mea in lumea in care traiesc eu, in felul acesta in cativa ani are vila la periferie.
Va invit in vizita la maternitatea veche din tg mures - unde portarul, la internare, ii spune sotului - cu mana intinsa (portarul, desigur) - sa nu uite cumva sa dea la toti cum trebuie.
No, emotiile te pot face sa uiti lucruri esentiale Asta in orice perioada a unii (nu numai dupa 15) si chiar dc ai trimitere de la medicu de familie
Asta apropo de asa-numita prostie de a da bani liftierului - daca nu dai la portar, liftier etc - nu calci pe-acolo, ca te ia usurel de guler si te scoate afara. Iar orele de vizita sunt martea si joi, de la 2 la 4.... suficient, nu?
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
Raspunsuri
anka1 spune:
Mai, eu cand aud chestia asta: "ii dai bine, nu-i dai, iarasi bine..". De parca ar fi normal sa-i dai, de parca ar fi normal sa ia... Si, fie vb intre noi, la majoritatea, nu e deloc bine daca nu le dai. Adica nu-ti baga ei mana in buzunar, nu-ti zic direct, dar te lasa de izbeliste, adica nu-ti mai zic nimic, nu-ti mai fac nimic, intri in panica, nu stii ce ti se intmpla si bagi mana in buzunar si le dai... Eu am exemplu propriu cand am nascut, asa ca m-am saturat de chestia asta pana peste cap.
Si pe ce mizeaza e f clar. Cand e vb de sanatatea ta sau mai mult, a copilului tau, este f clar ca dai tot, nu stai la discutii...iti incalci toate principiile din lume, numai ca sa fie bine.
Cygni spune:
un vecin, programat pentru operatie saptamana trecuta se pare ca nu a dat suficient ca fiind pe masa de operatie si chirurgul pregatindu-se sa inceapa, a venit un pacient mai smecher c-un peste imens "cadou" asa ca vecinul fu repejor scos din operatie si reprogramat si preluat nenea cu pestele. a fost operat si vecinul, desigur, da' cum o fi sa fii dat la o parte ca sa preia alt caz datorita unui....peste?
adica nici macar nu se jeneaza in vreun fel, totul e pe fata.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
chiar ca este culmea mentalitatii romanesti....adica sa vezi tu cum liftierul primeste 2 franci si sa ne intoxici luni la rind cu onestitatea vracilor e de tot risul. auzi..sta cu ochii pe liftier si pe pomanagii aia cu halate albe si stetoscop la git nu ii vede niciodata..cica nu exista |
Se pare ca tu nu ai inteles ideea din ce am spus : liftierul statea pe scaunul lui, cu spatele la oamenii din lift. Cand intri spui la ce etaj vrei. Eram eu , un pacient , un brancardier care mergeam la etajul 7 , 2 doamne care au cerut la 6 si inca 2 tineri care mergeau la 9 . Primele au fost doamnele care in drumul lor spre iesirea din lift , adica cei cativa pasi , au bagat rapid in buzunarul liftierului baii si au plecat. Liftierul nu a solicitat acei banii , nu i-a pretins si nici macar n-avea habar de ce vor face. Ca atare , in afara de tine toti din lift am ramas stupefiati de halul in care s-a ajuns cu mentalitatea pur romaneasca.
Conchita , cand ai un salariu de mizerie care nu-ti ajunge nici macar sa iti platesti chiria , dar mai alte cheltuieli , rusinea ramane undeva in spatele traiului familiei si al tau.
Nu inteleg inca de ce la chelneri lasi bani , dar la altii daca dai e folos necuvenit.
Uita-te la medicii nostri din intreaga lume care nu cer bani . De ce ? P. ca au atatia cat sa poata sa traiasca decent.
Cygni , pe langa medicul acela care afost penibil as mai avea ceva de spus si despre pacientul cu pestele. Daca e sa faci o analogie , pe listele celor care asteapta pt. un transplant daca cineva cu bani vrea sa se bage in fata mai putin si e linsat. Asa e si cu banii , mi se pare egoist sa dai bani ca sa fie altul defavorizat in fata ta. De cel care accepta aceasta practica nici nu mai vorbesc.
Petra draga, tu ai afirmat ca eu mint cand am scris cate operatii se fac , cu ironia de rigoare aferenta. Ti-am demonstrat ca nu mint si ca ar trebui sa te informezi inainte.
Sarind la celalalt subiect (convenabil) , nu asteapta nimeni banii , dar datorita forumurilor ca acesta si nu numai , banii in multe cazuri vin.
Si cand vin sunt primiti in multe cazuri. Din diverse motive , care merg de la salariul mizer si pana la simpla ideea ca primesti si gata.
Acum , eu v-am spus prin asta ca doctorii in general nu cer bani , daca cineva da cadou bine , daca nu da cadou e la fel de bine. Asta inseamna ca sunt tratati toti la fel . In nici un caz ce ai insirat tu acolo.
Nu se pretinde , nu se asteapta , se accepta.
Da , se accepta p. ca sunt oameni care dau . Carora nu li se cere , dar care dau. Vezi exemplul cu liftierul care in nici un caz nu le scotea pe femeile alea de guler afara , cum spunea cineva. Ca ceilalti 2 din lift n-au dat si uite ca nu i-a omorat si nici nu i-a dat afara din spital.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Lali spune:
Eu nu inteleg un lucru. De ce la un subiect din care putem afla ceva, se intampla ca la mai toate subiectele medicale sa se devieze catre un mic razbel in care zeci de useri patiti incearca sa o convinga pe Xio ca in sistemul sanitar romanesc se pretinde, se da si se ia spaga.
Voi credeti ca daca o convingeti pe Xio se schimba ceva ? Daca ar fi ea minim ministru al sanatatii poate ca ar conta, dar asa... Chiar presedintele colegiului medicilor spunea la TV zilele trecute ca pentru cazurile de la CF e de vina subfinantarea sistemului. Acum asta scuza tot: si indolenta, si malpraxisul, si erorile umane. Eu mai degraba cred ca daca ar fi pedepsiti cei care gresesc, repejor, s-ar schimba si practicile si mentalitatile.
Daca un student la medicina isi permite la un curs sa deschida gura si sa spuna si in gluma ca nu va opera pana nu isi va primi banii cred ca doar pedepsele aspre ii mai schimba. Salarii mari si pedepse aspre. Nu doar salarii mari pentru ca se va intampla ca la judecatori unde salariile mari nu au facut altceva decat sa creasca cotele spagii. Iar cadoul din recunostinta pacientilor sa fie transformat in donatie catre spital, cu acte - cred ca ar beneficia si medicii si pacientii de conditii si aparatura mai bune si s-ar crea niste centre puternice exact acolo unde sunt acei Doctori cu D mare.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui XIO cand ai un salariu de mizerie care nu-ti ajunge nici macar sa iti platesti chiria , dar mai alte cheltuieli , rusinea ramane undeva in spatele traiului familiei si al tau. |
Ai scos porumbelul pe gura?
O fraza ca asta poate pune iremediabil o stampila negativa pe tine, indiferent ce ai facut si ce ai spus in rest!
Andries spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Ai scos porumbelul pe gura? O fraza ca asta poate pune iremediabil o stampila negativa pe tine, indiferent ce ai facut si ce ai spus in rest! |
ok, si daca e adevarat? ne tratam la o armata de "stampilati" ??
Andries
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO Se pare ca tu nu ai inteles ideea din ce am spus : liftierul statea pe scaunul lui, cu spatele la oamenii din lift. Cand intri spui la ce etaj vrei. |
Asta e o intrebare asa de amuzament dar ce nevoie aveti fratilor de liftier intr-un spital sarac si fara medicamente sau minimul necesar de dotare? Bani aruncati aiurea.
Uita-te la medicii nostri din intreaga lume care nu cer bani . De ce ? |
Pentru ca si-ar pierde joburile in prima zi.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Andries spune:
citat din mesajul lui Lali Chiar presedintele colegiului medicilor spunea la TV zilele trecute ca pentru cazurile de la CF e de vina subfinantarea sistemului. Acum asta scuza tot: si indolenta, si malpraxisul, si erorile umane. Eu mai degraba cred ca daca ar fi pedepsiti cei care gresesc, repejor, s-ar schimba si practicile si mentalitatile. |
daca ar fi pedepsiti cei care gresesc (adica toti, nu numai acarul paun) fie si intr-un singur spital, s-ar duce totul la vale ca un joc de domino, lucru bine stiut de catre mai marii sistemului...
Andries
Guestus spune:
citat din mesajul lui XIO [Ca atare , in afara de tine toti din lift am ramas stupefiati de halul in care s-a ajuns cu mentalitatea pur romaneasca. |
yo pun pariu ca toti au ramas stupefiati ca inghite liftierul banii care trebuiau inghiti de vraci....ca deh..cine are scoala mai multa are si dreptul la pomana.
acum a cazut saracul liftier si portar ...aia 2 sint de vina pentru tot jegul.
Guestus spune:
Yo cred ca cel mai bine ar trebuie sa fie trimisi la specializare in china. Aia au regulamente serioase...nu se incurca ei cu comisii si consilii ale medicilor