Copilul captiv (3)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

gina_raluca - te cred si va sunt alaturi cu toata inima mea

as vrea sa existe o pastila minune care sa stearga suferintele astea

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

gina_raluca - te cred si va sunt alaturi cu toata inima mea

as vrea sa existe o pastila minune care sa stearga suferintele astea

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

nu exista pastile magice, dar exista momente de rascruce, momente marcante in care se fac schimbari. exista noi inceputuri, de acolo din suferinta te ridici incet, incet si te recuperezi cu ajutorul celor ce sunt gata sa te asculte, sa-ti spuna o vorba buna, sau sa-ti ofere doar un zambet.
rascrucile ne ajuta sa cautam directia in care trebuie sa ne indreptam ne ofera posibilitatea renuntarii si inceperii unor noi drumuri. cararile vietii pe care apucam, poate nu sunt cele mai batatorite, poate mergem noi prima data pe ele, le batatarim noi si deschidem o cale si pentru cei din spate. li se va parea drumul mai usor, cineva a trecut pe acolo mai inainte si acum poate oferi din experienta ei/lui si celuilalt calator.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

o pastila magica ar putea fi prietenia neconditionata. prietenii care stiu sa asculte, te simt si te inteleg numai cand te citesc sau te privesc in ochi. exista astfel de oameni, eu i-am intalnit si pot sa spun ca mi-au dat aripi sa ma inalt.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

N-am citit inca tot, dar am zis sa va raspund la intrebare: problema mea a fost pierderea fratelui mai mare, a trebuit sa ma "scot" pe mine si sa-i sustin si pe ai mei deja la o anumita varsta, mi-a fost o mila cumplita de ei, si-au ingropat baiatul; foarte posibil ca concluziile si felul meu de a fi sa se bazeze pe asta. Eu aveam aproape 27 de ani, nici nu vreau sa ma gandesc la dureri si mai mari de atat asupra unor copii. Chiar asa, as vrea sa existe o pastila si sa se stearga si spele toate.
Si acum chiar o sa tac; pentru o discutie de tz pagina pe tema este psihologia o stiinta (nu daaaaati) nu e nici locul nici momentul. De citit voi citi si de acum inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Olympia, multumesc
Nelia, pentru cum ai descris terapia si pentru durerea pe care o simti acum
Llaura, ai dreptate. O discutie despre psihologie nu e potrivita aici. Eu am tot revenit si m-am focusat pe asta, pentru ca unii oameni chiar nu au parte de prieteniile sincere si adevarate de care scrie Karigulid. E trist, chiar tragic, dar nu gasesc asta in viata reala. Si atunci terapia ajuta cu asta. Nu numai cu intelegere si analiza, ci si cu o experienta emotionala diferita care schimba persoana complet.
Deus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Gina, imi pare rau pentru experienta traumatizanta prin care ai trecut atat de tanara!
Asta este unul din cele mai grele abuzuri, din pacate mi-a fost dat sa cunosc multe persoane care au trecut prin asta. Avandu-le in fata si vazandu-le privirea, este imposibil sa nu simti o strangere de inima, un sentiment protector , iti vine sa te ridici de pe scaun si sa zmulgi, daca ai putea, raul ala din inima persoanei.
Privirea aceia speriata,socata,plina de durere dar oarecum cu licarire de speranta...e greu de descris.Jocul mainilor, tremuratul vocii.. disperarea...
Singurul lucru care linisteste este ca DA, se poate trece peste, da, se poate reduce durerea odata lasata afara din suflet.

Pentru fetele care considera ca terapia e un cucu-bau:
-abuzurile sunt de multe feluri.Imi permit sa spun ca unele-s extrem de grave in comparatie cu altele. Nu pentru ca suferinta ar fi mai mare ci pentru ca infruntarea cu realitatea ACUM este atat de anevoioasa, atat de umilitoare, incat te intrebi uneori ce mecanisme fantastice au reusit sa scoata persoana din negare, au reusit sa depaseasca bariera de protectie atat de prezenta in fiecare din noi si sa lase veninul sa curga..
Asadar, va rog eu, nu mai spuneti ca SE POATE fara terapie. Se poate intr-o anumita masura,(!!) in anumite circumstante, in anumite cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nelia, draga de tine, intuiam ca e vorba despre ceva petrecut in inima ta.

Te simti vinovata? Vreai sa vorbim pe PM?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

conchita, eu vad lucrurile cam cum a spus si LauraNicole mai sus, mai unu plus unu fac intotdeauna doi, tu/voi sunteti inocenti, fara vina, puri, cine are vini si pacate sa si le traga, voi nu aveti nimic de ispasit.
Tu insa, care esti o tipa desteapta si puternica, ce faci? pai analizezi si despici firul in patru pana cand totul e in varii nuante de gri, pana cand poti valida atat orice afirmatie, cat si opusul ei. De asta am zis ca esti neajutorabila (definind ajutorul cam ca un antibiotic care te vindeca cand ai o infectie, el isi face treaba indiferent de actiunile tale). Ce se intampla aici e foarte frumos dar nu e ajutor, e prietenie, prezenta, caldura, si de astea cu totii avem nevoie.
Oricat de dur (si trist) ar suna, cred ca singura solutie este uitarea. Opreste-te din analizat, uita, ignora, omite, si "mai trage o data", ofera dragostea si prezenta ta altcuiva cand si cum simti, este singura cale.

Llaura, uitarea e negare, caci nu exista uitare. am trait in negare pana acum si cand "am mai tras odata", am tras iarasi lozul gresit pentru ca functionam dupa aceleasi repere, ale copilului abuzat. uitarea nu inseamna schimbare, or eu vreau sa ma schimb - nu in ce n-am fost, ca e imposibil, dar in ce sunt cu adevarat, sub toate straturile astea de angoase si frici ne-naturale mie. vreau sa-mi implinesc potentialul, ideal comun tuturor oamenilor, indiferent de copilaria lor. or eu simt ca nu voi reusi pana nu voi intelege. daca ti se pare ca-s obositoare cu analizele mele si e prea mult, sorry, imi cer scuze. insa pentru mine e deosebit de benefic, desi dureaza de putine zile. uita-te sub nickul meu sa vezi de cand sunt pe dc, m-a auzit vreodata cineva pomenind ca am un frate? scuza-ma, "uitare" mai mare ca asta nu se poate. si nu m-a dus nicaieri, adica m-a dus, dar locul e rece si intunecat si vreau afara la aer.

stiu ca ai intentii bune, dar nu cred ca sunt puternica. aproape ca nu mai stiu sa fac diferenta daca toata lumea care ne zice aici ca suntem puternice o zice de complezenta sau asa gandeste, ca eu chiar nu vad unde e puterea reala a unui copil abuzat - alta decat cea data de instinctul de supravietuire pe care il avem toti. puterea aia autentica este a acceptarii de sine, cu trecut cu tot! aia darama muntii. asta de acum, a mea, doar ii loveste cu piciorul neputincioasa si se roaga sa se dea singuri la o parte. :-)

plus, vezi tu, Llaura, daca cineva vine la tine plangand si-ti cere ajutorul, tu ii zici ca i se pare lui ca are nevoie de ajutor, hei, e puternic, ia sa se duca inapoi in coltisorul sau ca oricum e neajutorabil. hmmmmm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Gina, , acum am citit. Da, ladyJ are dreptate: unele abuzuri sint mult, mult mai grave decit altele. Iar in unele cazuri, confruntarea chiar nu se poate decit sub supravegherea unui 'medic' de suflete cum le spun eu.

Llaura, nu am stiut! Nu vreau sa fiu cruda, dar e nedrept ca unor parinti ca ai tai sa li se ia copilul... nu mai spun mai departe, ca nu am dreptul asta, dar e strigator la cer de nedrept. Te imbratisez si sper ca ati trecut mai bine prin incercare pentru ca ati fost impreuna, unul alaturi de celalalt.

Deus, eu spun ca e important ca acel comportament deviant sa fie analizat pe toate partile, mai ales daca este al parintilor. Nu anuleaza abuzul, nu alunga suferinta din victime, dar face mai umana confruntarea. In plus, fiind vorba de parinti, de ceea ce avem in noi de la ei... ne ajuta sa ne intelegem si devierile noastre, atunci cind apar, daca apar...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

ladyJ, cu placere, da, vreau sa vorbim.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput