Colectia de toamna-iarna 2005 acum mari!!! (7)
Raspunsuri - Pagina 14
Buluci spune:
Salutare de pe meleaguri atat de indepartate!!!!
Am ajuns cu bine, Simon s-a comportat fff bine, am avut de fiecare data probleme la aterizare cu varsaturi, in avion a avut cu ce sa se joace si kiar a plecat cu un rucsacel plin de jucarii si dulciuri de la Emirates.eu nu am dormit nici macar o jumatate de ora iar in total au fost cam 30 ore cu tot cu escale, obositor, stresant , panica , mi-era tot timpul teama ca simon nu se va simti bine...offff nu as mai calatori singura pe ruta asta niciodata...
Tati a fost cel mai fericit om de pe planeta cand si-a revazut odrasla dupa 8 luni.
Sa nu ne cereti poze ptr ca simon( dl goe) mi-a pierdut geanta cu tot cu aparat foto in parc...i-o dadusem cateva clipe timp in care a ramas in spatele nostru, eu eram tare obosita si kiar nu am realizat decat a doua zi ca imi lipseste o geanta.Noroc ca nu aveam actele in ea... !
Astazi am fost la medic cu simon si i s-au administrat doua vaccinuri ...prima data cand merg la doctor si nu dau spaga/atentie.
Peste 3 saptamani ne mai fac vreo doua( hib si unul ptr meningita) si abia apoi vom fi primiti in colectivitate.Gradinita este foarte scumpa iar deocamdata nu ne putem permite mai mult de 2-3 zile pe saptamana,Scoala incepe la 5 ani dar nu cred ca voi accepta ptr ca nu va stii engleza pana atunci( in ianuarie).
La doua zile dupa ce am ajuns aici, am intalnit o romanca in parc cu doi copilasi, o fata extraordinara, m-a vizitat deja, mi-a aratat o gradinita ptr simon ...incet -incet imi fac si prieteni fara de care nu cred ca as supravietui.Aici oamenii par foarte draguti, iti zambesc pe strada dar ptr ei nu suntem altceva decat emigranti.
Imi lipseste enorm viata sociala din Romania, dar asta e, nu le poti avea pe toate in lumea asta!
Cam atat, deocamdata! o sa cumparam o camera foto si promit ca o sa trimitem in contul comun cateva poze!
Anais, La Multi Ani!
roxisialexia spune:
hello!
cornelia , La multi ani pentru micuta printesa!
Sa aiba o viata frumoaa, plina de noroc si bucurii.
Petrecere frumoasa
buluci bine ca ai plecat din tara asta si bine ai ajuns intr-o noua lume. Iti doresc sa te adaptezi cat mai usor . ai si job acolo?
meemsy te imbratisez cu drag, multi de la noi pentru gandurile tale.of course ca nu am facut operatia saptamana asta, ca sa nu ma cert cu mihai, dar saptamana urmatoare sigur mergem.
crissy wow deci tot fetita , sarcina usoara pana la termen
l-am retras si pe matei de la gradi, nu imi permit sa il mai duc acolo.
pe curand, va
meems spune:
Anais, fetita dulce, LA MULTI ANI si muuuuulte clipe fericite! Corap, sa-ti traiasca!!
Lavi, cred ca te poti loga pe snapfish cu datele de la contul comun, nu? Eu asa stiam ca exista un cont cu aceleasi date.
Cuscra, ce bine-mi pare ca ati ajuns cu bine! Acum avem reprezentanta si pe continentul ala. Va fi interesant sa citim ce ne povestesti si cum va decurge adaptarea. Sa aveti din plin multa armonie acasa, ca sa compenseze lipsa vietii sociale din Romania.
Roxi
Bic Cam asta e atitudinea mea de fiecare data cand am de-a face cu medicii pe-aici. Off, asa de bine te inteleg! O porcarie de sistem. Chiar saptamana asta am fost cu Rianna la control ca de o saptamana mi se plange ca o doare burtica. Dupa simptome, am banuit-o de viermisori. Ma duc la pediatra, asta nici vorba sa ii faca test pentru asa ceva, ma scoate din cabinet cu o reteta pt laxative ca cica fata e constipata. Dupa care urla dupa mine ca nu i-am facut vaccinurile de 4 ani, ca aia o deranja pe ea.
Bic spune:
Vesti bune! Fii-mea poate sa-si miste mina si cred ca peste weekend isi revine de tot.
Sint foarte fericita ca nu l-am lasat ieri pe medic sa-i faca acea manevra dureroasa pentru ca nu ar fi avut rost. Tot azi mi-a dat telefon si asistentul medicului ortoped si mi-a spus sa stau linistita ca daca radiografiile nu arata nimic si ea isi poate misca mina si nu plinge de durere, probabil este doar "a very bad bruise" - Lavi, nu stiu la care dintre categoriile enumerate de tine se inscrie aceasta terminologie.
Meems Nici noi nu am facut vaccinurile de 4 ani pt. ca sintem in intirziere cu vizitele medicale. Am intirziat la cea de 3 ani cu vreo...9 luni... drept care asigurarea o plateste pe urmatoarea abia peste inca un an, deci trebuie sa astept pina in august. Pe de alta parte, vreau sa o transfer pe Smaranda la alt medic. Am vorbit cu asistenta celui pe care il avem acum si mi-a spus ca nu e nici o problema, ca inteleg ca daca medicul si cu pacientul nu au o relatie buna trebuie sa schimb si sa nu ma las pina cind nu gasesc unul care sa-mi placa. As duce-o la medicul nostru de familie, care desi cam bizar - nu e sociabil sau prietenos, e f.f. serios si cabinetul lui e cam saracacios - imi place pt. ca intotdeauna sugereaza si tratamente alternative. Din pacate, el are un cabinet independent, iar eu prefer sa am toate departamentele in aceeasi institutie pt. ca tind sa pierd hirtii, recomandari, retete, radiografii etc. si prefer sa am toate aceste informatii intr-o baza de date accesibila de toate departamentele sau medicii la care m-as putea duce.
Roxi sa ne tii la curent!
Bulucimult succes in noua patrie! Si tu sa ne tii la curent.
si nu in ultimul rind, Anais, cea nazdravana si fericita.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
cristinamh spune:
bic, ce bine... de multe ori astia mici se sperie mai tare...
a se citi fi-miu care s-a vaitat ca-l doare rrrauuu burta, si in cele din urma sa aflu ca are febra musculara de la antrenament! iar eu ma vedeam deja cu apendicita...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
bb_alinus spune:
Hop si noi sa salutam colectia!
Am citit acum pe fuga, vad ca atmosfera e cam plouata pe aici, bine ca Sma nu are mana rupta, de rest, politicaly vorbind nu cred ca se mai poate face ceva .... dar e parerea mea pesimista asa ca nu ma luati in seama.
Si ca sa fiu in trend si sa ma plang, noi doar ce ne-am intors din vacanta, am vrut sa stam pe aproape si sa evitam avioanele....deci am ales Muntii Ardennes in Belgia....unde ne-a plouat si ne-a burnitat de nu ne-am vazut. Un lucru cert: am aflat ca se poate si mai rau decat in Olanda, am avut ieri 3 grade si ploaie mocaneasca toata saptamana. Declar cu mana pe inima ca nordul Europei e unul dintre cele mai boring locuri pe care le-am vazut/ vizitat, si mi-am jurat sa nu mai merg in vacanta decat in locuri calde si exotice. Bine, urmatoarea escapada va fi in 2 sapt, tot in Belgia, dar nu am ce face, ca am rezervat deja, dar mai ca imi vine sa anulez
( ok, sunt poate enervata, trebuie sa recunosc ca tot am avut ce vizita, si nu vreau sa fiu nici prea dura cu afirmatiile, dar chiar nu e stilul meu genul asta de vacanta la munte). Am vizitat Liege si e un oras foarte frumos, am ajuns in Luxemburg imprejurimi unde sincer nu mi-a placut....).
Alina (DPN 6.11.2010) si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei
bb_alinus spune:
Anais LA Multi Ani!
Buluci bine ca ati ajuns cu bine si integrare rapida!
Alina (DPN 6.11.2010) si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei
mirabilis spune:
La multi anipt Anais, sa fie sanatoasa si fericita si sa va bucurati de ea!
Buluciadaptare rapida si multi prieteni! Poate ca Simon va invata mai repede engleza daca va merge la scoala. De obicei chiar exista cursuri pntru copiii straini...Si daca tu vorbesti putin cu el in engleza, pana in ianuarie e suficient timp sa se descurce cu limba. Nu ar risca mai mult (adica sa ramana in urma cu pregatirea) stand un an acasa in loc sa mearga la scoala?
Bic bine ca nu e mana rupta. Nu prea am inteles de ce nu si-au dat seama de la inceput dar in fine...
Noi am fost azi pe munte. Am urcat la o poiana cu narcise, undeva pe la Montreux, care din pacate nu erau inflorite ca a fost cam frig perioada asta. Iulia a rezistat bine iar Constance a fost carata de sotul meu in sling. E f fain sa te misti in aer liber si sper eu sa o facem mai des ca sa dau si eu jos niste kilograme...ca vad ca la mancare renunt mai greu . Noi tot incercam sa facem program de iesit in fiecare zi de we, altfel Iuliei, care are o groaza de energie, ii vin tot soiul de idei de nazbatii de facut prin casa. Ma inteleg f greu cu ea. Nu prea e sensibila nici la alintari nici amenintari sau pedepse, face numai ce vrea ea. E super incapatanata. Pana la a se pune pe ea in pericol, numai ca sa nu asculte de noi. Asta e...sper ca din experienele ei macar sa invete ceva...
Bic spune:
Mirabilis poiana cu narcise.... hmmmm... ce frumooos. Imi aduce aminte de o cabana din Bucegi care am uitat cum se cheama - Lavi, Stina din vale??? - unde e o pajiste plina plina de narcise primavara.
De ce nu si-au dat seam din prima: la radiografii nu s-a vazut nimic si de aceea au presupus fie ca nu e nimic, fie ca are o fractura mica de tot, cam cit un fir de par, in placile de crestere. Variantele erau: daca se imbunatateste situatia - nu are nimic; daca se inrautateste, e fracturat si mai venim inapoi pt. radiografii mai amanuntie. Chestia cu cotul dislocat a aparut din partea pediatrului dupa aceea.
In fine, azi sa lesin si nu alta, ca fii-ma a facut roata cu mina aceea care culmea nu a durut-o. In schimb, cind a cazut pe ea, a urlat de a intzepenit tot parcul. Io nu mai inteleg nimic, dar bine ca e bine. Hai ca ma dat deja prea multa importanta evenimentului.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
Buluci spune:
Multumim ptr gandurile frumoase!
Mirabilis, deja am inceput sa vorbesc cu el in engleza, si el e foarte interesat de ce se-ntampla in jurul lui, ma tot intreaba cum se spune in engleza la ...., sau ce-a zis nenea/tanti, de ce oamenii astia nu vb romaneste?...deja am aflat ca nici australienii nu se grabesc sa-i dea la 5 ani, asa ca nu-i mare bai daca mai stam un an pe bara, problema este costul gradinitei spre deosebire de scoala care este gratis...oricum vom cedea ce progrese face cu lb engleza pana in ianuarie cand incepe scoala, daca nu are un calificativ bun va trebui sa mai stea in gradi un an iar eu sa-mi gasesc job part time.
Roxi, nu am deocamdata job, as vrea mai intai sa ma apuc de ceva studiu, cursuri de calificare ca sa ne putem gasi job repede.Acum stau acasa si voi primi ceva banuti de la stat, ptr ca am copil sub 6 ani care nu merge inca la scoala.