Analize Fe, Ca din degetel?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ella, un bebe are in medie 74cm la 1an! Mie mi se pare ca bebele tau face parte din categoria "copil mare", prin urmare e normal ca tonusul muscular sa fie mai scazut, daca oasele s-au dezvoltat mai repede decat musculatura.
Iarasi 9 kg la 75 de cm mi se pare foarte bine. Mie mi se pare ca iti faci griji degeaba .

Eu cred ca sternul iti pare infundat din cauza abdomenului mare, dar asa au toti bebeii.

STai linistita, o sa mearga, o sa faca de toate cand o sa fie timpul.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ela2001

Multumesc mult pt raspunsuri.

Aceste analize nu mi-au fost recomandate de medic, dar sunt eu interesata sa stiu daca valorile sunt normale sau nu. Bebeul are ceva semne de rahitism plus ca nu are pofta de mancare si stiam ca lipsa de fier poate scadea apetitul (asa este?).

Vlad Stefan 04.06.2009

Din punctul meu de vedere, asa e , lipsa fierului, calciului scade pofta de mancare. Fiica mea e in aceasta situatie, la 2.3 luni e sub limita minima cu fierul si calciul. Si nu mananca mai nimic.
Nici mie nu mi-a recomandat medicul sa-i fac analize, din contra , cand a vazut-o cum arata si ca are 16 kg la aceasta varsta , mi-a zis ca paranoica, dar dupa analize mi-a dat dreptate.
Asa ca daca ai vreo indoiala , nu mai sta, mergi la analize.

BAZAR GENERAL - hainute, jucarii

Sa o ajutam pe IONELA, o fetita de doar 4 ani.....
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
Sa-l ajutam pe ANDREI - un baietel de 10 ani
Licuriciul DAVID are nevoie de noi, sa-l ajutam

co.kildare - Irlanda
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Mie mi se pare irational ca dupa semnele descrise de tine (daca nu ti se pare) medicii sa nu mearga pe un tratament. Au fost multe cazuri (mai ales in familia mea) cand medicii nu credeau pe mama. Daca tu simti ca bebe e in neregula (mie personal nu mi se pare inaltimea sau greutatea sub limita, doar ca ne-am obisnuit noi cu bebei grasutzi), repet: daca tu simti ca e ceva in neregula cu bebe, cauta un medic bun cu care sa te aliezi si care sa iti prescrie (de pilda o fosfataza alcalina, pe langa calcemie) si care sa stie exact unde si ce sa caute.
De anemie feripriva nu e chiar asa, e foarte rar la copii. Si dupa cum ziceam sunt n motive din cauza carora un copil nu mananca la un moment dat: dupa o raceala, nu mai face miscare, nu iese in aer liber, ii dau dintii...ehehe sunt la motive de nu iti imaginezi...
Cauta un medic (care stie si cum arata semnele rahitismului) si impreuna stabiliti atat setul de analize cat si pe mai departe modul de viata al copilului daca trebuie schimbat.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

In cazul unui copil atat de mic, este de preferat sa ceri sfatul a 4 pediatri, decat sa ii stabilesti tu diagnostice si tratamente. Este in joc viata si sanatatea copilului tau. Nu-ti mai pune atatea intrebari si nu te mai juca de-a doctorul, ci mergi cu el la un medic adevarat.
Orice carenta a organismului, daca nu este tratata la timp, lasa urmari.
Mergi cu copilul la pediatru, nu mai amana.
Sanatate.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

In cazul unui copil atat de mic, este de preferat sa ceri sfatul a 4 pediatri, decat sa ii stabilesti tu diagnostice si tratamente. Este in joc viata si sanatatea copilului tau. Nu-ti mai pune atatea intrebari si nu te mai juca de-a doctorul, ci mergi cu el la un medic adevarat.
Sanatate.

allinta

Allinta frumos si concis. Si io tot aia ziceam, dar tu ai spus-o asa de clar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Allinta nu stabilesc eu tratamente pt copil. Eu doar vroiam sa-i fac niste analize ca sa vad daca are carente de Ca si Fe.
Voi merge oricum la doctor cu el.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Sanatate.

allinta

Allinta frumos si concis. Si io tot aia ziceam, dar tu ai spus-o asa de clar!

Iasmin

allinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ela2001

Allinta nu stabilesc eu tratamente pt copil. Eu doar vroiam sa-i fac niste analize ca sa vad daca are carente de Ca si Fe.
Voi merge oricum la doctor cu el.

Ela, chiar daca ii faci tu astea 2 analize, este insuficient pt a vedea cauzele + alte carente.
Mai bine duci copilasul la cativa pediatri, pana gasesti unul care sa fie pe placul tau, decat sa te joci cu sanatatea copilului.
Daca inca nu ai gasit medicul potrivit, mai cauta.
Medicul diagnosticheaza si trateaza, dar tine cont si de observatiile mamei, ca doar ea este 24 ore din 24 cu copilul.
Sanatate.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

din cate stiu eu in urma analizei - fosfataza alcalina se poate stabili clar ce si cum legat de rahitism
noi am facut toate analizele(vre-o 14 in total) la un an din sangele colectat din degetel pentru ca nu a reusit sa-i prinda vena

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

din cate stiu eu in urma analizei - fosfataza alcalina se poate stabili clar ce si cum legat de rahitism
noi am facut toate analizele(vre-o 14 in total) la un an din sangele colectat din degetel pentru ca nu a reusit sa-i prinda vena

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor

Fosfataza alcalina este importanta doar alaturi de celelalte. Numai fosfataza nu poate sa iti spuna clar dintr-un singur motiv, sunt si alte boli in care aceasta determinare este pertinenta, nu mai departe bolile hepatice.

Aceasta analiza cu proba prelevata din degetel s-a facut intr-un laborator de analize sua in spital? Sunt extrem de curioasa.

Mergi la inceput