Soacra

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Oricum eu sunt extrem de fericita ca sunt ajutata,neconditionat mai ales.Soacra mea nu se baga la copil ca aici nu se mai pricepe...dar ne este de folos in alt fel...decat gomoase din alea care asteapta statuie mai bine o femeie normala si simpla fara mofturi.La inceput facea,dar am zis scurt ca eu traiesc cu sotul meu si gata.Ne-a ajutat faptul ca am avut casa de la inceput,am fost noi doi singuri.Apoi si-a impartit cheltuielile cu mama..adica...mama ne-a luat masina ea a platit taxa de prima inmatriculare,mama e cu fetitza.....o las de joi pana duminica la ea....eu stau ziua si seara ramane bunica-sa..soacra-mea ne gateste si face menajul.....ce bine ii pare si lu` barbatu-meu ca scapa de smotru sambata...ha ha ha....si uite asa chiar mi-e bine....o duc si pe Eva cate putin la ea...ca e racoare si bine la ea acasa...se topeste mai ales ca Eva mea seamana foarte bine cu ea...o las sa se bucure da`....v-as dori si voua sa aveti asa soacre si mame.....

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

si doamna maria, imi cer scuze, dar sa le dati dulciuri copiilor fara acordul parintilor e inacceptabil. nepotii isi iubesc bunicii daca sunt buni cu ei, nu daca le cersesc dragostea cu dulciuri.

in primul rand sunt sigura ca va iubiti fiica. ganditi-va ca poate are discutii/certuri cu sotul din cauza asta. sau va avea. tocmai pt ca stiti ca nu e bine sa le dati dulciuri, si inca pe furis, nu cred ca vreti raul fiicei - asa ca evitati pe cat posibil sa o puneti in situatia sa trebuiasca sa va ia apararea in fata sotului.

apoi, daca copiii vor avea probleme cu dintii sau mai ales cu greutatea, parintii vor fi cei care vor duce greul, cu tratamente, regim, interdictii... asta doar pt ca o bunica se comporta ca o scolarita.

si dvs puteti sa le cititi povesti, sa va jucati cu ei, sa povestiti cu ei, ba inca bunicii stiu de multe ori povesti pe care parintii nu le stiu. aveti suficiente mijloace sa va faceti iubiti de nepoti, nu e nevoie sa le daunati sanatatea cu dulciuri. tocmai din iubire - nu le stricati sanatatea, poate pe viata.

ziceti ca nu vreti sa va fie interzisi nepotii - pai daca asta nu e motiv sa respectati dorintele parintilor, altul mai bun nu cred sa fie.

Mergi la inceput

Aici ai dreptate.Mama desi e medic si se pricepe la copii de fapt ea m-a invatat foarte multe,ma suna sa ma intrebe daca poate sa-i dea cutare sau cutare sau daca sa-i faca intr-un fel sau altul.Si ma intreaba...bine ca ea a fost cu mine mana de fier si nu-mi pare rau acum...si fata o iubeste...doamne...cand o vede o strange in brate si chiuie de fericir, se aseaza pe umarul ei si se agata cu manutele de par ca nu cumva sa o lase din brate.Iar bunica-sa cealalta o tine si aia numai in brate....insa eva are ersonalitate si nu sta decat daca vrea ea.....Doamna Maria nu e tocmai o chestie buna sa dati pe ascuns dulciuri..sunt destule porcarii in alimente.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

soacra mea nu este asa doamna maria soacra mea oricat de diplomata as incerca sa fiu tot trebuie sa imi gaseasca nod in papura.Nu cred ca dumneavoastra v-ati permis sa va faceti nora curva sau sa o trimiteti la munca sau sa yi spuneti copilului dumneavoastra ca nepotul care nora dumneavoastra tocami la adus pe lume nu este al lui

Mergi la inceput

Alina_satena si daca asa ar fi ar trebui sa-l lase pe copilul ei sa-si dea seama nu?E o nerusinata si cel mai bine e sa o ignori...las-o sa crape de ciuda ca nu-i dai satisfactie.Sotul tau te iubeste nu?Atunci?curaj...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria58 spune:

stiti doamnelor pina aseara nu m-am gindit ca-mi mituiesc nepotii dindu-le dulciuri sau facindu-le toate poftele ,doar aseara cind am citit postarile am vazut ca si bunici din USA ,GERMANIA,ITALIA ,ANGLIA,fac aceasi greseala ca si mine mi-am pus intrebarea:de ce?Doar sunt oameni din alte culturi ,cu alt nivel de educatie,ca doar nu suntem programati genetic toti bunicii din lume sa facem poftele nepotilor si sa le dam dulciuri!si am gasit acea explicatie care mi se pare logica,asta neinsemnind ca mituirea se face la modul constient!Daca citeati postarea mea cu atentie observati ca de copii mei nu ma ascund ca le dau dulciuri ,acum negindindu-va ca vin cu sacosa plina si le-o pun la dispozitie.De ginerele meu ma feresc din respect dar si el stie ca le dau si negociem citeodata.Ce si cit!Nu am ajuns la stadiul sa le produc indigestii si sper sa scap de asta!Stiti eu mai gindesc totusi ca acesti copii trebui sa manince cu masura din tot ce este pe piata ,pentru ca sub controlul parintilor sunt cit sunt mititei dar dupa virsta de 8-9 ani cind ,la scoala vin copii cu diverse sau la 11-12 ani cind nu-i mai puteti controla si vor minca ceva ce n-au mincat niciodata sa te tii atunci indigestii!Care vor fi mult mai greu de controlat!Este ca atunci cind bei numai apa plata vreme mai indelungata si din diverse motive bei o cana si de la chiuveta!...aceste dulciuri sunt ca fructul oprit!Priviti-i in raport cu fructele.Stau fructele pe masa de tot soiul mere banane portocale ,fructe de tot soiul si nici nu se uita la ele te chinui pina ii dai un fruct ,te maimutaresti joci teatru etc.daca le-am spune ca nu au voie si nu le-ar mai vedea prin casa sigur ar minca orice fruct iar pica in mina fara mofturi.In realitate am vrut sa va spun ca toti facem greseli si ca daca ne am ghida dupa legea ochi pentru ochi si dinte pentru dinte am fi toti orbi si stirbi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria58 spune:

Nu nici macar nu concep sa jignesc pe cineva in halul asta(curva).Nu nu mi-am permis sa-mi trimit nora la munca marturisindu-va totusi ca de gindit am gindit-o cind ii vad in crize financiare,dar nu este problema mea sa le organizez viata!Si cred in continuare ca la intemeierea unei familii solide ,cind ne dorim egalitate in drepturi trebuie sa fim egali si la obligatii!eforturile trebuie sa vina din ambele parti pentru ca atunci cind numai unul depune eforturi la un momendat oboseste si clacheaza!Si -si cauta refugiul undeva pentru nefericirea lui sau a ei depinde!unii se apuca de bautura altii de femeii si institutia numita CASNICIE s-a facut zob!si ce te faci daca despartirea vine mai pe la 48-50 de ani si nu ai nici un venit? Sau daca doamne fereste moare?NICI MACAR NU M-AM GINDIT VREODATA CA NEPOATA MEA NU ESTE A FIULUI MEU!referitor la ajutorul primit din partea socrilor sau parintilor este intotdeauna binevenit pentru o familie tinara si cu copii dar asta nu inseamna ca cele care nu au nici un ajutor au timp mai putin in a fi parinti decit cele care au.Depinde cum iti petrece timpul cu copilul depinde cum il valorifici!poti petrece si doar 20 de minute daca ai reusit sa-i umpli sufletelul cu iubire si sa-l asiguri de iubirea si ocrotirea ta este bine!Poti sa ai insa o zi intreaga la dispozitie si s-o risipesti nefacind nimic care sa-l faca pe copilul tau fericit!Sunt absolut convinsa ca exista probleme ,dar incercati sa le depasiti fara patima sau ura!Si fara a va dezbina voi tinerii!felicitari CLAUDIA ESTI O TINARA INTELEAPTA SI CU DRAGOSTE DE OAMENI IAR TIE MINDY ITI MULTUMESC PTR INCURAJARI SI ITI APRECIEZ SENSIBILITATEA SI DRAGOSTEA DE OAMENI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

maria, incearca sa triezi ce zice lumea aici. Adica unele lucruri nu cred ca sunt reale, ci doar exagerate. Nu toata lumea e ca mine, nici ca tine, din pacate. Din pacate din ce citesc aici, sunt situatii mult mai grave decat am eu in viata, sau decat la tine in viata. Si nu zic ca ar fi cineva vinovat, ci e trist unde s-a ajuns. Criza a accentuat lipsa de incredere, oamenii sunt nervosi... toleranta aia si ospitalitatea romaneasca nu o mai gasesc.
Suntem oameni cu o educatie, si mai ales mame, hai sa nu ne jignim - si nici macar sa gandim asa nu e normal.

Tu nu te-ai bagat in viata copiilor - jos palaria. Dar o stii ca nu toti sunt ca tine!. Uite ca am vazut o bunica la locul de joaca , cu tigara in coltul gurii, care spunea ca nu prea seamana nepotul cu fiul ei, si o banuie pe nora ... Am tacut - mi-a fost mila de copilul ala.

uite ca e si mai rau, subiectul a fo deschis de ellej, cand a ajuns la cutit cu replici invatzate de copil "parintii sunt rai si te infometeaza". M-a durut. Daca e real, suna la protectia copilului, e un nr gratuit.

despre datul pe furis dulciuri, sa iti povestesc din experienta mea. Inttr-o noapte, o adu usor tushint pe fata in somn... si desi se mai intampla iarna, m-am dus la ea ca am sismtit ca ceva nu e in regula. Mi-a vomat fata in somn... dupa ce a mancat la soacra... desi o rugasem de nu stiu cate ori. Nu e cazul sa zic cum m-am simtit ca mama, cu copil de sub 2 ani sa vomite in somn... Din pacate nu i-am mai zis soacrei, eram asa suparata ca a trecut peste rugamintea mea, desi in fatza mi-a zis DA, CLEO, CUM SPUI TU. Iar cand am spalat voma... am gasit zmeura, urme de cacao.. ce o rugasem sa nu dea copilului.
mai grav, acum fata cere la magazin, si cere sa ii cumparam de mancare. DIn pacate uneori noi nu ne permitem.. insa socrii ii cumpara ei ..

M-a impresionat: am fo in concediu in Valencia. Fata mea se uita lung la un alt copil la biscutii lui...mama copilului m-a inrebat daca are voie sa ii dea! Nu ne-am inteles la limba, dar mi-a aratat ingredientele, si... dupa ce am citit, i-a dat 3 biscuiti, ca fata mea revenea si mai cerea. Consider ca acea mama a facut un lucru minunat!!! pt ca e constienta ca sunt copii cu intoleranta la gluten, la alune, la nuci sau cacao etc.

Si credeti-ma, eu imi spal, calc, fierb gem la 10 noaptea, etc. Am rugat soacra o oala de compot sa faca dupa ce am nascut, si asa mi-a scos ochii cu aia incat imi pare rau si acum pt ea. Nu stiu daca sunt mama buna sau rea. Dar ma ocup de casa, sot, si mine, dupa ce culc fata. Pt ca asa simt eu ca trebuie. Deseori renuntz la mine, sau curatenie - prefer sa las balta si sa ies cu fata inca 1 ora afara - dar asta e alegerea mea.
Nu mai am incredere sa las fata cu socrii. Nici nu mai stiu cum sa vorbesc cu ei, sunt politicoasa, dar mai mult de buna ziua, la revedere nu imi vine sa zic. Sunt deja trista si afectata de reducerile financiare... si nu mai am nici eu rabdare si indiferenta/calmul de alta data m-a parasit.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

cred ca singurul lucru pe care nu putem sa alegem sunt parintii
sunt sigura ca daca trecem cu vederea o serie de neplaceri pricinuite de catre ai nostri cele facute de socrii sunt de 10 ori mai rau voitoare
stiu acum si de ce

pt ca maicamii pot sa-i spun ca asa vreau eu,noi le crestem pe fete dupa regulile noastre
dar la soacra nu comentezi "pe fata" ca o apuca crizele de inima,de spate,de cap,etc
pe a mea o doare zilnic altceva si asta de 16 ani de cand o stiu

nu o vizitez decat ffffffff rar,copii la fel,sotul 2,3 ori pe an
si e fffff bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Soacra mea este o doamna... foarte comoda... deja e de notorietate si printre cunoscuti. Se respecta. La aproape 60 ani nu-i dai 50. Se impopotoneaza, e mereu "la 4 ace", se rujeaza si cand sta in casa, daca merge pe undeva tot dispare la baie sa verifice daca nu i s-a luat rujul, ca sa-l mai improspateze. Cu parfum isi da cu tonele, parca-l bea, termina o sticluta cat ai zice peste. Mai nou am vazut-o ca-si pune si funde in cap... serios: dupa bentita grena cu funda am vazut-o si cu o clema cu funda mare, rosie, ca focul, motiv pentru care fiu-sau cel mic (barbatu-meu) a facut o bascalie fina; nu cred ca s-a simtit. Dar e treaba ei ce face, cum se-mbraca si ce-si pune, ce ne scoate din sarite e ca mereu ne bate la cap cum se ne-mbracam, ba ca trebuie calcat totul la dunga, ba ca "unde ai intrat, mai, in noroi, cu pantofii aia?" (niste pantofi maro-cacanii, in degrade, care in afara de praful de pe talpa erau curati). De curand a fost ziua norei ei celei mari si ne-a facut capul calendar sa ne imbracam "frumos", ca vine multa lume "buna". Noi vom sa mergem cat mai lejeri, ca sa ne simtim bine. S-a tinut totul in curte, la iarba verde, cu gratar, etc. Multi dintre invitati chiar asa si erau echipati, eu, la sfatul scumpei mele soacre, aveam sandale cu toc inalt. Cand s-a luat Dan de ea in legatura cu asta i-a zis "lasa, mama, ca stiu eu ce stiu".
Tot la sindrofia asta au trimis-o invitatii sa aibe grija de nepotu'sau ca sa poata si maica-sa (eu) sa manance. Fiu-meu e singurul ei nepot, se lauda la toata lumea cu el, cica e dragostea ei... doar de fatada binenteles); nu prea i-a cazut ei bine sa stea copilul in loc sa stea in capul mesei ca o doamna ce este... S-a dus, mai mult in sila, l-a luat pe Lucas in brate, l-a pus in balansoar si au inceput sa se legene. N-a durat mult si a cazut copilul de langa ea. Asa am priceput eu cum a reusit Lucas sa vina julit si cu vanatai de toate cele 3 dati (si singurele) cat a iesit cu ea afara anul trecut, cand invatam eu pt niste examene.
Tot timpul, in fata socrului meu (care e mult mai inimos decat ea) si in fata lumii se lauda ca o sa-l ia de la gradinita, de la scoala dar niciodata nu m-am putut baza pe ea. De vreun an jumate incoace mi-a promis de nenumarate ori si fara sa i-o cer eu ca o sa vina sa-l scoata la plimbare, prin parc dar n-a venit niciodata.
Dar cu toate astea si pe langa multe altele neexpuse aici, ce-i al ei e-al ei, nu pot contesta: sta departe de noi (la trei statii de autobuz ) si nu prea se baga in treburile noastre, in afara de unele discutii pe care le mai are cu baietii ei, cand au si ei ceva pe suflet, chiar nu sunt probleme. Nu a venit niciodata sa-mi spuna ca de ce nu am facut mancare, ca de aia sau ailalta, nu baga fitile. Si asta e foarte important. Asa ca o acceptam cum este, fara sa ne facem multe iluzii dar nici sa ne blestemam amaram viata cu ea. Pentru asta o respect.

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas

Mergi la inceput